ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου!
Μας βρήκε ο Νοέμβρης, τελευταίος του φθινοπώρου! Πάμε ολοταχώς για χειμώνα και Χριστούγεννα! Ο καιρός συνεχίζει άστατος, μια κρύο, μια ζέστη. Τα έξοδα και οι λογαριασμοί στο ζενίθ αυτούς τους 2 μήνες, άρχισε και 15νθήμερο εκπτώσεων! Το θέμα είναι ποιος έχει για να ψωνίσει! Πού να περισσέψουν τα χρήματα για ψώνια; Τις πρώτες μέρες του μήνα βλέπεις κόσμο στα σούπερ μάρκετ να ψωνίζει, όμως αν κοιτάξεις το καλάθι, λιγοστά τα είδη. Από τις 15 του μήνα και μετά πηγαίνεις και είσαι σχεδόν μόνος , που σημαίνει ότι έχουν τελειώσει τα λεφτά, είτε πρόκειται για μετρητά, είτε μέσω λογ/σμού με κάρτα!

Τι να τις κάνεις λοιπόν τις προσφορές και της εκπτώσες, όταν η τσέπη είναι άδεια; Πώς να κινηθεί η αγορά; Πώς να κρατηθούν τα εναπομείναντα μαγαζιά, όταν δεν πατάει πελάτης μέσα; Δυστυχώς αυτή η κρίση έτσι όπως την επέβαλαν στις πλάτες του λαού, μοιάζει με επιδημία σε έξαρση! Περνάει από όλες τις Κοινωνικές Ομάδες και εξαπλώνεται!

''Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου''... όταν ο καταναλωτής δεν έχει δουλειά, ή μειώθηκε στο μισό το εισόδημα του, φυσικό επόμενο είναι να περιορίσει τα ψώνια, τα ταξίδια σε πρώτη φάση, στη συνέχεια κόβει ή περιορίζει και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Απεδείχθη δυστυχώς πως ο έντιμος και συνεπής πολίτης, είναι αυτός που πληρώνει και θα πληρώνει τα σπασμένα! Η φοροδιαφυγή ούτε πατάχθηκε, ούτε προβλέπεται και δεν το λέω εγώ, το ακούσαμε και από στόματος Υπουργού ότι την πλήρωσε η μεσαία τάξη γιατί δεν κατάφεραν να πατάξουν την φοροδιαφυγή! Ο δε ΥΠΟΙΚ είπε :"Βάλαμε φόρους στη μεσαία τάξη γιατί προτάξαμε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής φτώχειας". Του διαφεύγει όμως μια μικρή λεπτομέρεια οι ίδιοι οδήγησαν μερίδα πολιτών σε φτώχεια και ανέχεια! Τα έκαναν μαντάρα με τα οικονομικά του Κράτους, (μόνο τα προσωπικά τους οικονομικά, αν όχι όλων κάποιων αυξάνονται και πληνθύνονται), έστειλαν το λογαριασμό στους πολίτες και ζητούν και τα ρέστα τους! Και δεν αναφέρομαι μόνο στους παρόντες, αλλά σε όλους που βγαίνουν στα κανάλια και λένε διάφορα με ύφος! Άραγε ποιος εξ αυτών έχει κληθεί να ζήσει με 500 και 800 Ε το μήνα; Και γιατί να καταλάβει τι περνάει ο άλλος; Άλλωστε αν θυμάμαι καλά ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πει πως ο ίδιος θα του ήταν αδύνατο να ζήσει με 800 Ε το μήνα ... ωστόσο είναι στο πλευρό των δεινοπαθούντων πολιτών!

Τόσα χρήματα έκαναν φτερά από τα Ταμεία, γύρισε έστω κι ένα Ευρώ πίσω; Ποιοί τιμωρήθηκαν και ποιες περιουσίες δημεύθηκαν από τόσα σκάνδαλα και κακοδιαχειρίσεις; Του πολίτη όμως η όποια πεεριουσία έχει υποθηκευτεί και είναι στο στόχαστρο να παρθεί σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής φόρων ή δανείων!

Πόσο εύκολα είναι όλα στα λόγια! Άντε και βγήκαμε από τα Μνημόνια, μήπως πρόκειται να αποσυρθούν νόμοι και νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί εν μέσω Μνημονίων; Μήπως πρόκειται να αποκατασταθούν μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα; Μήπως βρει χρήματα ο άνεργος να πάρει πίσω το σπίτι του, ή να βρει χρήματα για να το σώσει; Οπότε τι τον νοιάζει τον πολίτη αν θα βγούμε ή όχι από το Μνημόνιο, εκείνο που θα έπρεπε κανονικά να τον νοιάζει είναι το κατά πόσον θα γίνει επαναφορά της ζωής που έχασε, της ζωής που του κατέστρεψαν! Αλλά δυστυχώς ολίγοι το βλέπουν έτσι, οι περισσότεροι έχουν κολλήσει Μνημόνιο και όχι Μνημόνιο ... πιθανόν αγνοούν πως πολλά από τα ψηφίσματα αφορούν υποχρεώσεις της Χώρας μας ως μέλος της ΕΕ, που σημαίνει πως δεν μας τα φόρτωσαν τα Μνημόνια, απλώς ''μεσολάβησαν'' για να επιβληθούν γρηγορότερα ίσως!...Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να δούμε και να πάψουμε να είμαστε όπου φυσάει ο άνεμος, έρμαια των ορέξεων της πολιτικής του καθενός! 
 
Να ευχηθώ καλό μήνα και με λιγότερα κακά μαντάτα, καταστροφές κι εδώ και σε όλο τον Πλανήτη!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ...
                             9/11/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: