Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Aδέσποτες...αδέσποτα... αδέσποτοι!








Τι είναι κι αυτό πάλι με τις αδέσποτες σφαίρες στα καλά καθούμενα;... Να πίνεις τον καφέ σου αμέριμνος και να τρως αδέσποτη; Θα πει κάποιος μεμονωμένο περιστατικό ... ναι, όμως από τα μεμονωμένα περιστατικά που δεν τα αξιολογούσαμε δεόντως, καταλήξαμε εδώ! Άραγε γνωρίζει κανείς πόσοι οπλοφορούν; Και δεν εννοώ ''επίσημα'' φυσικά! Άραγε ξέρουμε πόσοι κυκλοφορούν γύρω με αποδεδειγμένα ή μη διαταραγμένη ψυχική υγεία; Από την κατανάλωση ψυχοφαρμάκων μπορεί να το προσεγγίσει κάποιος! 
 

Φανταστείτε λοιπόν οργισμένο πολίτη που οπλοφορεί, με ή χωρίς διαγνωσμένη ψυχική διαταραχή, πώς μπορεί να σπείρει το θάνατο, λίγο να τσιτώσει και να θολώσει το μυαλό του ... θα τραβάει το όπλο και θα καθαρίζει; Γεγονός είναι πάντως ότι αντί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, μάλλον εκπαιδευόμαστε ως θηρία! Πού είδε τα γελαστά πρόσωπα ο Τσίπρας ακόμα το ψάχνω! 
 

Άσε που μας ρίχνουν συνέχεια θέματα για φαγωμάρα και διχασμό ώστε να μένουμε μακριά από τον κοινό στόχο των όσων δεινών μας συμβαίνουν , ενώ παράλληλα περνούν και ψηφίζονται από τη Βουλή διάφορα, οι φόροι τρέχουν κλπ. Κι εμείς τσιμπάμε σε κάθε ''κάλεσμα'' διχογνωμώντας και χωρισμένοι σε πολλά μέτωπα! 
 

Πάει για κατάργηση η έπαρση σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος από τα Δημοτικά... πιθανόν και κατάργηση προσευχής! Στην ηλικία που παίρνεις βάσεις για μια ζωή, δεν χρειάζεται να πάρεις, εμένα αυτό μου λέει όλο αυτό! Ωστόσο σεξουαλική αγωγή και μάλιστα περί διαφορετικότητας κρίνεται απαραίτητη για διδασκαλία! 
 

Το κράτημα επίσης της Σημαίας στις παρελάσεις, που όπως ξέραμε όλα τα χρόνια ήταν η ανταμοιβή, η τιμή για τον μαθητή/μαθήτρια με την καλύτερη βαθμολογία, κάτι που γεννούσε και δυνάμωνε την ευγενή άμιλλα των μαθητών και την προσπάθεια τους για καλύτερη επίδοση στα μαθήματα, τώρα μας λένε να γίνεται με κλήρωση! Τι είναι η παρέλαση και η Σημαία, λοταρία; Και με ποιο τρόπο θα διακρίνεται/επιβραβεύεται η επιμέλεια, η προσπάθεια και η συνέπεια; ... Ναι κλήρωση διότι ΄΄τάχα ΄΄ η Σημαία ανήκει σε όλους μας είπαν ... αυτό ήταν το δόλωμα, πάντα πετούν μια φράση/σκέψη δόλωμα για να τσιμπήσεις! Κόλλησαν λοιπόν αρκετοί σε αυτό και το έκαναν ΄΄σημαία'', χωρίς να σκεφθούν πως όλο και λιγοστεύουν τα πρότυπα αξιών για μίμηση! Σε μια Κοινωνία που η αξία και η συνέπεια δεν έχουν χώρο για επιβράβευση ή επιτυχία στη ζωή, γιατί να υπάρχουν άξιοι και συνεπείς πολίτες; Τι πρότυπα προωθούνται χρόνια τώρα, τι παραδείγματα προς μίμηση βλέπουμε ή ακούμε καθημερινά, ποια η ανταμοιβή της σύνεσης και συνέπειας πολιτών από την Πολιτεία και γιατί να σταματήσει η λαμογιά, η φοροδιαφυγή κλπ.; Όσοι άρπαξαν για να έχουν, είναι όλοι μια χαρά, όσοι πήγαιναν με το σταυρό στο χέρι είναι κατάχαμα και τους χτυπούν κι από πάνω!


Τώρα πια που χαλαρώνουν κι άλλο τα capital controls και θα μπορούμε μέχρι και 1.800 Ε ανάληψη το μήνα από Σεπτέμβριο, ποιος τη χάρη μας! Μόνο που τώρα δεν έχει μείνει σύνταξη ή μισθός σε αυτό το ποσό, οπότε πάλι αφορά τους έχοντες μετρητά στους λογαριασμούς τους, αν και οι περισσότεροι κάνουν ηλεκτρονικά τις όποιες κινήσεις τους!


Αφού λοιπόν μάγκωσαν τον μισθωτό και συνταξιούχο 2 χρόνια με τα capital controls, αφού μας επέβαλαν πληρωμές μέσω καρτών, το σημαντικότερο δε ... έμαθαν τον συνταξιούχο να χρησιμοποιεί κάρτα για πληρωμές, αναλήψεις κλπ. κι αφού κατέβασαν μισθούς και συντάξεις, τώρα μας εμπαίζουν λέγοντας μας πως μπορούμε να κάνουμε 1800 Ε ανάληψη το μήνα, τώρα που σχεδόν κανείς πλην ελαχίστων, δεν παίρνει τόσα το μήνα! Βοήθεια μας η Παναγιά ... ευτυχείτε!!

Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 10/08/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: