Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Έτυχε ή πέτυχε;

 



Είμαστε ακόμα ζωντανοί αλλά πώς; Συνέβη το ασύλληπτο του ολοκαυτώματος, γιατί για ολοκαύτωμα πρόκειται, δεν έτυχε, προφανώς πέτυχε! Οργανωμένη επίθεση μοιάζει και μάλιστα σαν τα συμβόλαια θανάτου, βαράτε στο ψαχνό… κάποτε έκαιγαν δάση και δύσβατες περιοχές, τώρα αποθρασύνθηκαν καίνε κατοικημένες περιοχές και κινδυνεύουν άνθρωποι και σπίτια, περιουσίες, εργοστάσια. Είναι ποτέ δυνατόν ταυτόχρονα να καίγονται και τυχαία,
 τα καλύτερα φιλέτα, προνομιούχες περιοχές της Αττικής, σπίτια, παραθεριστικά κέντρα, δάση,  άνθρωποι στο δρόμο ως πρόσφυγες … τέτοιο κακό δε θυμάμαι όσο ζω και δε φανταζόμουν πως θα έχω την τύχη να το ζήσω! Και είναι δυνατόν να περιμένουμε να φτάσει η φωτιά στη θάλασσα για να σταματήσει; Και είναι δυνατόν ενώ δυο μέρες πριν προσφερθήκαμε να στείλουμε βοήθεια στη γείτονα Τουρκία, ασχέτως αν αρνήθηκαν, μόλις φούντωσαν οι φωτιές να μην καταφέρουμε να εμποδίσουμε έστω και μία καταστροφή; Να σώσουμε κάτι; Και γιατί η βοήθεια έφτασε την 4η μέρα που ήδη το κακό είχε γίνει και πού προβλήθηκε να τη δούμε; Είναι σαν τις περιπτώσεις που καλείς το 100 και φθάνει μετά το φόνο! Εμείς αργήσαμε να ζητήσουμε, αυτοί άργησαν να την προσφέρουν, πάντως ήρθαν για να κλάψουμε παρέα, το κακό είχε γίνει! Ούτε οι Γερμανοί φεύγοντας δεν άφησαν τόση καμένη γη πίσω. Αμφιβάλλω αν η Ελλάδα του τότε θα είχε την ίδια όψη με αυτή που θα αντικρύσουμε μετά τις φωτιές!

Η Ελβετία της Εύβοιας κρανίου τόπος! Η Βόρεια Εύβοια έγινε στάχτη, οι κάτοικοι άλλοι έχασαν τα σπίτια τους κι άλλοι θα γυρίσουν και θα ζήσουν σε ένα τοπίο κόλασης, αντί του παραδείσου που ήξεραν. Παραθεριστικά κέντρα ετών πάνε, παραδόθηκαν στον εχθρό που ήρθε με στολή φωτιάς. Η Αττική ομοίως, τα καλύτερα προάστια γέμισαν αποκαϊδια , η ατμόσφαιρα βαριά για όλους και η ρύπανση αυτή δεν είναι κάτι που θα κρατήσει λίγο. Θα την πληρώσουμε με την υγεία μας και τις πλημμύρες που θα έρθουν το χειμώνα, πολύ ακριβά. Ωραίο καλοκαίρι κάνουμε μα την αλήθεια. Αλλά τόση φαγωμάρα για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους και να μιλάμε για θάνατο από το πρωϊ  ως το βράδυ, τόση γκρίνια κάπου δε θα ξεσπούσε; Και ξέσπασε χοντρά κι από κει που δεν είχαμε νοσοκομεία για να περιθάλψουν, τους μη εμβολιασμένους, ανοίξαμε τα νοσοκομεία για τυχόν τραυματίες φωτιάς ή πληττόμενους από τους ρύπους. Για πότε ανατρέπεται ένα αφήγημα και εφαρμόζεται ένα άλλο, μέχρι να πεις ζήτω! Θέλαμε και Τουρισμό τρομάρα μας! Και μάλιστα έπρεπε να τον προστατεύσουμε από τους μη εμβολιασμένους, και πάλι τρομάρα να μας έρθει! Τώρα μπροστά σ’ αυτή την καταστροφή ποιος προστατεύει ποιον και από τι; Απεδείχθη ότι από τύχη υπάρχουμε και ζούμε σ’ αυτό το Κράτος, που για πολλοστή φορά απέδειξε περίτρανα πως είναι πολύ λίγο, για τους πολίτες του, την ευημερία του Κράτους και προστασία των πολιτών,  τη διαχείριση Εθνικών θεμάτων και προστασία του φυσικού πλούτου και κάλλους της Χώρας!

Κι από εδώ και πέρα τι; Θα ζούμε με τον τρόμο του κορονοϊού, των ‘’απειλών’’ περί εμβολιασμού, και με το νέο ‘’αφήστε το σπίτι, θα το πάρει η φωτιά’’; Και το πήρε η φωτιά, αυτοί οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε τη θέση τους; Πώς θα ζήσουν αφού φεύγουν από τα σπίτια τους με τα ρούχα που φοράνε; Με τα 600 Ε βοήθημα ή και 6000Ε, θα στήσουν το σπιτικό τους απ’ την αρχή; Κόπια 30-40 χρόνων αποκαθίστανται έτσι εύκολα; Άσε το τοπίο που από Παράδεισος έγινε κόλαση! Και μ’ αρέσει η απάθεια των ομιλούντων πως ‘’όλα γίνονται και τα σπίτια και τα δέντρα και τα δάση, αρκεί που δεν θρηνήσαμε θύματα’’ . Ναι δε θρηνήσαμε θύματα, τα δράματα που δημιουργήσαμε όμως σε οικογένειες που έχασαν το βιος τους; Αυτό το ζωντανό καθημερινό θάνατο που έχουν να αντιμετωπίσουν μετά από αυτή τη συμφορά; Πόσο απλό το βλέπετε όλοι εσείς … από την ασφάλεια της δικής σας τσέπης, γιατί αν όντως έχετε ένα μαγικό τρόπο που κάποιος που έχασε τα κόπια μιας ζωής, μπορεί να τα ξαναφτιάξει από την αρχή, να μας τον πείτε! Άσε για την ατμόσφαιρα που σε λίγο δεν θα έχουμε οξυγόνο να αναπνεύσουμε. Δεν μπορεί να ξεσκονίζουμε τα γαλόνια μας κάθε φορά και να εξιλεωνόμαστε με το γνωστό ''αποφύγαμε τα χειρότερα'' ’’κάναμε το καλύτερο μας’’ ... δηλαδή αν δεν το είχαμε κάνει τι χειρότερο κακό θα είχε γίνει; Η καταστροφή  Κύριοι είναι καταστροφή αλίμονο από αυτόν που μένει στο δρόμο, εσείς όλοι μια χαρά περνάτε. Μας έκαναν οικόπεδο ... μη δούμε και το ''πωλείται σε τιμή ευκαιρίας'' … θλίψη και μόνο θλίψη! Πώς το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είχαμε ούτε μία φωτιά;

 Καλή δύναμη σε όλους να ευχηθώ  και στους πυροσβέστες που αγωνίζονται σκληρά αλλά χωρίς εναέρια βοήθεια πώς να καταφέρεις να σβήσεις 20 και 30 μέτρα φλόγες; Καλό 15Αύγουστο και η Παναγιά βοήθεια μας!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 12/08/21

Δεν υπάρχουν σχόλια: