THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Προεκλογικός πυρετός!....
Ο Ιούλιος  παρέλαβε τη σκυτάλη από τον αλλοπρόσαλλο Ιούνιο και μας έφερε ζέστη καλοκαιριού, αν δεν βγάλει κι αυτός στην πορεία τα ψυχολογικά του.  Αν και κατά τόπους συμβαίνουν διάφορα καιρικά φαινόμενα που προκαλούν καταστροφές και εδώ και σε άλλες Χώρες, όμως το ‘’καυτό’’ πολιτικό σκηνικό δεν αφήνει χώρο να μιλήσουμε γι’  αυτά! Στον Καναδά έχουμε και 33 νεκρούς μέχρι στιγμής από τον καύσωνα που πλήττει τη Χώρα! Ας ελπίσουμε να ισορροπήσει η κατάσταση και να μην έχουμε καιρικά παρατράγουδα και  άλλες καταστροφές ή θύμαται!

Η Βουλή έχει ανεβάσει θερμοκρασία, προεκλογική συμπεριφορά γενικώς και οι συντάξεις, το μπαλάκι που πετάει ο ένας στον άλλον. Παίζουν με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων, τον χρησιμοποιούν προκειμένου να κερδίσουν εντυπώσεις και  καρέκλα, αδιαφορώντας για τον ψυχρό πόλεμο που υφίστανται οι ψυχές αυτών των ανθρώπων,  που ήδη έχει αλλάξει η ζωή τους προς το χειρότερο! Παρατηρώντας συζητήσεις στην ΤV θα έλεγε κανείς, πως εκεί στην Αντιπολίτευση θέλουν να κοπούν οι συντάξεις, θέλουν να αποτύχουν τα πάντα, χαίρονται σε κάθε στραβοπάτημα της Κυβέρνησης, βγαίνουν στο εξωτερικό για να πουν πως μας Κυβερνούν επικίνδυνοι, ψεύτες, ανίκανοι κλπ. ...ωραία ‘’διαφήμιση’’ και προσφορά για  το συμφέρον του λαού και του Κράτους! Εύγε, αυτό που βλέπουμε ακούμε και ζούμε είναι άκρως  απογοητευτικό! Μάχη για την εξουσία και μόνο, αδιαφορώντας για το κόστος σε βάρος του λαού! Τώρα το γιατί κόπτονται τόσο να πάρουν στα χέρια τους κάτι που θεωρούν διαλυμένο και ξεπουλημένο, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, σκεφθείτε το!


Όσον αφορά το τροπάριο ‘’καθαρή έξοδος’’ και το ‘’βγαίνουμε ή όχι από τα Μνημόνια’’ έχει τεθεί προς κατανάλωση, απασχόληση μυαλού, αποπροσανατολισμό! Τα Μνημόνια ήταν συμβάσεις δανειοδότησης, οι όροι σκληροί,  ίσως λόγω της αδυνάτου οικονομικής θέσης της Χώρας, συν του ότι περιείχαν όρους που έπρεπε να έχουμε εφαρμόσει λόγω ένταξης μας στην ΕΕ.  Αυτό σημαίνει λοιπόν πως θα συνεχίσουν να υφίστανται πολλά από αυτά τα δύσκολα που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα και θα εφαρμοστούν και άλλα που είμαστε υποχρεωμένοι λόγω ΕΕ να κάνουμε! Κι αυτό δεν είναι θέμα ειδικά της παρούσης Κυβέρνησης! Άλλωστε μετά την εντατική υπάρχει πάντα στάδιο θεραπείας και αποθεραπείας με φαρμακευτική αγωγή,  δεν βγαίνεις κατευθείαν για να τρέξεις στο  Μαραθώνιο! Τι σχέση έχει λοιπόν το ερώτημα τελειώνουν ή όχι τα Μνημόνια;

  Αντί λοιπόν να είναι όλοι στα κάγκελα (ειδικά η Αντιπολίτευση), διεκδικώντας τέλος λιτότητας για τους πολίτες και βελτίωση των όρων που έχουμε αποδεχθεί μέχρι τώρα στα Μνημόνια, είναι μόνο για να σου δείχνουν τον Τσίπρα και την Κυβέρνηση του και να σε θολώνουν με το ερώτημα  της καθαρής ή μη καθαρής  εξόδου, του ξεπουλήματος, της προδοσίας…. στρέφοντας σου θυμό και μίσος σε συγκεκριμένη κατεύθυνση! Επί της ουσίας τίποτα δεν λένε, ελπίδα για αποκατάσταση βιοτικού επιπέδου, ή προτάσεις επί εθνικών θεμάτων,  δεν πλανώνται στην ατμόσφαιρα!


Συνέβη και αυτό : «Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας»...σας λέει κάτι αυτό μήπως; Σημειωτέον ότι εκεί δεν έχουν ‘’Μνημόνια’’! Η μαμά Ευρώπη ξεσκεπάζεται μήπως σιγά-σιγά και δείχνει το αληθινό της πρόσωπο;


Τέλος όσον αφορά την συμφωνία στις Πρέσπες, που έχει ξεσηκώσει οργανωμένες διαμαρτυρίες πολιτών σε διάφορες πόλεις, υποκινούμενες από κόμματα ή αυθόρμητες, αφ’ ενός μεν αξιοπερίεργη και η κατάσταση των Σκοπίων: «Μηνύσεις για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE. κατά του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ,του προέδρου του κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελληνική Δημοκρατία»... την ίδια στιγμή που και εδώ το ίδιο κατηγορητήριο κυκλοφορεί, αφ’ ετέρου δε καμιά ισχυρή διαμαρτυρία δεν υπήρξε για τη λιτότητα και για τα επερχόμενα μέτρα! Λες και οι πολίτες έχουν σκύψει το σβέρκο, δεχόμενοι τα ραπίσματα αδιαμαρτύρητα!

 Μας προτάσσουν συνεχώς άλλα θέματα, ωστόσο η λιτότητα και η φτώχεια εδραιώνονται ως κατάσταση και μιλάμε πλέον για την περαιτέρω φτωχοποίηση και άλλων πολιτών! Μια χαρά δηλαδή όλα και μέσα και έξω και γύρω μας! Και ο χορός καλά κρατεί!Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 12/7/18

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Ζητείται Ελπίς....

Mας περιποιήθηκε δεόντως η ΝΕΦΕΛΗ,   με καταιγίδες και καταστροφές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας!  Δυστυχώς μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίζονται περιουσίες και άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο κυριολεκτικά. Κάτι οι  αβλεψίες του Κράτους από χρόνια, τα σκεπασμένα ρέματα, έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και κάποια συμμετοχή των πολιτών που έχτιζαν χωρίς να σκεφθούν συνέπειες, καταλήξαμε να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε, βιβλικές εικόνες καταστροφής! Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε πως όταν το νερό ενός έτους πέφτει σε μισή, μία ώρα, επόμενο είναι να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, πλην όμως όταν απουσιάζουν οι κατάλληλες υποδομές, ακόμα χειρότερα και φυσικά δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά το αν υπήρχαν οι υποδομές αν θα είχαν αποφευχθεί παρόμοιες καταστάσεις!  Άλλωστε αυτό παρατηρείται σε πολλά Κράτη (πλημμύρες, καταστροφές, θύματα), ακόμα και τα ‘’προηγμένα’’ υποτίθεται, που σημαίνει πως μπροστά στην οργή ή τη δύναμη της Φύσης, πόσο αδύναμος και απροστάτευτος  ο άνθρωπος!


Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το κλίμα της Ελλάδος πηγαίνει να γίνει Τροπικό και καλόν θα είναι να αρχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στις νέες κλιματολογικές συνθήκες! Βοήθεια μας! Κι επειδή παρ’ όλη την κρίση το χιούμορ του Έλληνα διατηρείται, διαβάζει κανείς στο διαδίκτυο : Μαζί με όλα τα άλλα πούλησαν και το καλοκαίρι!... Το χιούμορ και το γέλιο είναι υγεία! Είναι το μόνο αντίδοτο που μας έμεινε ενάντια στα τόσα δεινά!


Τις 198 ημέρες το χρόνο ο εργαζόμενος δουλεύει για να πληρώνει το Κράτος (φόρους, ασφαλιστικά Ταμεία κλπ.), τις υπόλοιπες 162  για την επιβίωση! Ωραία αναλογία μα την αλήθεια! Συνεταίρος το Κράτος λοιπόν (για να μην πω κάτι άλλο), όσο για ανταπόδοση όλων αυτών των εισφορών, πετύχαμε από σβέρκο!


Βγήκε πανηγυρικά με τον πρώτο γύρο και πλειοψηφικά ο Ερντογάν, τώρα να δεις καλάμι που θα καβαλήσει! Άλλο ένα μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε!  Δεν μας έφταναν τα Σκόπια, τώρα πάμε για συμφωνία με την Αλβανία! Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τα περί Τσάμηδων και να δώσουμε πίσω τις περιουσίες που πιθανόν άφησαν πίσω! Τώρα που πήραμε φόρα, να τα δώσουμε όλα σε όλους να ξεμπερδεύουμε! Ε μα τι να πω, τέτοια πρεμούρα τη στιγμή που η λιτότητα έχει τσακίσει το λαό, συν το προσφυγικό/μεταναστευτικό που έχει πέσει βαρύ στις πλάτες μας; Και μην γελιόμαστε… όταν χρωστάς και σε έχουν στήσει στον τοίχο, δεν έχεις και πολλά περιθώρια για συμφωνίες υπέρ σου!


Το δε πολιτικό σκηνικό γενικά είναι απογοητευτικό! Αντί να υπάρχει ομοψυχία ειδικά για θέματα περαιτέρω λιτότητας, ή εθνικά θέματα όπως τα ως άνω αναφερθέντα, επιδίδονται σε προεκλογική τακτική, μόνο μέλημα το πώς να πέσει η Κυβέρνηση, το να βάλει πλάτη ουδείς προσφέρεται! Ήξεις αφήξεις τα λεγόμενα περί συντάξεων ή Σκοπιανού, από στόματα της Αντιπολίτευσης! ‘’Θα καταψηφίσουν την συμφωνία αν έρθει στη Βουλή, αλλά αν γίνουν Κυβέρνηση και έχει ψηφιστεί, θα την δεχθούν…’’ Κάτι περίπου στα ίδια και με τις συντάξεις … αντισταθμιστικά μέτρα τάχα, ας πούμε λένε για παιδικούς σταθμούς, κάποιος συνταξιούχος που δεν έχει παιδιά κι εγγόνια, που δεν πρόκειται να αφήσει χήρο ή χήρα να παίρνει τη σύνταξη του, τι τον κόφτει για παιδικούς σταθμούς και τα τοιαύτα, όταν τον έχετε αφήσει με λιγότερο του μισού εισόδημα, κι όταν είναι ολομόναχος/η χωρίς οικογένεια να τον φροντίσει ή να τον ενισχύσει οικονομικά σε περίπτωση ανάγκης;


Γι αυτό αναθεωρήστε τις σκέψεις σας, γιατί μόνο δίκαιες δεν είναι και μην ξεχνάτε πως από φούμαρα έχουμε χορτάσει, φροντίστε να δώσετε κάποια χειροπιαστή ελπίδα στον πολίτη και κάποια δίκαιη λύση στα προβλήματα που του δημιουργήσατε με όλα τα της κρίσης ψηφίσματα! Όσο κι αν ο τελευταίος βάζει την ταφόπλακα κάποιοι άλλοι οδήγησαν στους τάφους.


Ας συνέλθουμε λοιπόν όλοι και εσείς επάνω, κι εμείς από κάτω γιατί φοβάμαι πως πάλι σε λάθος δρόμο αντίδρασης είμαστε και δεν θα μας βγει σε καλό! Ψυχραιμία, προσοχή και επαγρύπνηση!


Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 05/07/18

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Ο καιρός ασορτί με τα γεγονότα της ζωής μας....
Ο Ιούνιος μας βγήκε πιο τρελός από τον Μάϊο τελικά! Μια ξιδάτη μια λαδάτη μας το πάει! Υπάρχουν μέρες που ζούμε τις 4 εποχές μέσα στο 24ωρο! Ο Μίνωας, η Ήρα, η Νεφέλη… έχουν και όνομα πλέον τα καιρικά φαινόμενα! Ελπίζω και εύχομαι να μην εξαντλήσουμε την Μυθολογία σε ονόματα φέτος! Μέσα σε λίγη ώρα οι δρόμοι γίνονται ποτάμια, το πρόσωπο του καιρού αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη! Ας ελπίσουμε πως θα σταθεροποιηθεί κάποια στιγμή σε καλοκαίρι! Ο καιρός πάντως ασορτί με τα γεγονότα της ζωής μας! 


Χορτάσαμε μπράβο και συγχαρητήρια μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε παράπονο,  και στη συνέχεια με την απόφαση του Εurogroup σχετικά με το χρέος από όλα τα Κράτη γύρω! Έκλεισε και η 4η Αξιολόγηση αφού μας έδεσε με τα 88 προαπαιτούμενα κι αφού δεχθήκαμε η εξαθλίωση του λαού,  να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα! Ο Γαλλικός Τύπος τη χαρακτήρισε ‘’ιστορική συμφωνία’’ αυτή για το χρέος. Ο Γιουνκέρ έγραψε στο Twitter: «Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα. Θα αγωνίζομαι πάντα για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες! » Μήπως να φτιάχναμε ένα μνημείο ''του αγνώστου συνταξιούχου και μισθωτού, θυμάτων κρίσης;… Κάτι σαν επικήδειος μου ακούγεται ειδικά το ‘’αποτίω φόρο τιμής’’ με παραπέμπει σε κατάθεση στεφάνου! Κι αυτό το ‘’τέλος λιτότητας’’ που διαβάζω, αλήθεια πώς το εννοούν; Μήπως όπως το εννοούσε ο Χότζας με τον γάϊδαρο;


Κι ενώ εδώ συρρικνώνονται τα εισοδήματα, κέρδη 2,9 δισεκατομμυρίων έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα η Γερμανία από την ελληνική κρίση, όπως προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση των Πρασίνων στη Βουλή! Άραγε επιμένουν ακόμη πως αυτοί πληρώνουν τις συντάξεις των Ελλήνων; Προπαγάνδα ευρείας μορφής !


Η Eurostat από την άλλη, αναφέρει πως οι Έλληνες είναι από τους πιο φτωχούς στην ΕΕ… νομίζω μετά από μας είναι Βουλγαρία, Κροατία!  Κατά τα άλλα επιμένουν να λένε ΔΝΤ και θεσμοί, πως έχουμε υψηλούς μισθούς και συντάξεις ακόμα!


Ωστόσο σε γειτονικά Κράτη όλο και διαβάζουμε ποινές σε Κυβερνητικά ή Πολιτικά στελέχη για διαφθορά, εμείς τι κάνουμε; Είμαστε το μόνο Κράτος που τους έχουμε όλους με δίχτυ προστασίας! Στο απυρόβλητο και οι παραγραφές αδικημάτων δίνουν και παίρνουν! Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ισπανία ο Ραχόϊ μετά την παραίτηση του, επέστρεψε ως απλός υπάλληλος στο υποθηκοφυλακείο που εργαζόταν πριν πολιτευτεί!  ‘Άλλο πρόσφατο παράδειγμα της Ρουμανίας που επεβλήθη ποινή 3,5 χρόνων κάθειρξης στον Ηγέτη του Κυβερνώντος  Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος,  αφού τον καταδίκασε για παράβαση καθήκοντος στην υπηρεσία. Εμείς εδώ έχουμε τις Εξεταστικές για να βάζουν τα θέματα στο Αρχείο και να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα! Ουδείς ένοχος και το σπουδαιότερο ούτε ευρώ πίσω στα Ταμεία, ουδεμία δήμευση περιουσίας! Όλες προέκυψαν με ιδρώτα και σκληρή δουλειά! Όλοι που χειρίστηκαν και διαχειρίστηκαν τα θέματα της Χώρας, Ταμείων, Οργανισμών κλπ., όλοι μα όλοι είναι αθώοι, ο μόνος ένοχος ο λαός, που υφίσταται 8 χρόνια τώρα ποινή  αναγκαστικής πτώχευσης και δημεύεται η περιουσία και το εισόδημα του κι ας είχε προκύψει πετραδάκι – πετραδάκι, με πραγματική σκληρή δουλειά και ιδρώτα! Άλλη μια πρωτιά που διεκδικούμε, αυτήν της ατιμωρησίας των υπευθύνων και της καταδίκης των μη εχόντων καμιά ευθύνη!


Νίκη  Παπουλάκου Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 28.7.2018

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΊ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΙΟΝΙ....
Και φθάσαμε σε συμφωνία, μια συμφωνία που άνοιξε διαμάχες παρά κλείνει το θέμα! Διεθνώς οι πρωθυπουργοί  των δύο χωρών δέχονται  συγχαρητήρια από Αρχηγούς και πολιτικούς Κρατών, στα Σκόπια ο Πρόεδρος πυρ και μανία για τη συμφωνία, δηλώνοντας πως τα έδωσαν όλα στην Ελλάδα, εδώ η Αντιπολίτευση ομοίως στα μπαλκόνια δηλώνοντας το ίδιο αντίστροφα, ήτοι ότι τα δώσαμε όλα στα Σκόπια! Τι να πιστέψει κανείς;  Ο Διεθνής Τύπος έγραψε ‘’ Η Ελλάδα και η Μακεδονία κατέληξαν σε συμφωνία….’’  Πώς κάθεται στο αφτί σας αυτό; … ‘’ Ο κόσμος το είχε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!’’ Τραγέλαφος!


Αν δεχθεί κανείς τις δηλώσεις του Προέδρου των Σκοπίων ως βάσιμες, λογικά θα έπρεπε η δική μας η πλευρά να πανηγυρίζει για τη ‘’νίκη’’ της! Εν αντιθέσει βλέπουμε ‘’επανάσταση’’’ των αντιπολιτευτικών κομμάτων στη Χώρα μας, καταγγέλλοντας ξεπούλημα και προδοσία! Δικαίως χαρακτηρίζω τραγελαφική την όλη κατάσταση!


25 χρόνια την έλεγαν Μακεδονία και ξαφνικά σήμερα θα την πουν αλλιώς; Βάσει ποιας λογικής περιμέναμε το ‘’Μακεδονία’’ να φύγει; Μας άφηναν να βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα πως κάποια στιγμή θα το σβήναμε! Όπως αποδεικνύεται αλλά και με την παραδοχή πολλών πολιτικών σχετικά με την απαλοιφή ή όχι του ‘’Μακεδονία’’, η μόνη εφικτή λύση ήταν το να δεχθούμε σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία μέσα. Γιατί δεν πρότειναν ονομασίες; Μήπως για να μπορούν όποια ονομασία κι αν τεθεί, να κάνουν την ‘’επανάσταση’’ τους κατά της Κυβέρνησης; 


Και γιατί παρακαλώ η πρόταση μομφής αμέσως μετά την υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και όχι εδώ και καιρό και για το επικείμενο πολυνομοσχέδιο και για το θέμα ονομασίας των Σκοπίων, ως αμφισβητούμενη η Κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις ; Αυτό που μπορεί κανείς να σκεφθεί εδώ,  είναι πως ο μόνος στόχος τους είναι ένα καλό χαρτί για να ρίξουν την Κυβέρνηση κι όχι ότι νοιάζονται για το λαό ή για τα Εθνικά θέματα!


Αν δεν το καταλάβατε, μας άνοιξαν ένα τεράστιο θέμα τουλάχιστον μιας πενταετίας ‘’αλληλοσπαραγμού’’ που να επισκιάζει οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα εντός της Χώρας και της εξαθλίωσης των Πολιτών! Ποιος πραγματικά ξέρει τι ψηφίστηκε ακριβώς με αυτό το Πολυνομοσχέδιο; Αντί τα ΜΜΕ να ασχολούνται με αυτό, παίζει πρώτο θέμα το Σκοπιανό και κολλημένη η βελόνα στις μειώσεις των συντάξεων, δοσολογία δηλητηρίου, λες και θέλουν να τους στείλουν μια ώρα γρηγορότερα!


Εν κατακλείδι μας δουλεύουν χοντρά οι πάντες … μαζεύουν υπογραφές για τη συμφωνία, γιατί δεν μάζευαν υπογραφές και για τα τόσα πολυνομοσχέδια που ψηφίστηκαν εις βάρος του Ελληνικού λαού; Γιατί δεν τοποθετούνται επί της ουσίας των θεμάτων όταν όποτε βρίσκονται  σε άλλα Κράτη, παρά η τοποθέτηση τους είναι μονίμως για την ‘’ανεπαρκή, επικίνδυνη’’ Κυβέρνηση της Χώρας; Τι είδους ‘’διαφήμιση’’ είναι αυτή; Και σε τι βοηθούν το λαό και στα τόσα που έχουν συμβεί και συμβαίνουν;  Θέτω ερωτήματα, ανοίγω δρόμο σκέψης και προβληματισμού... βρείτε τις δικές σας απαντήσεις!


Μας άφησαν να πιστεύουμε πως είμαστε οι παίκτες, ενώ στην ουσία είμαστε τα πιόνια! Κάποτε πρέπει να το δούμε αυτό!  

  Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 21/06/18