Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Χρόνια πολλά, χρόνια καλύτερα !




Πέντε μήνες καραντίνας και τα κρούσματα αντί να πέφτουν αυξάνονται επικίνδυνα! Συναγερμός στα Νοσοκομεία, ενώ παράλληλα η οικονομία έχει χτυπήσει κόκκινο, συναγερμός λοιπόν για άνοιγμα του εμπορίου. Φθάσαμε στο μη περαιτέρω για να ανοίξουμε τα μαγαζία; Γιατί δεν το κάνατε από τον πρώτο μήνα, πριν εξαθλιωθούν οι περισσότεροι οικονομικά; Αυτή η καραντίνα δεν λειτούργησε δεν είχε το ''μένουμε σπίτι'', είχε μόνο το κλείνουμε μαγαζιά και σχολεία, αυξάνουμε την τηλεργασία και περιορίζουμε τις μετακινήσεις. Το ''περιορίζουμε τις μετακινήσεις'' δεν λειτούργησε απ' ότι είδαμε, πλατείες γεμάτες, παραλίες, συγκεντρώσεις διάφορες,συναντήσεις σε σπίτια κλπ. Γιατί συνεχίζατε το ίδιο βιολί, αφού φάνηκε πως δεν τραβάει;

Και φθάσαμε σε οριακό σημείο απ' ότι δείχνουν οι αριθμοί, αλλά και σε οικονομικό αδιέξοδο, συν ο ορίζοντας κάτι να σώσουμε από Τουρισμό, οπότε αναγκαστικά από Μάϊο και μετά θα ανοίξουν όλα κι ένας Θεός ξέρει πώς θα μας βρει το φθινόπωρο. Άλλοι με εμβόλιο άλλοι όχι, οι Τουρίστες εμβολιασμένοι, όλοι μαζί λοιπόν και να δούμε πού θα βγει όλο αυτό! Αφού τίποτα δεν είναι σίγουρο σχετικά με τη μετάδοση του ιού και μετά τον εμβολιασμό. Ας ευχηθούμε, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις που ακούμε για 9000 κρούσματα ημερησίως το μήνα Μάϊο, να γίνει ένα θαύμα και να κυλίσουν όλα θετικά και η ζωή να γίνει κάπως καλύτερη.

 Ήταν ''γραφτό'' φαίνεται, τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 να τα γιορτάσουμε σκλαβωμένοι και κλεισμένοι στα σπίτια μας, με έναν βιολογικό εχθρό απέναντι μας. Τραγική ειρωνία να γιορτάζεις 200 χρόνια ελευθερίας ''φυλακισμένος''. Παρακολουθήσαμε ένα θέαμα μόνο από τις οθόνες, χωρίς καμιά δική μας συμμετοχή στο όλο θέμα. Μόνοι τους το δούλεψαν και το χάρηκαν. Και φυσικά εύλογο το ερώτημα, πώς όλοι οι επάνω κυκλοφορούν παντού, όλους αυτούς τους μήνες της καραντίνας, χωρίς φόβο κι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, ενώ εσύ κι εγώ δεν μπορούμε να πάμε να φάμε σε ένα φιλικό ή συγγενικό σπίτι ή στο εξοχικό μας; Δεν κινδυνεύουν δηλαδή, ούτε οι ίδιοι, ούτε οι οικογένειες τους από τον ιό, μόνο εμείς κινδυνεύουμε και πρέπει να ζούμε απομονωμένοι; Ακύρωσε ο Γάλλος Πρόεδρος το ταξίδι στην Ελλάδα για τον εορτασμό, λόγω της έξαρσης του ιού στη Χώρα του. 18 εκατομμύρια Γάλλοι μπήκαν σε καραντίνα!

Εδώ, παρά τα αυξημένα κρούσματα οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το πράσινο φως για χαλάρωση των μέτρων που όμως ακόμα είναι υπό εξέταση. Και ο σάλος με το εμβόλιο έληξε, συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη. Τώρα το τι παιχνίδια παίζονται, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, ούτε και θα μας το πει κάποιος! Γεγονός είναι ότι είναι πολλά τα λεφτά, οπότε όλα τα άλλα ακόμα και η ανθρώπινη ζωή περνούν σε 2η μοίρα. Τη μόνη διαβεβαίωση για τα οφέλη του εμβολιασμού που έχουμε είναι το ότι και να νοσήσεις θα το περάσεις ελαφρά και πως τουλάχιστον για 6 μήνες παραμένεις προφυλαγμένος, αλλά φυσικά και μάσκα φοράμε και τα χέρια συχνό πλύσιμο και απολύμανση.

Μέχρι στιγμής είναι πολύ μικρό το ποσοστό αυτών που έχουν εμβολιασθεί, μέχρι να φθάσουμε στο 70% εμβολιασμού του πληθυσμού, και να περάσουμε όπως λένε στην ανοσία της αγέλης, έχουμε δρόμο ακόμα. Κι αν δεχθούμε ότι 6μηνο σε καλύπτει το εμβόλιο, τότε δεν θα προλαβαίνουμε να αγγίξουμε το 70% και οι πρώτες σειρές θα πρέπει να περάσουν σε νέο εμβολιασμό;

Ο ιός υπάρχει και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρεις πού θα σε βρει και πώς θα σε χτυπήσει. Αρκετοί οι αρνητές, που όμως αρκετοί στη συνέχεια νόσησαν οι ίδιοι ή δικοί τους άνθρωποι. Με την αρρώστια και το θάνατο δεν πρέπει να παίζει κανείς, γιατί ο αγώνας είναι άνισος. Να εύχεται κανείς να μην του τύχει, αυτό μόνο!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια καλύτερα στους απανταχού Έλληνες και καλή λευτεριά από αυτό τον εχθρό φάντασμα που πολεμάμε ένα χρόνο τώρα!


+++

Νίκη Παπουλάκου.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: