Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Το Καρναβάλι κι αυτό ανάμνηση μέσα σε τόσα άλλα...

 









Η ανηθικότητα και η σαπίλα είναι υπεράνω χρωμάτων, Κοινωνικών στρωμάτων και κομμάτων! Χωράει παντού κι όπου συναντάται πρέπει να έχει τους πάντες απέναντι ... κάτι που όμως δε συμβαίνει και γι' αυτό πολύ φοβάμαι πως θα συνεχίσει να υπάρχει, είναι σε προχωρημένη και εκτεταμένη σήψη και δε σώζεται με την τιμωρία ενός και δύο μόνο. Για να καθαρίσουν τα άπλυτα της Κοινωνίας μας, πρέπει να βάλουμε όλοι ένα χεράκι, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να παραμένουμε σχολιαστές / κριτές, κάθε φορά που κάποιο σκάνδαλο θα βλέπει το φως της ημέρας. Τώρα το λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε το αποτέλεσμα. Η ανάλωση σε κρίσεις και απόψεις δε βοηθά μάλλον κακό κάνει. Επίσης είναι γεγονός πως αν και μιλάμε την ίδια γλώσσα, ο καθείς καταλαβαίνει ότι θέλει και επ’ αυτού απαντά ή κρίνει.... γι αυτό βρίσκουν έδαφος και θριαμβεύουν οι ''μεταφράσεις'' και οι ερμηνείες!

Διανύουμε τη 2η εβδομάδα του Τριωδίου, περιλαμβάνει την Τσικνοπέμπτη (4 Μάρτη) που καταναλώνουμε κρεατικά μέσα σε πανηγυρικό κλίμα. Φυσικά φέτος και η Τσικνοπέμπτη ανάμνηση, θα περιοριστούμε κατ’ οίκον να το γιορτάσουμε. Το Σάβ. 6 Μαρτίου είναι το πρώτο από τα 2 Ψυχοσάββατα που τιμώνται οι ψυχές. Και κλείνει η εβδομάδα με την Κυριακή των Απόκρεω. Το Καρναβάλι κι αυτό ανάμνηση, αν και Μασκαράδες έχουμε όλο το χρόνο, δεν έχουμε παράπονο! Καταντήσαμε φυτά εσωτερικού Χώρου, λίγο ακόμη και θα ατονήσουν , αν όχι ξεχαστούν, πολλά από αυτά που ξέραμε και γιορτάζαμε. Νέες συνήθειες προβάλουν στην καθημερινότητα μας, που κάθε άλλο παρά προσωρινές θα αποδειχθούν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ‘’ουδέν μονιμότερο του προσωρινού’’! Είμαστε διαρκώς απασχολημένοι με κάποιο θέμα ή σκάνδαλο που διαρκεί όσο χρειάζεται μέχρι να βρεθεί το επόμενο. Συμβαίνουν τόσα άλλα σοβαρά θέματα που πάνε πίσω ως είδηση.  Ο γείτονας αρμενίζει ελεύθερος στον Αιγαίο, που πρόσφατα το ονόμασε ‘’Θάλασσα των νησιών’’ και δε νομίζω να πρόκειται για τυχαία έκφραση, κάτι έχει στο μυαλό του. Αλλά εμείς έχουμε άλλα θέματα να συζητάμε. Το lockdown παρατείνεται ως τις 15 Μαρτίου, οπότε ούτε Καθαρά Δευτέρα μην περιμένετε μετακίνηση από νομό σε νομό. Αν τα εξοχικά μας τα βρούμε με ζημιές όταν πάμε, τι λέτε, να τους στείλουμε το λογαριασμό; Και μετά τις 15 χλωμό το βλέπω γιατί ακολουθεί η 25η Μαρτίου, οπότε ας πούμε τέλος Μαρτίου μάλλον θα ανοίξει κάπως το τοπίο.

Ο κόσμος έχει κουραστεί και αντιδρά περίεργα.  Από την άλλη ακούς πως οι ΜΕΘ στην Αττική γέμισαν, τα κρούσματα αντί να μειώνονται ανεβαίνουν, ελπίδα το εμβόλιο αλλά και αυτό δεν εγγυάται ουσιαστικά πράγματα, το μόνο σίγουρο (τουλάχιστον από αυτά που λένε) ότι και να νοσήσεις θα το περάσεις ελαφρά και δεν θα κινδυνέψεις να πεθάνεις. Πάντως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που παρέχει το Ισραήλ στους πολίτες του, είναι ισχύος ενός εξαμήνου. Να υποθέσω πως μετά το εξάμηνο δεν σε καλύπτει το εμβόλιο; Θα περνάς ίσως από κάποιες εξετάσεις για ανανέωση πιστοποιητικού ή νέο εμβολιασμό;

Τα είχαμε όλα έχουμε και τις μεταλλάξεις που δεν τις προλαβαίνουμε. Ακόμα και της Ουγκάντα η μετάλλαξη μας βρήκε. Κάνουν λόγο για πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και   αυτήν τη στιγμή  υπάρχει άγνοια στην επιστημονική κοινότητα, για το πώς θα συμπεριφερθεί αυτή η μετάλλαξη, καθώς και για τις συνέπειες που θα προκαλέσει. Από φόβο σε φόβο το πάμε δηλαδή κι αν δεν καταφέρουμε να το διαχειριστούμε σωστά όλο αυτό, το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο. Οι ψυχικές διαταραχές έχουν περάσει στην καθημερινότητα μας.  Η αγριότητα, το έγκλημα και οι αυτοκτονίες κι αυτά μέρος της καθημερινότητας δυστυχώς!

Ας οπλιστούμε με δύναμη να βγούμε νικητές από αυτό τον πόλεμο και να πάρουμε ότι μπορούμε πίσω από την προηγούμενη ζωή μας!

Μας ήρθε και ο  Μάρτιος που παρέλαβε τη σκυτάλη από έναν ήπιο σε καιρικά φαινόμενα Φλεβάρη, να δούμε πως θα μας φερθεί κι αυτός, αλλά ότι και να κάνει, ο χειμώνας είναι στα τελευταία του και η Άνοιξη ετοιμάζεται να έρθει!  Καλό μας μήνα, καλή Τσικνοπέμπτη και καλές Απόκριες!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 04/03/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: