Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Περάσαμε στο μήνα που δεν έχει ''μη''




Και περάσαμε στον Οκτώβρη μετά από ένα ταραχώδες καλοκαίρι με καταστροφές που καλά καλά δεν το καταλάβαμε από τα τόσα που συνέβησαν συν το μόνιμο βραχνά της τελευταίας διετίας, τον ιό που μονοπωλεί τα πάντα. Οι φωτιές, οι καταιγίδες και τώρα πρόσφατα οι σεισμοί άφησαν βαριά σφραγίδα καταστροφής αυτό το καλοκαίρι. Πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο με τα ρούχα που φορούσαν. Τραγικό και μόνο να το σκεφθεί κανείς, πόσο μάλλον να του συμβεί. Αρωγή της Πολιτείας και πού να πρωτοδώσει δηλαδή, δεν έχουν συμβεί και λίγες καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί άνθρωποι που τους χτύπησαν τα γεγονότα υποφέρουν κι αν είναι και σε κάποια ηλικία, άντε να στήσεις ξανά σπιτικό από την αρχή... με την πίκρα θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Όση κι αν είναι η αρωγή, κάτι που έκανες 30χρόνια να το στήσεις, δε στήνεται ξανά, είναι πολύ δύσκολο εκτός κι αν υπάρχει χρήμα άφθονο, διαφορετικά απλώς κάπου κάπως θα βολευτείς, αν βολευτείς. Και φυσικά σ' αυτές τις καταστροφές το τελευταίο που σκέφτεται κανείς είναι να τηρήσει τους τρόπους προφύλαξης για τον ιό. Πάλι στατιστικά θα πω πως δεν έχουμε για το πόσα κρούσματα μετά από τέτοιες καταστάσεις.

Ωστόσο παρά τα τόσα σοβαρά θέματα που πλήττουν την Κοινωνία, η παράνοια συνεχίζεται, η κακία ορισμένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και ανθρωπιάς και ειδικά όταν κάποιοι από αυτούς κρατούν και μικρόφωνο μεγάλης εμβέλειας, ασ' τα να πάνε! Έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα, δε βρίσκεται κανείς να τους μαζέψει; Τι μίσος είναι αυτό που εκφράζουν κάποια στόματα για τις ηλικίες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμα; Είναι στιγμές που δεν πιστεύεις στα αφτιά σου με αυτά που ακούς. Η Κοινωνία πάντως σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει βουλώσει τα αφτιά της και προχωρεί στην κανονικότητα της όπως εκείνη την εννοεί. Αυτό κατάφερε όλη αυτή η αλόγιστη διαχείριση της πανδημίας και όλες αυτές οι εξτρεμιστικές/ρατσιστικές απόψεις που εκφράζουν κάποιοι. Δηλαδή το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που πιθανόν επεδίωκαν!

Γλεντούν, αγκαλιάζονται, κυκλοφορούν χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο. Πάντως με τον τρόπο που κινήθηκε ο κόσμος όλο το καλοκαίρι και με υποτυπώδεις τρόπους προφύλαξης παντού, θα έπρεπε να είχε νοσήσει το ήμισυ του πληθυσμού. Ωστόσο το καυτό θέμα είναι η μη επιβάρυνση του συστήματος υγείας, γιατί δεν αντέχει κι όχι τόσο η ανησυχία για την υγεία των πολιτών που θέλουν να περάσουν. Ήταν στραβό το κλήμα , στείλαμε σπίτι τους και 6000 περίπου νοσηλευτές και ιατρούς και κυνηγάμε τους ανεμβολίαστους μη τυχόν και χρειαστούν ΜΕΘ και τι θα γίνει! Και να υποθέσουμε πως τους αντικαταστήσαμε ή θα τους αντικαταστήσουμε, έτσι εύκολα προσαρμόζονται στα καθήκοντα ΜΕΘ και μάλιστα του συγκεκριμένου ιού; Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα και δε συζητούνται. Κάποιος/οι είπαν για τους ανεμβολίαστους, να τους κάνουμε Ευθανασία, κάποιοι άλλοι να τους στείλουμε σπίτι τους να πεθάνουν άν νοσήσουν, κάποιος άλλος να μην πάρουν σύνταξη, άλλοι να πληρώνουν τα νοσήλεια τους ... αυτά από τα πολλά που έχουν ειπωθεί σε ραδιόφωνα, τηλεόραση κλπ. Με την ίδια λογική και ο καπνιστής να πληρώνει τα νοσήλεια του αν πάθει καρδιακό επεισόδιο ή ασθένεια των πνευμόνων. Δεν ντρεπόμαστε λέω; ... α ναι, και κάποιος άλλος είπε τους άνω των 60-65 να τους θανατώνουμε γιατί επιβαρύνουν το σύστημα με συντάξεις και ασθένειες.... λες κι αυτός ήταν 15 και είχε πολλά χρόνια μπροστά του. Ως εκεί φθάνει ο παραλογισμός, η απερισκεψία και η απανθρωπιά, έλεος!

Όσο δε για τα Νοσοκομεία ακόμα και τον καλό καιρό για άλλο έμπαινες στο Νοσοκομείο και άλλο κολλούσες από διάφορα μικρόβια που κυκλοφορούσαν εκεί. Πόσο μάλλον τώρα. Έχουμε εστιάσει στην covid-19 ντε και καλά κι ότι άλλο έχει εξαφανιστεί (γρίππη, πνευμονία κλπ.) τα υπερσκέλισε ο ιός. Άσε που έτυχαν και ασθενείς να εισαχθούν για άλλη αιτία και να κολλήσουν μέσα στο Νοσοκομείο τον ιό. Πάντως ούτε τα λεγόμενα κορωνοπάρτυ έφεραν σημαντικό αριθμό κρουσμάτων, ούτε οι διάφορες παρελάσεις ή συγκεντρώσεις ή λαϊκό προσκύνημα κατέληξαν στατιστικά κάπου άσχημα, ή τουλάχιστον δεν υπήρξαν στατιστικές . Το μόνο που κοπανάμε ένα χρόνο τώρα στατιστικά είναι ο εορτασμός του Αγ. Δημητρίου πέρσι στη Θεσσαλονίκη, πως αυτό έφταιξε για την εξάπλωση του ιού! Σίγουρα και φέτος θα υπάρξει απαγόρευση, απεδείχθη λοιπόν πως οι θρησκευτικές ή εθνικές εορτές είναι επικίνδυνες να λειτουργήσουν ως ''εστίες μόλυνσης'', εν αντιθέσει με οποιεσδήποτε άλλες συγκεντρώσεις .

Αναγκάζεσαι να σκεφθείς έτσι, παρατηρώντας το τι έχει συμβεί και συμβαίνει κοντά 2 χρόνια τώρα. Εκτός κι αν βάλεις το μυαλό του σε αργία και δε βλέπει τίποτα ούτε ακούει, παρά μόνο ακούει και πιστεύει επιστήμονες που βγαίνουν σε ραδιόφωνα και κανάλια και τους δημοσιογράφους αντίστοιχα. Δυστυχώς αυτό το να μη χαλάσουμε τη βολή μας και το ''δε βαριέσαι και τι έγινε'' ...μας οδήγησαν στην τεμπελιά του μυαλού, στην αποχή από τα κοινά, στην αδράνεια και σε καταστολή ενέργειας και δράσης ! Το διέγνωσαν και στην κατάλληλη στιγμή έγιναν όσα έγιναν, τίποτα δεν έγινε τυχαία. Κι εδώ και παγκοσμίως!

Κάποτε υπήρχαν οι ρούγες στις γειτονιές και το κουτσομπολιό εκεί και στις αυλές μεσουρανούσε, όπως και στα καφενεία ... τώρα πια είμαστε μια απέραντη ρούγα με υψηλές επιδόσεις στο κουτσομπολιό, πρωτιά στο άθλημα και μας εκπαιδεύουν πάνω σε αυτό! Υπάρχει και το διαδίκτυο που η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει! Ας ευχηθούμε να έχουμε έναν καλύτερο χειμώνα φέτος και πάνω απ' όλα υγεία!

Φθινοπώριασε για τα καλά, καλό Οκτώβρη και καλό φθινόπωρο!



Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 7/10/21


Δεν υπάρχουν σχόλια: