THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Μέσα στη λαίλαπα των εξελίξεων...


Περίεργος καιρός όπως περίεργη είναι και η ζωή μας πλέον! Ασταθής και καταστροφικός για κάποιες περιοχές, μετράμε ζημιές στις καλλιέργειες! Η εβδομάδα αυτή θα κυλίσει καλοκαιρινή αλλά από Παρασκευή πάλι αλλάζει λένε! Θα το περάσουμε κι αυτό μαζί και με το Εurogroup της 15ης Ιουνίου, που σίγουρα πάλι δεν θα καταλήξει σε συμφωνία για την αξιολόγηση, ίσως ... πιθανόν να μας εκταμιεύσουν τη δόση ή μέρος αυτής όμως μόνο και μόνο για να πάρουν τη δόση τους και για να μας έχουν στο χέρι φυσικά! 
 
Είμαστε σε ένα λούκι που δεν βγάζει πουθενά δυστυχώς, τώρα το τι μας λένε και οι νυν και οι πρώην είναι άλλο θέμα! Αν ακούσει κανείς μαγνητοφωνημένες ομιλίες αμφοτέρων προηγουμένων ετών, θα ακούσει ίδιες ατάκες από διαφορετικές θέσεις! Ψηφίζαμε μέτρα και δεν μας έδιναν τη δόση, δεν έκλειναν την αξιολόγηση, όπως και τώρα! Άλλωστε ποιος μας είπε τι μέτρα είχαν ψηφιστεί απ' τη Βουλή προ των εκλογών του ''15; Εκείνο το καλοκαίρι ψήφιζαν αβέρτα! Μήπως κάποια από αυτά είναι το Γ΄ Μνημόνιο με περαιτέρω φιόγκους και κορδέλες; 
 
Δυστυχώς όμως και κοντή μνήμη διαθέτουμε και φροντίζουν να μας την διατηρούν έτσι, δίνοντας μας για ''νέες'' ειδήσεις καθημερινά, ειδήσεις από το χρονοντούλαπο των Μνημονίων που σκάνε για εφαρμογή, ή συνέπειες προηγουμένων μέτρων που αυξάνονται αισθητά με την πάροδο του χρόνου και τις συζητάμε σαν να πρόκειται για κάτι νέο που συμβαίνει τώρα! Έχουμε χάσει το μπούσουλα, ανεμοδέρνεται η σκέψη ανάμεσα στην ψεύτικη αλήθεια και το αληθινό ψέμα! 
 
Η μόνη σίγουρη αλήθεια πάντως είναι ότι μεγάλη μερίδα της Κοινωνίας πτώχευσε οι δε πτωχοί έγιναν πτωχότεροι! Κι όσο περνάει ο καιρός, η ψαλίδα θα ανοίγει όλο και περισσότερο προς τα κάτω και πάλι θα μας ''πείθουν'' πως συμβαίνει εκείνη τη δεδομένη στιγμή! Κάτι πρέπει να κάνουμε πάντως γι' αυτό!

Είχαμε και παρελάσεις, Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το είπαν, που χαιρετίστηκε και στηρίχθηκε από επίσημα χείλη, Συλλόγους, πολιτικούς κλπ. Μάλιστα κάποιοι που εναντιώνονται στις Σχολικές και Εθνικές Παρελάσεις, παρέλασαν στο ''Αthens Pride'' … δεν είδα κάποιους εξ ' αυτών να δηλώσουν στήριξη σε ''παρελάσεις'' συνταξιούχων ή όποιων άλλων βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την κλεμμένη τους αξιοπρέπεια και περηφάνια! Κι αν θεωρούν πως αυτές οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τη φιέστα αποτελούν προϊόν περηφάνιας και προάγουν την ελευθερία και τη δημοκρατία, τι να πει κανείς και μάλιστα αν σκεφθεί τα χημικά που πέφτουν σε γηραιούς που ζητούν να τους αναγνωρίσουν το δικαίωμα στη ζωή!... 
 
Και για να το κλείσω το θέμα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις ή επιδόσεις του καθενός μας, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορείς να υπερηφανεύεσαι, θέμα επιλογής και προσωπικής ικανοποίησης είναι , άλλα στοιχεία σε γεμίζουν περηφάνια! Τέλος, άλλο σεξουαλική προτίμηση κι άλλο διαστροφή μυαλού ... αν συμπέσουν δε αυτά τα δύο άσ' τα να πάνε!

Πρέπει να το δούμε όμως και προσωπικά το κάθε θέμα, στο πώς αντιμετωπίζουμε εμείς ως πολίτες αυτής της Χώρας, το κάθε θέμα, πώς και με ποιο τρόπο πιθανόν συμμετέχουμε στην αλλοτρίωση μας και στην κατηφόρα μας! Και δεν είναι όλα για γέλιο ή για κλάμα, όπως εκ πρώτης όψης φαίνονται....πρέπει να βλέπουμε πίσω από το επιφανειακό τι έρχεται ή τι επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα και πόσο πιθανόν συμβάλλουμε σε αυτό!

Η μέρα δε της ''περηφάνιας'' συνέπεσε με την ημέρα μνήμης της σφαγής του Διστόμου ... ελάχιστες οι αναφορές γι' αυτό γενικώς από τα ΜΜΕ ... άραγε μετά από 10-20 χρόνια ποιος θα θυμάται τι; 
 
Και η ζωή μας κυλάει μέσα στη λαίλαπα των εξελίξεων, από παντού αδέσποτες, ξημερώνει η μέρα και δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η αδέσποτη μεταφορικά αλλά και κυριολεκτώντας λόγω του πρόσφατου τραγικού συμβάντος στο Μενίδι. Άραγε γιατί πρέπει πρώτα να χάνεται ζωή και μετά να μας απασχολήσει το όποιο θέμα ή πρόβλημα; ... Και δεν είναι τωρινό αυτό που μας συμβαίνει, η κρίση το μεγενθύνει και είναι κρίμα να θρηνούμε ζωές! 

Νίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 15/06/17 

Ο ψεύτης είναι ψεύτης!


Από τα ''θα''' παρελθόντων χρόνων που πρόσφεραν ευφορία .... περάσαμε στα ''θα'' του σήμερα που προσφέρουν μαυρίλα, τρόμο, απελπισία και θυμό!.... Πείνα -θυμός - εξαθλίωση - απόγνωση ένας συνδυασμός ''που σκοτώνει''! Δεν είναι προβλέψιμο αν και πότε ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση και ειδικά βιαίως και άδικα , μπορεί να γίνει ανήμερο θεριό! Τα ''καταδικάζω'' καλά είναι, αλλά είναι μόνο λόγια και δεν αγγίζουν τη ρίζα του κακού! Δεν διορθώνουν και δεν εμποδίζουν κάτι που πιθανόν να επαναληφθεί!

Όλος ο Πλανήτης φλέγεται, πόλεμοι κηρυγμένοι και ακήρυκτοι , οικονομικός πόλεμος, τρομοκρατία παντού ... μια διαρκής απειλή πάνω απ' τα κεφάλια μας, κατά τα λοιπά έχουμε ειρήνη! Κάθε μέρα και μια βομβιστική επίθεση, κάθε μέρα νεκροί, βομβαρδισμοί, χημικά κ.ά.! Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο... στο Τορίνο ποδοπατήθηκαν 1400 άτομα, θύματα τρόμου και πανικού ... βομβιστικές επιθέσεις καθημερινά σε όλο τον Πλανήτη ... γενικώς είμαστε σε ''πόλεμο'' διαρκείας! Ο δε εχθρός μπορεί να είναι και στη διπλανή πόρτα, στο διπλανό σπίτι και μη αναγνωρίσιμος! Επίσης αποδεικνύεται πως η ενσωμάτωση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση , δεν είναι απόλυτα εφικτή, ένα παιχνίδι με τη φωτιά είναι, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φουντώσει και να κάψει! Η ρίζα του κακού πρέπει να βρεθεί και να χτυπηθεί, αλλά πώς; Αφού όλοι εμπλέκονται με συμφέροντα, δημιουργούν πολέμους και συνεπώς καταλήγουμε σε μετακινήσεις πληθυσμών!

Αν προσθέσει κανείς σε αυτά την ατμοσφαιρική ρύπανση του πλανήτη που κοστίζει 3 εκατομ. ψυχές κατ' έτος, συν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις τόσες καταστροφές που προκαλούν ... ζούμε σε μια ''υπέροχη'' εποχή! Φέτος δεν ήταν και λίγες οι καταστροφές από καιρικά φαινόμενα! Και η πρόσφατες νεροποντές του Σ/κ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες! Ζούμε λοιπόν έναν ακήρυκτο πόλεμο διαρκείας και κάποιοι στη χειρότερη μορφή του κι εδώ ο οικονομικός πόλεμος είναι κάτι που θα κρατήσει για χρόνια απ' ότι φαίνεται! 
 
Βουλγαροποίηση μισθών και συντάξεων χωρίς προοπτική ανάκαμψης. Άλλωστε ο συνταξιούχος των 70 και άνω να περιμένει τι καλύτερο και πότε; Όσο για τη σύγκριση με συντάξεις άλλων χωρών όπως π.χ. Η Λιθουανία, ατυχής η σύγκριση για να μην πω τίποτα άλλο χειρότερο!... Ο εδώ συνταξιούχος εργασιακά είχε πετύχει ένα χ επίπεδο διαβίωσης και πλήρωνε ανάλογα με το μισθό του γερές εισφορές. Άν λοιπόν κάποιος από 2.500 μισθό βγει στη σύνταξη και του λες πάρε 800Ε και πολλά σου είναι, πού του πας το βιοτικό του επίπεδο; Πώς θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του; Φυσικά και δεν μπορεί, του λέτε να καταλήξει ζητιάνος στα γεράματα και να κλειστεί σε καμιά τρώγλη ή παράγκα για να τα βγάλει πέρα, αυτό του λέτε!

Δυστυχώς ένα μοίρασμα φτώχειας, μια αναπαραγωγή/ανακύκλωση./αναδιανομή ανέχειας και εξαθλίωσης είναι αυτό που ζούμε και θα ζούμε και κανείς δεν εγγυάται το αντίθετο για τον πολίτη! ...'Οσο για την ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται , αφορά το Κεφάλαιο και μόνο κι όχι τον Έλληνα εργαζόμενο ή συνταξιούχο!.... Και να θυμόμαστε κάτι : Δεν υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο ψεύτης, ο ψεύτης είναι ψεύτης! Κι αυτός που σε έβλαψε δεν απαλλάσσεται επειδή κάποιος άλλος σε έβλαψε πιότερο! Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των αντιπαραθέσεων που ακούμε και βλέπουμε παίζει σε αυτό το μοτίβο για να μας κατευθύνει τη σκέψη σε μια κατεύθυνση, αυτή που το σύστημα θέλει!

Άντε και μέχρι το 2060 προβλέπεται τα ρομπότ να ξεπεράσουν τους ανθρώπους!« Οι ειδικοί προβλέπουν ότι έως το 2024 οι «έξυπνες» μηχανές (ρομπότ) θα είναι καλύτερες από εμάς στην μετάφραση των ξένων γλωσσών, έως το 2026 θα γράφουν καλύτερες εκθέσεις στο σχολείο από τους μαθητές, έως το 2027 θα οδηγούν καλύτερα τις νταλίκες από ό,τι οι φορτηγατζήδες, έως το 2031 θα είναι καλύτερες πωλήτριες στα καταστήματα λιανικής, έως στο 2049 θα γράφουν καλύτερα βιβλία μπεστ-σέλερ από τους συγγραφείς, ενώ έως το 2053 θα χειρουργούν καλύτερα και από έμπειρους γιατρούς χειρουργούς.» ... Τι κόσμο ονειρεύονται όλοι αυτοί άραγε; ... Και οι άνθρωποι πού θα απασχολούνται και πώς θα επιβιώνουν; Εκτός κι αν ονειρεύονται έναν Πλανήτη με πλούσιους και ρομπότ και το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος προς εξαφάνιση! Και θυμήθηκα ένα παληό τραγούδι μα τόσο διαχρονικό και επίκαιρο : ''Σε τι κόσμο μπαμπά μ' έχεις φέρει να ζήσω ... επιστρέφεται πίσω!''
Νίκη  Παπουλάκου


 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...
Π

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Μας παίζουν τον παπά...


Δε φαντάζομαι να περιμένατε κάτι διαφορετικό από το Eurogroup της 22ας Μαϊου; Πάλι δηλαδή συμφώνησαν ότι θα συμφωνήσουν ... ποιο μήνα, ποιο χρόνο δεν έχει σημασία αρκεί να τρέχουν τα μέτρα και οι ''ποινές'' στο λαό! 
 
Μας παίζουν τον παπά όλοι, αφού έχουμε αποδεχθεί το χρέος στην ονομαστική του αξία χωρίς καμιά αμφισβήτηση και έχουμε δεσμευθεί να το αποπληρώσουμε στο ακέραιο με υπογραφές και βούλα από τον Αύγουστο του ''15, τι περιμένουμε τώρα; Ακόμα και για την επιμήκυνση του έχουμε υπογράψει να γίνει μετά το ''18! Γι αυτό ο Σόϊμπλε κουνιέται και λυγιέται προτάσσοντας τα όχι και το δάχτυλο! Μας έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί! Και οι δικοί μας όλοι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, χρυσώνουν το χάπι τάχα για ρύθμιση του χρέους για να δικαιολογήσουν τα επαχθή μέτρα που τάχα τα έφερε η Κυβέρνηση αυτή και οι άλλοι αθώα περιστέρια! Αυτά που ψήφισαν οι 222 τον Αύγουστο του ''15 δεν ήξεραν πως θα εφαρμοστούν στη συνέχεια και πόσο σκληρά μέτρα ήταν; Και ειλικρινά δεν μπορώ να χωνέψω την ικανοποίηση που δείχνουν κάποιοι μπροστά σε κάθε αποτυχία μας με τους δανειστές, κάτι που σημαίνει πως δε νοιάζονται καθόλου για το λαό, αφού κάθε αποτυχία σαν βαρίδι στην πλάτη του λαού πέφτει! Το μόνο που τους νοιάζει η μεταξύ τους κομματική αντιπαράθεση!

''Να χάσει ο παππούς από τη σύνταξη για να βρει δουλειά το εγγόνι'' το ακούσαμε κι αυτό!... Έχουμε ξεφύγει τελείως λέμε! ... Δηλαδή κι αν βρει δουλειά το εγγόνι (άσε που μπορεί να μην έχει εγγόνι ο συνταξιούχος) θα πληρώσει τη ΔΕΗ ή το νοίκι, ή τα φάρμακα του παππού που δεν θα του φτάνει η σύνταξη να πληρώσει; Ή μήπως θα φθάνει ο μισθός για να ζήσει το εγγόνι;

Στα 101 έτη θα κάνει κάποιος απόσβεση των ασφαλιστικών του εισφορών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ! Και θα του πουλάνε και υποχρέωση πως τον ταϊζουν, ότι κάνουν και τώρα, λένε στους συνταξιούχους πως τους τρέφουν οι νυν εργαζόμενοι, λες κι αυτοί δεν έθρεψαν 2 και 3 γενιές συνταξιούχων εργαζόμενοι και με βαρβάτες εισφορές!

Η ΔΕΗ για να αποφύγει συναισθηματικές φορτίσεις φαίνεται, δίνει σε άλλους (εισπρακτικές Εταιρίες) εντολή να μαζέψουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα σε όσους κλέβουν ρεύμα !... Βεβαίως και τα χρέη πρέπει να εξοφλούνται, όμως εν προκειμένω το αυτονόητο κατέληξε, το κατέληξαν να μην είναι ηθικόν! Προ κρίσης και χαρατσιών στο λογ/σμό πέραν των 5-10 εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτών, ποιος πολίτης δεν πλήρωνε λογαριασμό ΔΕΗ; Εσείς οδηγήσατε τον πολίτη στο να μην έχει να πληρώσει το ρεύμα , προκαλώντας του οικονομική και ηθική βλάβη!

Ο μόνος λογαριασμός που είχε μείνει χωρίς κερατιάτικο χαράτσι ήταν του νερού! Ε λοιπόν σοφίστηκαν ένα ''πράσινο'' ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουν χαράτσι σε κάθε λογαριασμό νερού!.... Βρε μάγκες με 400 και 800 Ε εισόδημα το μήνα κάποιος τι θα πρωτοπληρώσει και θα ζήσει κιόλας;... μην πω για τους άνεργους !... Και πού μυαλό για να δουλέψει όταν σκέφτεται συνέχεια τα χρέη ; Μειώνετε μισθούς αλλά χάνετε σε παραγωγικότητα και σε ειδίκευση! Και μιλάω για τον Ιδ. Τομέα, αυτόν που θάψατε χωρίς να φταίει για το ''φαγοπότι'' του Δημοσίου! ''Στόκοι ή παράφρονες''( για να μην πω άλλο πιο βαρύ), θα μπορούσαν να δέχονται ως βιώσιμα και να ψηφίζουν ναι σε τέτοια μέτρα. 7 χρόνια τώρα!... 
 
Μας έβαλαν να ψηφίσουμε μέτρα για χρόνια, συνέχεια στο παρά πέντε για συμφωνία απαιτούν και κάτι παραπάνω κι ενώ πρυμνηδόν υπογράψαμε/ψηφίσαμε την ολοκληρωτική φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, φθάνουμε στη συνάντηση και μας λένε ''πριτς που θα κλείσει η συμφωνία και η αξιολόγηση'' ... στο Εurogroup το τελευταίο ζήτησαν προκαθορισμένα πλεονάσματα ως το 2060, αν είναι ποτέ δυνατόν ... άρα τι Μνημόνιο και βγαίνουμε από το Μνημόνιο, η πείνα και ο θάνατος στην ψάθα είναι η καταδίκη και η ποινή 3-4 γενεών από τώρα! Και μην ξεχνιόμαστε, όση ανάπτυξη κι αν έρθει, με τέτοια μισθολόγια και συντάξεις που έχουν διαμορφώσει, ο λαός θα εξακολουθήσει να υποφέρει! Δεν είναι προσωρινή η φτώχεια αλλά διαρκείας και μόνιμη!Αυτά για να μην τρώμε το παραμύθι που μας σερβίρουν, ποντάροντας στη μνήμη χρυσόψαρου! Κι αν όπως λεν, το ''14 είμαστε προς την έξοδο από την κρίση και ερχόταν ανάκαμψη, ο λαός τότε γιατί τους τιμώρησε; Γιατί υπήρχε συνέχεια μέτρων που φοβόταν, ασχέτως αν του τα φόρεσαν με το παραπάνω και οι νυν Κυβερνώντες! Για μια ακόμα φορά ''προδόθηκε''!
 Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 01.06.17 

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ψηφίστηκε και η ταφόπλακα...
Ψηφίστηκαν τα μέτρα, το επαχθές πολυνομοσχέδιο 900 τόσων σελίδων, σιγά μην πρόλαβαν να το διαβάσουν! Με ''πόνο ψυχής'' ψήφισαν πάλι τα μέτρα, θυσίασαν το συνταξιούχο για μείωση του χρέους, αντάλλαξαν τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και για τα επόμενα χρόνια, με τη μείωση του χρέους! Από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πλέον, ούτε που ιδρώνει το αφτί τους, αλλά ούτε και αυτές είναι πλέον αντιπροσωπευτική εικόνα της όλης αγανάκτησης και θυμού που επικρατεί! Άσε που ο καθένας ερμηνεύει όπως τον βολεύει το κάθε τι, ακόμα και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν διαδηλώνει στους δρόμους, κάποιοι το εξηγούν ότι αντέχει ακόμη ή συμφωνεί! Κούνια που τους κούναγε!

Στον Καιάδα οι συνταξιούχοι λοιπόν, όποιος αντέξει να ζει με ψίχουλα κι όποιος δεν μπορεί να ''προσαρμοστεί'' ας πεθάνει όπως είχε πει κάποιος που τώρα το παίζει υποστηρικτής του δίκιου των συνταξιούχων! Πέτυχαν λένε ως 18% μείωση, για να μην διαταράξουν αισθητά το βιοτικό επίπεδο του συνταξιούχου! Ευτυχώς που δεν πάσχουμε όλοι από άνοια .... ποιο επίπεδο δεν θα του διαταράξετε; Ποιον δουλεύετε, εμάς ή τους εαυτούς σας; Όταν ήδη ζουν με 8 συντάξεις το χρόνο αντί των 14 του χθες και πρόκειται να χάσουν άλλες 2-3 ακόμη με τα νέα μέτρα, τι δεν θα τους διαταράξετε; Ήδη η ζωή τους είναι διαταραγμένη, σκέψου από τις νέες μειώσεις και μετά!...

Υπάρχει ποτέ περίπτωση, υπάρχει κοινός νους που να θεωρεί πως με αυτά τα επίπεδα μισθών και συντάξεων, θα επανέλθει ποτέ η ομαλότητα και η ανάκαμψη στην Κοινωνία; Τα χρέη προς όλες τις κατευθύνσεις θα αυξάνουν, το κράτος θα εισπράττει λιγότερους φόρους, η κατανάλωση θα μειώνεται (κάτι που το βλέπουμε να συμβαίνει), η μισή Κοινωνία νεόπτωχοι, άποροι και άστεγοι, ή εργαζόμενοι των 400 Ε και αν πληρώνονται στην ώρα τους! Και ποιος ο λόγος από τη μια να κόβεις τη σύνταξη κι από την άλλη να τάζεις αντίμετρα; Η απάντηση είναι μία: Δεν παίρνουν όλοι οι συνταξιούχοι με τη χούφτα τα φάρμακα, ούτε όλοι έχουν εγγόνια για τα νηπιαγωγεία ... ή ότι άλλο σοφίστηκαν! Οπότε έχουν κέρδος! Αυτός λοιπόν που δεν τον πιάνουν τα αντίμετρα ας ζήσει με στραγάλια και αέρα κοπανιστό! Ποσώς τους ενδιαφέρει, δεν υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή πλέον, παρά μόνον αριθμοί κυριαρχούν! Το αν μόνο ένας λογ/σμός ΔΕΗ μπορεί να είναι από 400-700 Ε και ο άλλος καλείται να ζήσει με αυτά τα λεφτά και να καλύψει όλες του τις υποχρεώσεις, θα το υπολόγιζαν αν δεν έβλεπαν πλέον τον άνθρωπο ως αριθμό! Η ευημερία των αριθμών στηρίζεται στη δυστυχία του ατόμου, τουλάχιστον αυτό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια!

Προσωπικά ουδείς με πείθει πως νοιάζεται να ορθοποδήσει ο Έλληνας, ειδικά ο συνταξιούχος, τη στιγμή που 7 χρόνια τώρα τον καταποντίζουν, χωρίς καμιά αναφορά σε μελλοντική αποκατάσταση ... άλλωστε τις μειώσεις τις πάνε βήμα το βήμα ποντάροντας ίσως στο ότι οι παλαιοί συνταξιούχοι θα έχουν αποδημήσει μέχρι να κάτσει η μπίλια στα 300 Ε ... οι δε λοιποί που θα ακολουθήσουν, θα ''εκπαιδευτούν'' να ζουν στην ψάθα!... Άλλωστε όταν θέλεις το οικόπεδο τζάμπα δημιουργείς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να το πάρεις ... οικονομική δυσχέρεια, συκοφαντίες, απειλές, εκφοβισμό κ.ά. οπότε ο άλλος χάνει τα αβγά και τα πασχάλια και του το παίρνεις! Μπορεί να δούμε πιο κάτω τη Χώρα μας θέρετρο Ευρωπαίων συνταξιούχων και μεταναστών, τους δε ντόπιους (όσοι απομείνουν εντός της Χώρας) πεινασμένους ή σε ρόλο υπηρέτη! 
 
'Οσο δε για το όψιμο ενδιαφέρον και υπεράσπιση της αντισυνταγματικότητας των νέων μέτρων από την Αντιπολίτευση, τι να πει κανείς.... λες και όλα τα προηγούμενα μέτρα ήταν καθ' όλα συνταγματικά... λες και τηρήθηκαν όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ ... λες και δεν είχαν ψηφιστεί δεσμεύσεις/υποσχέσεις από 1ο και 2ο Μνημόνιο που κάποια στιγμή έπρεπε και πρέπει να υλοποιηθούν και θα μπαίνουν ως επόμενο Μνημόνιο, μαζί με περαιτέρω ορέξεις των δανειστών... λες και δεν ψήφισαν οι 220 τον Αύγουστο του '15 τις δεσμεύσεις για αυτά τα μέτρα ... λες και δεν σου αναποδογύρισαν το παρόν και δέσμευσαν το μέλλον σου από αρχής των Μνημονίων !... Λες και δεν θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα όταν γίνουν εξουσία! Απλώς άφησαν την ''παρένθεση'' να φέρει εις πέρας όλο το ''βρώμικο'' της υπόθεσης, να σου μείνει η γεύση της πικρή και να ξεχάσεις το πριν και το μετά που θα έρθει! Καταλάβαμε ή όχι ακόμα;
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ...  25/05/17
Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Με ''πόνο ψυχής'' θα ψηφίσουν και πάλι...Πάντως αυτό το να ψηφίζουν μέτρα που θα εφαρμοσθούν στην επόμενη διετία, δεν ξανάγινε! Δε φτάνει που ζητούν να ψηφιστούν προκαταβολικά, θέλουν ντε και καλά ''εξασφάλιση'' πως δεν θα υπάρξει δικαστική απόφαση που να προσβάλλει αυτά τα μέτρα για τις περικοπές συντάξεων ... δηλαδή θέλουν να φιμώσουν και τη δικαιοσύνη; Να σβήσουν και την τελευταία ελπίδα του πολίτη στο να προσφύγει νομικά για να βρει το δίκιο του;... 
 
Εν ολίγοις, ζητούν μέτρα περαιτέρω εξόντωσης, εξαθλίωσης συνθηκών ζωής του πολίτη και τα ζητούν εδώ και τώρα τελεσίδικα, αμετάκλητα, με ισχύ ετών! Ο πολίτης δεν έχει από πουθενά να κρατηθεί , να ελπίζει ... καταδικάστηκε σε αργό θάνατο, ειδικά ο συνταξιούχος! Οι νέοι καταδικάστηκαν ή να μείνουν εδώ, να πεινάσουν και να ζήσουν κάτω από άθλιες συνθήκες, ή να φύγουν σε άλλα μέρη αναζητώντας την τύχη τους! Η υπογεννητικότητα όλο και θα μεγαλώνει, ποιος θα κάνει παιδί με 400 Ε μισθό το μήνα;

Και ποιος ζει έστω και μόνος χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με 400 Ε το μήνα, είτε πρόκειται για μισθό, είτε για σύνταξη; Τι προλαβαίνει να πληρώσει με αυτά; Λογ/σμούς, φόρους, νοίκι ή δάνειο, φαγητό, μετακίνηση, ένδυση, απρόοπτα, φάρμακα ... τι απ' όλα αυτά; Γιατί όλα αυτά μαζί στην τσίτα καλύπτονται με 1300-1500 Ε το μήνα εισόδημα, διαφορετικά χρωστάς παντού και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσεις!

Τίνος ''εξυπνάδα'' είναι το να θεωρείται όριο φτώχειας το εισόδημα των 4000 Ε κατ' έτος; Πόσο μακριά από την πραγματικότητα του απλού πολίτη και το κόστος ζωής είναι όλοι αυτοί; Αυτό το ποσό μόνο για όριο εξαθλίωσης μπορεί να αναφερθεί!

Φτάσαμε στο σημείο, το άκουσα στο ράδιο, πως μέχρι το 2055 αν δεν αλλάξει κάτι στο Ασφαλιστικό, οι συντάξεις θα μειωθούν έως 55%.... το χάσαμε γενικώς δηλαδή!... Αντί να ψαχτούν για το πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει ο συνταξιούχος που έχει ήδη χάσει 7 από τις 14 συντάξεις που έπαιρνε, και θα του πάρουν κι άλλα, αυτοί όλοι σαδομαζοχιστικά ασχολούνται με το πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις στο μέλλον... τι σημαίνει αυτό για τη ζωή των πολιτών κι αν βγαίνει ζωή έτσι, είναι δευτερεύον θέμα, δεν αφορά κανέναν; Και ποιος ο λόγος να σου κόβω εισόδημα και να προβάλω τάχα αντισταθμιστικά οφέλη; Αφ' ενός μεν για κάποιους είναι ουτοπία η ύπαρξη τους, αφ' ετέρου σου στερώ το δικαίωμα επιλογής αναγκών και προτεραιοτήτων στη ζωή σου, με το να σου επιβάλω να πεινάς και να σου προσφέρω κάτι που μπορεί και να μην το έχεις καν ανάγκη ή να μην το επέλεγες ποτέ για σένα.

Ωστόσο έρχεται χαλάρωση των capital controls, μέχρι 2000 Ε το μήνα ανάληψη λένε... τώρα ποιος παίρνει τόσα σε σύνταξη ή μισθό το μήνα πλέον για να έχει λαμβάνειν, αυτό είναι ένα άλλο θέμα ! Εξυπηρετεί μόνον εκείνους που έχουν καταθέσεις επί το πλείστον παρά τον μισθωτό ή συνταξιούχο! Μα και τότε που ''μοιρολογούσαν'' καθημερινά τα ΜΜΕ για τις ουρές στα ΑΤΜ και την ταλαιπωρία των πολιτών, δεν ανέφεραν όμως το σπουδαιότερο .... πως μετά τις 12 του μήνα τα ΑΤΜ δεν είχαν ουρά, ως εκεί έφτανε το απόθεμα ανάληψης των περισσοτέρων! Αντί λοιπόν να τους ανησυχήσει αυτό, εστίαζαν την ανησυχία και το θυμό στο όριο ανάληψης και μόνο! Το αυτό συμβαίνει και τώρα με τις συντάξεις ... εστιάζουν το φόβο στο πόσο ακόμη θα μειωθούν και δεν εστιάζουν στην ανθρωπιστική κρίση που οδηγεί αυτό που όλο πιο πολύ ριζώνει σ' αυτό τον τόπο με όλες αυτές τις μειώσεις! Γεγονός είναι πάντως πως όλα τα μέτρα της 7 ετίας ''προάγουν και θεσμοθετούν'' τη φοροδιαφυγή, τη φυγή από τη Χώρα, την πάσης φύσεως εκμετάλλευση ειδικά στον εργασιακό βίο, την εξαθλίωση, τη βία, την εγκληματικότητα, την κατάθλιψη ... και επιβραβεύουν τους ''άρπαγες'' όλων των προηγούμενων ετών, που πλούτισαν στις πλάτες των υπολοίπων και έχουν χρηματικά αποθέματα στην άκρη για 2 και τρεις γενιές! 
 
Πάλι με ''πόνο ψυχής'' θα ψηφιστούν κι αυτά τα μέτρα στη Βουλή, καταδικάζοντας σε διαρκή φτώχεια το λαό. Και θα μας παίζουν μπαλάκι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση λέγοντας τα ίδια πράγματα αλλάζοντας μόνο θέσεις και φυσικά μην ξεχνάμε, τη θέση τους την δίνουμε εμείς! Ας προσέχαμε ... ας προσέχουμε ... ας προσέξουμε!!
Νίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 18.5.17

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ως πότε θα χρυσώνουν το χάπι;Πέρασε και η Πρωτομαγιά, καλό μήνα να έχουμε! Ημέρα γιορτής της Άνοιξης και του Εργάτη! Τώρα τι γιορτάζουμε για τον Εργάτη, σε μια χώρα που κατέρρευσαν τα εργασιακά δικαιώματα, η ανεργία είναι στα ύψη και στερείται εργατικού δυναμικού... (παράγει επιστήμονες ως επί το πλείστον), αυτό είναι ένα άλλο θέμα! Όπως και το ποιος θυμάται τη γιορτή του εργάτη και την ''απεργία'' αντί για αργία ... υπερτερεί η γιορτή της Άνοιξης και η έξοδος στην εξοχή!

Είχαμε και μία πρόοδο μαζί με την Πρωτομαγιά... από το''είμαστε κοντά σε συμφωνία'' περάσαμε στο ''έκλεισε η συμφωνία'' ... δηλαδή για να το πούμε απλά δεχθήκαμε τα μέτρα! Η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή και οι απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής ομοίως , ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο θα προκύψει ως απαίτηση ... έχει κι άλλες σκηνές αυτό το σήριαλ!
Κατάφεραν πάντως να μας διατηρούν καθηλωμένους και να μιλάμε μήνες τώρα για μέτρα της επόμενης διετίας, ''ξεχνώντας'' τις περικοπές και τους φόρους που έχουμε δεχθεί μέχρι τώρα! Αυτή η διαρκής απειλή 7 χρόνια τώρα για το πόσα θα κόψουν και τι φόρους θα βάλουν, πέραν από τη στενότητα στο πορτοφόλι και την τσέπη μας που οι περισσότεροι βιώνουμε ήδη, είναι μια δοσολογία δηλητηρίου που περνάει στον καθένα μας και δημιουργεί βλάβες ανεξέλεγκτες και ανεπανόρθωτες ενίοτε! Μια καθαρά ''τιμωρητική/σαδιστική'' τακτική όπως κι αν το δει κανείς! Ο πολίτης εκτίει ποινή ισοβίων και τιμωρείται παραδειγματικά! Βομβαρδίζεται καθημερινά με επαναληπτικές ''ειδήσεις'' συμφοράς και τρόμου, κάτι σαν οπτικοακουστικός βομβαρδισμός που δηλητηριάζει ψυχή και πνεύμα και οδηγεί σε ψυχοσωματικές ασθένειες ή επιβαρύνει ήδη υπάρχουσες! Μία διαρκής μέθοδος που οδηγεί σε εξόντωση παρά σε σωτηρία, όπως θέλουν να λένε!
  
΄Ασε το χρύσωμα του χαπιού με τα αντισταθμιστικά! Για την πληγωμένη αξιοπρέπεια και την αποκατάσταση της, δεν μιλάει κανείς! Οδηγούν μεγάλο μέρος της Κοινωνίας σε κατάσταση επαιτείας, της όποιας παροχής υπάρξει, διαφορετικά ας πεινάσουν, ας χάσουν το σπίτι τους, ας πεθάνουν!

Τώρα πάλι αρχίζουν να κονταροχτυπιούνται έντονα για το ποιος έφερε τη μεγαλύτερη καταστροφή στη Χώρα! Μέχρι χθες είχαμε το ''κλείστε την αξιολόγηση'', τώρα περάσαμε στο '' υπογράψατε συμφωνία επαχθή'', λες και τόσο καιρό που δεν έκλεινε η συμφωνία, ακούγαμε κάτι άλλο λιγότερο επαχθές σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών! Ξεχάσαμε επίσης πως και το 2014 πάλι για μειώσεις μισθών και συντάξεων μιλούσαμε, και το 2012 αμέσως μετά τις εκλογές έγιναν οι χοντρές αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις και φυσικά κάθε φορά μας έλεγαν πως ήταν οι τελευταίες περικοπές, τα τελευταία μέτρα! Επί πλέον ο Σαμαράς εγγυήθηκε για 13η και 14η σύνταξη και στη συνέχεια την έκοψε, ο Τσίπρας θα έκοβε τον ΕΝΦΙΑ που όμως τον διατήρησε! Και κάθε φορά αφού μας τα φορέσουν, αρχίζουν να μας προετοιμάζουν για τα επόμενα!

Και όλοι τους φυσικά μας δουλεύουν ψιλό γαζί, είτε ως Κυβέρνηση, είτε ως Αντιπολίτευση ... θέση αλλάζουν, το δούλεμα παραμένει μόνιμο και σταθερό! Μιλάμε για θράσος πλέον, όταν αναφέρονται σε συντάξεις των 700 Ε και άνω πως θα υποστούν περικοπές! Οι προ κρίσης χαμηλοσυνταξιούχοι, έφτασε να θεωρούνται το ταβάνι, το ρετιρέ των συντάξιμων αποδοχών; Ότι πάει παραπάνω σημαίνει πλούτο που πρέπει να αφαιρεθεί; Κάποιος που έπαιρνε 2.500 Ε μισθό και πλήρωνε χοντρά εισφορές για κύρια και επικουρική, βάσει ποιας λογικής και δικαίου πρέπει να καταλήξει στα 800-900 Ε και χωρίς 13η και 14η; Και πώς θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με τόση διαφορά στο εισόδημα του;... Ειδικά αυτή η κατηγορία συνταξιούχων με τα περισσότερα έτη εργασίας και τις υψηλότερες εισφορές λόγω υψηλού μισθού όλα τα χρόνια, καταδικάστηκε να πεθάνει στην ψάθα! 
 
H τραγική ειρωνεία είναι πως ο κάθε εργαζόμενος πλήρωνε εισφορές θεωρώντας πως μπαίνουν σε ένα Ταμείο για να τις βρει κάποτε αυξημένες και τώρα μαθαίνει πως οι εισφορές που πλήρωνε, πήγαιναν σε συντάξεις, ήτοι έπεφταν σε ένα πηγάδι μέσα και άντε να τις βρεις τώρα! Υπέροχο Ασφαλιστικό Σύστημα είχαν φτιάξει, το εξαέρωσαν κιόλας με Χρηματιστήριο και PSI και τώρα μας το παίζουν και θλιμμένοι για τις περικοπές! 
 
Λάθη ετών πληρώνουμε και θα πληρώνουμε μέχρι τελικής πτώσης μας, θα μας τα πάρουν όλα και το χρέος θα μένει χρέος κι εμείς σκλάβοι. Για να γυρίσει το ρολόϊ στο σημείο που μας βρήκε η κρίση, χρειάζονται πολλά χρόνια! Ως τότε άντε γεια!
 Nίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η Φωνή των Πειραιωτών'' - Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 11/5/17 

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Η δουλειά κατήντησε δουλεία....
Ο Mάϊος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ! Τι ταχύ και τι αργό περπατάμε, τρέχουμε κι όλο στα ίδια και χειρότερα είμαστε! Κι αυτό το μήνα θα μιλάμε για τη ''πολυπόθητη'' συμφωνία, για τις περικοπές που θα φέρει σε 2 χρόνια κλπ. Να που κατάφεραν να μας στρέψουν το ενδιαφέρον στο τι πρόκειται να μας βρει σε δύο χρόνια και να ξεχάσουμε όλα τα άλλα που μας έχουν βρει από το 2009 μέχρι σήμερα! Μιλούν για συντάξεις λες και πρόκειται για παροχή/ δώρο προς τον πολίτη που όποτε θέλουν μπορούν να τις μειώνουν ή τις αφαιρούν κι όχι πως είναι δικαίωμα του πολίτη που πλήρωνε 35-40 χρόνια υψηλές εισφορές για να πάρει μια καλή σύνταξη, ή χαμηλότερες εισφορές και λιγότερα χρόνια για μια χαμηλή σύνταξη! …


Κάποιος που είχε μισθό 2000-3000 Ε κύριοι και είχε κανονίσει τη ζωή του με αυτά, δεν μπορεί να του ζητάτε να συνεχίσει να ζει (?) με 700 Ε επειδή βγήκε στη σύνταξη ... την ποιότητα ζωής που αγωνίστηκε να έχει , την τινάζετε στον αέρα! Παράλληλα δε ''επιβραβεύονται '' όσοι εργάστηκαν λίγο ή καθόλου ή πλήρωναν χαμηλές εισφορές! Τι είδους λογική έχει αυτό που άκουσα από στόματος Υπουργού στο ραδιόφωνο, πως πρότεινε στα 67 όλοι να παίρνουν 700 Ε σύνταξη ... καλά για δίκαιο ούτε που ρωτάω! Σε ένα τσουβάλι όλοι; ... Δίνοντας ''βραβείο'' βλακείας σε όποιον δούλεψε περισσότερο και πλήρωσε υψηλότερες εισφορές για κύρια και επικουρική; 
 

Προσπαθώ να βρω μια επιβράβευση ουσίας στον νομοταγή, εργατικό και συνεπή στις υποχρεώσεις του πολίτη, είτε από Τράπεζες, είτε από Κράτος και ειλικρινά δεν βρίσκω. Μια και πληρώνει ακόμα να του πάρουμε κι άλλα ... κάπως έτσι έχει η κατάσταση!


Και κάτι που νομίζω πρέπει να αναφερθεί: 'Οποιος βγαίνει στη σύνταξη δεν είναι ''χούφταλο'' που ένα πιάτο φαϊ του είναι αρκετό, περιμένοντας τον Χάρο να τον πάρει! Βγαίνει στη σύνταξη για να ξεκουραστεί μετά από 35-40 χρόνια δουλειάς, να χαρεί ότι προλάβει από τόσα που στερήθηκε δουλεύοντας, να ηρεμήσει, και να ελευθερώσει θέση για τους νεώτερους! Όλοι εσείς των Μνημονίων τον αντιμετωπίζετε ως βάρος στην Κοινωνία και ειδικά στον σημερινό εργαζόμενο, λες κι ο νυν συνταξιούχος δεν συντήρησε 2 και 3 γενιές συνταξιούχων και μάλιστα με βαρβάτες εισφορές κι όχι τις πενιχρές του σήμερα, λόγω ανεργίας και λόγω μισθολογικής κατάντιας!


Αλλά και ''χούφταλο'' να είναι, ακόμα περισσότερο χρειάζεται την καλή σύνταξη του για φάρμακα και φροντίδα! Κι εσείς του λέτε ''πέθανε'', δεν σου χρειάζεται η πάλαι ποτέ καλή σου σύνταξη, φυσικά επικαλείσθε το άδειασμα των Ταμείων, όμως ο μόνος που δεν ευθύνεται γι' αυτό είναι ο συνταξιούχος! Το ίδιο και ο εργαζόμενος! Κάποιος εργάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς σαν άνθρωπος, να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και για να καλυτερεύσει μελλοντικά τη ζωή του! Τώρα πλέον αυτό ανετράπη ... η εργασία όταν και αν την βρεις, έγινε ''δουλεία'' και δεν σου εξασφαλίζει ούτε τα προς το ζην, τα απολύτως απαραίτητα! Γιατί με ένα μισθό π.χ. 400 Ε το μήνα, δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις νοίκι, ή στεγαστικό και ΔΕΗ 600 Ε εκκαθαριστικό ή και περισσότερο, φόρους κλπ. , πόσο μάλλον να ζεις, να τρως και να καταναλώνεις!


Και μ' αρέσει που οι θεσμοί απαιτούν μεταξύ των άλλων το άνοιγμα των Καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, λες κι ο πολίτης έχει χρήμα, ψωνίζει όλη τη βδομάδα άντε να τον ξεμυαλίσουμε και την Κυριακή, να πάρει κι άλλα! Απλώς στην πλήρη υποδούλωση του εργαζομένου οδηγεί, γιατί μη μου πει κάποιος πως θα προσληφθούν άλλοι για τις Κυριακές!... Δείχνει παράλληλα και απουσία σεβασμού στο θέμα προσωπική ζωή, οικογένεια και θρησκεία, αφού του στερείς έστω τη 1 μέρα της εβδομάδας, το ελεύθερο να τα ζήσει! Δυστυχώς έχουμε έλλειψη σεβασμού γενικώς και ως πολίτες και ως Κράτος. Έχουμε ξεφύγει εντελώς, σε σκέψεις και νοοτροπία ... μας έφτιαξαν στα μέτρα τους κι εμείς τους αφήσαμε και τους αφήνουμε ακόμη!... Καλό μήνα κι ο Θεός βοηθός!

Νίκη Παπουλάκου.

Η δική μας Ανάσταση πότε;Πέρασαν και οι Άγιες μέρες του Πάσχα και συνεχίζουμε στα ίδια χάλια να περιμένουμε τη συμφωνία και την ανάπτυξη, φορτώνοντας φόρους και χαράτσια (βλέπε λογαριασμούς ΔΕΗ) και μειώνοντας συντάξεις και μισθούς! Άραγε οι επενδύσεις σε ποιους ανύπαρκτους καταναλωτές θα βασιστούν; Κοινωνική πολιτική η ΔΕΗ έκανε και κάνει με ξένα κόλλυβα... να δούμε ως πότε θα υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούν να πληρώνουν ακόμη τους φουσκωμένους λογαριασμούς της! Οι δε ρυθμίσεις από ένα σημείο και μετά ναυαγούν, φυσικό επόμενο όταν το εισόδημα κάποιου αντί να βελτιώνεται, μειώνεται κι άλλο! Κι αυτοί όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, ακονίζοντας τα ξίφη μεταξύ τους για το ποιος έκανε τα χειρότερα! 
 
Μέσα σε όλο το αλαλούμ έχει σαλτάρει και ο καιρός... μια κρύο μια ζέστη , πολλοί βρέθηκαν με ιώσεις και πυρετό! Χάθηκαν οι 4 εποχές, έχουμε 2 εποχές πλέον χειμώνα- καλοκαίρι και σε λίγο, έτσι όπως το πάει θα ξυπνάμε το πρωί και ανάλογα με τον καιρό θα ντυνόμαστε! Σίγουρα και σ' αυτό έχει βάλει το χεράκι του ο άνθρωπος!

Το τοπίο θολό, κάποιοι ξέφυγαν για λίγες μέρες στα εξοχικά ή στα χωριά τους, πήραν κάποιες ανάσες και γύρισαν πάλι στη μαυρίλα της Αθήνας! Μια εκπομπή με τίτλο ''Καληνύχτα Ελλάδα'' θα ακριβολογούσε ...θα έλεγε πολλά και μόνο με τον τίτλο!... Πώς καταντήσαμε έτσι; Θανατηφόρες ειδήσεις από παντού! Ατενίζει κανείς το μέλλον και το μόνο που μπορεί να σκεφθεί, το πόσο φτωχότερος θα είναι σε 2 χρόνια! Του πιπιλίζουν το μυαλό συνέχεια, λες και θέλουν να τον εξοντώσουν και μόνο με τη σκέψη! Προς τι από τώρα να ψηφιστούν μέτρα για το 2020 και μετά; Ξεδιάντροπα σου λένε να μην ελπίζεις σε καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης σου στο μέλλον ... άλλωστε επικύρωσες όλες τις ''ανομίες'' εις βάρος σου, με την σιωπή και ανοχή σου! Βαράτε κι άλλο αντέχω! Αυτό τους λες 7 χρόνια τώρα!

Οι χήρες πρέπει να πεθαίνουν μαζί με τους συζύγους ... σύνταξη γιατί να παίρνουν; Οι συνταξιούχοι ομοίως... μόλις βγουν στη σύνταξη καλούνται να ζήσουν με το 1/3 του εισοδήματος του εργασιακού τους βίου, ήτοι να πεινάσουν και να βγουν στα παγκάκια στα γεράματα, ή να δώσουν τέλος στη ζωή τους! Ο εργαζόμενος μόνο σε όνειρο να δει οικογένεια και προκοπή στη ζωή του πλέον ή να πάρει δρόμο και να φύγει σε άλλη γη σε άλλα μέρη!

Κι όλα αυτά για να έχουμε Εuro! Θα το έχει ποιος; Οι πολίτες πάντως αυτής της Χώρας θα το έχουν κατά φαντασίαν! 40 δις τα ακίνητα που ήδη βρίσκονται στην κυριότητα των Τραπεζών από δάνεια μη εξυπηρετούμενα και θα βγουν προς πώληση! Έπεται συνέχεια πλειστηριασμών κι όχι μόνο για χρέη προς Τράπεζες! Τελικά κατάφεραν να κάνουν τα 2/3 των Ελλήνων να χρωστούν, ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν δανειοδοτηθεί! Και φυσικά με την πάροδο του χρόνου, όλο και θα αυξάνουν τα χρέη με τους τόκους, τους επί πλέον φόρους και την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος!

Εν κατακλείδι τουλάχιστον 3 γενιές από τώρα είναι καταδικασμένες σε τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής και αβέβαιο μέλλον! 'Οσο για τις ήδη υπάρχουσες γενιές , είναι καταδικασμένες να ακολουθήσουν το Γολγοθά που τους ετοίμασαν όλοι οι Μεγάλοι! Η ζωή τους μια ζωή παθών, δυσκολιών και ανέχειας! Είναι καταδικασμένοι να ζήσουν ως πρόσφυγες στην ίδια τους τη Χώρα και άνευ προσφυγικών ''προνομίων''!

Ένα καζάνι που βράζει είναι τα πάντα γύρω και εντός και εκτός! Είδαμε και το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας. Αποδοκιμασία στο σύστημα, πρόσωπα στο προσκήνιο από το πουθενά, χωρίς κόμμα ... κι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια πολιτική στην ΕΕ.

Η λιτότητα ήρθε για να μείνει και δεν πτοούνται από τη δυσφορία των πολιτών, ούτε από την φτώχεια που απλώνεται συν τις χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων! 
 
Όσο για τα δικά μας, ίδια λόγια, ίδιες συζητήσεις, ίδιοι φόβοι, ίδιες απειλές, το μόνο που διαφέρει από χρόνο σε χρόνο είναι το εισόδημα του Έλληνα που μειώνεται σταθερά!

Γεγονός είναι ότι η εποχή μας στερείται ηγετών, δεν υπάρχουν μεγάλες φυσιογνωμίες σήμερα, παρά μόνο μυαλά ίδιας κοπής με μόνη σπουδή την ευημερία των αριθμών! Τον άνθρωπο τον μετράμε δευτερεύουσα αξία, φτιάχνουμε ρομπότ αντί για ανθρώπινα εργατικά χέρια, ιπτάμενα αυτοκίνητα και εδάφους χωρίς οδηγό κ.ά. , παραγκωνίζοντας έτσι τον ανθρώπινο παράγοντα και την προσφορά του. Θα ήταν καλά όλα αυτά αν είχαν σκοπό την καλυτέρευση στη ζωή των ανθρώπων, όμως απ' ότι δείχνουν τα πράγματα περιορίζουν το λόγο ύπαρξης ανθρώπινου δυναμικού!

Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και καλύτερα ... η δική μας Ανάσταση να δούμε πότε θα έρθει! 
 Nίκη Παπουλάκου. 


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 27/04/17 

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Στα δύσκολα ανακαλύπτει κανείς τη δύναμη του!

Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του μεγάλο απόθεμα αντοχής και δύναμης, που τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζει και το ανακαλύπτει κάτω από ορισμένες δύσκολες συνθήκες που περνάει!΄Αλλοι πάλι δεν το μαθαίνουν ποτέ, όχι γιατί η ζωή του τα έφερε όλα βολικά, αλλά γιατί δεν μπήκαν στη διαδικασία να αντέξουν, να αγωνιστούν και να νικήσουν! Είναι αυτοί που με το παραμικρό, με την πρώτη δυσκολία ή αναποδιά, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ζητούν πάντα βοήθεια από τους άλλους και κλαίνε τη μοίρα τους!


Ο καλύτερος γιατρός του εαυτού μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι! Το κάθε πρόβλημα χρήζει προσωπικής αντιμετώπισης και διαχείρισης, όσο κι αν βοηθούν οι γύρω αν εμείς έχουμε παραιτηθεί, ή τα βλέπουμε όλα αρνητικά, δεν γίνεται τίποτα. Ο βαθμός δυσκολίας του κάθε προβλήματος έχει να κάνει με το πως το αντιμετωπίζουμε! Ακόμα και ο πόνος είναι διαχειρίσιμος αρκεί να θέλουμε να τον βάλουμε κάτω κι όχι να μας βάλει!


Τη ζωή πρέπει να την παίρνει κανείς όπως του έρχεται ... να την αντιμετωπίζει και να την απολαμβάνει! Αν πάντα κοιτάμε στο πώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα στη ζωή μας και δεν είναι, τότε χάνουμε το οξυγόνο, χάνουμε τη ζωή!


Δεν στα δίνει όλα, όποιος ισχυρισθεί ότι τα έχει όλα στη ζωή, υπερβάλλει! Πάντα κάτι λείπει, κάτι υπολειτουργεί ή πάει στραβά κάποιες φορές! Το θέμα είναι να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχεις, με αυτά που σου δίνει! Το όλα είναι σχετικό έχει να κάνει με το μέσα μας και το πώς βλέπουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις! Κι αν κάποια στιγμή σου δώσει κάτι παραπάνω, φρόντισε να επιστρέψεις κάτι απ' το περίσσευμα ... διαφορετικά πιο κάτω μπορεί να χάσεις κάτι. Συνήθως κάτι σου δίνει, κάτι σου παίρνει η ζωή. Γιατί να μην προλάβεις να της δώσεις κάτι που επέλεξες εσύ;

Άλλωστε το δούναι και λαβείν ισχύει για όλα. Άσχετα αν αλλού δίνεις και από αλλού το παίρνεις πίσω.


Αν κι αυτό το είχαμε καταλάβει, θα είχαμε λιγότερα παράπονα από τη ζωή και τους ανθρώπους.

Είναι ένα ταξίδι αγνώστου διάρκειας, με πολλά απρόβλεπτα στη διαδρομή, είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα! Κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Ο δρόμος είναι μπροστά, ή περπατάς ή μένεις στάσιμος και χάνεις τη συνέχεια! Και ο δρόμος δεν είναι πάντα στρωμένος με ρόδα, έχει και αγκάθια, βρες τον τρόπο να τα ξεριζώσεις ή να τα προσπεράσεις και να τα αφήσεις πίσω. Αν αγαπάς τον εαυτό σου και τη ζωή θα βρεις τον τρόπο να είσαι πάντα καλά, όπως κι αν στα φέρει, ακόμα και μέσα στην ατυχία σου. Στο τέλος σε βαριέται η αναποδιά και σ' αφήνει ήσυχο!!


Και μην ξεχνάμε ακόμα και στην ατυχία ή δυσκολία, αν δούμε καθαρά, θα αναγνωρίσουμε και καλά σημεία ... ''ουδέν κακό αμιγές καλού''!


''Είμαι καλά βρε ζωή κι ας δακρύζω ... είμαι καλά βρε ζωή κι ας πονώ'' στίχος από ένα τραγούδι, μα τόσο αληθινός! Αν της το λες και το εννοείς, τις στιγμές που σου φέρνει τα δύσκολα, σίγουρα θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις! Αν την βρίζεις και πιο κάτω πάλι δύσκολα θα βρεις.


Τα δώρα της ζωής ακόμα και τα αυτονόητα, γάμος, οικογένεια, παιδιά, δεν είναι ίδια για όλους! Σημασία έχει να αποδεχθείς αυτά που σου προσφέρει και να πεις ευχαριστώ. Όταν νιώθεις ευγνωμοσύνη ένα κύμα γαλήνης και ευφορίας σε διαπερνάει, κάτι που άλλος δεν μπορεί να το νιώσει ή να το καταλάβει, αν δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.


Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, διαφορετικός και διαγράφει την δική του προσωπική πορεία, αρκεί να το καταλάβει, να το ασπασθεί, να εστιάσει στη προσωπική διαφορά και να μην παρασυρθεί από τη μάζα και τις επίπλαστες ανάγκες. 


Βρες λοιπόν τη διαφορά και ζήσε καλύτερα με σένα για σένα! Κοινοί βίοι δεν υπάρχουν, κοινά γεγονότα και περιστάσεις μόνο, που όμως ο καθένας βιώνει διαφορετικά. 


Η επιλογή δική μας για το πώς θα ζήσουμε και αν θα απολαύσουμε τη διαδρομή!! Χριστός Ανέστη!

Νίκη Παπουλάκου.


Ημέρες περισυλλογής και αυτοκριτικής!...


H εβδομάδα των Παθών έφθασε, αν και για αρκετό κόσμο πλέον όλες οι εβδομάδες είναι εβδομάδες Παθών!! ΄Ανθρωποι στα όρια της απελπισίας, της απόγνωσης, της κατάθλιψης, της τρέλας ακόμη… άνθρωποι δίνουν τέρμα στη ζωή τους μη έχοντας ελπίδα για ζωή!! Και αντί αυτό να μας προβληματίσει σοβαρά, βγαίνουμε και κάνουμε χίλιες δύο δηλώσεις , κρίνουμε , κατακρίνουμε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ενοχής σε όσα συμβαίνουν! Η απελπισία και η κατάθλιψη, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει κάποιον!!

 «Μέγα φας, μέγα πιεις, μέγα λόγο να μην πεις’’ έλεγε ο πατέρας μου. Με ελαφρά την καρδία προβαίνουμε σε κρίσεις! Και ούτε λόγος φυσικά για ηθική ευθύνη. Δυστυχώς ηθική ευθύνη, πέραν των Πολιτικών, έχουμε μια Κοινωνία ολόκληρη στο ποσοστό που μας αναλογεί, με την ανοχή μας σε όλα όσα συνέβαιναν χρόνια και τώρα σε όλο τους το Μεγαλείο!! Ακόμα, παρά τα 7 χρόνια κρίσης, εξακολουθούμε να διαμαρτυρόμαστε (από τον καναπέ) για το κομμάτι που μας αφορά μόνο, παραβλέποντας άλλα που μπορεί πιο κάτω να μας αφορούν! Ακόμα δεν συνειδητοποιήσαμε πως το πρόβλημα είναι κοινό σε όλες του τις διαστάσεις! Ακόμα δεν ενώθηκαν οι φωνές μας, ακόμα η μία τάξη φωνάζει στην άλλη! Και φυσικά ισχύει το ''διαίρει και βασίλευε'', αφήνουμε έδαφος να εφαρμοστούν κι άλλα πιο σκληρά μέτρα έτσι!

Οι δρόμοι ψυχροί πλέον χωρίς μαγαζιά, χωρίς βιτρίνες, ρολά συμπαγή κατεβασμένα, μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα παντού! Περνάς και σε πιάνει ένα σφίξιμο, βιάζεσαι να προσπεράσεις, εκεί που άλλοτε έβγαινες βόλτα να χαζέψεις τις βιτρίνες!! Κι όποιος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί γύρω χαρακτηρίζεται λαϊκιστής ή καταστροφολόγος! Είναι λέξεις ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν τελευταία, όπως και τόσες άλλες! Πάντα έλεγα ότι οι μέρες αυτές είναι ημέρες περισυλλογής, αυτοκριτικής και ανθρωπιάς κυρίως και μετά η σούβλα και το γιορτινό τραπέζι! Κάποιοι άνθρωποι στερούνται το καθημερινό τραπέζι! ...Ευκαιρία αυτές τις άγιες ημέρες, να βρεθούμε πιο κοντά σε συνανθρώπους που υποφέρουν, ας αφήσουμε την καρδιά να μας οδηγήσει! Καιρός να δούμε με ειλικρίνεια και τα δικά μας λάθη , μια κουβέντα με τον εαυτό μας επιβάλλεται πρωτίστως! 
 
Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, αρχίζοντας όμως από τον ίδιο μας τον εαυτό πρώτα, τη νοοτροπία μας!! Επαναπροσδιορίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κατηφόρα που μας έχουν ρίξει… μια κατηφόρα που μας τρέχουν με σπασμένα φρένα!!

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για όλους, μην έχουμε αυταπάτες! Σήμερα ήδη οι 2 στους 3 χρωστούν κάπου, είτε μπορούν και ανταποκρίνονται ακόμη, είτε όχι! Στη Μιχαλού χρωστάμε όλοι πάντως! 
 
Στη θέση του διπλανού μπορεί να είμαστε οι ίδιοι σε λίγο… ένα χαμόγελο λοιπόν , μια βοήθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα δώσει χαρά και ζωή, θα πάρουμε χαρά! Και μην ξεχνάμε, δεν έχουν σημασία τα εδέσματα που θα έχει το τραπέζι, σημασία έχουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω απ’ αυτό, ζεστασιά και ευφορία μόνο η αγάπη δίνει!!

Να ευχηθώ λοιπόν καλή Ανάσταση, μέσα μας και γύρω για όλους!! Ζεστή καρδιά και αγάπη στη ζωή μας! Ας αφήσουμε τους θύτες στις ενοχές τους, που όσο κι αν δεν τις παραδέχονται, υφίστανται και ας ζητήσουμε συγχώρεση για τις όποιες δικές μας, παίρνοντας καινούργιες αποφάσεις για τη ζωή μας!! Καλό Πάσχα!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Μόνιμος στόχος οι συντάξεις!


Aμφιβάλλω αν το Eurogroup στις 7 Απριλίου θα δώσει λύση στη συμφωνία, πάμε για Μάϊο και βάλε! Και ενώ η συμφωνία (τουλάχιστον εξ' αυτών που μας λένε) έχει κολλήσει στο εργασιακό, συνταξιοδοτικό και μείωση αφορολογήτου και περιμένουμε πώς και πώς να υπάρξει συμφωνία, έχεις και τον κ. Στουρνάρα να λέει πως «το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο»! Σα να λέει στους δανειστές κόψτε κι άλλα, λίγα ζητάτε! Πολύ σωστά κ. Στουρνάρα... το Κράτος δεν δύναται να συνεισφέρει για τις συντάξεις, είναι ''υψηλές'', ενώ αντιθέτως δύναται να πληρώνει συμβούλους, στελέχη, παρακαθήμενους, παρατρεχάμενους και μερίδα υπαλλήλων με παχυλούς μισθούς ακόμη, οι συνταξιούχοι ας πεθάνουν της πείνας! 
 
