THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Χριστός Ανέστη! ...Εμείς πότε;
Χριστός Ανέστη!! Αμήν και η δική μας επί γης Ανάσταση και ανάταση ψυχής και νου! ¨Οσοι ψήσατε αρνί ή κατσικάκι, πιστεύω θα το φωτογραφίσατε μαζί με το γιορτινό τραπέζι… έτσι για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, να έχουμε κάτι να θυμόμαστε και να δείχνουμε στα παιδιά μας! 
 
Πολλοί ίσως δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαϊ στο τραπέζι κι αυτό το Πάσχα… ίσως ούτε και σπίτι!… Κανείς δεν εγγυάται πως δεν θα έρθει και η δική μας η σειρά κάποια στιγμή πιο κάτω, έτσι όπως πάνε τα πράγματα! Λιγοστεύει το εισόδημα, αυξάνονται τα χρέη, εξανεμίζονται ή εξανεμίστηκαν οι όποιες οικονομίες! Μην γυρνάμε την πλάτη λοιπόν στους ήδη ευρισκόμενους σε πολύ άσχημη οικονομική θέση ... δεν κερδίζουμε κάτι με το να αποφεύγουμε να δούμε την κατάσταση, μια κατάσταση στην οποία οδηγούμαστε οι περισσότεροι χρόνο με το χρόνο!

Ο άνθρωπος πάντα πρέπει να βλέπει τα πράγματα ως έχουν, κι όχι ειδικά μόνο, κάτω από το πρίσμα προσωπικής του κατάστασης σε κάθε δεδομένη στιγμή! ΄Ότι επηρεάζει το σύνολο , σίγουρα θα επηρεάσει και εσένα ως μονάδα! Ο εφησυχασμός ετών και η αδιαφορία μας οδήγησε ως εδώ! Ο καθένας κοίταγε την πάρτη του μόνο, τα κοινά δεν τον αφορούσαν, ή μάλλον τον αφορούσαν ως εκεί που δεν τον επηρέαζαν! Να που ήρθε λοιπόν η στιγμή και γύρισε ο κόσμος ανάποδα! Πριν 10 χρόνια φωνάζαμε για αυξήσεις, ακρίβεια κλπ. Τώρα φθάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα μισά απ’ όσα τότε, ή και τίποτα μένοντας άνεργοι, να πληρώνουμε επιπλέον φόρους, να χρωστάμε παντού! Κάτι που οι περισσότεροι αν όχι όλοι, δεν θα το είχαμε δει ούτε στο χειρότερο εφιάλτη! Έπεται συνέχεια αυτής της κατηφόρας δυστυχώς και περιέργως δεν κουνιέται κλαράκι όλα αυτά τα χρόνια! 
 
Αυτό είδαν φαίνεται οι έξωθεν ''φίλοι'' μας και έκριναν ως κατάλληλη στιγμή, να βγουν στην επιφάνεια θέματα που υπέβοσκαν άρρωστα για χρόνια , όπως θέμα Σκοπίων, επεκτατικές βλέψεις Τουρκίας κλπ. Μόνο που εδώ παραδόξως αντέδρασαν τα αντανακλαστικά του ''ταλαιπωρημένου'' Έλληνα και διαμαρτυρήθηκε! Μια χώρα που για χρόνια φέρει ένα όνομα ''αναγνωρισμένο'' από πολλές άλλες Χώρες, με τη δική μας ανοχή, μια χώρα που έχει γαλουχήσει κάποιες γενιές με το όραμα της Αρχαίας Μακεδονίας, περιμένουμε ξαφνικά ως δια μαγείας να αλλάξουν όλα αυτά; Πιστεύει δηλαδή κάποιος ότι μια διαφορετική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το πετύχει; Την τυπική αποδοχή μας ζητούν για να κλείσει το θέμα, αν ήταν να αλλάξει το ''Μακεδονία'' θα είχε αλλάξει προ πολλού και δεν θα είχε εδραιωθεί τόσα χρόνια! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! Όσο για την ''φίλη γείτονα'' Τουρκία, το φίδι φίλος δεν γίνεται κι αν το ζεστάνεις στον κόρφο σου, κάποια στιγμή θα γυρίσει και θα σε δαγκώσει!... Χρειαζόταν ο Σουλτάνος να έχει κάτι στο χέρι για να ανταλλάξει τους 8 και για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ότι εμείς προκαλούμε και ''άρπαξε'' τους δύο Αξιωματικούς, δεν έτυχε ,πέτυχε! Ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο εξής όταν πρόκειται για περιπολίες ή ότι άλλο σχετικό!

Πολλοί εδώ και καιρό μιλούν ανοιχτά για θερμό επεισόδιο, για ατυχές γεγονός και άλλες παρόμοια! Κάποιοι μάλιστα λειτουργούν ως ''φύλακες άγγελοι'' προετοιμάζοντας τάχα το λαό για ''πολεμική φάση''! Σαν τι ετοιμασία να κάνει δηλαδή ο λαός; Να αδειάσει τα ράφια των super market ή να σηκώσει τις οικονομίες του από την Τράπεζα; Ή μήπως πρόκειται να εκπαιδευτούν τα κάποια ''βουτυρόπαιδα'' που πέρασαν θητεία 9μηνη κι έτρεχε η μαμά με το τάπερ;...΄Η να βγει στο δρόμο να διώξει τον Τσίπρα; Προσπαθώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί η όλη αυτή καθημερινή επίμονη μνεία επικείμενου θερμού επεισοδίου!

Το μόνο βέβαιο που προσφέρει είναι πως επιβαρύνει και επιδεινώνει την ήδη κλονισμένη ψυχική και πνευματική υγεία του πολίτη, που πασχίζει να τα βγάλει πέρα με την καθημερινότητα, που δεν ξέρει πόσο χειρότερα μπορεί να είναι το αύριο, που μόνο το καλύτερο δεν μπορεί να περιμένει πλέον! Του δημιουργεί επί πλέον ανασφάλειες, φόβους, τρόμο! Όπως ακριβώς και οι διαπιστώσεις , το ίδιο και οι προειδοποιήσεις, όταν δεν συνοδεύονται από οδηγίες αντιμετώπισης του όποιου θέματος, ή λύσεις, μόνο αναστάτωση δημιουργούν και κακό, χωρίς αποτέλεσμα!
 
Κλείνω με μια ευχή… είθε το Αναστάσιμο Φως να φέρει γαλήνη στις ψυχές όλων , καθαρή σκέψη και φώτιση στα όποια σκοτεινά μυαλά της Οικουμένης που σωρεύουν εκατομμύρια στα σεντούκια και στις Τράπεζες , λες και είναι κορακοζώητοι και θα ζήσουν 1000 χρόνια!
===
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


ΠΗΓΗ : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''12/04/2018

Το Θείο Δράμα και του καθενός το Δράμα....

Μας άφησε ο Μάρτης με μια πανσέληνο υπέρλαμπρη! Τρέχουν τα γεγονότα, τρέχουν και οι γιορτές όλα μαζί! Πρωτομηνιά/πρωταπρηλιά την περασμένη Κυριακκή, καλό μας μήνα! Από ψέμματα είμαστε χορτάτοι καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οπότε ας λέμε και καμιάν αλήθεια κάθε Πρωταπριλιά!


Φέτος συνέπεσε με την Κυριακή των Βαϊων και το Πάσχα των Καθολικών. Γι' αυτό είπα όλα μαζί αυτή τη χρονιά πέφτουν! Διανύουμε την εβδομάδα των Παθών, την Μ. Εβδομάδα, άραγε πόσοι το αισθάνονται το νόημα αυτών σην πραγματική του διάσταση και το βιώνουν; Ή απλώς παραμένουν στο 'έθιμο'' των εορτών με τα κουλουράκια, τα τσουρέκια, τα κόκκινα αυγά , το αρνί στη σούβλα ή στο φούρνο και την εξόρμηση στην εξοχή; Και λέω κατ' έθιμον γιατί ουκ ολίγοι με το που ακούν το ''Χριστός Ανέστη'' εξαφανίζονται για το γιορτινό τραπέζι με τη μαγειρίτσα, όπως και στον Επιτάφειο μόνο στην περιφορά. Το θέμα είναι να νιώθεις τη σημασία των ημερών για ψυχική ανάταση με την ολοκήρωσή τους, την Ανάσταση!


Αυτές τις ημέρες καλούμεθα μαζί με το θείο δράμα, να ξεγυμνώσουμε εαυτούς, να ζητήσουμε και να δώσουμε συγνώμες, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να ζητήσουμε τη λύτρωση των όποιων παθών μας, δίνοντας αγάπη στο συνάνθρωπο, στην οικογένεια , σε μας! Είναι ώρα για βαθιά βουτιά εντός μας, μαζί με τον πόνο του θεανθρώπου να βιώσουμε τον δικό μας πόνο, να ξεριζώσουμε αγκάθια και να παρακαλέσουμε για τη δική μας Ανάσταση για ότι μας ταλαιπωρεί και μας πονάει!Περισυλλογή, κατάνυξη, νηστεία που προετοιμάζει για την τελική κάθαρση/λύτρωση νου, ψυχής και σώματος με την Ανάσταση!


Κάθε άνθρωπος σηκώνει το σταυρό του σ' αυτή τη ζωή, και μην ξεχνάμε πως η Ανάσταση έρχεται μετά από πολύ πόνο .... προηγείται ο ''θάνατος''! Ο άνθρωπος δεν πρέπει να απελπίζεται στις δυσκολίες, να έχει βαθιά πίστη και να αγωνίζεται! 
 

Αυτές τις μέρες ας θυμηθούμε ποιους έχουμε ξεχάσει κι ας πούμε έστω μια καλημέρα και δυο λόγια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη! Καλό θα ήταν να το κάνουμε όλο το χρόνο, αλλά έστω και τώρα υπό το πρίσμα των Αγ. Ημερών του Πάσχα ας σκεφτούμε τον συνάνθρωπο, συγγενή, φίλο, γείτονα που μπορεί να έχει πρόβλημα, που μπορεί να είναι μόνος!.... Και δεν είναι μόνο τα λεφτά προσφορά, προσφορά είναι ακόμα κι ένα χαμόγελο σε κάποιον που το χρειάζεται, μια καλή κουβέντα, συμπαράσταση, συντροφιά σε κάποιον άρρωστο και τόσα άλλα ανθρώπινα μεν που τα έχουμε ξεχάσει δε! Ευκαιρία αυτές τις μέρες να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας.


Η κρίση δυστυχώς πολλαπλασίασε τις ευπαθείς ομάδες σε όλους τους Χώρους, περάσαμε από την εποχή των Νεόπλουτων στην εποχή των Νεόπτωχων με τραγικές συνέπειες για κάποιους. Ο γολγοθάς των Ελλήνων, αν όχι όλων πάντως μεγάλου ποσοστού, κρατάει 8 χρόνια τώρα και η Ανάσταση αργεί! Οι πολιτικοί μας γιορτάζουν κάθε χρόνο την πρωταπριλιά και την ''υπηρετούν'' καθ΄' όλη τη διάρκεια του χρόνου! Βέβαια επιβιώνουν με ψέμματα γιατί δυστυχώς οι πολίτες εμφανίζουν δυσανεξία στην αλήθεια, όπότε το ψέμα είναι εύπεπτο και εύληπτο και χαρίζει ψήφους! Μας έθρεψαν με ψέματα για χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα που οι αλήθειες καίνε! Ας ευχηθούμε και τη δική μας Ανάσταση, μετά από αυτή την καταδίκη που διανύουμε, να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους , να φωτιστούν τα μυαλά των ''Μεγάλων'' και να πρυτανεύσει ειρήνη, δικαιοσύνη και αγάπη στον κόσμο! Άλλωστε αυτό είναι και το μήνυμα της Ανάστασης! Καλή Ανάσταση και να θυμόμαστε πως το γιορτινό τραπέζι το στολίζουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω κι όχι των δέκα ειδών πιάτα με εδέσματα που είναι πάνω!


Και προσοχή στο δρόμο! Τον Ιανουάριο μόνο σε όλη τη Χώρα είχαμε αύξηση 18,8% στα οδικά τροχαία! Έλεος! Αφηρημάδα, νεύρα και κινητό τα πετάμε στο πισω κάθισμα αν όχι έξω απ' το αμάξι και να θυμόμαστε πάντα πως, σημασία έχει να φτάσεις στον προορισμό σου έστω και με καθυστέρηση, από το να μην φθάσεις ποτέ! Καλή Λαμπρή, καλή Ανάταση ψυχής και πνεύματος!

Νίκη  Παπουλάκου. 

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα..... 05/04/2018. (Μ.Πέμπτη) 

ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ! ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥΧρόνια πολλά με ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο σε όλους Εσάς!!

Σύνθεση : Δημήτρης Βαρδάκας
Στίχοι :     Νίκη Παπουλάκου
Ερμηνεία - Πιάνο : Αντιγόνη

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

N.PAPOULAKOU SKORPIES SKEPSEIS 4-4-2017

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Μόνο η ώρα αλλάζει σίγουρα!...


Το μόνο που σίγουρα αλλάζει είναι η ώρα 2 φορές το χρόνο! Ακάθιστος Ύμνος, Εθνική επέτειος, μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και βαίνουμε ολοταχώς για Πάσχα. Παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα και στα νησιά, παρουσία πολιτικών ακόμα και σε ακριτικά νησιά, ουδείς κλάφτηκε όπως συνέβη σε προηγούμενα χρόνια πως δεν υπάρχουν χρήματα για παρελάσεις, μέχρι που έψαχναν για χορηγούς!

 Άλλοι πάλι πολέμιοι των παρελάσεων μας ζάλιζαν επί μέρες με τις απόψεις τους! Ευτυχώς φέτος ησυχάσαμε από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις! ''Ας είναι καλά'' ο Σουλτάνος με τις φοβέρες του που μας έκανε να δούμε πως οι παρελάσεις έχουν λόγο να γίνονται σε μία Χώρα ... τιμή στην ιστορία και τους πεσόντες σε μάχες, ανανέωση μνήμης, αίσθημα ασφάλειας και υπερηφάνιας, ανύψωση ηθικού, διατήρηση εθνικού φρονήματος, όλα αυτά και άλλα προσφέρουν οι παρελάσεις! Εκτός κι αν κάποιος θεωρεί πως δεν ανήκει σε κάποια πατρίδα και είναι Διεθνής, οπότε τίποτα από όλα αυτά που ανέφερα δεν τον αγγίζουν και πιθανόν γι' αυτό θεωρεί περιττές τις παρελάσεις! Όμως οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα των άλλων που θέλουν και έχουν πατρίδα να θυμούνται και να τιμούν γεγονότα και προγόνους!

Πανηγυρικά γιόρτασαν και φέτος την 25η Μαρτίου οι ομογενείς σε Αμερική και Αυστραλία με παρελάσεις και άλλα δρώμενα, ακόμα και στην Αλβανία, οι εκεί Έλληνες γιόρτασαν πανηγυρικά την ημέρα!

Ωστόσο ο Ερντογάν συνεχίζει να ξεστομίζει απειλές και σε δημόσιο λόγο να καλεί το λαό του σε πόλεμο για την μεγάλη Τουρκία που θα φτιαχτεί ακόμα κι αν χρειαστεί να χυθεί αίμα δικό τους και άλλων! Τους γαλουχεί και τους προετοιμάζει για επεκτατικές δράσεις! Δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα, τουλάχιστον έτσι δείχνει! Παρά τις συστάσεις και επικρίσεις από Αμερική και ΕΕ για τη στάση του προς τη Χώρα μας και την κράτηση των δύο αξιωματικών, συνεχίζει τον χαβά του! 
 
Ο Ερντογάν απειλεί με το μεταναστευτικό την ΕΕ πως θα ανοίξει τα σύνορα και θα ψάχνουμε να βρούμε τρύπα να κρυφτούμε ... η δε Γερμανία λέει πως αν κάτι πάει στραβά με το μεταναστευτικό σε σχέση με την Τουρκία, θα φταίει η Ελλάδα... τι θέλει να πει ο ποιητής άραγε; 
 
Επίσης ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι το Αφρίν το κατέλαβε για το καλό της ΕΕ. Δηλαδή χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές κι ακόμα χάνονται, για καλό; Αυτό θέλει να μας πει; Έχει παρανοήσει εντελώς! Να δούμε στη σύνοδο πώς θα τους καπελώσει και πόσα χρήματα θα τους πάρει!

Και δε μας φτάνουν όλα έχουμε και τη σκόνη από την Αφρική, κάτι που τα τελευταία χρόνια όλο πιο συχνά και πιο έντονα μας πνίγει! Προηγούμενες δεκαετίες κατά πού πήγαινε και ξαφνικά ανακάλυψε εμάς; Δεν έχω ανάμνηση Αφρικανικής σκόνης από παλαιότερα χρόνια γι' αυτό ρωτάω... ξαφνικά κάποια στιγμή μπήκε στη ζωή μας. Έτσι για να έχουμε ποικιλία ''κακών''!

Η χώρα μας ωστόσο, βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στο ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών, πίσω μόνο από τη Ρουμανία, όπου σχεδόν το 19% των απασχολούμενων κινδυνεύει να βιώσει ένδεια. Ποια ανάπτυξη και ποια ανάκαμψη να περιμένει κανείς έτσι όπως κατάντησαν τον Έλληνα; Και δεν υπάρχει χειρότερη θέση από το να είσαι εργαζόμενος φτωχός με πενιχρή αμοιβή ή και απλήρωτος!

Ενδεικτικά αναφέρω πως το 2010 1 εκατομ. Έλληνες χρωστούσαν στο Δημόσιο, τώρα χρωστούν 4 εκατομ. Έλληνες, φυσικό επόμενο των μειώσεων μισθών/συντάξεων, ανεργίας και παράλληλης επιβολής φόρων ''αγνώστων'' μέχρι χθες! Και τώρα πουλούν όλοι παραμύθι για δήθεν προστασία πρώτης κατοικίας... αν ήθελαν να σε προστατεύσουν θα κρατούσαν μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης λαμβάνοντας υπ' όψιν κόστος αναγκαίων αγαθών και υποχρεώσεων! Η αλήθεια είναι μία: Όταν χρωστάς ο άλλος θα έρθει να πάρει ότι έχεις, είτε είναι Τράπεζα, είτε είναι Κράτος, είτε όποια Εταιρεία! Έπρεπε λοιπόν να είχαμε αντισταθεί τότε που μας έκοψαν τα πρώτα, για να μην φτάσουμε σε αυτή την κατάντια χρεών που φτάσαμε οι περισσότεροι! Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα που λέει κι ο λαός!

Όσο δε για τις Χώρες μέλη της ΕΕ σε σχέση με το 2010 το ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών έχει αυξηθεί! Που σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά γενικώς στην πολιτική τους! Κι ακόμα ούτε που ψάχνονται να δουν τι φταίει έστω να το διορθώσουν ή να προλάβουν την αύξηση του!


Τουλάχιστον ας ευχηθούμε να λυθούν ειρηνικά τα όποια προβλήματα με τους γείτονες, για να δούμε τι θα κάνουμε με τις εντός σοβαρές εκκρεμμότητες ! Χρόνια πολλά στην πατρίδα και χρόνια καλύτερα γι΄ αυτήν και για όλους μας!
Νίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 29/03/2018

Επικοινωνιακοί χειρισμοί!...


Βροχή τα θέματα, βροχή οι προκλήσεις, τα νομοσχέδια περνούν και ψηφίζονται χαμπάρι δεν παίρνουμε!Νοvartis απ' τη μια, πιστολέρο από την άλλη, πήγαν πίσω οι απειλές του Σουλτάνου, οι απαιτήσεις των Σκοπιανών και τόσα που θα έπρεπε να μας απασχολούν κανονικά! Όσον αφορά το ''ατύχημα'' στην Τούμπα, πρώτον, ως φανατισμένος οπαδός όρμηξε στον αγωνιστικό χώρο, έπρεπε να αντιμετωπισθεί όπως ακριβώς κι ένας απλός οπαδός που θα έκανε κάτι παρόμοιο, δεύτερον, το μπουφάν γιατί το έβγαλε ή του το έβγαλαν; Μήπως για να δούμε αυτό που είδαμε και είδε όλη η Υδρόγειος; Άλλωστε από τα πρώτα λεπτά ''εισβολής '' του στο χώρο αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε, επιδεικνύοντας πρόθεση για '''πιστολίδι''... προς αυτή την κατεύθυνση έστρεψαν την κοινή γνώμη! Παράλληλα δε ότι ως φίλος και ''προστατευόμενος'' της Κυβέρνησης φέρεται έτσι! ... Ναι , πριν πάρει φόρα για την μικρή περιοχή είχε επικοινωνήσει με Τσίπρα και πήρε την ευλογία του ! Ε μα τι να πω πια!

Το γεγονός ότι μπορεί καθημερινά να είναι ο εν λόγω, ζωσμένος με το όπλο και απλά ξέχασε να το βγάλει μες την τρέλα του, δεν παίζει σαν σκέψη ε; Όχι ότι αυτό τον απαλλάσσει από το παράπτωμα της οπλοφορίας εντός γηπέδου, όμως άλλο το δεν το άφησε στο τραπέζι πριν μπει στο γήπεδο λόγω σύγχυσης κι άλλο μπαίνει με το όπλο στο χώρο για να κάνω σαματά και να λύσει τις όποιες διαφορές προτάσσοντας το! ... Αλήθεια αν δεν είχε βγάλει το μπουφάν θα είχαμε δει αυτό που είδαμε και έκανε το γύρο του κόσμου; 
 
Κι αφού μόνοι μας λοιπόν από την πρώτη στιγμή κυκλοφορήσαμε την είδηση ''με κουμπούρια στο γήπεδο'' μας έκανε εντύπωση στη συνέχεια το τι έγραψαν ξένα φύλλα; Κάπως έτσι κάνουμε πάντα, δίνουμε τροφή για αρνητικά σχόλια, απλώς και μόνο γιατί δεν προτάσσουμε το καλό όλων, σκεπτόμαστε κομματικά και μόνο κομματικά, αδιαφορώντας αν χαλάμε την εικόνα μας ως Ελλάδα και Έλληνες! Αρκετά ασχολήθηκα όμως με το θέμα, το λόγο έχει η δικαιοσύνη και μόνον αυτή, ας περάσουμε σε άλλο!

Ο Ερντογάν έχει ξεφύγει πια απειλεί θεούς και δαίμονες. Τα έβαλε με το ΝΑΤΟ ότι δεν συνδράμουν στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας ,όπως λέει, στη Συρία, με την ΕΕ ότι μας έδωσε δάνειο ενώ σ' εκείνον όχι, με τα νησιά μας και τις έρευνες για πλούτο στην Κύπρο και γενικά δείχνει τα δόντια του! Δηλώνει γυμνάσια και μάλιστα με κανονικά πυρά ,στα ίδια όρια που έχουμε κι εμείς δηλώσει άσκηση! Ε δεν το έχει για πολύ να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και να το κολάσει σε άσκηση! Από αυτόν όλα να τα περιμένεις! Στα νησιά διάβασα ενημερώνουν οι Δήμοι τους πολίτες για υπάρχοντα καταφύγια, εδώ πολλοί μιλούν για επικείμενο θερμό επεισόδιο ή και πόλεμο! Τώρα μιλάει και ο Σουλτάνος για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Το δε ΝΑΤΟ μας άδειασε! Δια στόματος Γραμματέως ελέχθη πως το θέμα μας με τους Τούρκους είναι θέμα μεταξύ δύο Χωρών και καλά θα κάνουν να τα βρουν μεταξύ τους οι δύο Χώρες! Νίπτουν τας χείρας τους, μένουν ουδέτεροι και θεατές! 
 
Έχουμε και τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων να μας λέει να μοιραστούμε την Πολιτιστική Κληρονομιά της Μακεδονίας! Να που βρεθήκαμε και πρωτοξάδερφα και δεν το ξέραμε και μάλιστα με κληρονομιά εξ αδιαιρέτου! Γενικώς είμαστε μια χαρά χάλια!

Η ανέχεια όλο και απλώνει , παρά ταύτα το ΔΝΤ πιέζει τα μέτρα που έχουν ψηφίσει για το 2019 να εφαρμοστούν νωρίτερα, άσε το τι νομοσχέδια ψηφίζονται καθημερινά! Να γιατί χρειαζόμαστε περιστατικά / γεγονότα/ σκάνδαλα/ φράσεις ... για να μην έχουμε χρόνο να δούμε τι μας περιμένει!
Και κλείνω με λίγους στίχους του Γ. Σουρή, αθάνατος και πάντα επίκαιρος! Κάποιοι αμφισβητούν το ποιητής, κατ' εμέ είναι αυτοί που δεν κατάφεραν ποτέ να γράψουν με ρίμα και μέτρο!

''Βάλετε φόρους βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη, / ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα,/ σεις το κρασί και τον καπνό να πίνετε μονάχοι,/ κι εμείς να σας κοιτάζουμε με μάτι σαν γαρίδα! / Βαριά φορολογήσατε και το νερό που τρέχει, / βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει!'' 
===========
 Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 22/03/2018 

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

N.PAPOULAKOU SKORPIES SKEPSEIS 28-3-18

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

NIKH PAPOULAKOU ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΈΨΕΙΣ 14-3-18

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Το απόλυτο χάος....
Το απόλυτο χάος και μέσα και έξω, σχεδόν παντού! Σκάνδαλα επί σκανδάλων, έτσι για απασχόληση της κοινής γνώμης, λόγια λόγια και τηγανίτα τίποτα! Πάνε και τα Panama papers, όνειρο εαρινής νυκτός! Ο Παναμάς εκτός λίστας φορολογικών παραδείσων, αφού υποσχέθηκε ότι θα γίνει ''καλό παιδί'' κι έτσι αποφάσισε η μαμά Ευρώπη από 23 Γενάρη την εξαίρεση του από τη λίστα και το δεχθήκαμε κι εμείς ! Ούτε γάτα ούτε ζημιά σε όλα! Θόρυβος, κόντρες, αψιμαχίες που καταλήγουν στο τίποτα! Τόση φασαρία για το τίποτα! Όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ , όπως και με τόσα άλλα.


Τι λειτουργούσε τελικά σωστά σε αυτό τον τόπο πέρα από τον μισθωτό και τον μεροκαματιάρη; Από τους ''μαζί τα φάγανε'' κι αυτοί : «Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων της ΑΕΠΙ» ! Παρέες ολίγων που έκαναν πάρτυ εις βάρος των υπολοίπων! Και το αποτέλεσμα όλων αυτών των ατασθαλιών; (Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ΑΕΠΙ φυσικά...) Οι αθώοι πληρώνουν το μάρμαρα και όσοι έφαγαν ''καλώς έφαγαν'' ... επικρατεί ατιμωρησία και το χρήμα που έκανε φτερά δεν γύρισε, ούτε πρόκειται να γυρίσει πίσω στα Ταμεία! 
 

Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους! Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα. Και για να ξέρουμε τι λέμε .... με 382 Ε το μήνα και 182 Ε το μήνα, δεν ζεις! Αν λοιπόν τα 6 εκατομ. λαού φυτοζωούν ήδη, εύκολο να αντιληφθεί κανείς την εξαθλίωση που απλώνει γύρω! Όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια, αναδιανέμουν τη φτώχεια και την διευρύνουν και φυσικά χρόνο με το χρόνο, συσσωρεύονται χρέη για κάθε πολίτη και αντί να καλυτερεύει η κατάσταση του, χειροτερεύει! Κάτι απόλυτα προβλέψιμο, επομένως έρχεσαι να πιστέψεις πως συνειδητά προχώρησαν στις ''υποτιθέμενες'' μεταρρυθμίσεις φτωχοποιώντας τον πολίτη! 720 Μνημονιακές νομοθετικές διατάξεις περνούν /θα περάσουν από τη Βουλή όσο εμείς θα τρωγόμαστε με Νοvartis, με το ποδόσφαιρο και το όπλο του Σαββίδη (λες και δεν γνωρίζουμε πως αρκετοί επιχειρηματίες οπλοφορούν και φυσικά δεν το έχουν στο κομοδίνο αλλά πάνω τους) , τις αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης και τα τοιαύτα!


Και δεν μας φτάνει το εντός χάλι, μας έχουν ζώσει και οι γείτονες! Ειδικά ο Σουλτάνος και οι δικοί του έχουν ξεφύγει εντελώς! Καθημερινές προκλήσεις ενώ επιμένει να δείχνει εμάς ως υπεύθυνους για διατάραξη της ειρήνης στο χώρο! Απειλές, αποκλεισμός ερευνών πέριξ της Κύπρου, μέχρι και με το ΝΑΤΟ τα έβαλε πως δεν ενισχύει και δεν συμπαραστέκεται εμπράκτως στον πόλεμο του στη Συρία! 
 

Κατέφθασε ο αμερικανικός στόλος στην Κυπριακή ΑΟΖ για την γεώτρηση της Exxon Μοbile -στο οικόπεδο 10 και ''αναισθήτως'' βγάζει καινούργιο πρόγραμμα για ''δήθεν γυμνάσια'' εκεί! Τα έχει βάλει με όλους δηλαδή, δήλωσε εξοργισμένος με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's : «Υποβαθμίζετε την τουρκική οικονομία και αντίθετα αναβαθμίζετε την ελληνική οικονομία που καταρρέει» ! Κάπου έχει αρχίσει και χάνει την ψυχραιμία του ή ιδέα μου είναι; Ωστόσο οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται ως λάφυρα ''εκβιασμού'' και διαπραγμάτευσης και Κύριος οίδε έως πότε!

Παρά τις απειλές , παρά τις προβλέψεις πολλών εντός και εκτός Χώρας για θερμό, ή θανατηφόρο, ή ακούσιο επεισόδιο, εντός Βουλής επικρατεί αλληλοφαγωμάρα και καμιά σοβαρή προσπάθεια για ενιαία μονοφωνική γραμμή στα εξωτερικά θέματα! Και ακούσαμε και αυτό από στόματος Βουλευτή της Αντιπολίτευσης : '' Πιστεύω περισσότερο αυτά που λέει ο Ερντογάν, παρά αυτά που λέει ο Τσίπρας!'' ... Συγχαρητήρια! Ακόμα και να το πιστεύεις φίλτατε, ακόμα και να έχει κάποια βάση αυτό, δεν επιτρέπεται να το θέτεις δημόσια ! 
 

Έχουμε χάσει κάθε έλεγχο λεγομένων και πράξεων δυστυχώς.... έχουμε χάσει το μέτρο σε όλα, δεν ξέρουμε πλέον τι λέγεται και σε ποια στιγμή και τι δεν λέγεται!.... Ανοίγουν το στόμα κι ότι τους έρθει εκείνη τη στιγμή λένε! Μήπως να μιλούσαν λιγότερο; ... Αυτοσυγκράτηση, επαγρύπνηση, ψυχραιμία , ενότητα και ετοιμότητα χρειάζεται! Τα διαθέτουμε;
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 15/03/18
Π

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

NIKH PAPOULAKOU ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΈΨΕΙΣ 14-3-18

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Θέματα για να ξεχνιόμαστε...Μετά τα συλαλλητήρια για το Σκοπιανό, ξεπρόβαλε το σκάνδαλο Novartis με πολύ θόρυβο και κρότο αντιδράσεις , μηνύσεις, ένταση, ακραίοι χαρακτηρισμοί και άλλα διάφορα! Συνεχίσαμε με το θέμα επιδότηση ενοικίου πολιτικών, παραιτήσεις, μίνι ανασχηματισμός και σίγουρα πάμε για επόμενο θέμα! Κάτι ο Κουβέλης στην Κυβέρνηση, κάτι δωράκια το μετρό όλο και παίζουν θεματάκια! Να έχουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, σε μια ώρα που θα έπρεπε όλοι ενωμένοι με μια σταθερή γραμμή πλεύσης στα τόσες εξωτερικές πιέσεις και επιθέσεις! Πολλά τα μέτωπα και μέσα και έξω.


Όσο για το ΄΄επίδομα ενοικίου'' νόμιμο μπορεί να είναι, κατά πόσον όμως είναι σωστό τη στιγμή που ζητάς από τον εκπαιδευτικό π.χ. που φεύγει μακριά από το σπίτι του με ένα μισθό των 700 Ε έχεις την απαίτηση με αυτά τα χρήματα να πληρώνει έξοδα δύο σπιτιών (ανέφικτο φυσικά) χωρίς κανένα επίδομα ενοικίου....ομοίως μειώνεις συντάξεις και μισθούς αδιαφορώντας αν ο άλλος μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και εσύ την ίδια ώρα, ακόμα κι αν διαθέτεις αλυσσίδα διαμερισμάτων ή εκατομμύρια καταθέσεις, συν τις λοιπές παροχές, να λαμβάνεις επίδομα ενοικίου 1000 Ε μηνιαίως ! Αν μη τι άλλο είναι άκρως προκλητικό! 
 

Τελικά αποδεικνύεται πως  εν Ελλάδι, όποιος έχει καταφέρει να μη εμφανίζει κανένα περιουσιακό στοιχείο ή χρήματα στο όνομα του, ή έχει περιουσία στο εξωτερικό, (σύνταξη ή άλλο) ''αόρατα'' εδώ ή σε offshore ''τακτοποιηένα'' .... μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί άπορος και ως άπορος νόμιμα να εισπράτει επιδόματα ή ότι άλλο σχετικό βοήθημα ! .. Όσον αφορά το επίδομα ενοικίου των πολιτικών, δεν μετρούσαν εισοδηματικά κριτήρια για την απολαβή του , ενώ στον απλό πολίτη μετρούν ακόμα και τα εικονικά εισοδήματα βάσει τεκμηρίων. Πόσοι άνεργοι δεν μπορούν να λάβουν ούτε βοήθημα γιατί έτυχε να διαθέτουν ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο; Ντροπή! 
 

Κανείς δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε σ' αυτό τον τόπο παρά μόνο ο πολίτης τιμωρείται που καταδικάστηκε σε αργό θάνατο! ¨Οτι κι αν έγινε όλα τα χρόνια, ούτε γάτα ούτε ζημιά! 19 χρόνια μετά το ''κραχ''του Χρηματιστηρίου, αθώοι οι 36 για την υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του 1999! Αλλίμονο από αυτούς που έχασαν περιουσίες τότε! Ουδείς ένοχος για τίποτα, μόνο ο λαός που του έστειλαν το λογαριασμό, όλοι όσοι κινούσαν τα νήματα αυτού του τόπου δεκαετίες!
 

Πάνε κι έρχονται τα θέματα για απασχόληση της κοινής γνώμης, ενώ τρέχουν τόσα άλλα όπως η αξιολόγηση που όλο κλείνει κι όλο λεφτά δε βλέπουμε, οι πλειστηριασμοί που πλέον ηλεκτρονικά και μόνο θα γίνονται κατ' απαίτηση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση! Αλήθεια όταν κοκκινίζουν τα δάνεια των κομμάτων τι βγαίνει σε πλειστηριασμό;...


