THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΕ ΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ-PORTAMI VIA CON TE

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Ν.ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ :ΣΠΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ 30 12 17

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΤΕΩΡΑ

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Πληρώνουμε λάθη και κακοτεχνίες ετών!


Κάτι οι φωτιές, κάτι τα μπαζωμένα ρέματα, κάτι η μη πρόβλεψη για επιπτώσεις που μπορεί να φέρει η όποια κατασκευή έργων, κάτι που ο άνθρωπος πίστεψε πως έγινε θεός και εξουσιάζει την ατμόσφαιρα τόσο, που την βομβαρδίζει κιόλας, επόμενο ήταν και είναι ανά πάσα στιγμή να συμβεί το μοιραίο της επέλασης μιας Ευρυδίκης που μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να ρίξει και να κατεβάσει τόννους νερού και λάσπης από τα αποψιλωμένα βουνά, μη βρίσκοντας δρόμο ανοιχτό για τη θάλασσα κι ''ανοίγοντας'' δικούς της δρόμους σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα της! 

Από 1600 τόσα χλμ. ρεμάτων έχουμε κλείσει/μπαζώσει πάνω από 800 χλμ. ... αδιαφορώντας για το πού θα βρει διέξοδο το νερό να φύγει!
  Τραγικές και σκληρές εικόνες αυτές της Δυτ. Αττικής, χάθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν περιουσίες και δεν είναι οι μόνες που έχουμε δει στη Χώρα μας!

Ούτως ή άλλως με τα στοιχειά της φύσης, είναι πολύ μικρός και αδύναμος ο άνθρωπος για να τα βάλει! Ειδικά με το μένος τους που λόγω κλιματικών αλλαγών, τα καιρικά φαινόμενα πλέον όλο πιο έντονα, ακραία και απρόβλεπτα θα εμφανίζονται! 

Πόσο μάλλον αν δεν έχει λάβει και τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μετριάζεται το πιθανό ποσοστό ζημιών και απωλειών! Τουλάχιστον τότε θα ξέρει πως ότι περνούσε από το χέρι του για προστασία του περιβάλλοντος, του ιδίου και της Κοινωνίας το έχει πράξει, ενώ τώρα ποτέ δεν θα απαλλαγεί των ενοχών του! Όλοι φταίμε στο ποσοστό που μας αναλογεί για ότι συμβαίνει! 
   
Ας ευχηθούμε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα και να μας γίνει επιτέλους μάθημα στο να δούμε τι θα κάνουμε Πολιτεία και πολίτες στο εξής!

===========================
Νίκη Παπουλάκου 

Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου!
Μας βρήκε ο Νοέμβρης, τελευταίος του φθινοπώρου! Πάμε ολοταχώς για χειμώνα και Χριστούγεννα! Ο καιρός συνεχίζει άστατος, μια κρύο, μια ζέστη. Τα έξοδα και οι λογαριασμοί στο ζενίθ αυτούς τους 2 μήνες, άρχισε και 15νθήμερο εκπτώσεων! Το θέμα είναι ποιος έχει για να ψωνίσει! Πού να περισσέψουν τα χρήματα για ψώνια; Τις πρώτες μέρες του μήνα βλέπεις κόσμο στα σούπερ μάρκετ να ψωνίζει, όμως αν κοιτάξεις το καλάθι, λιγοστά τα είδη. Από τις 15 του μήνα και μετά πηγαίνεις και είσαι σχεδόν μόνος , που σημαίνει ότι έχουν τελειώσει τα λεφτά, είτε πρόκειται για μετρητά, είτε μέσω λογ/σμού με κάρτα!

Τι να τις κάνεις λοιπόν τις προσφορές και της εκπτώσες, όταν η τσέπη είναι άδεια; Πώς να κινηθεί η αγορά; Πώς να κρατηθούν τα εναπομείναντα μαγαζιά, όταν δεν πατάει πελάτης μέσα; Δυστυχώς αυτή η κρίση έτσι όπως την επέβαλαν στις πλάτες του λαού, μοιάζει με επιδημία σε έξαρση! Περνάει από όλες τις Κοινωνικές Ομάδες και εξαπλώνεται!

''Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου''... όταν ο καταναλωτής δεν έχει δουλειά, ή μειώθηκε στο μισό το εισόδημα του, φυσικό επόμενο είναι να περιορίσει τα ψώνια, τα ταξίδια σε πρώτη φάση, στη συνέχεια κόβει ή περιορίζει και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Απεδείχθη δυστυχώς πως ο έντιμος και συνεπής πολίτης, είναι αυτός που πληρώνει και θα πληρώνει τα σπασμένα! Η φοροδιαφυγή ούτε πατάχθηκε, ούτε προβλέπεται και δεν το λέω εγώ, το ακούσαμε και από στόματος Υπουργού ότι την πλήρωσε η μεσαία τάξη γιατί δεν κατάφεραν να πατάξουν την φοροδιαφυγή! Ο δε ΥΠΟΙΚ είπε :"Βάλαμε φόρους στη μεσαία τάξη γιατί προτάξαμε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής φτώχειας". Του διαφεύγει όμως μια μικρή λεπτομέρεια οι ίδιοι οδήγησαν μερίδα πολιτών σε φτώχεια και ανέχεια! Τα έκαναν μαντάρα με τα οικονομικά του Κράτους, (μόνο τα προσωπικά τους οικονομικά, αν όχι όλων κάποιων αυξάνονται και πληνθύνονται), έστειλαν το λογαριασμό στους πολίτες και ζητούν και τα ρέστα τους! Και δεν αναφέρομαι μόνο στους παρόντες, αλλά σε όλους που βγαίνουν στα κανάλια και λένε διάφορα με ύφος! Άραγε ποιος εξ αυτών έχει κληθεί να ζήσει με 500 και 800 Ε το μήνα; Και γιατί να καταλάβει τι περνάει ο άλλος; Άλλωστε αν θυμάμαι καλά ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πει πως ο ίδιος θα του ήταν αδύνατο να ζήσει με 800 Ε το μήνα ... ωστόσο είναι στο πλευρό των δεινοπαθούντων πολιτών!

Τόσα χρήματα έκαναν φτερά από τα Ταμεία, γύρισε έστω κι ένα Ευρώ πίσω; Ποιοί τιμωρήθηκαν και ποιες περιουσίες δημεύθηκαν από τόσα σκάνδαλα και κακοδιαχειρίσεις; Του πολίτη όμως η όποια πεεριουσία έχει υποθηκευτεί και είναι στο στόχαστρο να παρθεί σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής φόρων ή δανείων!

Πόσο εύκολα είναι όλα στα λόγια! Άντε και βγήκαμε από τα Μνημόνια, μήπως πρόκειται να αποσυρθούν νόμοι και νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί εν μέσω Μνημονίων; Μήπως πρόκειται να αποκατασταθούν μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα; Μήπως βρει χρήματα ο άνεργος να πάρει πίσω το σπίτι του, ή να βρει χρήματα για να το σώσει; Οπότε τι τον νοιάζει τον πολίτη αν θα βγούμε ή όχι από το Μνημόνιο, εκείνο που θα έπρεπε κανονικά να τον νοιάζει είναι το κατά πόσον θα γίνει επαναφορά της ζωής που έχασε, της ζωής που του κατέστρεψαν! Αλλά δυστυχώς ολίγοι το βλέπουν έτσι, οι περισσότεροι έχουν κολλήσει Μνημόνιο και όχι Μνημόνιο ... πιθανόν αγνοούν πως πολλά από τα ψηφίσματα αφορούν υποχρεώσεις της Χώρας μας ως μέλος της ΕΕ, που σημαίνει πως δεν μας τα φόρτωσαν τα Μνημόνια, απλώς ''μεσολάβησαν'' για να επιβληθούν γρηγορότερα ίσως!...Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να δούμε και να πάψουμε να είμαστε όπου φυσάει ο άνεμος, έρμαια των ορέξεων της πολιτικής του καθενός! 
 
Να ευχηθώ καλό μήνα και με λιγότερα κακά μαντάτα, καταστροφές κι εδώ και σε όλο τον Πλανήτη!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ...
                             9/11/2017

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Tίποτα δεν κρατάει αιώνια... Οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στην αγάπη, την εκτίμηση, το σεβασμό και την αποδοχή. ΄Οσο κι αν αγαπάμε κάποιον, αν δεν τον αποδεχτούμε όπως ακριβώς είναι, δεν φτάνει για να συμβιώσουμε ομαλά μια ζωή. Αν δεν συνυπάρχουν όλα αυτά , κάπου χαλάει η συνταγή!
Πόσες φορές δεν έτυχε άνθρωποι που αγαπιούνται να ζουν χώρια;. Συνηθίζουμε να λέμε ‘’δεν ταιριάζουν’’. Τι θα πει δεν ταιριάζουν; Μα και ίδιοι να ήταν, πάλι βαρετή θα ήταν η συμβίωση! Απλά λείπουν τα υποσύνολα που συμπληρώνουν και στηρίζουν την αγάπη .
Για να αρχίσει και να φουντώσει μία σχέση είναι εύκολο και απλό, το δύσκολο είναι να κρατηθεί ατόφια, ζωντανή, χωρίς να φθαρεί , να σπάσει, να περάσει στη ρουτίνα, να παγώσει!.. Χρειάζεται εγρήγορση, προσπάθεια και φαντασία και από τις δύο πλευρές!
Συνήθως τι κάνουμε;. Θαμπωνόμαστε στο ξεκίνημα μιας σχέσης , για Χ λόγους, ή κάτω από πίεση καταστάσεων ή προσωπικών αναγκών εκείνης της στιγμής ή περιόδου, στη συνέχεια επαναπαυόμαστε, αράζουμε που λέμε, θεωρώντας τα όλα δεδομένα!
Αλλοτε πάλι κουραζόμαστε, περνάμε στη ρουτίνα, γιατί απλούστατα ξεφούσκωσε το μπαλόνι του ενθουσιασμού , ή της ικανοποίησης των συγκεκριμένων αναγκών μας και από κάτω δεν υπήρχε η βάση για να στηρίξουμε και να φουσκώσουμε ξανά το μπαλόνι!...
Τα παιδιά επίσης είναι ευλογία , όμως δεν διασφαλίζουν την βιωσιμότητα ενός γάμου! Δεν είναι η λύση, η εγγύηση για τη διάρκεια της σχέσης, είναι ένας κρίκος από την αλυσίδα ! Ολοκληρώνουν την ευτυχία ενός ζευγαριού, δεν την εξασφαλίζουν όμως! Αν το ζευγάρι δεν έχει βρει το δρόμο της ομαλής συνύπαρξης, δεν πρόκειται να τον βρει για χάρη ή λόγω της ύπαρξης παιδιών. Απλώς δεσμεύει ή καθυστερεί τις αποφάσεις για τη ζωή του, ή ζει υποκριτικά!
H όλη υπόθεση για τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης βασίζεται στην εγρήγορση , την προσπάθεια, τη συντήρηση και ανανέωση του ενδιαφέροντος κατά διαστήματα! Διαφορετικά επέρχεται η φθορά ή απλά περνάμε στη συνήθεια, που είναι ακόμη χειρότερη. Η συνήθεια πλανεύει, σου δίνει πλαστή εικόνα του ότι ‘’όλα πάνε καλά’’ και μία ωραία πρωία έρχονται τα πάνω – κάτω που λέμε και αναρωτιόμαστε ‘’καλά , τι έγινε ξαφνικά, …..αφού ήμασταν μια χαρά;…’’. 
 
Τίποτα δεν έγινε ξαφνικά, απλά ήμασταν στον ύπνο του δικαίου…. Η συνήθεια , τα δεδομένα, η σιγουριά του θεσμού και ακόμη και η σιγουριά λόγω ύπαρξης παιδιών, μας έβγαλαν από το παιχνίδι. Επαναπαυθήκαμε στα ''ατού'' μας χωρίς καμιά προσπάθεια για διατήρηση της προσωπικής μας σχέσης. Φυσικό επόμενο λοιπόν, ευκαιρίας δοθείσης να χαλάσει και να λήξει!
Ομοίως και η απόλυτη εξάρτηση φθείρει μια σχέση όποιας μορφής κι αν είναι! Μην μπερδεύουμε την αφοσίωση με την εξάρτηση ... η μία είναι δόσιμο ή άλλη είναι ασθένεια!
Κανείς και τίποτα δεν είναι δεδομένα! Και σίγουρα χωρίς τη δική μας συμμετοχή δεν γίνεται τίποτα. Ακόμα και ο εαυτός μας ο ίδιος δεν είναι σίγουρος , κάτω από ανάλογες συνθήκες μπορεί να αλλάξει κι αν δεν τον έχουμε γνωρίσει ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε και να το αντιμετωπίσουμε, δεν τον αναγνωρίζουμε!… 
 
Τίποτα δεν κρατάει αιώνια, χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια, λιθαράκι – λιθαράκι χτίζονται γερά οι σχέσεις και χρειάζεται αγάπη και φροντίδα σε κάθε βήμα για να διατηρηθούν. Και μην ξεχνάμε πως κάθε τι στη ζωή έχει ημερομηνία λήξης, όλα τα πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν και τα καλά και τα κακά! Όσο το τέλος τους μας βρίσκει ζωντανούς, πρέπει να τραβάμε μπροστά και να αποδεχόμαστε το τέλος προσβλέποντας σε μία νέα αρχή!
Νίκη- Παπουλάκου.


Πηγή: Εφημ. ''Η Φωνή των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα... 2/11/17

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Ως πότε απαθείς:


Τυφώνες, καταιγίδες, πόλεμοι, καταστροφές, λιμοί, σεισμοί σε όλο τον Πλανήτη! Κι εμείς όλοι θεατές ως τη στιγμή που το ''κακό'' θα έρθει στην πόρτα μας! Εθιστήκαμε να βλέπουμε εικόνες σα να βλέπουμε ταινία, χωρίς αντίδραση καμιά ακόμα και στις πιο φοβερές στιγμές! Μένουμε απαθείς απέναντι σε όλα!

7 χρόνια τώρα κρίνεται η τύχη μας κι εμείς στην αδράνεια και την απάθεια! Ξηλώνονται τα πάντα γύρω μας και στη ζωή μας κι εμείς ακόμα δεν θέλουμε να πιστέψουμε τι μας έχει συμβεί! Ζούμε γενικά σε μια κατάσταση παραλογισμού και μέσα και έξω!

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, δεν θεωρώ πως ήταν μόνο και μόνο για το κλείσιμο συμφωνίας των F-16, η αποτίμηση της θα φανεί εν ευθέτω χρόνω! Πάντως όσο κι αν κατηγορήθηκε για απομόνωση η παρούσα Κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά απομόνωση διακρίνω γενικώς! Κάτι που ίσως δείχνει πως είμαστε καλά παιδιά ...'' κάνουμε καλά τη δουλειά μας''!

Εφάρμοσαν και εφαρμόζουν νόμους που οι προηγούμενοι είχαν σε εκκρεμότητα, είναι αυτοί που ως Αντιπολίτευση κατέβασαν κόσμο στους δρόμους, οι συντηρητικοί σχεδόν ποτέ δεν βγήκαν στους δρόμους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, οπότε ποιος να βγει να μιλήσει;

Πέρασα προχθές από την ΕΣΗΕΑ εκεί που κάνουν απεργία πείνας 4 δημοσιογράφοι, διαμαρτυρόμενοι για την διάλυση του Επικουρικού τους Ταμείου! Και γεννάται το ερώτημα : Μόνο 4 επλήγησαν από αυτό; Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι να συμπαρασταθούν με την παρουσία τους στον αγώνα; Πού είναι όλοι γύρω που νομίζουν πως αυτό που έγινε στο Ταμείο των Δημοσιογράφων δεν θα γίνει στο δικό τους; Και φυσικά δεν χρειάζεται να ασχοληθούν καν με το θέμα; Δυστυχώς φίλοι μου ότι προσπερνάμε θεωρώντας πως δεν μας αφορά, επειδή φαινομενικά δεν θίγει τα συμφέροντα μας, πιο κάτω θα θίξει και τα δικά μας! Δυστυχώς μάθαμε να βλέπουμε τα πράγματα με τη στενή αντίληψη της στιγμής και σπανίως με την πλατιά αντίληψη παραμέτρων και επιπτώσεων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα! Αυτό συμβαίνει και στη ζωή μας και στα κοινά με τις αποφάσεις που παίρνουν άνωθεν, χωρίς να μετρούν τι θα γίνει πιο κάτω!

Λύσαμε το θέμα αλλαγής φύλου, περνάμε στην καύση νεκρών και στην παραγωγή κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, σε λίγο κάτι άλλο, ενώ παράλληλα έχουμε ξηλώσει δικαιώματα ετών! Κι αν νομίζες πως αυτά συμβαίνουν επειδή ''πρώτη φορά αριστερά'' ή λόγω Μνημονίου, γελιέσαι! Είναι υποχρεώσεις μας προς την ΕΕ που συμπεριελήφθησαν και στα Μνημόνια για να πιεστούμε προς εφαρμογή!

Τελικά απ' ότι φαίνεται για Ένωση ξεκίνησε αλλά το αντίθετο αποδεικνύεται! Μετά την Ισπανία και η Ιταλία του Βορά διεκδικεί αυτονομία! Κράτη μέλη πολλών ταχυτήτων, ανεργία, φτώχεια και διάσπαση, έχθρα μεταξύ των λαών της! Κυβερνήσεις αυτοδυναμίας σπανίζουν, κάτι που δείχνει την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων αφ' ενός και την έλλειψη ηγετικών μορφών που να πείσουν για το αλλιώτικο που μπορούν να προσφέρουν! Όσο για την άνοδο της Ακροδεξιάς σε όλα τα Κράτη, είναι απόρροια της πολιτικής που ακολουθεί το σύστημα, προκαλώντας ασφυξία στο λαό!

Πολύ φοβάμαι πως όλα αυτά που θεωρούν ''εξέλιξη'' και ''πρόοδο'' επιβάλλοντας τα με νόμους, θα γυρίσουν μπούμεραγκ κάποια στιγμή και θα βρεθούν προ αδιεξόδου!

Πάντα κάποιες αποφάσεις του τώρα προκαθορίζουν και δεσμεύουν το αύριο, γι' αυτό πριν από κάθε απόφαση πρέπει να ζυγίζεις καλά τα υπέρ και τα κατά όχι μόνο με γνώμονα τη στιγμή αλλά σε βάθος χρόνου, διαφορετικά δεν είναι απόφαση, είναι ''αρπαχτή''! 
 
Όσο το όλο θέμα ''μεταρρυθμίσεις'' , όταν κινείται με γνώμονα την είσπραξη μόνο, καμία περαιτέρω βάση ή ωφέλεια δεν μπορεί να προσφέρει! 
 
Μετά μανίας ο κ. Στουρνάρας παροτρύνει τις Τράπεζες να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια, για ποια προστασία Α΄κατοικίας μιλάμε λοιπόν; Και πώς φθάσαμε σε αυτό το ύψος ''κόκκινα'' δάνεια; Καθιστώντας βιαίως τον πολίτη σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του! Ξεκινήσαμε από την αφαίμαξη του εισοδήματος του σε συνδυασμό με νέους φόρους για να φτάσουμε στην αδυναμία πληρωμής, με φυσικό επακόλουθο τη δέσμευση της όποιας περιουσίας του! Εμ πώς θα φτάναμε αλλιώς εκεί; Άλλωστε η Ιδιωτική περιουσία υποθηκεύθηκε εδώ και κάτι χρόνια για το χρέος, κάποια στιγμή λοιπόν κάποια εκποιούνται, αφού οι ίδιοι σου δημιούργησαν τις συνθήκες για να συμβεί αυτό και τώρα βγαίνουν στο γυαλί και ''κλαίνε'' συμπαραστεκόμενοι! Και μη χειρότερα....
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 26/10/17

Νέα μορφή σκλαβιάς η δημιουργία χρεών
 Σημ.: Ποιες ψυχές αντέχουν να καίνε το πράσινο;


Η οικολογική καταστροφή του Πλανήτη συνεχίζεται, φωτιές παντού, 160 χιλ. στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής στην Καλιφόρνια, που έχει παραδοθεί στις φλόγες! Απώλειες σε έμψυχα και άψυχα! Διάφορα ακραία καιρικά φαινόμενα επίσης με φοβερές καταστροφές και όλα αυτά μαζί καταλήγουν στο να μένουν 4 εκατομ. χωρίς σπίτι κατ' έτος ανά τον Πλανήτη! Αν βάλουμε δίπλα και τους κατά περιοχές πολέμους, θα καταλήξουμε σε τεράστιο αριθμό κατατρεγμένων, πληγέντων και απόρων! Τρομοκρατικές ενέργειες παντού, ασφαλής δύσκολα νιώθει κανείς πλέον, η εγκληματικότητα στα ύψη, γενικώς το τοπίο αγριεύει επικίνδυνα! 
 
Παρά ταύτα στο βωμό του χρήματος θυσιάζουν τα πάντα! Όλα για το χρήμα και την κυριαρχία. Δεν τους φθάνει η Γη, ετοιμάζονται για απόβαση και κατάληψη κι άλλου Πλανήτη ή Πλανητών! Τόσο θεοί νιώθουν κάποιοι! Τακτοποιήσαμε και νοικοκυρέψαμε τη Γη που μας φιλοξενεί και θέλουμε να ''νοικοκυρέψουμε'' κι άλλους! Τύφλα μας! 
 
Με τόσα εκατομμύρια φτωχούς κι εξαθλιωμένους σε αυτό τον Πλανήτη και τόσα δις και τρις στην πάγκα ελαχίστων, τι να την κάνεις την Πολιτεία στη Σελήνη; Το ιπτάμενο ταξί επίσης, που ήδη δοκιμάστηκε, την προηγμένη τεχνολογία κλπ.; Όταν δεν έχεις να πληρώσεις το νερό και το ρεύμα, σε ενδιαφέρει ότι κι αν βγει στην αγορά, σε αφορά; Μόνο για ανάγνωση! Πρόκειται να σου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο;

Αυτός ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια καλό τέλος δεν θα έχει σίγουρα! Η ΕΕ με πειραματόζωο την Ελλάδα μπήκε πιο βαθιά σ' αυτόν. Μεταξύ των άλλων, υποθηκεύοντας την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, τώρα σκέπτονται να το περάσουν επίσημα για τα χρέη όλων των Κρατών, ότι μπορούν να αποπληρώνονται εν μέρει από την Ιδιωτική περιουσία! Ήτοι ξεκινάει μια νέα μορφή σκλαβιάς προς όφελος κάποιων ολίγων και εις βάρος λαών! 
 
Η μη αντίδραση του Ελληνικού λαού σε αυτή την οικονομική επιδρομή που έχει υποστεί και στον βίαιο υποβιβασμό του βιοτικού του επιπέδου, τους δίνει το θάρρος να συνεχίσουν ως το τέλος! Και λέω να συνεχίσουν, καθότι το πρόγραμμα είναι το ίδιο εξ ' αρχής Μνημονίων, απλώς η υλοποίηση του έρχεται βήμα το βήμα, οι επιπτώσεις οι βραχυπρόθεσμες ήδη μαστίζουν πολλά νοικοκυριά, μακροπρόθεσμα θα ασθενήσουν κι άλλα δυστυχώς, η κοινή λογική αυτό λέει!

Τι να την κάνει ο πολίτης τη λοταρία της Εφορίας με έπαθλο τα 1000 Ε αφορολόγητα, όταν καλείται να πληρώνει κατ' έτος υπέρογκους φόρους και μάλιστα με το μισό εισόδημα ή με καθόλου εισόδημα αν πρόκειται για άνεργο; Άσε που μπορεί να μην κληρωθεί ποτέ! Είναι κίνητρο αυτό για να πληρώνει με κάρτα που σημαίνει απόδειξη; Ο πολίτης θα είχε κίνητρο αν ήξερε πως τα έξοδα που θα εμφανίσει και που φυσικά έχουν ήδη καταβάλει φόρο, θα αφαιρεθούν ως ποσό από το εισόδημα του και πως θα φορολογηθεί για το εναπομείναν εισόδημα εάν και εφ' όσον περισσεύει! Τότε και μόνο τότε θα τον ενδιέφερε να μην χάσει απόδειξη ούτε και για 10 Ε! Τη στιγμή που ξέρει ότι πληρώνει φόρο στο φόρο για τον φόρο.... τη στιγμή που ξέρει πως το πορτοφόλι του είναι μείον, όταν ο άλλος του πει 100 Ε με απόδειξη, 70 χωρίς εκ των πραγμάτων και εξ' ανάγκης θα προτιμήσει τη δεύτερη επιλογή κι όχι γιατί θέλει να ''κοροϊδέψει'' το Κράτος ... κάτι που το έχει κάνει πιθανόν το Κράτος σ' εκείνον πολλάκις!

Και τώρα ποιος μας πιάνει ...πάμε για την ελεύθερη κάνναβη, έρχεται στη Βουλή για ψήφισμα! τσι να παίρνουν σειρά ένα-ένα τα ''προβλήματα'' και να τακτοποιούνται! 
 
Ε μα τι να πει κανείς, αν χάσουμε και το χιούμορ μας αλίμονο, γιατί με τον τρόπο που λειτουργούν πλέον όλα στη Χώρα, τα τελευταία 7 χρόνια ειδικά, μόνο εξαθλίωση, εξαγρίωση και αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας μπορεί να προκύψει και ουδόλως επιτυχές νοικοκύρεμα και τακτοποίηση κακώς κειμένων!

Τα κακώς κείμενα τα διορθώνεις ή τα αλλάζεις στο ακριβές σημείο κι όχι με οριζόντιες σφαγές αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη ζωή πολιτών που καμιά σχέση δεν έχουν ή είχαν με τα κακώς κείμενα και που δεν έχουν άλλους πόρους ζωής πέραν αυτών που έρχεσαι εσύ ως Κράτος τώρα, εν ονόματι μια κρίσης και τους αρπάζεις!

  Γεγονός πάντως είναι ότι θα σας ακολουθούν και μετά θάνατον τα αχ και βαχ των δεινοπαθούντων και είναι πολλά κι ας μην φαίνονται τόσο!
 Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 19/10/17

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Κοντή μνήμη αλλά ποτέ δεν ξέρεις....Μας άφησε ο Σεπτέμβρης με γεύση φθινοπώρου, με την κρυάδα του ΕΝΦΙΑ και δόσης φόρου, με βιβλικές καταστροφές και πλημμύρες σε όλο τον Πλανήτη και στη δική μας Σαμοθράκη, με σεισμούς, καταποντισμούς και τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας! Αποτέλεσμα που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά πλέον την ΕΕ, αφού σε πολλά κράτη έχουμε αύξηση του ποσοστού της ακροδεξιάς και εν προκειμένω στη Γερμανία, η ακροδεξιά μπαίνει στη Βουλή μετά από 60 τόσα χρόνια εκτός! 
 
Εδώ θα αφιερώσω τους στίχους ενός τραγουδιού στους Εταίρους : ''Τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά; Δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά!'' Σπέρνουν ανέμους λιτότητας ,φτώχειας, εξαθλίωσης στους λαούς, συν το προσφυγικό που επιβαρύνει το ήδη πληττόμενο περιβάλλον και έχουν και απορίες για την άνοδο της ακροδεξιάς; Ότι σπέρνεις θερίζεις! Η βία γεννά βία, ο βίαιος ξεριζωμός επιθυμία για εκδίκηση ... κάπως έτσι γαλούχησαν και την τρομοκρατία! Αν δεν αλλάξουν πολιτική και τακτική τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο! Τα δε ποσοστά της ακροδεξιάς όλο και θα ανεβαίνουν! Όταν στην πλέον εύρωστη χώρα της ΕΕ, τη Γερμανία, το 20% του πληθυσμού πεινάει, κάτι κάνουν λάθος μάλλον!

Θα χάσουμε και τον Σόϊμπλε από το γνωστό του πόστο και τι θα απογίνουμε χωρίς αυτόν; Ήδη άρχισαν να σπέρνουν ανησυχίες και φόβο πως θα είναι χειρότερα χωρίς αυτόν! Λες και η πολιτική που ακολουθούσε ήταν όλη δική του κι όχι αυτών που εκπροσωπούσε σ' εκείνη τη θέση! Όσο εναντιωνόμαστε σε πρόσωπα κι όχι σε πολιτική που εφαρμόζουν τα πρόσωπα, τόσο θα φεύγουμε από την ουσία και θα πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν! 
 
Οι ροές μεταναστών / προσφύγων συνεχίζονται κανονικά, αν και ελάχιστα πλέον μιλάμε γι' αυτό!Ενδεικτικά στο Βαθύ Σάμου, 6 χιλ. οι κάτοικοι, 4 χιλ. οι πρόσφυγες! Αν συνεχιστεί αυτή η ''απόβαση'' και με το ρυθμό που τεκνοποιούν θα καταλήξουμε μειονότητα στην ίδια μας τη Χώρα! Μια πρόβλεψη κάνω πέρα από κάθε ρατσιστική διάθεση ή πρόθεση! Στο τέλος θα μας απαγορεύσουν οτιδήποτε Ελληνικό για να μην νιώθουν άσχημα οι ''φιλοξενούμενοι''! Δηλαδή αν εμείς πηγαίναμε στη δική τους χώρα θα άλλαζαν συνήθειες, παραδόσεις, θρησκευτικές εκδηλώσεις ή ότι άλλο; Γιατί εμείς πάντα να πηγαίνουμε με τα νερά των άλλων κι όχι οι φιλοξενούμενοι με τα νερά του τόπου που τους δέχεται; 
 
Σύμφωνα με έρευνα αυξάνεται με ταχύ ρυθμό ο πληθυσμός της Αφρικής, υπολογίζουν ότι το 2100 ο ένας στους τρεις κατοίκους της Γης θα είναι Αφρικανός! Το 1900 η Αφρικανική Ήπειρος αριθμούσε 140 εκατομ. κατοίκους και το 2010 είχε φθάσει στο 1 δις! Τα συμπεράσματα δικά σας!
Άσε το νέο επίτευγμα αλλαγής φύλου! Μια χαρά Κοινωνία είμαστε εντός και εκτός, της χαράς και της προόδου!
 
Ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Κι αυτοί που πήραν κοψοχρονιά αεροδρόμια διεκδικούν νομικά 70 εκατομ. από το Ελληνικό Δημόσιο, για ελλείψεις που βρήκαν στα 14 αεροδρόμια! Δηλαδή τι περίμεναν πως θα βρουν στην τιμή που τα πήραν; Του κερατά και ραβδιές δηλαδή! Ε τι να περισσέψει για να δοθεί στους αδυνάτους; Όχι βέβαια πάντα θα βρίσκουν μια απαίτηση, έναν τρόπο για να μην γυρίσει Ευρώ πίσω στον πολυπαθή λαό! Και αρκετά μας έχουν ζαλίσει όλοι με την ανάπτυξη, θα το επαναλάβω μήπως και το εμπεδώσουν περισσότεροι: Ανάπτυξη με δουλεία 300 Ε το μήνα, ακόμα κι αν μειώσει ή αφανίσει την ανεργία, δεν αφορά τον πολίτη αλλά το Κεφάλαιο! Αρκετά μας ζαλίζετε όλοι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση με αυτά που λέτε περί ανάπτυξης! 
 
7-8 χρόνια τώρα μας σώζετε, φτάνει όχι άλλο σώσιμο! Το δοκιμάσαμε, το νιώσαμε στο πετσί μας, κάηκε η γούνα μας, δεν θέλουμε άλλο! Αν έχετε κάτι να πείτε για αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών που καταστρέψατε, πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει, αυτό να μας πείτε, διαφορετικά σωπάστε! 
 
Μπορεί ο Έλληνας να έχει δώσει δείγματα για κοντή μνήμη, αλλά τώρα έχει και άδεια τσέπη και τον κυνηγούν εφορίες, Τράπεζες και ΔΕΚΟ.... ποτέ δεν ξέρεις λοιπόν για πότε του ξυπνάει τη μνήμη! Ευτυχείτε!
 Nίκη Παπουλάκου.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Θεατές... σχολιαστές και καθήμενοι!
Τόσες καταστροφές κι ακόμα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Ισοπεδώθηκαν νησιά μέσα σε λίγη ώρα, χάθηκαν ψυχές, σκηνές βιβλικές παρακολουθούμε στις οθόνες, καθισμένοι στον καναπέ μας βεβαίως. Όπως και κάθε τι το βλέπουμε από την ''ασφάλεια'' του σπιτιού και της πολυθρόνας μας, εθιστήκαμε τρόπον τινά, να βλέπουμε ακόμα και τραγικές, σκληρές εικόνες καταστροφών, πολέμου ή βίας και να είναι σαν να βλέπουμε μια ταινία! Μόλις κλείσουμε την τηλεόραση το ξεχνάμε!

Κι όμως καθημερινά η ζωή μας δίνει σινιάλο για το πόσο εφήμερα είναι όλα, πόσο μικρός σε ανάστημα και δύναμη είναι ο άνθρωπος κι ας θέλει να πιστεύει πως είναι παντοδύναμος κι έχει κατακτήσει τη Γη και το σύμπαν! Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τα πλούτη, οι περιουσίες, η ζωή, το χρήμα ... έρχεται μια στιγμή και τα χάνεις όλα, για τον απλούστατο λόγο ότι όλα είναι δανεικά ή δώρα, περαστικοί είμαστε χρησικτησία υπάρχει και όχι ιδιοκτησία στην ουσία! Τα μεν δανεικά κάποια στιγμή επιστρέφονται ή στα παίρνει πίσω η ίδια η ζωή, τα δε δώρα αν δεν τα εκτιμήσεις όσο πρέπει κι αυτά μπορεί να χαθούν ή χάνεις κάτι άλλο που σε πονάει, αλλά πάλι δεν παίρνεις χαμπάρι το μήνυμα!

Κακία, μίση, έχθρες, συμφέρον, ατομισμός και άλλα σχετικά έχουν τα πρωτεία δυστυχώς, αντί να βασιλεύει η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια, η τιμιότητα!

Λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί ... έντονα καιρικά φαινόμενα, μεγάλες καταστροφές, πλημμύρες, νεκροί, πόλεμοι, αίμα, πείνα, φτώχεια, αρρώστιες και κάποιοι κρύβουν το χρήμα και το χρυσάφι σε συρτάρια, Τράπεζες ή μπαούλα! Ολίγοι κρατούν τον πλούτο της Γης στα χέρια τους και αδιαφορούν για τα εκατομμύρια πληθυσμού που υποφέρουν και χάνονται καθημερινά!

Δυστυχώς αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη των λαών, είναι όλοι χορτάτοι και δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να σκεφθούν καν, πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει με 500 Ε το μήνα ή και με λιγότερα! Ειδικά όταν μιλάμε για άτομα τρίτης ηλικίας ή με κάποια αναπηρία!

Ακόμα δεν άρχισε το τροπάριο της Γ΄ αξιολόγησης και η Κομισιόν προειδοποιεί την κυβέρνηση: «Κόψτε επιδόματα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση!» Και διερωτώμαι ....πόσα επιδόματα έχουν απομείνει; Και φυσικά κάποια στιγμή θα βγει κάποιος να πει πως ήταν επιλογή της Κυβέρνησης να κόψει επιδόματα! Πάγια τακτική χρόνια το κάνουν, και για την προηγούμενη Κυβέρνηση το ίδιο είχαν πει, και για την παρούσα το είπαν και θα το πουν πάλι! Στημένο το παιχνίδι ….παίζουν τον καλό και τον κακό στις πλάτες μας, μια οι μεν και μια οι δε, οι μέσα και οι έξω! 
 
Το όλο θέμα ήταν και είναι να μειωθούν μισθοί, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα μόνιμα και όχι προσωρινά! Ουδείς υπόσχεται αποκατάσταση βλάβης μισθωτών και συνταξιούχων έστω και σε βάθος χρόνου! Τάχα μας μιλούν για μειώσεις φόρων και μείωση ανεργίας με τις επενδύσεις! Και τα δύο και να επιτευχθούν, δεν εγγυώνται βελτίωση βιοτικού επιπέδου των νοικοκυριών, ει μη μόνο ένα πιάτο φαγητό! Οπότε η καταδίκη του πολίτη σε φτώχεια και στέρηση, παραμένει δια βίου!

Όσο δε για αυτούς που μας τάζουν πως ''θα τα αλλάξουν όλα'', καλόν θα ήταν πρώτα να σκεφθούμε η τελευταία αλλαγή που έκαναν αν ήταν υπέρ μας ή εις βάρος μας, το γιατί δεν τα άλλαζαν τόσα χρόνια πριν φτάσουν τα πράγματα ως εδώ και μετά να δίνουμε βάση στα διάφορα που ξεστομίζουν. Και καλά κάνουν φυσικά , αφού αρκετοί εξ ημών διαθέτουν κοντή μνήμη ή εξακολουθούν να παραμένουν στη νοοτροπία του βολέματος! 
 
Έχουμε και τον Σόϊμπλε να λέει μεταξύ άλλων πως ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη! Τώρα μας το λες με τόσα εκατομμύρια κόσμο στην πείνα, τώρα που κοντεύετε να μας πάρετε και τα σώβρακα; Το έχουν πει κι άλλοι αυτό φυσικά, το θέμα είναι πως έχουμε πήξει στις διαπιστώσεις, ένοχοι και τιμωρία δεν υπήρξε ούτε και πρόκειται να υπάρξει, μόνο θύματα!

Όσο για εμάς μας περνούν σταγόνα σταγόνα το δηλητήριο .... από τον ένα φόβο / τρόμο στον άλλον μας πάνε, δεν προλαβαίνεις να σκεφθείς τι σου άρπαξαν μέχρι τώρα, είσαι μονίμως στην αγωνία του πόσα θα σου πάρουν στη συνέχεια , μέχρι να στα πάρουν όλα! Σε έπλασαν όπως ήθελαν, θεατή /σχολιαστή και καθήμενο!! Άλλαξε το!! Ας πούμε για την ώρα καλό φθινόπωρο με υγεία και βλέπουμε!
Νίκη Παπουλάκου.
 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 28/09/17

Η Φύση εκδικείται...

Mεγάλες καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα σε όλο τον Πλανήτη! Η Φύση εκδικείται με μένος για τις παρεμβάσεις που κάνουμε! Οι ΗΠΑ μετρούν απώλειες της τάξεως του 60-90% ολόκληρων περιοχών! Θα έλεγε κανείς πως είναι η θεία δίκη για την άρνηση του Τραμπ στη συμφωνία για το κλιματολογικό! Αλλά πάντα την πληρώνουν αθώοι 
 

Απεδείχθη για μια ακόμα φορά πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος μπροστά στα στοιχεία της Φύσης και το σύμπαν και πόσο αδύναμο το χρήμα να εμποδίσει μια φυσική καταστροφή! Ο άνθρωπος πίστεψε πως έγινε κυρίαρχος των πάντων επί της Γης πίστεψε σαν θεό του το χρήμα και είναι έτοιμος για την κατάκτηση και ''ιδιοκτησία'' του σύμπαντος! Έρχεται όμως η ίδια η Φύση και το Σύμπαν και του δίνει μηνύματα αφύπνισης με τον α ή β τρόπο, αλλά μυαλό δεν βάζει!


Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συμβεί πολλά, δε φθάνουν οι κατά τόπους πόλεμοι, οι τρομοκρατικές ενέργειες, καταιγίδες, τυφώνες, κυκλώνες, πλημμύρες κ.ά. έχουν χτυπήσει πολλά μέρη του Πλανήτη. Αν βάλεις και τις φωτιές παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, τότε έχεις μια εικόνα θλίψης και ανησυχίας για το παρακάτω!


Πέρα από τις συμφορές των τελευταίων 2 μηνών που παρακολουθούμε να συμβαίνουν σε πολιτείες των ΗΠΑ και της Ασίας και Αφρικής, είχαμε και την καταιγίδα ''Σεμπάστιαν'' με ανέμους ταχύτητας 130 χλμ την ώρα, που έπληξε την Β. Ευρώπη! 
 

Έτσι κι έρθει κατά κάτω αλίμονο μας! Εδώ με μια μπόρα πλημμυρίζουμε, φαντάσου να μας βρει μια καταιγίδα αυτής της μορφής! Θα μας αποτελειώσει! Αν κι εδώ, εκτός από τις φωτιές που έκαψαν τεράστιες εκτάσεις και καίνε ακόμα, δεν ήταν λίγες οι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα μικρής ισχύος σε σχέση με αυτά που βλέπουμε σε άλλες Χώρες! Ας ευχηθούμε να σταματήσει εδώ το κακό και οι άνθρωποι να συνετιστούν ως προς τις παρεμβάσεις που κάνουν και να σεβαστούν το περιβάλλον και τη Φύση!


Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, είχαμε και μια θάλασσα, μια παραλία για να βρίσκει ο κόσμος διέξοδο στη δύσκολη ζωή του, πάει κι αυτό, το χαλάσαμε! Γέμισαν πίσσα οι παραλίες του Σαρωνικού, η ρύπανση έφθασε μέχρι Γλυφάδα, Βούλα! Παράλληλα και το El dorando που έγινε σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης και κανείς δεν λέει με σιγουριά κατά πόσον βλάπτει ή όχι το περιβάλλον! Και η αξιολόγηση τρέχει, όπως και οι απαιτήσεις των δανειστών για τα 95 προαπαιτούμενα και χαμπάρι δεν παίρνουμε, έχουμε τόσα άλλα θέματα για να είμαστε διαρκώς απασχολημένοι και διχασμένοι μεταξύ μας, που να βρούμε χρόνο για κοινή διαμαρτυρία στα όσα συμβαίνουν ...μόνο όταν φθάνουν οι λογ/σμοί και τα χαρτιά από Τράπεζα ή Εφορία, γινόμαστε έξαλλοι!


Είναι στιγμές που έρχεται κανείς να σκεφθεί πως κατά τύχη και επιλογή ζούμε και υπάρχουμε σε αυτό τον τόπο!


Σε μια Χώρα που δεν νοιάζεται για τον πολίτη ... αν έχει παρά ας ζήσει, διαφορετικά ας πεθάνει! Όσο κι αν ακούγεται κάπως αυτό, κι όμως αυτό λένε όλες οι κινήσεις εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, είτε μιλάμε για μειώσεις, είτε για ανεργία, είτε για διάφορους και βαρείς φόρους!


Επιτέλους λίγη σοβαρότητα κυκλοφορεί κάπου; Αυτή η αντιπαράθεση στο κάθε τι με φωνές, γλώσσα πεζοδρομίου ενίοτε και μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των κομμάτων, είναι εξωφρενική, λες και δεν έχουν ίχνος συναίσθησης της κατάστασης γύρω! Αλλά βλέπεις θεωρούν πως ξεχνάμε γρήγορα και προπαντός μας λείπει η πραγματική μόρφωση, επιφανειακά γνωρίζουμε τα της πατρίδας, θρησκείας, ιστορίας, συν του ότι έχουμε επιδείξει επί έτη αδιαφορία για τα κοινά, οπότε είμαστε εύκολη λεία στα χέρια οποιουδήποτε θέλει να πετύχει κάτι! Και φυσικά αυτό εκμεταλλεύονται οι της εξουσίας!


Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τις μειώσεις, ή φόρους που έρχονται το 2019, άρχισαν να μας λένε για νέα μέτρα το ''18 που θα απαιτήσουν οι δανειστές! Ντροπή σας! Εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι, εξαθλιωμένοι νέοι είτε άνεργοι, είτε με αμοιβή ψίχουλα, αυτή την Κοινωνία ονειρεύεστε Κύριοι όταν μιλάτε για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση; Με ποιο τρόπο ο μισθωτός και συνταξιούχος θα βγει από την κρίση έτσι όπως τον καταντήσατε;


Θέλει μια ζωή απ' την αρχή να ζήσει κι αν φθάσει στα γεράματα στο σημείο προ κρίσης, όσο για τους νέους, απλώς να φυτοζωούν χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν το μέλλον.


Εν κατακλείδι, το όλο θέμα ''κρίση'' ήταν για να επιτευχθεί, αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας, εισοδήματος , κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, φθηνά μεροκάματα και κατά δεύτερον κρατική περιουσία και οικόπεδα ορυκτού πλούτου! Μας έπιασαν στον ύπνο κι ακόμα μας κοιμίζουν ! Δοξάστε τους!
 Nίκη Παπουλάκου.Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 21/09/17

Διακοπές τέλος....Διακοπές τέλος, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, άνοιξαν και τα σχολεία, καλή σχολική χρονιά εύχομαι σε όλα τα παιδιά, γονείς και δασκάλους! Οι δρόμοι της Αθήνας και πάλι γεμάτοι ασφυκτικά! Οι παραλίες άδειασαν σχεδόν, αν και η ζέστη καλά κρατεί κι απ΄' ότι διαβάζω θα κρατήσει για πολύ ακόμη με ενδιάμεσα ανεβοκατεβάσματα θερμοκρασίας και καιρικών συνθηκών, όπως άλλωστε πήγε και το καλοκαίρι όλο! Φυσικά για όσους μπορούν δεν θα λείψουν οι εξορμήσεις του Σ/Κ στην εξοχή και στις παραλίες! Όσο μπορεί καθείς περισσότερο να κρατάει το καλοκαίρι στην ψυχή του, ειδικά τώρα στις μέρες που ζούμε, είναι ευλογία!


Από την 1η του Σεπτέμβρη όριο ανάληψης τα 1800 Ε, το θέμα είναι ποιος μισθωτός ή συνταξιούχος παίρνει τόσα το μήνα πλέον! Κι εδώ που τα λέμε με τα 420 Ε την εβδομάδα, 1680 Ε το μήνα έβγαιναν, σιγά τη διαφορά 120 Ε παραπάνω ... το μόνο ότι τώρα μπορείς να τα πάρεις όλα μαζί (αν τα έχεις φυσικά στο λογ/σμό) αντί να πας 4 φορές στα ΑΤΜ! Η κάθε ''είδηση'' περνάει βαρύγδουπα για να καταλάβεις αυτό που θέλουν κι όχι αυτό που πραγματικά συμβαίνει! Έτσι γίνεται με όλα, έτσι διαμορφώνουν κοινή γνώμη και αντίληψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης! Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει και αυτόν τον διαθέτουν, το έχουν αποδείξει άλλωστε!


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φορολογικών δηλώσεων, μισθωτοί και συνταξιούχοι για την εφορία (για πολλοστή φορά), είναι οι πιο ''πλούσιοι'' Έλληνες !... Ευκαιρία να τους κόψουν τη σύνταξη κι άλλο ή τελείως! Αυτό δείχνει το κατά πόσον πατάχθηκε η φοροδιαφυγή αυτά τα χρόνια της κρίσης και των ''μεταρρυθμίσεων''! Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωναν και πληρώνουν το μάρμαρο επί παχέων και ισχνών αγελάδων! Και είναι αυτοί που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα βγουν στο δρόμο είτε ως άστεγοι, είτε ως άποροι να τρώνε από τα συσσίτια!


150 χιλ. ακίνητα από αποποιήσεις κληρονομιάς, αυτό και μόνο δείχνει την αλλαγή δεδομένων! Άλλοι πάλι δίνουν το ακίνητο προκειμένου να καλύψουν χρέη για φόρους! Ήρθαν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, κάτι που συζητείτο καιρό ήταν θέμα χρόνου να εφαρμοστεί! Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν θα φεύγει το ακίνητο σε άλλα χέρια κι αν το ποσό δεν καλύπτει το χρέος, παραμένει το υπόλοιπο! Δηλαδή κερατάς και δαρμένος!


'Οταν γράφαμε από αυτήν εδώ τη στήλη απαρχής των μειώσεων μισθών και συντάξεων και προσθήκης φόρων, πως μοιραία αυτό θα δημιουργήσει χρέη ακόμα και σε ανθρώπου που δεν είχαν δανειστεί ποτέ, πως θα οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής ακόμα και βασικών αναγκών ... δεν είναι πως κάτι ξέραμε, απλώς διαθέταμε μια κοινή λογική! Δυστυχώς αυτοί που αποφασίζουν ή ''κενή'' λογική διαθέτουν ή το ζητούμενο ήταν να περάσει και η ιδιωτική περιουσία σε ξένα χέρια, οπότε έπρεπε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις γι' αυτό, ήτοι υψηλή φορολογία, μείωση μισθών και συντάξεων και ανεργία! Μέση ή άλλη εκδοχή δεν υπάρχει, θα υπήρχε ίσως αν όλα αυτά ήταν προσωρινά και όχι μόνιμα!


Ας μας πει κάποιος από τους Κυρίους Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, η ανάπτυξη στην οποία όλοι αναφέρονται, θα προσφέρει τι στον απλό πολίτη; Αυτόν που έχασε το μισό ή ολόκληρο το εισόδημα του, σ' αυτόν που η περιουσία του είναι στο ήμισυ σε αξία και στα αζήτητα, σ' αυτόν που χρωστάει σε Εφορία, ΔΕΚΟ ή Τράπεζες; Ω, ξέχασα, θα βρουν δουλειά κάποιοι άνεργοι με 300 Ε το μήνα! Σωθήκαμε!! Βρε δεν πάτε να φουντάρετε όλοι μαζί; Και μ' αρέσει που βγαίνουν ως κλαίουσες δήθεν για την δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει ο πολίτης, μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν και πρώην και νυν! Απορώ πώς υπάρχουν ακόμα χειροκροτητές από κάτω και δέχονται αδιαμαρτύρητα όποια παρόλα ακούν και την επικροτούν! Άλλά πάλι ξεχάστηκα... υπάρχουν και κάποια εκατομμύρια βολεμένων ή βλαμμένων ή κάποιων που ευελπιστούν ακόμα και τώρα να βολευτούν!


Και όλοι αυτοί που μας μιλούν για ανάπτυξη και όραμα αρκεί να γίνουν Κυβέρνηση, να σταματήσουν τις αοριστολογίες και να μας πουν με τι τρόπο θα γίνει αποκατάσταση υλικών και ψυχικών ζημιών οικογενειών και νοικοκυριών! Γιατί αν εννοούν θέσεις εργασίας με 200 και 300 Ε το μήνα, ή συντάξεις από 800 Ε και κάτω, καλύτερα να κρυφτούν, παρά που βγαίνουν και μιλούν με τέτοια έπαρση, δείχνοντας ως κακό λύκο την παρούσα Κυβέρνηση, λες και τα δεινά του λαού δεν ξεκίνησαν από τους ίδιους και μάλιστα τσουχτερά!! Αλλά είπαμε, ξεχνάμε εύκολα σ' αυτό τον τόπο!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 14/09/17

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σεπτέμβρης το μικρό καλοκαιράκι!
Πάει κι αυτό το καλοκαίρι, τελειώνει και ημερολογιακά στις 21 Σεπτέμβρη που παίρνει τη σκυτάλη το φθινόπωρο! Ο Αύγουστος μας άφησε με βροχές και καταιγίδες! Καλωσορίζοντας τον Σεπτέμβρη, εύχομαι να είναι πιο φιλικός για το περιβάλλον και για μας! 
 

Μήνας του ΕΝΦΙΑ ο Σεπτέμβρης , οσονούπω και η αξιολόγηση, αφού ήδη ψηφίστηκαν τα απαιτούμενα της προηγούμενης και δεν πήραμε χαμπάρι λόγω καλοκαιριού και άλλων αναλωσίμων θεμάτων! ΄Ορεξη να έχουμε και αφτιά να ακούμε τα νέα χαμπάρια! 

 

Πάντως είναι και το μικρό καλοκαιράκι όπως τον λένε, υπήρχαν πάντα κάποιοι που επέλεγαν για διακοπές τον Σεπτέμβρη, καθότι Ιούλιος και περισσότερο ο Αύγουστος ήταν μήνες διακοπών του λαού, με αποτέλεσμα πολυκοσμία παντού και συνεπώς όχι και τόσο καλή εξυπηρέτηση! Κι όσοι έχουν παιδιά βεβαίως επιστρέφουν, ανοίγουν τα σχολεία σε λίγο, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της νέας σαιζόν, χωρίς να λείπουν φυσικά κάποιες μικρές αποδράσεις Σ/Κ, όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός! 
 

Βγήκαν και τα αποτελέσματα, συγχαρητήρια στην προσπάθεια των παιδιών είτε πέτυχαν, είτε όχι, γιατί και μόνο η προσπάθεια μετράει! Άλλωστε τα πτυχία, τα διδακτορικά ή περιουσία έτοιμη, δεν εγγυώνται επιτυχημένο κι ευτυχισμένο βίο, πλεονεκτήματα ναι είναι για να πετύχεις, όμως το να πετύχει κανείς στη ζωή έχει να κάνει με πολλά και δε φτάνουν μόνο οι σπουδές! Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις πλέον που πολλά παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν στη Σχολή που πέτυχαν, αν πρόκειται για άλλη πόλη, λόγω αδυναμίας κάλυψης εξόδων από την οικογένεια και αλλάζουν σχέδια για το μέλλον! Αλλά και πάλι πόσοι άνθρωποι χωρίς πτυχία έχουν προκόψει στη ζωή τους και πόσοι με πτυχία και μεταπτυχιακά, δεν πέτυχαν τίποτα σημαντικό; 
 

Αυτό που θέλω να πω λοιπόν είναι ότι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πως τα αγαθά ''κόποις κτώνται'' και πως και μετά το πτυχίο ή τα πτυχία χρειάζεται αγώνας για μια επιτυχημένη καριέρα! Η επιτυχία δεν προσφέρεται στο πιάτο μαζί με το πτυχίο! Αυτό ίσχυε πάντα, απλώς το είχαμε παραβλέψει παρασυρμένοι από την επίπλαστη ευημερία! Ειδικά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για την όποια επαγγελματική εξέλιξη των νέων παιδιών! Είθε όλοι οι υψηλά ιστάμενοι που έσπευσαν να συγχαρούν τους επιτυχόντες, να φροντίσουν να δημιουργήσουν και τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι επιτυχόντες στις σχολές και αυριανοί πτυχιούχοι, να απορροφηθούν επαγγελματικά στη Χώρα μας και όχι να ψάχνουν για φυγή σε άλλες Χώρες προκειμένου να κάνουν μια επιτυχημένη καριέρα!


Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ανάγκες βιωσιμότητας μιας Κοινωνίας ανθρώπων δεν είναι μόνο γιατροί, δάσκαλοι, δικηγόροι, οικονομολόγοι, είναι τόσα άλλα επαγγέλματα και ειδικότητες ! Δυστυχώς είχαμε φθάσει σε ένα σημείο οι νέοι να σπουδάζουν ως τα 30 περίπου και μετά να ψάχνουν κατευθείαν καρέκλα Διευθυντή! Κάποτε σε μια οικογένεια δούλευαν όλοι για να σπουδάσουν έναν ... και ξεκινούσαν από τα χαμηλά για να εξελιχθούν σε υψηλές θέσεις ή αξιώματα! Κι όμως αυτές οι γενιές, επιβίωσαν, δημιούργησαν, απέκτησαν, απόλαυσαν! Για τις νεότερες γενιές του ''τα θέλω όλα, εδώ και τώρα'' δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η ζωή τους, ειδικά αυτούς τους καιρούς με τα όσα συμβαίνουν κι εδώ και παγκοσμίως! Δεν εκπαιδεύτηκαν στις δυσκολίες κι αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα ακόμα και για εποχές παχέων αγελάδων! Δεν έχουν μάθει να ζουν καλά και με τα λίγα! 
 

Κι από τότε που μπήκαν οι δόσεις των καρτών στη ζωή μας και το πλαστικό χρήμα γενικότερα, χάσαμε το μπούσουλα οι περισσότεροι! Κάποιο ζούσαν πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες τους, μια πλαστή ευημερία με δανεικό χρήμα, αυτό που τους καίει τη γούνα τώρα! Καλό το πλαστικό χρήμα διευκολύνει, εξυπηρετεί κάποιες στιγμές, όμως πρέπει να ξέρεις να το χειρίζεσαι σωστά , μετρημένα, κάνοντας ισορροπημένες κινήσεις! Διαφορετικά μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή!
Μην σας ξεγελούν οι άτοκες δόσεις, το θέμα είναι αν το εισόδημα σου επιτρέπει να τις πληρώνεις κάθε μήνα, γιατί αν δεν, τότε γίνονται έντοκες, συσσωρεύονται και αυξάνει το χρέος! Αυτό θα συμβεί σε λίγο και με τις άτοκες καρτών Τραπεζών για χρέη προς Εφορία, κάποια στιγμή θα φουσκώσουν επικίνδυνα! Τα μάτια μας δεκατέσσερα λοιπόν, μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη! Καλό μας μήνα!!

Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 07/09/17

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτιές κι αποκαϊδια....Ο φετινός Αύγουστος σφραγίστηκε με τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν διάφορα μέρη της χώρας και άφησαν πληγές και στάχτες! Εκεί που πήγε να ξεφύγει λίγο ο Έλληνας, πηγαίνοντας στο χωριό ή το εξοχικό του ή λίγες μέρες διακοπές κάπου στην Ελλάδα και να χαρεί τη γιορτή της Παναγίας, το μικρό Πάσχα όπως λέγεται, μονοπώλησαν οι φωτιές το ενδιαφέρον! Απέραντη θλίψη όταν καταπράσινες πλαγιές σε λίγη ώρα γίνονται στάχτη, όταν ο άλλος χάνει το σπίτι του και μένει στο δρόμο!

Και δεν είναι κάτι που αφορά μόνον τους πυρόπληκτους ... μας αφορά όλους αυτή η κατάσταση με τις φωτιές, κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία, κάθε καλοκαίρι καίμε , μόνο τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων νομίζω δεν είχαμε φωτιές! Αλήθεια πώς το καταφέραμε τότε; Έλλειψη πρασίνου, έλλειψη οξυγόνου, πλημμύρες κλπ. Θα πληρώσουμε το τίμημα των καταστροφών όλοι!

Οργανωμένο σχέδιο, απροσεξία, πυρομανείς, συμφέροντα, σαμποτάζ; Όλα μαζί ή και καθένα χωριστά μπορεί να είναι. Όμως πότε υπήρξε παραδειγματική τιμωρία όλα αυτά τα χρόνια; Την ώρα της φωτιάς βρίσκουμε ευκαιρία να ακονίζουμε τα ξίφη για πολιτικά οφέλη, συνήθως στήνουμε τον τοίχο την εκάστοτε Κυβέρνηση, τον Κρατικό Μηχανισμό κλπ., σβήνει η φωτιά, μετράμε πληγές,(που ποτέ δεν μαθαίνουμε την πλήρη γιατριά τους), στη συνέχεια το ξεχνάμε το θέμα μέχρι τις επόμενες φωτιές! Φυσικά και η άναρχη δόμηση, σπίτια μέσα στο δάσος χτισμένα πάνω σε ρέματα, χτισμένα σε καμμένη γη ....είναι κάτι για το οποίο φταίμε εμείς βασικά! Η κάθε επιλογή μας έχει και το τίμημα της που κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδώσεις!

 Και θυμίστε μου πότε δεν τα βάλαμε με τον Κρατικό Μηχανισμό ή την εκάστοτε Κυβέρνηση σε παρόμοιες στιγμές φωτιάς ή πλημμυρών; Πότε μας απασχόλησαν τα πραγματικά αίτια και ο επιμερισμός ευθυνών; Μετά από τόσες φωτιές που έχουν κατακάψει βουνά , δάση και λαγκάδια, τι άλλαξε ή διορθώθηκε; Ποια μέριμνα ή προστασία έχει ληφθεί; Αντιθέτως αποδυναμώνουν την δασοπροστασία, πυρασφάλεια, κατάλληλο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό της πυροσβεστικής!

Γεγονός είναι πάντως πως η φωτιά όπου βρεθεί τα σαρώνει όλα, απλώνει σε δευτερόλεπτα κι όταν μάλιστα μιλάμε για χιλιόμετρα φωτιάς, ποιες δυνάμεις από γης και αέρος μπορούν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά νομίζετε; Και πόσες ώρες μπορεί να αντέξει κάποιος παλεύοντας με τις φλόγες και με κίνδυνο της ζωής του που του τη λέμε κι από πάνω; Και με τι αμοιβές; 
 

Οι πυροσβέστες παλεύουν ηρωϊκά με τις φλόγες για ώρες και με κίνδυνο της ζωής τους, κι όμως εμείς τους ζητάμε να φερθούν ως υπεράνθρωποι! Από την σιγουριά του καναπέ μας και του δροσερού δωματίου μας ή σε κάποια παραλία αραχτοί, σχολιάζουμε, επικρίνουμε, κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα, την ίδια στιγμή που χάνονται πράσινο και περιουσίες, χωρίς να προσφέρουμε την παραμικρή βοήθεια, ει μη μόνο σύγχυση, ένταση και οργή! 

Και ποιος νοιάστηκε ποτέ για το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί σε κάθε τι που συμβαίνει; Ποιος νοιάζεται να καθαρίσει το οικόπεδο του από ξερά χόρτα και θάμνους επικίνδυνα για τους θερινούς μήνες; Πόσοι δεν καθαρίζουν τους κήπους τους και τα στοιβάζουν σε διπλανά οικόπεδα αγνοώντας ή αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα; Και είναι μέσα στις υποχρεώσεις του πολίτη / ιδιοκτήτη αυτό και το υπενθυμίζουν οι Δήμοι (συνήθως μέσω των λογαριασμών νερού) κι αν έπεφταν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, πάλι θα βρίζαμε !

Τι γίνεται λοιπόν σωστό σ' αυτό τον τόπο; Αν δεν ξεκινήσουμε πρώτα από εμάς τους ίδιους, αν δεν βρούμε το ποσοστό ευθύνης που μας αναλογεί για κάθε τι που συμβαίνει και να το διορθώσουμε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο! Όσο για ότι συμβαίνει πάντα φταίνε οι άλλοι, το Κράτος, η Κυβέρνηση κλπ. στα ίδια και χειρότερα θα είμαστε συνέχεια! Για τον απλούστατο λόγο ότι μέλη του Κράτους είμαστε κι εμείς, όσο δε για την εκάστοτε Κυβέρνηση, εμείς την εκλέγουμε! Δεν μπορεί πια να είμαστε άμοιροι ευθυνών για όλα! 
 

Εμείς τι κάνουμε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και την περιουσία μας; Και δεν αναφέρομαι μόνο στις φωτιές, σε όλα γενικώς! Ένα καλό ερώτημα που καλό θα ήταν να μας απασχολήσει σε ένα ειλικρινές τετ α τετ με τον εαυτό μας! Αν κατορθώσουμε να είμαστε εμείς σωστοί και υπεύθυνοι, ίσως τότε καταφέρουμε να συμμορφώσουμε και τους άλλους, είτε πρόκειται για Κράτος, είτε για γείτονα!

Νίκη Παπουλάκου.Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 31/8/17