Τελικά το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι οι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι, αυτοί που πλήρωναν εισφορές 35-40 χρόνια και κάποιοι υψηλές, αυτοί ευθύνονται για το χάλι της Χώρας αυτοί τα φάγανε κατά τας Γραφάς όλων των εντός και εκτός Δουνουτιανών! Ας τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον αφού από τις συντάξεις χρεοκόπησε η Χώρα!
Είπε επίσης πως «δεν είναι σήμερα εφικτό να δίνονται επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις - Να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική ασφάλιση»! Τώρα μάλιστα, ο άλλος με 300 και 400 Ε μισθό θα πληρώνει φόρους, ασφάλεια ιδιωτική, λογαριασμούς και θα τρώει κιόλας! Όσο για τον ήδη συνταξιούχο, και να είχε να δώσει, δεν τον ασφαλίζει καμιά ιδιωτική λόγω ηλικίας αφ' ενός και αφ' ετέρου να κάνει ασφάλεια στα 65 για να πάρει ''σύνταξη'' στα 85 και να ζήσει καλύτερα; 
 
Η ουσία είναι πως τους μεν συνταξιούχους τους έχετε καταδικάσει σε αργό θάνατο (σκεφθείτε τις ως τώρα μειώσεις και αυτές που έρχονται της τάξεως του 40% μείον ακόμη), τους δε νεώτερους τους καταδικάσατε να μην πάρουν σύνταξη ή να πάρουν ψίχουλα και διάγοντας τριτοκοσμικό βίο ως εργαζόμενοι! Εύγε σας! 
 
Και αυτό το 40% μείον που λέτε για τις συντάξεις, χωρίς καν να λαμβάνονται υπ' όψιν άλλα εισοδηματικά κριτήρια, (κάτι που θα έπρεπε εξ' αρχής να ληφθεί υπ' όψιν), κάποιους τους στέλνετε για εκτέλεση! Αν το μόνο εισόδημα κάποιου είναι η σύνταξη, τον έχετε πεθάνει ήδη, πόσο μάλλον με τις νέες μειώσεις που συζητάτε!

Και για να μην είμαστε αφελείς, ότι βγαίνει στην επιφάνεια σαν νέο μέτρο, είναι απλώς η στιγμή της εφαρμογής μέτρων που είχαν ψηφιστεί στο παρελθόν. Μας δουλεύουν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση μαζί. Οι μεν πρώτοι ότι διαπραγματεύονται, οι δε δεύτεροι ότι εκπλήττονται και πως τα μέτρα αυτά οφείλονται στην καθυστέρηση του κλεισίματος! Το σερβίρισμα είναι το πρόβλημα και παράλληλα να συνηθίσεις στην ιδέα πως θα σου κόψουν κι άλλα!

¨Οσο για το μύθο πως οι χαμηλοί μισθοί φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, τότε σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, πώς ο λαός τους δεν ευημερεί; Ή μήπως εδώ με την κάθετη πτώση μισθών και τις τόσες απολύσεις, έγιναν επενδύσεις, ή προσέλαβαν περισσότερο κόσμο; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιες Επιχειρήσεις, από υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, κατέληξαν σε μερική απασχόληση 4ώρου ή κάποιων ημερών του μήνα; Μήπως η ευελιξία που προσφέρατε στις εργασιακές σχέσεις ''υπερεκτιμήθηκε'' από τους Εργοδότες; Και φυσικά εις βάρος του εργαζομένου και κατ' επέκτασιν των συνταξιούχων, αφού τα Ταμεία στερούνται εισφορών! 
 
Αρκετά Κύριοι αυτή η ψυχοφθόρα καθημερινή ειδησεολογία, που κάθε άλλο παρά ειδήσεις είναι!Μια διαρκής επανάληψη του πώς θα μειωθεί κι άλλο το επίπεδο ζωής του πολίτη! Οι ειδήσεις πλέον βλάπτουν σοβαρά την υγεία ... θα έπρεπε να υπάρχει σήμανση, ως αυτή του πακέτου των τσιγάρων!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΥΠΑΤΗ

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Πρόσφυγας β΄κατηγορίας στη Χώρα σου....
Ή μας δουλεύουν, ή θέλουν να μας τρελάνουν, ή θεωρούν πως τρώμε κουτόχορτο και μπορούν να λένε και να κάνουν ότι θέλουν! Και οι μέσα και οι έξω! Όλο κλείνει η αξιολόγηση κι όλο ανοιχτή μένει, όλο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία κι όλο και ξεμακραίνουν απ' αυτήν! Κι έρχεται κι ο Τόμσεν να πει : ''Οι ελληνικές κυβερνήσεις αντί μεταρρυθμίσεων μείωναν μισθούς... '' Τι μας λέτε ; Τότε γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε κάθε αξιολόγηση για μείωση μισθών και συντάξεων; Ειδικά τώρα που μισθοί κατέληξαν επιδόματα πρόνοιας και συντάξεις στο 60% κάτω;

Επίσης μεταξύ των άλλων είπε και το εξής ''ευχάριστο'' ο κ. Τόμσεν ... ότι το 2038 το ΑΕΠ της χώρας θα είναι στα επίπεδα του 2009 ! Μακρύ δρόμο και λίγο ψωμί μας έδωσε! Όσοι λοιπόν έχουν περιέλθει ήδη σε κατάσταση φτώχειας ή θα ενταχθούν πιο κάτω, είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν στην ψάθα, χωρίς να περιμένουν κάποια βελτίωση;

Δηλαδή ως τότε θα έχει αποδημήσει εις Κύριον η γενιά των φτωχοποιημένων συνταξιούχων, οι ενδιάμεσες γενιές θα έχουν αποδημήσει σε άλλα μέρη του Πλανήτη και οι νεώτερες πιθανόν θεωρούν πως θα προσαρμοστούν στην ''νέα'' ζωή των 300 και 400 Ε με κεριά για φως και νερό με τη στάμνα! Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που συμβαίνουν! Οδηγούν σε προσφυγική εξομοίωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτής της Χώρας και δη με περιορισμένα ''προνόμια'' έναντι των προσφύγων, καθότι κάτοικοι κι όχι πρόσφυγες που οφείλουν να συνεισφέρουν στο Κράτος για να μπορεί να φιλοξενεί και άλλους!

Έπρεπε λένε , βάσει Μνημονίων, να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα 16 αξιολογήσεις κι έχουμε μόνον 5 ή 6 φέρει εις πέρας! Άρα λοιπόν κάτι δεν πήγε καλά με όλες τις ''Μνημονιακές'' Κυβερνήσεις κι απ' ότι φαίνεται ούτε πρόκειται να πάει! Για να κολλούν οι αξιολογήσεις σημαίνει πως έχουν δεσμευτεί για πολλά που δεν γίνονται στην πράξη! Μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί με τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους και τώρα δεν ξέρουν πώς να μας σερβίρουν το κάθε τι που βγαίνει στην επιφάνεια για εφαρμογή! Αυτό το έργο ζούμε 7 και πλέον χρόνια τώρα!

Η δε Αντιπολίτευση λέει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αν έρθουν στη Βουλή, αλλά θα τα εφαρμόσει όταν έρθει στην εξουσία! Πόσα θέλουν ακόμα να μας τρελάνουν όλοι;
Κι ένας λαός σε πλήρη σύγχυση, συγκεχυμένες εικόνες για εθνικά θέματα, ιστορία, θρησκεία ... τρέφεται με τούρκικα σήριαλ, survivor και συνταγές μαγειρικής κι ας μην έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ, κι ας μην έχει να φάει! Ακόμα και για την επανάσταση του ''21 , κάποιοι επιμένουν πως ήταν μια επανάσταση μερίδας λαού έναντι της τότε ελίτ Ελλήνων και Τούρκων που έθιγαν τα συμφέροντά τους και γι' αυτό επαναστάτησαν κι όχι γιατί ήθελαν απελευθέρωση από τον ζυγό!

Χωρίς λοιπόν εθνική συνείδηση, λήθη ή άγνοια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σ' αυτό τον τόπο, πολύ εύκολο να πετύχει η όποια ''αιχμαλωσία'' και η όποια χειραγώγηση εκ μέρους εκπαιδευμένων βοσκών! Και φυσικά αφού πετύχει το πείραμα εδώ, θα περάσει και σε άλλους! Η παγκοσμιοποίηση οδηγεί σε ελεγχόμενες μάζες ανθρώπων χωρίς πατρίδα, ρίζες, μνήμες, ιστορία, παραδόσεις, έθιμα, θρησκεία!

Η εποχή μας υστερεί δυστυχώς από μεγάλους ηγέτες ανά τον Πλανήτη! Η διαστροφή και ο παραλογισμός έχουν την πρωτοκαθεδρία! Κι εμείς ως πότε στους καναπέδες θεατές της εκτέλεσης μας; Εύχομαι στην πορεία να ανατραπεί ο ρους των γεγονότων!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 30/03/17