Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

¨Ολα παίζονται... η πορεία θα δείξει!




Ήρθε και το Brexit, αναμενόμενο, ασχέτως αν όλοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως! Εκείνοι ξεκίνησαν τον ιό ''exit'' με το grexit που πήγαινε κι ερχόταν κι ακόμα κρατεί! Δεν υπολόγισαν στη μεταδοτικότητα του ιού; Δεν αφουγκράζονται τον παλμό των λαών, μέσα από όλα αυτά που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια ή δεν έχει μείνει χώρος από τον παλμό των Αγορών; Δεν κατάλαβαν πως ξεσκεπάστηκαν εκεί στην ΕΕ με όλο αυτό που συνέβη με την Ελλάδα πέρσι; 
 
Κι από εκεί που είχαν καταφέρει να στρέψουν τους Εταίρους λαούς εναντίον μας τα τελευταία χρόνια με το θέμα ''κρίση'', από εκεί που όλοι είχαν πεισθεί πως αν κάτι πάει στραβά στην ΕΕ, ο φταίχτης είναι ο Έλληνας και η Ελλάδα, ξαφνικά με όλο αυτό το περσινό ''σώου'' αυταρχισμού και τιμωρίας, άρχισε όλος ο Πλανήτης και οι Εταίροι λαοί να μας βλέπουν με συμπάθεια, ενώ παράλληλα αντίκρισαν το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας της ΕΕ, έπεσαν οι μάσκες! 

Κι από εκεί που ήθελαν να ''παραδειγματίσουν'' και τους άλλους στο τι παθαίνει ο ανυπάκουος, εν προκειμένω η Χώρα μας κι εμείς, απ΄' ότι φαίνεται, παραδειγμάτισαν μεν αλλά τους βγήκε διαφορετικό αποτέλεσμα ! Στο να αναρωτιούνται αρκετοί, ειδικά μετά το Brexit, ''αξίζει ή δεν αξίζει η παραμονή στην ΕΕ''! Την επομένη του αποτελέσματος ακούστηκαν 5-6 αναφορές και άλλων χωρών για παρόμοιο δημοψήφισμα! Κι αυτό αναμενόμενο απ' τη στιγμή που γίνεται μία αρχή, τα πάντα πιθανά!

Από την επομένη λοιπόν ζούμε το ίδιο έργο της κινδυνολογίας/καταστροφολογίας σε νέα επεισόδια, με πρωταγωνιστή το Brexit! Kαι τι δεν ακούσαμε και ακούμε! Άσε τις αναλύσεις επί αναλύσεων για το ποιοι ψήφισαν Brexit … συνταξιούχοι και αμόρφωτοι είπε κάποιος, οι Άγγλοι ψήφισαν την καταστροφή τους, είπε κάποιος άλλος και άλλα διάφορα!.... Άμεσα βρήκαν και τις επιπτώσεις και για μας και για άλλους, η ίδια τακτική το πώς να μας στρέψουν εναντίον των Άγγλων που θα φταίνε για τη ''συμφορά'' μας! 
 
Το αν κάτι δεν πάει καλά με την όλη πολιτική της ΕΕ, αυτό δεν χρειάστηκε να το μετρήσουν και να το δουν σοβαρά, πλην ορισμένων εξαιρέσεων που το έθεσαν και που τυγχάνει να είναι σε ακροδεξιά θέση! Και δεν τους πυρώνει το αφτί ούτε αυτό; Θα δεις άνοδο η ακροδεξιά παντού σε λίγο, αν συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια στη λάθος πολιτική τους απέναντι στους λαούς! Βλέπουμε και μια προσπάθεια δική μας με Γαλλία και Ιταλία, να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην πολιτική λιτότητας της ΕΕ.

Πέρα από το τι λέγεται, άλλοι το παίζουν σκληροί και ανυποχώρητοι, άλλοι εκφράζουν ανησυχίες ή επιφυλάξεις κ.λ.π. Γεγονός είναι ότι :Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεισφέρει τα μέγιστα στον προϋπολογισμό της ΕΕ και είναι μια σημαντική στρατιωτική και διπλωματική δύναμη αφ' ενός και αφ' ετέρου, όσο επώδυνο θα είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο να χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., τόσο επώδυνο θα είναι και για την Ε.Ε. να χάσει πρόσβαση στην βρετανική αγορά εργασίας. Ας μην ξεχνάμε πως περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες της Ε.Ε. ζουν στη Βρετανία, με 800.000 μόνο από την Πολωνία!

 Δεν αποκλείω λοιπόν το γεγονός, στη συνέχεια να βρεθεί ο τρόπος για παραμονή της Μεγ. Βρετανίας στην ΕΕ. Για την ώρα πιστεύω πως παρά τα όσα λέγονται και από τις δύο πλευρές σχετικά με το διαζύγιο, στο βάθος οι εξουσίες ψάχνουν τρόπο να γίνει το όχι- ναι! Άλλωστε έσπευσαν να πουν λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, πως το δημοψήφισμα είχε ρόλο συμβουλευτικό κι όχι δεσμευτικό για την Κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου! Ο δε Κάμερον ενώ εκείνος το προκάλεσε, δηλώνει αδυναμία να διαχειριστεί το αποτέλεσμα που δεν τον βρίσκει σύμφωνο και πετάει το μπαλάκι στον επόμενο! Έπεται συνέχεια λοιπόν, ναι μεν υπάρχει ένα Brexit, όμως το τέλος του θα φανεί στην πορεία, αν θα παραμείνει και θα πραγματωθεί ή θα μετονομαστεί σε κάτι άλλο και θα απαλειφθεί!

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει, εάν οι εθνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα, είναι ο λάθος δρόμος, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk, DLF).»... Βλέπουμε εδώ το ''όραμα ισοπέδωσης'' των λαών ... υπεράνω το ''κοινό συμφέρον'' και όχι το εθνικό; Αν λοιπόν το ''κοινό συμφέρον'' είναι αυτό που ζούμε, να μας λείπει! Κοινό συμφέρον είναι η ανεργία και η πείνα; Δεν τους συγκίνησαν τα 22 εκατομ. ανέργων στην Ευρώπη, καλά έκανε και ήρθε ένα Βrexit να ''συγκουνηθούν''!

Κοινό συμφέρον ποιων; Των λαών ή των Αγορών και των Τραπεζών; Η συνέχεια λοιπόν επί της οθόνης, αλλά προσοχή, η ενημέρωση βλάπτει σοβαρά την υγεία και την ελεύθερη σκέψη, ειδικά όταν υπολειτουργεί η προσωπική αντίληψη!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Από την Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''- Ψυχανεμίσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: