Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Όλοι χρωστάμε κάπου...

 




Το Κράτος χρωστάει, τα κόμματα χρωστούν, οι Επιχειρήσεις χρωστούν...  ο μόνος ''κατάπτυστος'' οφειλέτης είναι ο ιδιώτης που δανείστηκε και χρωστάει, επειδή του στέρησαν τη δυνατότητα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και του φόρτωσαν και άλλες επιπλέον. Τώρα που ανεβαίνουν και τα ενοίκια κι οι λογαριασμοί της ενέργειας στα ύψη, θα προστεθούν κι άλλοι στη λίστα των οφειλετών είτε εξυπηρετούμενων χρεών, είτε κόκκινων. Ωστόσο, ο ΑΔΜΗΕ σημείωσε αύξηση εσόδων της τάξεως των €70 εκατ. στο τρίμηνο - Προμέρισμα 0,068 ανά μετοχή. Φαίνεται πως παρά τη δυσκολία πληρωμής λογαριασμών από κάποιους πολίτες,  το πείραμα με τη ρήτρα πέτυχε.

 Αρχίσαμε και τη γενιά των προστίμων, πρόστιμο για το εμβόλιο, πρόστιμο για τον προσωπικό γιατρό, πρόστιμο για τη μούντζα κατά την οδήγηση! Ευτυχώς που τακτοποιεί όλα τα κακώς κείμενα στους δρόμους αυτό το πρόστιμο της μούντζας, φυσικά θα πρέπει να βεβαιώνεται επ’ αυτοφόρω, διαφορετικά θα δώσει έναυσμα σε κάθε κακοπροαίρετο και κακοθελητή, να εμφανίζεται στην Τροχαία και να λέει με μούντζωσε ο τάδε! Πάντως, αν για μια μούντζα κατά την οδήγηση θα είναι 100 Ε πρόστιμο συν αφαίρεση διπλώματος και αδείας κυκλοφορίας, τότε για τα κορδελάκια στο δρόμο, παραβιάσεις σηματοδότη, προσπεράσεις, υπερβολική ταχύτητα, κλπ. λογικά θα πρέπει να του παίρνουν και το αυτοκίνητο!  Όσο για το πρόστιμο υπό μορφή προσαυξήσεων συμμετοχής του ασφαλισμένου στα φάρμακα, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή πολιτών που αν δεν αντέχει η τσέπη τους, αποκλείονται από περίθαλψη σε περίπτωση ασθένειας. Με πρόστιμα, φόβους και ‘’απειλές’’ θα κυλήσει η ζωή μας από δω και πέρα;

 Η ζωή εξελίσσεται προβληματική, μας καλούν να υπηρετούμε το σύστημα ως άμισθοι υπάλληλοι, είτε πρόκειται για υγεία, είτε για παρόχους τηλεφωνίας ή ενέργειας , είτε Τράπεζες, και με χρεώσεις ή τόκους ανάλογα. Κάποιοι ίσως χρειάζονται πλέον και λογιστή μόνιμο αν οι ίδιοι δεν δύνανται να εκπληρώσουν όλα αυτά που απαιτεί η ψηφιακή εποχή, το ψηφιακό φακέλωμα. Η γνωστή τακτική δε των 10 και πλέον χρόνων της αναμονής, που εμποδίζει και καταστέλλει κάθε δράση και αντίδραση και κάποιες φορές ίσως χάνεις και νομικές προθεσμίες διεκδίκησης ζημίας, είναι τεκμηριωμένη ότι πέτυχε κι όχι απλώς έτυχε! Αφού πάλι το πείραμα του φόβου και του εγκλεισμού στο σπίτι, πέτυχε 2 χρόνια τώρα, σε λίγο δεν θα μπορεί ο κόσμος να βγαίνει λόγω άδειου πορτοφολιού ανεξαρτήτως απαγόρευσης ή μη. Αλλά δε νομίζω να απασχολεί κανέναν από τους υψηλόβαθμους αυτό. Αρκεί να μην ενοχλείται το σύστημα, να πληρώνουν τους φόρους και να πεθαίνουν είτε με περίθαλψη είτε χωρίς αρκεί να μην κάνουν θόρυβο. Άλλωστε και οι 30 χιλ. ψυχές που έφυγαν βασική ένδειξη αν όχι απόδειξη. Δεν τις έστειλε όλες ο ιός. Και δεν θα επεκταθώ στο θέμα, ο νοών νοείτο!

Η Τουρκική απειλή ευτυχώς που αντιμετωπίζεται με ‘’ηχηρές’’ δηλώσεις ή απαντήσεις από τη μεριά μας και από τους Εταίρους, γιατί διαφορετικά θα μας είχαν τρελάνει σε απαιτήσεις και εναέριες παραβιάσεις!... Ε μα τι να πω Ερντογάν: «Θα ξαναμιλήσω με την Ελλάδα, όταν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός» Το θράσος πλέον των δηλώσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Είναι που φοβάται και τρέμει με τις ‘’επιπλήξεις’’ που δέχεται. Όσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες της ΕΕ, οι μεγάλοι παίζουν τα παιχνίδια τους. Φέρνουν στο προσκήνιο την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, άλλο λάδι στη φωτιά. 8.1% ρεκόρ  πληθωρισμού στην ΕΕ το Μάϊο, σύμφωνα με τη Εurostat. Που σημαίνει ότι πιο κάτω αν συνεχιστεί αυτή η ροή, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι και θα βλέπουμε τα διάφορα είδη, τρόφιμα, ρούχα κλπ. και δεν θα μπορούμε να τα πάρουμε. Ευτυχώς είναι καλοκαίρι, να πάρουμε ανάσες στη θάλασσα αν μας αφήσουν οι Μέδουσες και τα καιρικά φαινόμενα. Οψόμεθα!

Αποδεικνύεται πάντως ότι όλοι οι μεγάλοι, όταν παίρνουν αποφάσεις, αυτές αφορούν συμφέροντα μεγάλα και μόνον, και σχεδόν καθόλου το συμφέρον των πολιτών.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''ΗΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 23/06/2022

                     Ψυχανεμίσματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: