Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Καλή ψήφο!










Άντε να έρθει και η Κυριακή, να πάμε στις κάλπες και είθε να ησυχάσουμε από αυτή την ψυχοφθόρα αντιπαράθεση και κόντρα των κομμάτων, κούρασε το όλο σκηνικό νομίζω! Ο πολίτης εξακολουθεί να έχει προβλήματα, αυτά που του δημιούργησαν τα 10 χρόνια κρίσης και Μνημονίων και θα εξακολουθήσει να τα έχει αν δεν βελτιωθούν τα οικονομικά του!  Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!

Καμίνι η Ευρώπη, υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις το πλάνο του καλοκαιριού. Γίναμε Αφρική μου φαίνεται … αυτοκαταστρεφόμαστε αργά και σταθερά!  Ανεβαίνει και το θερμόμετρο λόγω εκλογών… εύχομαι να μην μας φάνε όλο το καλοκαίρι σε εκλογικές αναμετρήσεις! Ευτυχώς έχουμε τη θάλασσα που μας αντέχει μαζί με τα βάρη μας! Όμως αυτό μη γίνει αφορμή για αποχή από την κάλπη. Η αποχή δεν βοηθάει σε τίποτα και δίνει λαβές και περιθώρια για λάθος ερμηνείες, ενώ παράλληλα επιτρέπει στο 20% της Κοινωνίας να αποφασίζει και για την τύχη του υπόλοιπου 80%. Η μη συμμετοχή δε στα κοινά, μας αφαιρεί το δικαίωμα της όποιας διαμαρτυρίας,  αν και είναι σύνηθες αυτοί που διαμαρτύρονται και βρίζουν να είναι εκείνοι που απέχουν ή που ψηφίζουν βάσει ατομικών συμφερόντων και μόνο, ή επιπόλαια βάσει ‘’επωνυμίας’’ του υποψηφίου!

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Είμαστε υπόλογοι των επιλογών μας γενικώς. Ας προσέχουμε λοιπόν όταν πρόκειται να επιλέξουμε ή να πάρουμε αποφάσεις γενικά και ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή μας και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.  Επίσης να ξεσκονίζουμε τη μνήμη και να μη θυμόμαστε μόνο τα πρόσφατα, να πηγαίνουμε και πιο πίσω, να εξετάζουμε τις ρίζες του κακού, να συγκρίνουμε ,  να κρίνουμε και μετά να αποφασίζουμε! Ο κομματικός φανατισμός και οι παρωπίδες δεν οδηγούν σε ξέφωτο. Να βλέπουμε όσο μπορούμε  καθαρά τα πράγματα και να μη λειτουργούμε υπό την επήρεια θυμού! Κάποιοι μάλιστα εμφανίζουν τάσεις εκδίκησης και ρεβανσισμού στο όλο θέμα κι εσύ τους χειροκροτείς … μη διαμαρτυρηθείς μετά αν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου, η δεν φτιάξει!

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, όταν είναι ζεστό θα κάψει κι εσένα! Ας σκεφθούμε λοιπόν λογικά και ψύχραιμα πριν την κάλπη. Το θέμα μας δεν είναι η εκδίκηση, το θέμα μας είναι ποιος θα μας οδηγήσει στο ξέφωτο, ποιος θα φροντίσει καλύτερα τα συμφέροντα του λαού και της Χώρας. Φυσικά πέρα από τις προεκλογικές εξαγγελίες μετράει και ο πρότερος πολιτικός βίος προσώπων και κομμάτων! 

Γεγονός είναι βέβαια πως ένας λαός κουρασμένος, ταλαιπωρημένος και φτωχοποιημένος, χάνει την υπομονή, την ψυχραιμία και είναι σε πλήρη σύγχυση.  Πού μυαλό για να σκεφθεί και να μετρήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Γι αυτό και γέρνει η ζυγαριά μια από εδώ και μια από εκεί, αλλάζουμε θέσεις απλώς, οι πολιτικές παραμένουν και θα παραμείνουν οι ίδιες, οι νόμοι των Μνημονίων ομοίως, τα εισοδήματα χαμηλά, ειδικά για μισθωτούς και συνταξιούχους (ας ευχηθούμε μην πάνε και πιο κάτω), όσο για τη φοροδιαφυγή μαστίζει χρόνια και θα συνεχίσει. Δεν είναι λύση να τιμωρούμε μια ολόκληρη Κοινωνία με οριζόντιες μειώσεις, ή φόρους, ή εισφορές, επειδή και διότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους εκ συνηθείας και πρόθεσης φοροδιαφεύγοντες ή τους εκ προθέσεως κακοπληρωτές!

Όπως και με τις συντάξεις το πρόβλημα δεν ήταν ο συνταξιούχος που έπαιρνε 2000+ σύνταξη, ανάλογα με τα Ταμεία και τις εισφορές που πλήρωνε και τον υψηλό μισθό που είχε ως εργαζόμενος.  Δεν του χαρίστηκε κάτι και αυτόν  ακριβώς καταποντίσατε. Το πρόβλημα ήταν οι συντάξεις Δημοσίου π.χ. σε θυγατέρες που ελάμβαναν δια βίου την σύνταξη του πατέρα, αυτά τα χρήματα ναι τους χαρίστηκαν, δεν ήταν από εισφορές!  Γενικά δεν μπήκε μπούσουλας στις περικοπές, π.χ. ο άγαμος και με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξη, θα έπρεπε να τυγχάνει άλλης αντιμετώπισης, από τον έγγαμο ή τον έχοντα κι άλλα εισοδήματα πέραν της συντάξεως.

Και αυτή η νοοτροπία της κατσίκας του γείτονα να ψοφήσει, πρέπει να λήξει για να μην λήξουμε όλοι μαζί … όταν τραβάς προς τα κάτω το ρετιρέ και το πας στο ισόγειο, τότε όλοι οι υπόλοιποι πάνε από υπόγειο και κάτω! Ψύχραιμη σκέψη λοιπόν, το χέρι στην καρδιά και καλή ψήφο!!
+++
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 04/07/19

Δεν υπάρχουν σχόλια: