THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Η δική μας Ανάσταση πότε;Πέρασαν και οι Άγιες μέρες του Πάσχα και συνεχίζουμε στα ίδια χάλια να περιμένουμε τη συμφωνία και την ανάπτυξη, φορτώνοντας φόρους και χαράτσια (βλέπε λογαριασμούς ΔΕΗ) και μειώνοντας συντάξεις και μισθούς! Άραγε οι επενδύσεις σε ποιους ανύπαρκτους καταναλωτές θα βασιστούν; Κοινωνική πολιτική η ΔΕΗ έκανε και κάνει με ξένα κόλλυβα... να δούμε ως πότε θα υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούν να πληρώνουν ακόμη τους φουσκωμένους λογαριασμούς της! Οι δε ρυθμίσεις από ένα σημείο και μετά ναυαγούν, φυσικό επόμενο όταν το εισόδημα κάποιου αντί να βελτιώνεται, μειώνεται κι άλλο! Κι αυτοί όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, ακονίζοντας τα ξίφη μεταξύ τους για το ποιος έκανε τα χειρότερα! 
 
Μέσα σε όλο το αλαλούμ έχει σαλτάρει και ο καιρός... μια κρύο μια ζέστη , πολλοί βρέθηκαν με ιώσεις και πυρετό! Χάθηκαν οι 4 εποχές, έχουμε 2 εποχές πλέον χειμώνα- καλοκαίρι και σε λίγο, έτσι όπως το πάει θα ξυπνάμε το πρωί και ανάλογα με τον καιρό θα ντυνόμαστε! Σίγουρα και σ' αυτό έχει βάλει το χεράκι του ο άνθρωπος!

Το τοπίο θολό, κάποιοι ξέφυγαν για λίγες μέρες στα εξοχικά ή στα χωριά τους, πήραν κάποιες ανάσες και γύρισαν πάλι στη μαυρίλα της Αθήνας! Μια εκπομπή με τίτλο ''Καληνύχτα Ελλάδα'' θα ακριβολογούσε ...θα έλεγε πολλά και μόνο με τον τίτλο!... Πώς καταντήσαμε έτσι; Θανατηφόρες ειδήσεις από παντού! Ατενίζει κανείς το μέλλον και το μόνο που μπορεί να σκεφθεί, το πόσο φτωχότερος θα είναι σε 2 χρόνια! Του πιπιλίζουν το μυαλό συνέχεια, λες και θέλουν να τον εξοντώσουν και μόνο με τη σκέψη! Προς τι από τώρα να ψηφιστούν μέτρα για το 2020 και μετά; Ξεδιάντροπα σου λένε να μην ελπίζεις σε καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης σου στο μέλλον ... άλλωστε επικύρωσες όλες τις ''ανομίες'' εις βάρος σου, με την σιωπή και ανοχή σου! Βαράτε κι άλλο αντέχω! Αυτό τους λες 7 χρόνια τώρα!

Οι χήρες πρέπει να πεθαίνουν μαζί με τους συζύγους ... σύνταξη γιατί να παίρνουν; Οι συνταξιούχοι ομοίως... μόλις βγουν στη σύνταξη καλούνται να ζήσουν με το 1/3 του εισοδήματος του εργασιακού τους βίου, ήτοι να πεινάσουν και να βγουν στα παγκάκια στα γεράματα, ή να δώσουν τέλος στη ζωή τους! Ο εργαζόμενος μόνο σε όνειρο να δει οικογένεια και προκοπή στη ζωή του πλέον ή να πάρει δρόμο και να φύγει σε άλλη γη σε άλλα μέρη!

Κι όλα αυτά για να έχουμε Εuro! Θα το έχει ποιος; Οι πολίτες πάντως αυτής της Χώρας θα το έχουν κατά φαντασίαν! 40 δις τα ακίνητα που ήδη βρίσκονται στην κυριότητα των Τραπεζών από δάνεια μη εξυπηρετούμενα και θα βγουν προς πώληση! Έπεται συνέχεια πλειστηριασμών κι όχι μόνο για χρέη προς Τράπεζες! Τελικά κατάφεραν να κάνουν τα 2/3 των Ελλήνων να χρωστούν, ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν δανειοδοτηθεί! Και φυσικά με την πάροδο του χρόνου, όλο και θα αυξάνουν τα χρέη με τους τόκους, τους επί πλέον φόρους και την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος!

Εν κατακλείδι τουλάχιστον 3 γενιές από τώρα είναι καταδικασμένες σε τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής και αβέβαιο μέλλον! 'Οσο για τις ήδη υπάρχουσες γενιές , είναι καταδικασμένες να ακολουθήσουν το Γολγοθά που τους ετοίμασαν όλοι οι Μεγάλοι! Η ζωή τους μια ζωή παθών, δυσκολιών και ανέχειας! Είναι καταδικασμένοι να ζήσουν ως πρόσφυγες στην ίδια τους τη Χώρα και άνευ προσφυγικών ''προνομίων''!

Ένα καζάνι που βράζει είναι τα πάντα γύρω και εντός και εκτός! Είδαμε και το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας. Αποδοκιμασία στο σύστημα, πρόσωπα στο προσκήνιο από το πουθενά, χωρίς κόμμα ... κι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια πολιτική στην ΕΕ.

Η λιτότητα ήρθε για να μείνει και δεν πτοούνται από τη δυσφορία των πολιτών, ούτε από την φτώχεια που απλώνεται συν τις χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων! 
 
Όσο για τα δικά μας, ίδια λόγια, ίδιες συζητήσεις, ίδιοι φόβοι, ίδιες απειλές, το μόνο που διαφέρει από χρόνο σε χρόνο είναι το εισόδημα του Έλληνα που μειώνεται σταθερά!

Γεγονός είναι ότι η εποχή μας στερείται ηγετών, δεν υπάρχουν μεγάλες φυσιογνωμίες σήμερα, παρά μόνο μυαλά ίδιας κοπής με μόνη σπουδή την ευημερία των αριθμών! Τον άνθρωπο τον μετράμε δευτερεύουσα αξία, φτιάχνουμε ρομπότ αντί για ανθρώπινα εργατικά χέρια, ιπτάμενα αυτοκίνητα και εδάφους χωρίς οδηγό κ.ά. , παραγκωνίζοντας έτσι τον ανθρώπινο παράγοντα και την προσφορά του. Θα ήταν καλά όλα αυτά αν είχαν σκοπό την καλυτέρευση στη ζωή των ανθρώπων, όμως απ' ότι δείχνουν τα πράγματα περιορίζουν το λόγο ύπαρξης ανθρώπινου δυναμικού!

Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και καλύτερα ... η δική μας Ανάσταση να δούμε πότε θα έρθει! 
 Nίκη Παπουλάκου. 


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 27/04/17 

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Στα δύσκολα ανακαλύπτει κανείς τη δύναμη του!

Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του μεγάλο απόθεμα αντοχής και δύναμης, που τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζει και το ανακαλύπτει κάτω από ορισμένες δύσκολες συνθήκες που περνάει!΄Αλλοι πάλι δεν το μαθαίνουν ποτέ, όχι γιατί η ζωή του τα έφερε όλα βολικά, αλλά γιατί δεν μπήκαν στη διαδικασία να αντέξουν, να αγωνιστούν και να νικήσουν! Είναι αυτοί που με το παραμικρό, με την πρώτη δυσκολία ή αναποδιά, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ζητούν πάντα βοήθεια από τους άλλους και κλαίνε τη μοίρα τους!


Ο καλύτερος γιατρός του εαυτού μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι! Το κάθε πρόβλημα χρήζει προσωπικής αντιμετώπισης και διαχείρισης, όσο κι αν βοηθούν οι γύρω αν εμείς έχουμε παραιτηθεί, ή τα βλέπουμε όλα αρνητικά, δεν γίνεται τίποτα. Ο βαθμός δυσκολίας του κάθε προβλήματος έχει να κάνει με το πως το αντιμετωπίζουμε! Ακόμα και ο πόνος είναι διαχειρίσιμος αρκεί να θέλουμε να τον βάλουμε κάτω κι όχι να μας βάλει!


Τη ζωή πρέπει να την παίρνει κανείς όπως του έρχεται ... να την αντιμετωπίζει και να την απολαμβάνει! Αν πάντα κοιτάμε στο πώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα στη ζωή μας και δεν είναι, τότε χάνουμε το οξυγόνο, χάνουμε τη ζωή!


Δεν στα δίνει όλα, όποιος ισχυρισθεί ότι τα έχει όλα στη ζωή, υπερβάλλει! Πάντα κάτι λείπει, κάτι υπολειτουργεί ή πάει στραβά κάποιες φορές! Το θέμα είναι να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχεις, με αυτά που σου δίνει! Το όλα είναι σχετικό έχει να κάνει με το μέσα μας και το πώς βλέπουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις! Κι αν κάποια στιγμή σου δώσει κάτι παραπάνω, φρόντισε να επιστρέψεις κάτι απ' το περίσσευμα ... διαφορετικά πιο κάτω μπορεί να χάσεις κάτι. Συνήθως κάτι σου δίνει, κάτι σου παίρνει η ζωή. Γιατί να μην προλάβεις να της δώσεις κάτι που επέλεξες εσύ;

Άλλωστε το δούναι και λαβείν ισχύει για όλα. Άσχετα αν αλλού δίνεις και από αλλού το παίρνεις πίσω.


Αν κι αυτό το είχαμε καταλάβει, θα είχαμε λιγότερα παράπονα από τη ζωή και τους ανθρώπους.

Είναι ένα ταξίδι αγνώστου διάρκειας, με πολλά απρόβλεπτα στη διαδρομή, είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα! Κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Ο δρόμος είναι μπροστά, ή περπατάς ή μένεις στάσιμος και χάνεις τη συνέχεια! Και ο δρόμος δεν είναι πάντα στρωμένος με ρόδα, έχει και αγκάθια, βρες τον τρόπο να τα ξεριζώσεις ή να τα προσπεράσεις και να τα αφήσεις πίσω. Αν αγαπάς τον εαυτό σου και τη ζωή θα βρεις τον τρόπο να είσαι πάντα καλά, όπως κι αν στα φέρει, ακόμα και μέσα στην ατυχία σου. Στο τέλος σε βαριέται η αναποδιά και σ' αφήνει ήσυχο!!


Και μην ξεχνάμε ακόμα και στην ατυχία ή δυσκολία, αν δούμε καθαρά, θα αναγνωρίσουμε και καλά σημεία ... ''ουδέν κακό αμιγές καλού''!


''Είμαι καλά βρε ζωή κι ας δακρύζω ... είμαι καλά βρε ζωή κι ας πονώ'' στίχος από ένα τραγούδι, μα τόσο αληθινός! Αν της το λες και το εννοείς, τις στιγμές που σου φέρνει τα δύσκολα, σίγουρα θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις! Αν την βρίζεις και πιο κάτω πάλι δύσκολα θα βρεις.


Τα δώρα της ζωής ακόμα και τα αυτονόητα, γάμος, οικογένεια, παιδιά, δεν είναι ίδια για όλους! Σημασία έχει να αποδεχθείς αυτά που σου προσφέρει και να πεις ευχαριστώ. Όταν νιώθεις ευγνωμοσύνη ένα κύμα γαλήνης και ευφορίας σε διαπερνάει, κάτι που άλλος δεν μπορεί να το νιώσει ή να το καταλάβει, αν δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.


Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, διαφορετικός και διαγράφει την δική του προσωπική πορεία, αρκεί να το καταλάβει, να το ασπασθεί, να εστιάσει στη προσωπική διαφορά και να μην παρασυρθεί από τη μάζα και τις επίπλαστες ανάγκες. 


Βρες λοιπόν τη διαφορά και ζήσε καλύτερα με σένα για σένα! Κοινοί βίοι δεν υπάρχουν, κοινά γεγονότα και περιστάσεις μόνο, που όμως ο καθένας βιώνει διαφορετικά. 


Η επιλογή δική μας για το πώς θα ζήσουμε και αν θα απολαύσουμε τη διαδρομή!! Χριστός Ανέστη!

Νίκη Παπουλάκου.


Ημέρες περισυλλογής και αυτοκριτικής!...


H εβδομάδα των Παθών έφθασε, αν και για αρκετό κόσμο πλέον όλες οι εβδομάδες είναι εβδομάδες Παθών!! ΄Ανθρωποι στα όρια της απελπισίας, της απόγνωσης, της κατάθλιψης, της τρέλας ακόμη… άνθρωποι δίνουν τέρμα στη ζωή τους μη έχοντας ελπίδα για ζωή!! Και αντί αυτό να μας προβληματίσει σοβαρά, βγαίνουμε και κάνουμε χίλιες δύο δηλώσεις , κρίνουμε , κατακρίνουμε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ενοχής σε όσα συμβαίνουν! Η απελπισία και η κατάθλιψη, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει κάποιον!!

 «Μέγα φας, μέγα πιεις, μέγα λόγο να μην πεις’’ έλεγε ο πατέρας μου. Με ελαφρά την καρδία προβαίνουμε σε κρίσεις! Και ούτε λόγος φυσικά για ηθική ευθύνη. Δυστυχώς ηθική ευθύνη, πέραν των Πολιτικών, έχουμε μια Κοινωνία ολόκληρη στο ποσοστό που μας αναλογεί, με την ανοχή μας σε όλα όσα συνέβαιναν χρόνια και τώρα σε όλο τους το Μεγαλείο!! Ακόμα, παρά τα 7 χρόνια κρίσης, εξακολουθούμε να διαμαρτυρόμαστε (από τον καναπέ) για το κομμάτι που μας αφορά μόνο, παραβλέποντας άλλα που μπορεί πιο κάτω να μας αφορούν! Ακόμα δεν συνειδητοποιήσαμε πως το πρόβλημα είναι κοινό σε όλες του τις διαστάσεις! Ακόμα δεν ενώθηκαν οι φωνές μας, ακόμα η μία τάξη φωνάζει στην άλλη! Και φυσικά ισχύει το ''διαίρει και βασίλευε'', αφήνουμε έδαφος να εφαρμοστούν κι άλλα πιο σκληρά μέτρα έτσι!

Οι δρόμοι ψυχροί πλέον χωρίς μαγαζιά, χωρίς βιτρίνες, ρολά συμπαγή κατεβασμένα, μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα παντού! Περνάς και σε πιάνει ένα σφίξιμο, βιάζεσαι να προσπεράσεις, εκεί που άλλοτε έβγαινες βόλτα να χαζέψεις τις βιτρίνες!! Κι όποιος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί γύρω χαρακτηρίζεται λαϊκιστής ή καταστροφολόγος! Είναι λέξεις ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν τελευταία, όπως και τόσες άλλες! Πάντα έλεγα ότι οι μέρες αυτές είναι ημέρες περισυλλογής, αυτοκριτικής και ανθρωπιάς κυρίως και μετά η σούβλα και το γιορτινό τραπέζι! Κάποιοι άνθρωποι στερούνται το καθημερινό τραπέζι! ...Ευκαιρία αυτές τις άγιες ημέρες, να βρεθούμε πιο κοντά σε συνανθρώπους που υποφέρουν, ας αφήσουμε την καρδιά να μας οδηγήσει! Καιρός να δούμε με ειλικρίνεια και τα δικά μας λάθη , μια κουβέντα με τον εαυτό μας επιβάλλεται πρωτίστως! 
 
Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, αρχίζοντας όμως από τον ίδιο μας τον εαυτό πρώτα, τη νοοτροπία μας!! Επαναπροσδιορίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κατηφόρα που μας έχουν ρίξει… μια κατηφόρα που μας τρέχουν με σπασμένα φρένα!!

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για όλους, μην έχουμε αυταπάτες! Σήμερα ήδη οι 2 στους 3 χρωστούν κάπου, είτε μπορούν και ανταποκρίνονται ακόμη, είτε όχι! Στη Μιχαλού χρωστάμε όλοι πάντως! 
 
Στη θέση του διπλανού μπορεί να είμαστε οι ίδιοι σε λίγο… ένα χαμόγελο λοιπόν , μια βοήθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα δώσει χαρά και ζωή, θα πάρουμε χαρά! Και μην ξεχνάμε, δεν έχουν σημασία τα εδέσματα που θα έχει το τραπέζι, σημασία έχουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω απ’ αυτό, ζεστασιά και ευφορία μόνο η αγάπη δίνει!!

Να ευχηθώ λοιπόν καλή Ανάσταση, μέσα μας και γύρω για όλους!! Ζεστή καρδιά και αγάπη στη ζωή μας! Ας αφήσουμε τους θύτες στις ενοχές τους, που όσο κι αν δεν τις παραδέχονται, υφίστανται και ας ζητήσουμε συγχώρεση για τις όποιες δικές μας, παίρνοντας καινούργιες αποφάσεις για τη ζωή μας!! Καλό Πάσχα!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Μόνιμος στόχος οι συντάξεις!


Aμφιβάλλω αν το Eurogroup στις 7 Απριλίου θα δώσει λύση στη συμφωνία, πάμε για Μάϊο και βάλε! Και ενώ η συμφωνία (τουλάχιστον εξ' αυτών που μας λένε) έχει κολλήσει στο εργασιακό, συνταξιοδοτικό και μείωση αφορολογήτου και περιμένουμε πώς και πώς να υπάρξει συμφωνία, έχεις και τον κ. Στουρνάρα να λέει πως «το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο»! Σα να λέει στους δανειστές κόψτε κι άλλα, λίγα ζητάτε! Πολύ σωστά κ. Στουρνάρα... το Κράτος δεν δύναται να συνεισφέρει για τις συντάξεις, είναι ''υψηλές'', ενώ αντιθέτως δύναται να πληρώνει συμβούλους, στελέχη, παρακαθήμενους, παρατρεχάμενους και μερίδα υπαλλήλων με παχυλούς μισθούς ακόμη, οι συνταξιούχοι ας πεθάνουν της πείνας! 
 
Τελικά το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι οι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι, αυτοί που πλήρωναν εισφορές 35-40 χρόνια και κάποιοι υψηλές, αυτοί ευθύνονται για το χάλι της Χώρας αυτοί τα φάγανε κατά τας Γραφάς όλων των εντός και εκτός Δουνουτιανών! Ας τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον αφού από τις συντάξεις χρεοκόπησε η Χώρα!
Είπε επίσης πως «δεν είναι σήμερα εφικτό να δίνονται επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις - Να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική ασφάλιση»! Τώρα μάλιστα, ο άλλος με 300 και 400 Ε μισθό θα πληρώνει φόρους, ασφάλεια ιδιωτική, λογαριασμούς και θα τρώει κιόλας! Όσο για τον ήδη συνταξιούχο, και να είχε να δώσει, δεν τον ασφαλίζει καμιά ιδιωτική λόγω ηλικίας αφ' ενός και αφ' ετέρου να κάνει ασφάλεια στα 65 για να πάρει ''σύνταξη'' στα 85 και να ζήσει καλύτερα; 
 
Η ουσία είναι πως τους μεν συνταξιούχους τους έχετε καταδικάσει σε αργό θάνατο (σκεφθείτε τις ως τώρα μειώσεις και αυτές που έρχονται της τάξεως του 40% μείον ακόμη), τους δε νεώτερους τους καταδικάσατε να μην πάρουν σύνταξη ή να πάρουν ψίχουλα και διάγοντας τριτοκοσμικό βίο ως εργαζόμενοι! Εύγε σας! 
 
Και αυτό το 40% μείον που λέτε για τις συντάξεις, χωρίς καν να λαμβάνονται υπ' όψιν άλλα εισοδηματικά κριτήρια, (κάτι που θα έπρεπε εξ' αρχής να ληφθεί υπ' όψιν), κάποιους τους στέλνετε για εκτέλεση! Αν το μόνο εισόδημα κάποιου είναι η σύνταξη, τον έχετε πεθάνει ήδη, πόσο μάλλον με τις νέες μειώσεις που συζητάτε!

Και για να μην είμαστε αφελείς, ότι βγαίνει στην επιφάνεια σαν νέο μέτρο, είναι απλώς η στιγμή της εφαρμογής μέτρων που είχαν ψηφιστεί στο παρελθόν. Μας δουλεύουν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση μαζί. Οι μεν πρώτοι ότι διαπραγματεύονται, οι δε δεύτεροι ότι εκπλήττονται και πως τα μέτρα αυτά οφείλονται στην καθυστέρηση του κλεισίματος! Το σερβίρισμα είναι το πρόβλημα και παράλληλα να συνηθίσεις στην ιδέα πως θα σου κόψουν κι άλλα!

¨Οσο για το μύθο πως οι χαμηλοί μισθοί φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, τότε σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, πώς ο λαός τους δεν ευημερεί; Ή μήπως εδώ με την κάθετη πτώση μισθών και τις τόσες απολύσεις, έγιναν επενδύσεις, ή προσέλαβαν περισσότερο κόσμο; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιες Επιχειρήσεις, από υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, κατέληξαν σε μερική απασχόληση 4ώρου ή κάποιων ημερών του μήνα; Μήπως η ευελιξία που προσφέρατε στις εργασιακές σχέσεις ''υπερεκτιμήθηκε'' από τους Εργοδότες; Και φυσικά εις βάρος του εργαζομένου και κατ' επέκτασιν των συνταξιούχων, αφού τα Ταμεία στερούνται εισφορών! 
 
Αρκετά Κύριοι αυτή η ψυχοφθόρα καθημερινή ειδησεολογία, που κάθε άλλο παρά ειδήσεις είναι!Μια διαρκής επανάληψη του πώς θα μειωθεί κι άλλο το επίπεδο ζωής του πολίτη! Οι ειδήσεις πλέον βλάπτουν σοβαρά την υγεία ... θα έπρεπε να υπάρχει σήμανση, ως αυτή του πακέτου των τσιγάρων!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΥΠΑΤΗ

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Πρόσφυγας β΄κατηγορίας στη Χώρα σου....
Ή μας δουλεύουν, ή θέλουν να μας τρελάνουν, ή θεωρούν πως τρώμε κουτόχορτο και μπορούν να λένε και να κάνουν ότι θέλουν! Και οι μέσα και οι έξω! Όλο κλείνει η αξιολόγηση κι όλο ανοιχτή μένει, όλο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία κι όλο και ξεμακραίνουν απ' αυτήν! Κι έρχεται κι ο Τόμσεν να πει : ''Οι ελληνικές κυβερνήσεις αντί μεταρρυθμίσεων μείωναν μισθούς... '' Τι μας λέτε ; Τότε γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε κάθε αξιολόγηση για μείωση μισθών και συντάξεων; Ειδικά τώρα που μισθοί κατέληξαν επιδόματα πρόνοιας και συντάξεις στο 60% κάτω;

Επίσης μεταξύ των άλλων είπε και το εξής ''ευχάριστο'' ο κ. Τόμσεν ... ότι το 2038 το ΑΕΠ της χώρας θα είναι στα επίπεδα του 2009 ! Μακρύ δρόμο και λίγο ψωμί μας έδωσε! Όσοι λοιπόν έχουν περιέλθει ήδη σε κατάσταση φτώχειας ή θα ενταχθούν πιο κάτω, είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν στην ψάθα, χωρίς να περιμένουν κάποια βελτίωση;

Δηλαδή ως τότε θα έχει αποδημήσει εις Κύριον η γενιά των φτωχοποιημένων συνταξιούχων, οι ενδιάμεσες γενιές θα έχουν αποδημήσει σε άλλα μέρη του Πλανήτη και οι νεώτερες πιθανόν θεωρούν πως θα προσαρμοστούν στην ''νέα'' ζωή των 300 και 400 Ε με κεριά για φως και νερό με τη στάμνα! Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που συμβαίνουν! Οδηγούν σε προσφυγική εξομοίωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτής της Χώρας και δη με περιορισμένα ''προνόμια'' έναντι των προσφύγων, καθότι κάτοικοι κι όχι πρόσφυγες που οφείλουν να συνεισφέρουν στο Κράτος για να μπορεί να φιλοξενεί και άλλους!

Έπρεπε λένε , βάσει Μνημονίων, να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα 16 αξιολογήσεις κι έχουμε μόνον 5 ή 6 φέρει εις πέρας! Άρα λοιπόν κάτι δεν πήγε καλά με όλες τις ''Μνημονιακές'' Κυβερνήσεις κι απ' ότι φαίνεται ούτε πρόκειται να πάει! Για να κολλούν οι αξιολογήσεις σημαίνει πως έχουν δεσμευτεί για πολλά που δεν γίνονται στην πράξη! Μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί με τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους και τώρα δεν ξέρουν πώς να μας σερβίρουν το κάθε τι που βγαίνει στην επιφάνεια για εφαρμογή! Αυτό το έργο ζούμε 7 και πλέον χρόνια τώρα!

Η δε Αντιπολίτευση λέει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αν έρθουν στη Βουλή, αλλά θα τα εφαρμόσει όταν έρθει στην εξουσία! Πόσα θέλουν ακόμα να μας τρελάνουν όλοι;
Κι ένας λαός σε πλήρη σύγχυση, συγκεχυμένες εικόνες για εθνικά θέματα, ιστορία, θρησκεία ... τρέφεται με τούρκικα σήριαλ, survivor και συνταγές μαγειρικής κι ας μην έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ, κι ας μην έχει να φάει! Ακόμα και για την επανάσταση του ''21 , κάποιοι επιμένουν πως ήταν μια επανάσταση μερίδας λαού έναντι της τότε ελίτ Ελλήνων και Τούρκων που έθιγαν τα συμφέροντά τους και γι' αυτό επαναστάτησαν κι όχι γιατί ήθελαν απελευθέρωση από τον ζυγό!

Χωρίς λοιπόν εθνική συνείδηση, λήθη ή άγνοια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σ' αυτό τον τόπο, πολύ εύκολο να πετύχει η όποια ''αιχμαλωσία'' και η όποια χειραγώγηση εκ μέρους εκπαιδευμένων βοσκών! Και φυσικά αφού πετύχει το πείραμα εδώ, θα περάσει και σε άλλους! Η παγκοσμιοποίηση οδηγεί σε ελεγχόμενες μάζες ανθρώπων χωρίς πατρίδα, ρίζες, μνήμες, ιστορία, παραδόσεις, έθιμα, θρησκεία!

Η εποχή μας υστερεί δυστυχώς από μεγάλους ηγέτες ανά τον Πλανήτη! Η διαστροφή και ο παραλογισμός έχουν την πρωτοκαθεδρία! Κι εμείς ως πότε στους καναπέδες θεατές της εκτέλεσης μας; Εύχομαι στην πορεία να ανατραπεί ο ρους των γεγονότων!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 30/03/17

7 έτη σωτηρίας!

 


4.173.000 Έλληνες χρωστούν στην Εφορία, 1.600 και πλέον χιλιάδες κινδυνεύουν με κατασχέσεις για χρέη, 800 και πλέον χιλιάδες πολιτών έχουν δει να δεσμεύονται οι λογαριασμοί τους για χρέη ... από τον απολογισμό της 7ετούς ''σωτηρίας'' μας αυτά!
56 χιλιάδες και πλέον κληρονόμοι, ''χαρίζουν'' τα σπίτια που κληρονομούν, λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρου κληρονομιάς και μετέπειτα συντήρησης! Παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία! Ουρές στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία! Κλειστά μαγαζιά, έρημοι δρόμοι! Άνεργοι χιλιάδες, απλήρωτοι εργαζόμενοι κάμποσοι, εργαζόμενοι με ''μισθό φιλοδώρημα'', εκατομμύρια οι οφειλές προς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τόσα άλλα στο Χάρτη της σημερινής πραγματικότητας της Χώρας, μετά από 7 έτη αφαίμαξης του Έλληνα! 
 
Εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως μέρος του μισθού το λαμβάνουν σε κουπόνια, συγκεκριμένων καταναλωτικών αγαθών και συγκεκριμένων καταστημάτων προς εξαργύρωση. Και τι να το κάνει ο εργαζόμενος το κουπόνι για κομμωτήριο , όταν δεν έχει να φάει; Θα χτενίζει μαλλί και θα χορταίνει αυτός και τα παιδιά του; Το αυτό θα έλεγα και για τα αντισταθμιστικά μέτρα που μας πλασάρουν τελευταία για να απαλύνουν την αγριότητα των μέτρων συνέχειας!

Αυτή η εικόνα όσο πάει θα χειροτερεύει ακόμα κι αν τα μέτρα σταματήσουν εδώ! Φαντάσου το 2019 και το 2020, που η εξαθλίωση των πολιτών θα είναι ακόμα πιο έντονη, να εφαρμόσουν και τα νέα μέτρα για επιπλέον μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο! Πόσοι θα έχουν να πληρώνουν πλέον; Εδώ μιλάμε πως δεν έχουν ήδη αρκετοί τα απολύτως απαραίτητα, άσε τα απλήρωτα Κοινόχρηστα στις Πολυκατοικίες... άλλο μέγα πρόβλημα κι αυτό! Πώς θα συνεχιστεί ζωή έτσι;

Δόλιο πρόγραμμα ... δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για αδυναμία πληρωμών του πολίτη, φορτώνοντας του χρέη με φόρους και αυξήσεις των παγίων και αναγκαίων αγαθών, ενώ παράλληλα φρόντισαν να του μειώσουν και το εισόδημα ή να τον ρίξουν στην ανεργία! Διαφορετικά πώς θα έβαζαν χέρι στην Ιδιωτική περιουσία; Σε λίγο θα έρθουν τα funds που θα πάρουν γη και ύδωρ. Σε λίγο προνομιούχοι θα είναι οι πρόσφυγες σε σχέση με τους ντόπιους! Και δεν έχω καμιά ρατσιστική πρόθεση ή διάθεση γι' αυτό που λέω! Εκ των πραγμάτων πλέον για τον Έλληνα πολίτη, στήριξη από την Πολιτεία δεν υπάρχει! 
 
Σημασία έχουν οι αριθμοί κι όχι οι άνθρωποι. Όπως στον πόλεμο δεν μετρώνται οι απώλειες σε ψυχές παρά μόνο η νίκη ή η ήττα, πόλεμο έχουμε κι εδώ ... έναν πόλεμο ακόμα πιο άγριο με δεδικασμένο αποτέλεσμα, οδηγώντας έναν λαό σε ''εξαφάνιση''!
Κάποιων ανθρώπων η ζωή δεν άλλαξε απλώς, καταστράφηκε. Οικογένειες που ζούσαν αξιοπρεπώς μια κανονική ζωή με τη δουλειά ή τη σύνταξη τους, βρέθηκαν ξαφνικά σε κατάσταση χρεοκοπίας, κυνηγημένοι από θεούς και δαίμονες! Ένα στα τέσσερα παιδιά βιώνει τη φτώχεια πλέον, η φιλανθρωπία είναι μια λύση για κάποιες περιπτώσεις, όχι όμως λύση στο Κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί γύρω!

Το να μας λένε πως ο Έλληνας ζει πάνω από τις δυνατότητες του, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν πάγια έξοδα διαβίωσης, ξέρουν πόσα πληρώνει ο πολίτης εδώ για ένα λογαριασμό ΔΕΗ κι αν μπορεί να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς και να φάει κιόλας με 300 και 400 Ε; ¨Ή μήπως να ζήσει σε μια καλύβα χωρίς φως και νερό και δεν υπάρχουν και καλύβια! Τι θέλουν να μας πουν πως οι δυνατότητες μας είναι άστεγοι και στα συσσίτια; Οτιδήποτε περισσότερο είναι πέραν των δυνατοτήτων μας;

Με λάθος χειρισμούς ετών οδηγήσατε στον πλήρη εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής ! Ένας μισθός ή μια σύνταξη που δεν φθάνει για να ζει κάποιος αξιοπρεπώς, είναι ντροπή για μια Κοινωνία! Και η ντροπή είναι δική σας εξ ολοκλήρου, τις αποφάσεις και τη διαχείριση των χρημάτων όλα τα χρόνια, την είχατε οι Κυβερνώντες κι όχι ο λαός! Κι όμως ζητάτε από το λαό τα ρέστα! Του αφαιρείτε εισόδημα και του αυξάνετε χρεώσεις και κόστος ζωής.
Παρόμοιους σωτήρες δεν γέννησε ξανά η πλάση!

 ==================

 Νίκη Παπουλάκου


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 23/3/17


Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

''Οι Γειτονιές του Κόσμου'' Σπύρος Σαμοϊλης-Γιάννης Ρίτσος
 Μία μαγευτική βραδιά έζησαν την Δευτέρα 13 Μαρτίου, όσοι βρέθηκαν στην ''Αλκυονίδα'' (Πλ. Βικτωρίας)! Η παράσταση με τίτλο ''Οι Γειτονιές του κόσμου'', αφιερωμένη στο Συνθέτη και Μαέστρο Σπύρο Σαμοϊλη, στα πλαίσια εκδηλώσεων με έργα εμπνευσμένα από την Οκτωβριανή Επανάσταση! Ακούσαμε έργα του Συνθέτη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου που ερμήνευσαν οι: Νίκος Θεοδωράκης - Αγγελική Καββαδία - Στέλιος Αλεξανδράκης και Δημ. Καλογερόπουλος. 


Στο δεύτερο μέρος η Ελένη Βιτάλη με την ιδιαίτερη φωνή της, ερμήνευσε τραγούδια του Συνθέτη σε ποίηση Λουντέμη, Βάρναλη, Πανδή και ξεσήκωσε το κοινό !! Συμμετείχε και η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου ''ΑΊ ΜΑΘΙΑ'' Κέρκυρας με μαέστρο το Μιχάλη Καποδίστρια. Κατάμεστη αίθουσα, μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές, ενθουσιασμός και συγκίνηση στο κοινό!! Τραγούδια του αγώνα, διαχρονικά και επίκαιρα ! Και η Ελένη Βιτάλη στα καλύτερα της! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ειδικά στον Κερκυραίο Συνθέτη Σπύρο Σαμοϊλη, που δεν έχασε ευκαιρία να μας πει κάποια περιστατικά του 1973. Ήταν σχεδόν 25 χρονών τότε, αλλά είχε ήδη ξεκινήσει την καλλιτεχνική του πορεία μελοποιώντας τους πιο ριζοσπάστες, τους πλέον πρωτοπόρους ποιητές μας, Βάρναλη, Ρίτσο, Λουντέμη! 


Η μετάβαση από τη χούντα στη μεταπολίτευση σήμανε για τον Σπύρο Σαμοΐλη την αρχή μιας ιδιαίτερα δημιουργικής δεκαετίας. Το  1975 διοργανώνει συναυλία από κοινού με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας. Την ίδια χρονιά βγαίνει ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Βάστα Καρδιά» σε ποίηση Κώστα Βάρναλη, Νίκου Πανδή και Σαράντη Αλεβιζάτου. Εκεί ερμηνεύουν ο Πέτρος Πανδής και η Ελένη Βιτάλη. Σύντομα ακολουθούν οι δίσκοι «Κραυγή στα Πέρατα» σε ποίηση Μενέλαου Λουντέμη και «Οι Γειτονιές του Κόσμου» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Στην πορεία των χρόνων μελοποιεί Οδυσσέα Ελύτη, Τάσο Λειβαδίτη, Γιώργο Κοτζιούλα, Μαγιακόφσκι και πολλούς άλλους. Συνεργάζεται με σπουδαίους τραγουδιστές, το Γιώργο Ζωγράφο, τον Αντώνη Καλογιάννη, την Ελένη Βιτάλη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου κι άλλους πολλούς. Παράλληλα με την καλλιτεχνική παραγωγή, αρχίζουν οι περιοδείες σε ολόκληρη την ελληνική επαρχεία. Πρόκειται για μια δεκαετή περιπλάνηση, όπου ο συνθέτης καταγράφει ρεκόρ συναυλιών. Εκτιμάται ότι σε αυτή τη δεκαετία, 1976-1986, οργανώνει σχεδόν 2.000 συναυλίες, δηλαδή σχεδόν διακόσιες κάθε χρόνο. 


Και κλείνω με λόγια του Συνθέτη : «το τραγούδι, η μουσική, ο λόγος των ποιητών είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια των λαών. Ο καλλιτέχνης οφείλει να είναι μπροστάρης, να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Πολιτική είναι το καθετί που κάνει κανείς και η μουσική, όταν μιλά για τους ανθρώπους και τις ζωές τους, είναι πολιτική δραστηριότητα. Το κοινωνικό τραγούδι είναι το πολιτικό τραγούδι, είναι το τραγούδι του λαού» 


 
Ν. Παπουλάκου


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Αποδέκτες της μοίρας μας;


Αφού έδωσαν δικαίωμα από το Α΄ Μνημόνιο, για 300 Ε μισθούς στον Ιδ. Τομέα, αφού άνοιξαν δρόμο για απολύσεις, αφού αφαίμαξαν τα αποθεματικά των Ταμείων, έρχονται και μας λένε τώρα πως εισφορές 10 εργαζομένων αντιστοιχούν σε μία σύνταξη των 1000 Ε! Σίγουρα θα σου πουν πιο κάτω πως μόνο 300 βγαίνει να πάρεις συνταξιούχε, δεν έχει σημασία τι εισφορές πλήρωνες όλα τα χρόνια και πόσα χρόνια δούλεψες!

Χρειαζόταν πολύ μυαλό για να το προβλέψουν όταν αποφάσιζαν μειώσεις και επιμένουν ακόμη σε ευτελείς αποδοχές και ελεύθερες απολύσεις, στο πού θα κατέληγαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη συνέχεια; Φυσικά και το ήξεραν ... συνειδητά έχουν γίνει όλα, από όλους όσους έφεραν τα μέτρα από την αρχή της κρίσης και δέχθηκαν αυτούς τους όρους στα Μνημόνια! 
 
Τώρα διαπιστώνουν πως 600 χιλ. απασχολούμενοι αμείβονται με μισθό κάτω των 400 Ε. Πάντα υπήρχαν χαμηλόμισθοι, μεσαίοι και υψηλόμισθοι, φυσικά όχι κάτω των 750 Ε ... τη γενιά των 750 που κλαίγαμε προ κρίσης, θυμάται κανείς; Καταλήξαμε λοιπόν στη γενιά των 300 και δεν μιλάει κανείς! 
 
Αυτή η ευχέρεια για μισθούς πείνας, προάγει την ασυδοσία των Εργοδοτών, στο να απολύουν τους ''υψηλόμισθους'' εργαζομένους και να τους προσλαμβάνουν πάλι τους ίδιους ή άλλους με 300-400 Ε, ή δηλώνουν 4ωρη απασχόληση αντί 8ωρη, ή κι αν δίνουν κάτι παραπάνω το δίνουν ''μαύρα''! Και όλα αυτά εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κάθε εργαζόμενου! Αλλά και ο κάθε εργαζόμενος στη συνέχεια, όταν θα ξέρει πως οι μεγαλύτερες εισφορές και τα ένσημα δεν θα του εξασφαλίσουν μια καλύτερη σύνταξη στο μέλλον, πιθανόν θα επιδιώκει και ο ίδιος να δουλεύει μαύρα!

Και φυσικά κάποια στιγμή τα Ταμεία θα αδειάσουν και αλίμονο σε όποιον δεν έχει άλλη επιλογή επιβίωσης από τη σύνταξη του!

Η συμφωνία με τους θεσμούς έχει κολλήσει στα Εργασιακά και στη μείωση απαλλαγής φόρου! Μια τιμωρία, μια καταδίκη συνέχειας για το λαό αυτού του τόπου που μόνο σε οριστική εξαθλίωση του μπορεί να οδηγήσει! Και μιλάμε για μέτρα του 2019 και μετά... δηλαδή ζητούν μελλοντική εξασφάλιση περαιτέρω λιτότητας και φτώχειας!

Και μετά από όλα αυτά έχουμε καταλήξει αποδέκτες της μοίρας μας! Ακούγοντας ένα σύνθημα των αγροτών της Κρήτης ''να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να βρούμε την υγειά μας'' αυτόματα ένιωσα πως δεν υπάρχει σωτηρία καμία! Έχουμε χάσει τη μπάλα, μας φταίει απλώς η Κυβέρνηση ή όλα αυτά που έχουμε καπελωθεί και με τα τρία Μνημόνια; Ή ξεχάσαμε τα πριν και βλέπουμε μόνο τα παρόντα; Μα τα παρόντα είναι συνέχεια του πριν και θα εξακολουθήσουν να μας βαραίνουν, ανεξαρτήτως Κυβέρνησης!

Αντί λοιπόν να ζητάμε από όλους, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, να βρουν τρόπο να αλλάξουν τους όρους που δέχθηκαν με τα Μνημόνια σε βάρος μας, εμείς κολλάμε σε πρόσωπα και στα κόμματα κι εκεί στρέφουμε το θυμό και την αγανάκτηση μας κάθε φορά που πέφτουν μέτρα! Με το να θυμώνουμε με κάθε νέο μέτρο μόνο είναι σαν να έχουμε αποδεχθεί όλα τα προηγούμενα! Και φυσικά όσο εμείς συνεχίζουμε έτσι, πολύ καλά κάνουν και μας παίζουν ψιλό γαζί, με το ''σήκω εσύ, να κάτσω εγώ''!Και τα μέτρα θα παραμείνουν μέτρα, είτε με Μνημόνια, είτε μετά το τέλος των Μνημονίων κι εμείς πάντα θα βρίζουμε όποιον είναι επάνω, ενώ εν τω μεταξύ άλλοι θα φεύγουν εις τόπο χλοερό, άλλοι στο Εξωτερικό και άλλοι στα τρελάδικα ή με φαρμακευτική αγωγή κατ' οίκον! 80 χιλ. πέρασαν σε ένα χρόνο από Ψυχιατρικά Ιατρεία, 4 χιλ. παρέμειναν σε ιδρύματα και φυσικά όλοι φορτωμένοι με χρέη προς Τράπεζες, ΔΕΚΟ και Δημόσιο! Και η Χώρα θα καταλήξει να μείνει με τους ολίγους έχοντες, εξαθλιωμένους γέροντες και μετανάστες!

Και μη μου πει κανείς ότι τα λέω απαισιόδοξα, γιατί το άκουσα κι αυτό ... την πραγματικότητα περιγράφω και θα συνεχίσω να το κάνω, κι όποιος θέλει να αγνοεί την πραγματικότητα και την εξέλιξη της, θεωρώντας εαυτόν αισιόδοξο, ή βολεμένος είναι ή βλαμμένος ή αναίσθητος!
Νίκη 'Παπουλάκου.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Τι είναι τύχη τελικά;
Μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη μας; … και τι είναι τύχη τελικά;
΄Ενα ερώτημα που σηκώνει συζήτηση…. και που όμως όσο κι αν φαίνεται αφελές το ερώτημα έχει βάση και ουσία! Ας διαφοροποιήσω την ερώτηση ή να την τοποθετήσω στη σωστή της βάση, κατά την ταπεινή μου γνώμη και άποψη πάντα!

Μπορούμε να αλλάξουμε τη φορά των πραγμάτων στη ζωή μας; Εδώ θα απαντούσα ναι απερίφραστα! Είναι γεγονός ότι από μας ξεκινούν όλα. ΄Οσο βλέπουμε μπροστά μας δυσκολίες, ακατόρθωτα τα πάντα, ανεκπλήρωτες επιθυμίες μετά πεποιθήσεως, φοβίες διάφορες και άλλα πολλά, είναι φυσικό επόμενο να έλκουμε αναποδιές, ατυχίες και να απομακρυνόμαστε από το στόχο όλο και περισσότερο!!

H ζωή είναι ένα δώρο κι από μας εξαρτάται πως θα το δεχθούμε και θα το διαχειριστούμε… Πόσα δώρα δεν πετάμε στο καλάθι, άλλα τα κρύβουμε σε μια γωνιά και άλλα τα δεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση και ομορφαίνουν τη ζωή μας! Αυτό κάνουμε και με τη ζωή!! Τη βρίζουμε, την αναθεματίζουμε πολλές φορές!! Κι όμως, από τη στιγμή που ζεις και είσαι υγιής, αυτό είναι το πρώτο και μεγαλύτερο δώρο!

Ξεκινώντας με αυτή τη λογική και με θετική σκέψη, καθορίζεις την πορεία που θα σε φέρει στην εκπλήρωση των στόχων και επιθυμιών σου!! Από εσένα τον ίδιο εξαρτάται η αξιοποίηση των δυνατοτήτων σου ώστε να οδηγηθείς κάποια στιγμή στην πραγμάτωση των επιθυμιών και θέλω σου!! Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και υλοποιήσιμοι!! Γι αυτό χρειάζεται και ο καθορισμός της πορείας που θα μας οδηγήσει στο στόχο ή στην επιθυμία μας!! Δε φτάνει να βλέπω το κάδρο στον τοίχο… πρέπει να υπολογίσω και τα βήματα που θα με φέρουν κοντά του, είτε για να τον απολαύσω, είτε για να τον αποκτήσω!!

Συνήθως κάνουμε όνειρα γενικά και αόριστα! Είναι σα να χτίζεις ένα σπίτι χωρίς σχέδιο!! Είναι σα να ξεκινάς ταξίδι στη θάλασσα χωρίς πυξίδα!! Χωρίς ‘’μπούσουλα’’ δε φτάνεις πουθενά! Η ζωή δε χαρίζει, ούτε χαρίζεται … σου προσφέρεται σα δώρο και σου λέει εδώ είμαι ζήσε!! Ακόμα κι όταν νομίζεις ότι εκείνη σε πάει όπου θέλει, κάπου στο βάθος έχεις φταίξει κι εσύ!! ΄Ισως οι επιλογές σου, ίσως οι ευκαιρίες που δεν ήσουν έτοιμος να τις δεχθείς, ίσως η αοριστολογία των ονείρων σου, ίσως ή μη γνώση των πραγματικών σου ‘’θέλω’’…

Τύχη είναι το ότι ζεις, τύχη είναι το πιο απλό έως το πιο μεγάλο που συμβαίνει στη ζωή σου!! Συνήθως τύχη λέμε και εννοούμε να κερδίσεις το λαχείο, ένα πλούσιο γάμο κ.α. παρόμοια… και αγνοούμε παντελώς τις καθημερινές τυχερές μας στιγμές! Δεν πιστεύω πως υπάρχουν κακότυχοι άνθρωποι … υπάρχουν απλώς άνθρωποι που διαχειρίζονται και εκμεταλλεύονται σωστά τις δυνατότητες τους και άνθρωποι που απλώς πάνε όπως πάνε οι άλλοι, ή όπως τους είπαν πως πρέπει να πορευτούν! 

Το πόσο γεμάτη θα ζήσεις τη ζωή σου, φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το πόσο χρήμα θα αποκτήσεις… οπότε αν θεωρείς ‘’κακοτυχία’’ το ότι δεν έκανες περιουσία, θα ήταν καλύτερα να δεις τι δεν μπορούσες να κάνεις ή να είσαι, απ’ αυτό που ήταν ή έκαναν οι άλλοι που την απέκτησαν! Από τις απαντήσεις που θα πάρεις από τον ίδιο σου τον εαυτό, ίσως πάψεις πλέον να τον θεωρείς ‘’κακότυχο’’!

΄Όπως και τώρα π.χ. η κακή μας τύχη μας φταίει ή το ξερό μας το κεφάλι για ότι μας συμβαίνει και θα μας συμβεί στη συνέχεια; Μία κουβεντούλα ειλικρινής με τον εαυτό μας θα μας κάνει καλό πιστεύω!! Και μην ξεχνάμε δίπλα σε κάθε μαύρη σκέψη να τοποθετούμε και μια θετική!! Οι συνεχείς μαύρες σκέψεις φέρνουν μαύρα !!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Μας παίζουν στα ζάρια...

Το Καρναβάλι τέλειωσε, κάποιες μάσκες παραμένουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάποιες πέφτουν έτσι για ποικιλία! Ο Μάρτης μας βρήκε στα ίδια και χειρότερα, η Άνοιξη προ των πυλών, η φύση θα ανθίσει, η δική μας Άνοιξη αργεί!

Η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% από το 2008 μέχρι το 2015, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW). Όχι πως περιμέναμε τη δική τους έρευνα να μας το πει, αλλά μετράει το ότι βγήκε κι από Γερμανούς. Αν και το ποσοστό είναι μάλλον μεγαλύτερο από αυτό, έχουμε 2017 και με την πάροδο του χρόνου όλο και θα ανεβαίνει! Απ' ότι φαίνεται πάντως, στους Δανειστές δεν αρκεί το 40% φτώχειας, θέλουν μεγαλύτερο ποσοστό για να επιμένουν σε νέες περικοπές, μειώσεις και φόρους!

Αυτή η συνεχής εμμονή τόσα χρόνια, σε κάθε αξιολόγηση, για μείωση συντάξεων και μισθών, χωρίς να λαμβάνεται υπ'όψιν το κόστος ζωής βασικών αγαθών, συν το ότι προστέθηκαν φόροι και χαράτσια και οι τιμές ανεβαίνουν, ξεπερνάει κάθε όριο παραλογισμού! Και να σου λένε πως θα σε βγάλουν από την κρίση !... Ναι, με το σώβρακο στο δρόμο και στα συσσίτια, έτσι θα σε βγάλουν ! Κάτσε και θα δεις!

Στο στόχαστρο τώρα οι συντάξεις άνω των 1000 Ε ήτοι κάπου 700-800 Ε καθαρά! Αυτό που θεωρούσαμε ως χαμηλή σύνταξη δηλαδή, επιθυμούν να γίνουν περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι! Επιθυμούν να οδηγηθούν και άλλοι σε αδυναμία πληρωμής, επιθυμούν περαιτέρω αύξηση χρεών των πολιτών, προς όλες τις κατευθύνσεις! Επιθυμούν ευρεία εξαθλίωση της Κοινωνίας και σε διάρκεια! Αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα, ότι αρπάξουμε από όσους ακόμα αντέχουν!

Εδώ πάλι οι θεσμοί, από εκεί που δεν τους θέλαμε, τάμα κάναμε για να έρθουν! Ευτυχώς και οι δύο πλευρές, (Τρόϊκα και Κυβέρνηση) συμφωνούν στο ότι διαφωνούν, κάτι είναι κι αυτό, πρόοδος στη διαπραγμάτευση! Και μόνιμα η ίδια γνωστή διαμάχη (;) το να μειωθούν συντάξεις/αφορολόγητο έτι περαιτέρω και περιμένουμε ανάκαμψη γονατίζοντας τον πολίτη! Μέτρα σε βάθος χρόνου μέχρι τελικής εξαθλίωσης! Τυχαίο ; Δε νομίζω ... εξ' αρχής ήξεραν πού θέλουν να το φτάσουν, απλώς μας το δίνουν με δόσεις ! Δεν πτοούνται από την ύφεση και την φτώχεια που έχουν επιφέρει τα μέτρα ήδη, οι άνθρωποι φαίνεται πως έχουν ένα και μόνο στόχο που έχει σχέση με χρήμα και απολαβές, ουδεμία σχέση με τη βιωσιμότητα του πολίτη αυτής της Χώρας! Συνεπικουρούν και οι δικοί μας φυσικά σε αυτό και πρώην και νυν και επόμενοι, με ''πόνο ψυχής'' βεβαίως – βεβαίως όλοι! Ο ένας δείχνει τον άλλον για φταίχτη και αυτό θα συνεχιστεί, το μόνο σίγουρο!

Δεν είναι μόνο ότι μειώθηκαν τα έσοδα του πολίτη , δεν είναι που έχουμε περίπου 2 εκατομ. ανέργους, εκμηδενίστηκε και το όποιο περιουσιακό στοιχείο είχε κάποιος! Οι τιμές των ακινήτων σε ελεύθερη πτώση, ανύπαρκτη ζήτηση ή κι αν υπάρξει, η προσφορά είναι αντί πινακίου φακής! Οι όποιες οικονομίες ενός μέσου πολίτη εξανεμίσθηκαν ή εντός ολίγου θα εξαφανιστούν! Όλα τα δεδομένα εξασφάλισης λοιπόν για τον μέσο πολίτη, αυτά για τα οποία πάλεψε μια ζωή, ανατράπηκαν βιαίως! Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι επιχειρήσεις φεύγουν, μετανάστες έρχονται κι αν ανοίξει κανένα μαγαζάκι καινούργιο, αλλοδαποί το ανοίγουν πλέον, όχι Έλληνες!

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία το να ακούς να σου λένε πως θα σε βγάλουν από την κρίση, τη στιγμή που σε έχουν ρίξει σε μόνιμη φτώχεια! Επενδύσεις και ανάπτυξη τάζουν, όμως στη ζωή του πολίτη θα περάσουν χρόνια για να έρθει ανάπτυξη! Κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα , συλλογικές συμβάσεις, δώρα, έχουν αφαιρεθεί ήδη και δεν προβλέπεται να επανέλθουν ... ουδείς αναφέρεται σε προσωρινότητα των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί! Άλλωστε ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''!

Απλώς έτσι θα μας παίζουν μπαλάκι οι μεν και οι δε, με φρούδες ελπίδες περί εξόδου από την κρίση και τα τοιαύτα! Κι εμείς κάθε πέρσι και καλύτερα θα λέμε... θα ψηφίζουμε μια τον έναν και μια τον άλλον,μέχρι να βγει η ψυχή μας! Εθιστήκαμε άραγε στη φτώχεια και τη μιζέρια; Αποδεχθήκαμε μήπως πως έτσι θα κυλήσει από δω και μπρος η ζωή μας, με στέρηση και εξαθλίωση; Ερωτήματα που ζητούν απάντηση και που πρέπει ο καθένας μας να θέσει στον εαυτό του!
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 09/03/2017

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ημέρα Γυναίκας ΕΡΤ2

Στον πολιτιστικό Χώρο Πλειάδες για τη γιορτή της Γυναίκας 7/3/17 στην εκπομπή ''ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ'' ΕΡΤ2

http://webtv.ert.gr/katigories/psixagogia/08mar2017-edo-pou-ta-leme/

ΓΥΝΑΙΚΑ!

Είναι η πηγή , είναι η ζωή,
γλυκιά μητέρα,
Φίλη, ερωμένη , αδερφή
και θυγατέρα!
Δύναμη , δράση κι αντοχή
σε κάθε ρόλο,
ξυπνάει πάθη στη στιγμή,
χαράζει δρόμο!

Αγάπη, έμπνευση, χαρά,
παντού σκορπίζει,
και τα καλά και τα κακά
τα καθορίζει !
Της πλάσης όλη η ομορφιά
μα κι η ασχήμια,
απανεμιά και ξαστεριά,
Μα και συντρίμμια!

Είναι το Άλφα της ζωής
και το Ωμέγα ,
είναι όλη η αλήθεια της,
μα και το ψέμα!
Γυναίκα όνειρο τρελό
που συναρπάζει,
ζεστή αγκαλιά, φιλί καυτό
που εξουσιάζει!
Προσωπικότητα διαθέτει και αξίες!
έχει και όνειρα, έχει φιλοδοξίες
Σαν βάζει πλώρη τα όνειρά της να κερδίσει,
κανείς και τίποτα δεν θα την σταματήσει!

Nίκη Παπουλάκου

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Περαστικοί είμαστε!...Λογικά θα έπρεπε, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος και μικραίνει ο δρόμος μπροστά του, να γίνεται καλύτερος, σοφότερος και γεμάτος αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους! ΄Αλλωστε αυτή είναι και η εξελικτική πορεία του ατόμου σ' αυτή τη ζωή! Η προσωπική του εξέλιξη προς το καλύτερο, μια διαδρομή που κρατάει ως το τέλος της ζωής του!

Κι όμως συναντάμε ανθρώπους που όχι μόνο καλύτεροι δεν γίνονται, αλλά εξελίσσονται σε ύαινες να κατασπαράξουν τα πάντα, γίνονται χειρότεροι! Ορισμένοι μπορεί να είναι επιτυχημένοι φαινομενικά, όμως ο άνθρωπος που δεν εξελίσσεται εσωτερικά, όση οικονομική επιφάνεια και να πετύχει , όση δόξα και να αποκτήσει, στην ουσία είναι στάσιμος και άνευ αξίας!

Μάθαμε να δοξάζουμε ανθρώπους βάσει της θέσης που κατέχουν ή των οικονομικών τους κατακτήσεων! Ξεχάσαμε να εκτιμάμε ανθρώπους γι' αυτό που πραγματικά είναι! Δηλαδή για το χαρακτήρα τους, τον έντιμο βίο τους, την προσωπικότητά τους χωρίς το χρήμα ή το αξίωμα! Και το χειρότερο, θέλουμε να τους μοιάσουμε κιόλας!

Το να θυμάσαι από πού ξεκίνησες, λογικά σε καθιστά καλύτερο άνθρωπο και με βαθιά κατανόηση πολλών πραγμάτων. Στην αρρωστημένη του μορφή όμως , η μνήμη αυτή σε καθιστά τέρας! Γίνεσαι βασιλικότερος του Βασιλέως! 
 
Συναντάς ανθρώπους σε Διευθυντικές θέσεις, που είναι σκληροί και απάνθρωποι, περισσότερο από τα αφεντικά!Συναντάς ανθρώπους με το ένα πόδι στο λάκκο, γεμάτους κακίες, έχθρες ακόμα και ενδοοικογενειακές , λες και θα ζήσουν άλλα 100 χρόνια! 
 
Κι αυτή η γενιά των ισχυρών που έχουν βαλθεί να εξοντώσουν πληθυσμό του πλανήτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λες και ο πλανήτης τους ανήκει μαζί με όλα του τα υπάρχοντα έμψυχα και άψυχα! Λειτουργούν ως δυνάστες της Γης και των ανθρώπων! Δούλοι του χρήματος και πέρα απ' αυτό δε βλέπουν τίποτα άλλο! Μια ατέρμονη κούρσα αρπαγής και σώρευσης χρήματος και περιουσίας! Και δεν σκέφτονται πως θα φύγουν κι αυτοί όπως όλοι, χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους! Θα τους σκεπάσει η αγανάκτηση, η κατάρα, η βουή και το μίσος αυτών που έβλαψαν καθ' όλο τους το βίο! 
 
Το αυτό ισχύει και για τους απλούς ανθρώπους... τελειώνοντας το ταξίδι άραγε έχουν προλάβει να καταλάβουν τι έζησαν και γιατί; ΄Εχουν σκεφθεί τι θα αφήσουν πίσω πέρα από τα αντικείμενα ή λεφτά; Αυτά θα περάσουν σε άλλα χέρια και σπανίως εκτιμώνται και διατηρούνται!

To κυνήγι του χρήματος εξουσιάζει, τυφλώνει και σε κάνει να ξεχνάς την ανθρωπιά σου! Είναι κάτι σαν το τζόγο , που παθιάζεσαι και δεν βλέπεις τίποτα πέρα απ' αυτό! Γίνεσαι δούλος του χρήματος και ενίοτε ξεχνάς να ζήσεις !!

Διερωτώμαι τι θα καταλάβουν όλοι αυτοί οι ''ισχυροί'' της Γης, αν στείλουν κάμποσους στον τάφο κι αν εξαθλιώσουν άλλους τόσους; ΄Αντε και πήραν τις περιουσίες των απλών ανθρώπων, άντε και μάζεψαν όλο το χρήμα... θα προλάβουν να το καταναλώσουν; Φυσικά και όχι και πιθανόν στη διαδρομή να έχουν φύγει και οι ίδιοι, μα θα τους ακολουθούν και μετά θάνατο, οι κατάρες και ο πόνος που προκάλεσαν σε εκατομμύρια κόσμο!

Θα μου πείτε τι μ' έπιασε και τι λέω τώρα... σωστά τι να καταλάβει κάποιος απ' αυτά που έχει σαν Θεό το χρήμα και αυτό προσκυνάει; Αυτός δεν είναι λόγος όμως για να με εμποδίσει να εκφράσω τις σκέψεις μου : 
 
''Χαλαρές συνειδήσεις /
με πατρίδα το χρήμα /
προχωρούν σε εκποιήσεις 
/και σου κόβουν το νήμα!...
Πουλημένα τομάρια / 
ασυνείδητα όντα / 
που σε παίζουν στα ζάρια / 
ζωντανό ή θανόντα!!''


Νίκη  Παπουλάκου.

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Μόνιμη λιτότητα και φτώχεια....
Έγινε το Eurogroup, σήκωσαν τις μπάρες για να περάσουμε στο δρόμο προς την τελική συμφωνία, τώρα στα πόσα χιλιόμετρα είναι το αν ο δρόμος είναι δύσβατος, κρημνώδης ή άβατος και πόσες απώλειες θα μετρήσουμε, θα δείξει! Είπαμε το ''ναι'' και μας άνοιξαν το δρόμο προς την αξιολόγηση! 
 

Τι χαρά θα ξανάρθει το κουαρτέτο! Από εκεί που δεν το θέλαμε, τώρα παρακαλάμε να γυρίσει! Σαρακοστή θα έρθει αν έρθει, Μεγαλοβδόμαδο θα ολοκληρώσει τη συνεργασία, σημαδιακό ε; Το τροπάριο των εκλογών χάνει έδαφος, αρχίζει νέο τροπάριο για τα μέτρα που θα ψηφιστούν για να εφαρμοστούν μετά το 2018! Έχουμε καταρρίψει όλα τα ρεκόρ ... ψηφίζουμε νομοσχέδια με αναδρομική ισχύ εφαρμογής ακόμα και σε βάθος 40ετίας και μέτρα ''μέλλοντος'' προκαταβολικά!Και όλα με στόχο το άδειασμα της τσέπης του πολίτη! Τα βάρη επιθυμούν να πέσουν πάλι στα συνήθη υποζύγια και ζητούν ελαφρύνσεις για το Κεφάλαιο! Τάχα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας! Έτσι το ξεκίνησαν κι από την αρχή, ξηλώνοντας εργασιακά δικαιώματα και μισθούς, για ανταγωνιστικότητα και περισσότερες θέσεις εργασίας! Το είδαμε πως λειτούργησε ... με 2 εκατομ ανέργους και με επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, ή να μεταφέρουν την έδρα σε άλλα Κράτη! Η ανταγωνιστικότητα της παρούσης είναι στο να ''εκμεταλλεύονται'' την όλη κατάσταση της ανεργίας οι εργοδότες και να προσφέρουν μισθούς /επιδόματα των 200 και 300 Ε το μήνα! Δεδομένου ότι ένας λογαριασμός της ΔΕΗ μόνο, κυμαίνεται στα 200 Ε τουλάχιστον το δίμηνο, αυτό και μόνο φθάνει για να υπολογίσει κάποιος με 300 Ε το μήνα εισόδημα ποιος μπορεί να επιβιώσει! Τον ένα μήνα θα πληρώνει ΔΕΗ και έξοδα κίνησης, τον άλλο μήνα ΕΥΔΑΠ και τηλέφωνο, φόρους, φαγητό, ένδυση ή ότι άλλο ξεχάστε το!


Έτσι έχει η κατάσταση όσο κι αν θέλουν να μας χρυσώνουν το χάπι για δήθεν βγαίνουμε από την κρίση και τα τοιαύτα! Το τοπίο μπερδεμένο, η συμφωνία δεν προκύπτει για την ώρα, θα προκύψει και φυσικά με όλα τα σκληρά επιπλέον μέτρα!Η κυβέρνηση Τραμπ στηρίζει τη σκληρή στάση του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, φαίνεται ακόμη πως τάσσεται ενάντια σε νέα χρηματοδότηση στο Ελληνικό πρόγραμμα, με την αιτιολογία πως η κρίση της Ελλάδας είναι πρόβλημα της Ευρώπης και αυτή πρέπει να το λύσει!Μην ξεχνάμε πως η Γερμανία και άλλες χώρες δεν δέχονται συμφωνία χωρίς συμμετοχή ΔΝΤ. Μπαλάκι η Χώρα μας λοιπόν! Και φυσικά όσο μεγιστοποιούν το πρόβλημα Ελλάδα, καμουφλάρονται παρόμοια προβλήματα άλλων Χωρών! Και στην Ιταλία έγιναν συστάσεις για εφαρμογή μέτρων αλλά πέρασε στα ψιλά γράμματα!


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως τα μνημόνια είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, οι οποίες βρίσκονται εκτός της έννομης τάξης της ΕΕ, όπως αναφέρει ο Γιούνγκερ σε επιστολή του απαντώντας σε ερώτημα Ευροβουλευτών σχετικά με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα, και συμπληρώνει πως οι όροι ενός Μνημονίου, μπορούν και να μην συμφωνούν με τους νόμους της ΕΕ! Λίγο πολύ μας είπε πως μην ψάχνετε για δίκιο, το δίκιο σας χάθηκε με την ψήφιση και υπογραφή των Μνημονίων!


Μας έχουν τυλίξει λοιπόν σε μια κόλλα χαρτί και στον τοίχο από τη στιγμή που δέχθηκαν τους όρους εξαθλίωσης των πολιτών στα Μνημόνια! Μας χρυσώνουν το χάπι απλώς για να μας κρατούν σε καταστολή, ώστε να εφαρμόζουν την όποια αγωγή χωρίς αντίσταση καμία!


Η κρίση πάντως μεταξύ των άλλων ''επιβράβευσε'' όποιον απέκτησε πολλά και άκοπα και δεν έδωσε, ούτε δίνει λογαριασμό σε κανέναν!... Η τιμωρία και καταδίκη έπεσε στις πλάτες των απλών και έντιμων πολιτών αυτής της Χώρας δυστυχώς!Αυτών η ζωή καταστράφηκε!


Καλή Σαρακοστή, αν και για αρκετούς η νηστεία πλέον είναι μόνιμη!

Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 02.03.17