Οι ''φίλοι γείτονες'' γύρω καραδοκούν και διεκδικούν, πρώτος και καλύτερος ο Σουλτάνος! Δεν το αποκλείω να ''διοργανώσει'' συμβάν για να φανεί πως προκαλέσαμε εμείς και να δικαιολογήσει την όποια εισβολή του! Συνέλαβε τους 2 αξιωματικούς και τους οδήγησε στο κρατητήριο με σκοπό να δικαστούν ως κατάσκοποι.... πολύ φοβάμαι πως μέρος σχεδιασμού είναι και αυτό και πως δεν έτυχε, πέτυχε. Και η Βουλή χτενίζεται και η Αντιπολίτευση δείχνει τον Υπουργό ότι παίζει παιχνίδια .... τι κάνει δηλαδή, ενισχύει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν για δήθεν προκλήσεις εκ μέρους μας; ... Ζητούν από την Κυβέρνηση να φέρει τους αξιωματικούς πίσω , αντί να ενώσουν όλοι τις φωνές τους και να το απαιτήσουν από τον Ερντογάν αυτό!


Και ο Σουλτάνος έχει ξεφύγει πλέον ... χωρίς την έγκρισή του είπε, απαγορεύεται η όποια γεώτρηση στην Κύπρο! Διεκδικεί το 50% του όλου ορυκτού ή θαλάσσιου πλούτου! Διεκδικήσεις, απειλές, προκλήσεις! Η Ευρώπη ''είναι δίπλα μας'' δια λόγου μόνο! Εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα πώς να ρίξουμε τον Τσίπρα , παρακολουθούμε καθημερινά τον αγώνα σκάνδαλο εναντίον σκανδάλου , με τον Ερντογάν θα ασχοληθούμε τώρα ή με τη φτωχοποίηση των πολιτών;


Στην Αυστρία πάντως μπορεί κανείς να λέει «άντε γ…σου» σε οποιονδήποτε πολιτικό, ακόμη κι αν πρόκειται για τον Αντικαγκελάριο, αρκεί να το στηρίξει με επιχειρήματα, σύμφωνα με απόφαση του εφετείου της Βιέννης, το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης. Εδώ αργεί για την ώρα μια τέτοια απόφαση, αλλά  "εθιμικό δικαίω..." λέγεται!
  Νίκh  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 08/03/18Όταν χαθεί η τσίπα....«Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό» είπεν η Μέρκελ και μεταξύ των άλλων : «. Θα έλεγα ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, μια λύση δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο τώρα και θα ήταν βεβαίως πολύ ωραίο εάν θα μπορούσαν να γεφυρωθούν οι υπάρχουσες δυσκολίες. Αυτό θα σήμαινε πολλά για τη χώρα της Μακεδονίας αλλά και για την Ελλάδα.» ''Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι'' ... μας ταιριάζει απόλυτα! Ποιο όνομα και ποια λύση; Την επικύρωση περιμένουν για να κλείσει το θέμα! Εμείς δεν επιμείναμε να κυριαρχήσει το ΗΕLLAS και επεκράτησε το Greece και ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία με την ανοχή μας και την έγκριση 140 χωρών οι Σκοπιανοί, περιμένουμε να αλλάξει κάτι; Από το 1959 ξεκίνησε το πρώτο μας λάθος! Και μην ξεχνάμε, η ανοχή με την πάροδο χρόνου γίνεται αναγκαστικά παραδοχή! Αυτό το γνώριζαν όλοι αυτοί που πιέζουν τώρα τάχα για λύση! Ήρθε η κατάλληλη στιγμή που είμαστε σε μειονεκτική θέση λόγω οικονομικών δυσχερειών και μας πιέζουν για παραδοχή με τη βούλα στο όνομα άντε και να μας αφήσουν να βάλουμε ένα ''άνω, κάτω, δίπλα, πέρα'' στο Μακεδονία! Και όλοι μαζί δουλεύουν εμάς που πιστέψαμε πως εμείς επιλέγουμε όνομα για την γείτονα Χώρα!

Άσε που έχουμε φροντίσει και συνεισφέρουμε στην οικονομία των γειτόνων μας! Είμαστε κι εμείς τι να πω. Περιμένουμε πάντα κάποιος άλλος να σώσει την κατάσταση, ενώ εμείς σώζουμε τον εαυτό μας και φούρνος μην καπνίσει!ε Και κάποιοι δυστυχώς είμαστε επιρρεπείς στην όποια αμφισβήτηση ή άρνηση ταυτότητας μας, ιστορίας μας, εδαφών μας, συνόρων μας, πλούτου μας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων !....Ενώ οι γύρω τα υπερασπίζονται με σθένος και διεκδικούν!

Βγήκε λοιπόν και το σκάνδαλο Novartis, για διάσπαση ενδιαφέροντος! Απολαύσαμε στιγμές απείρου κάλλους στη Βουλή, το ''Γερμανοτσολιάδες'' ωχριά πλέον μπροστά στα ''κοσμητικά'' που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από χείλη Πολιτικών και από το Βήμα της Βουλής και εκτός! Έχουμε και πληθώρα μηνύσεων (από πρώην Πρωθυπουργό και Βουλευτές) που στρέφονται εναντίον νυν Πρωθυπουργού, Εισαγγελέων, Μαρτύρων κ. ά. χαρακτηρίζοντας ''σκευωρία συμμοριτών'' το όλο θέμα εμπλοκής ονομάτων! Μια χαρά μπλοκάρεται το θέμα αφού όλοι της έρευνας τίθενται υπό αμφισβήτηση βάσει των μηνύσεων!

Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ πάντως... μόνο υπαίτιους για την κατάντια της Χώρας δεν βρίσκουμε ή μάλλον δεν θέλουμε να βρούμε. Για παραπλανητικές κινήσεις είμαστε πρώτοι! 10 χρόνια κρίσης και πέραν του ότι ο λαός πληρώνει με την εξαθλίωση του, καμιά τιμωρία ή δήμευση περιουσιών κάποιων που συνέβαλαν στην κατρακύλα, δεν έγινε! Ξέχασα ... έχουμε έναν Τζοχατζόπουλο για δείγμα έτσι για στάχτη στα μάτια! Τώρα ετοιμάζονται να βγάλουν τα σπίτια του λαού στο σφυρί για χρέη που εκείνοι τον ''υποχρέωσαν'' να φορτωθεί! 
 
Καλά έλεγε η μητέρα μου : ''όταν χαθεί η τσίπα πάει τέλειωσε!'' Και η τσίπα στην εξουσία έχει χαθεί προ πολλού! Από τότε που πλούτιζαν ορισμένοι εις βάρος της πλάτης του λαού, πιθανόν και κάποιοι να πλουτίζουν ακόμα. Χωρίς ντροπή και συναίσθηση, όταν ήρθε ο λογαριασμός μας τον έστειλαν για πληρωμή!

Κατάλληλη στιγμή για να βουτήξουν ασημικά, χρυσαφικά, περιουσία Δημόσια και Ιδιωτική, εδάφη, όλα! Οι γνωστοί μας άγνωστοι φίλοι, Σύμμαχοι του χθες, Εταίροι του σήμερα και γείτονες! Εμείς έχουμε ξεχάσει να διεκδικούμε εδώ και χρόνια .... μόνο υποχωρούμε, παραχωρούμε και λέμε ΝΑΙ! Και μην το παίζουν παρθένες κάποιοι, όλοι έχουν ποσοστό ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει!

Κι ο Τούρκος καραδοκεί για ''ατύχημα'' στο Αιγαίο, εξαπολύοντας καθημερινά απειλές και παραβιάζοντας εναέριο χώρο και ύδατα! Η κατάσταση κρίσιμη, ο καλός Θεός να βάλει το χέρι του! Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες , οι εκτελεστές και τα κοράκια περιμένουν στη γωνία κι εμείς βρεκεκεκέξ κοάξ κοάξ.... 
 
Πώς καταντήσαμε; Πώς μας κατάντησαν ή καλύτερα .... πώς το επιτρέψαμε να μας καταντήσουν έτσι! Ψυχραιμία και εγρήγορση!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα ... 01/03/2018

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

θΕΑΤΡΟΥ ΚΥΚΛΟΙ ΝΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Καρναβαλιστές και Κουρσάροι εν δράσει....Στην κόψη του ξυραφιού οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - «Η Ελλάδα είναι εκείνη που μας προκάλεσε στα Ίμια» είπε ο Γιλντιρίμ... πάνε να βγουν και από πάνω, αλλά πες μου μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; 
 
Στήνουν και σκοπιά απέναντι από τα Ίμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις λίγο πιο πέρα στην Αλικαρνασσό, μας είπε κιόλας ότι τα Ίμια είναι δικά του ... κι εμείς τι; Μόνοι, απροστάτευτοι και άφραγκοι! Ούτε ΕΕ , ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΗΠΑ μπορούν να του τρίξουν τα δόντια του Σουλτάνου! Ή μήπως αδιαφορούν;... Ή μήπως το σχέδιο πιθανής διαφοροποίησης συνόρων τους βρίσκει σύμφωνους;

Κι ενώ ο Ερντογάν λοιπόν προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας μεταξύ των άλλων:«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», το ίδιο και οι Σύμβουλοί του λέγοντας πως η Αμερική βάζει την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και αποκαλώντας μας μύγα που θα τα βάλει με τιτάνα, ομοίως ανοιχτά μέτωπα το Σκοπιανό για το όνομα, ο Ράμα με τις απαιτήσεις του και οι Βούλγαροι από κοντά, μέσα παίζουμε μπάλα! Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σε μια διαρκή κόντρα για τις καρέκλες. Η μια εύχεται την αποτυχία της άλλης, χωρίς να υπολογίζουν την κρισιμότητα των στιγμών, χωρίς να υπολογίζουν πως η όποια αποτυχία θα βλάψει την πατρίδα και τους Έλληνες!

Δημοσιοποιούμε και δίνουμε εκτάσεις και προεκτάσεις στην κάθε παρόλα που ξεστομίζει κάποιος χωρίς σκέψη και δημιουργούμε μόνοι μας θέμα, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει! Ας είναι καλά τα ΜΜΕ που βοηθούν σε αυτό! Με την έμφαση που δίνουμε σε λεγόμενα και μάλιστα μεμονωμένες φράσεις τις περισσότερες φορές χωρίς τα συμφραζόμενα, δημιουργούμε κλίμα δυστυχώς αντίθετο με τα συμφέροντα μας! Πρόκειται για λάθος, κακή εκτίμηση ή πρόθεση; Με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει! Πάντως με το να μιλάμε για Κυβέρνηση συμμορία, συμμορίτες. αλήτες που πρέπει να πληρώσουν, να μιλάμε για σκευωρίες και άλλα παρόμοια και μάλιστα αυτά να βγαίνουν από την Αντιπολίτευση ευκαιρίας δοθείσης με το σκάνδαλο Novartis, ούτε που μας περνάει απ' το μυαλό ότι ο μπάρμπας μπορεί να κάνει ένα ντου με πρόφαση να μας σώσει, (ειδικά τη μειονότητα, τα παιδιά του όπως τα λέει) από τους συμμορίτες; ... Κάτι σαν κι αυτό που έκανε στην Κύπρο τότε;

Ήδη τόλμησε να χτυπήσει προειδοποιητικά, να μιλήσει για δική μας πρόκληση, να πει με θράσος πως τα Ίμια είναι δικά του, να φτιάχνει στρατιωτική βάση απέναντι στα Ίμια και να λέει πως η Αμερική μας βάζει, άρα προετοιμάζει έδαφος για άλλοθι στην όποια του παρέμβαση ! 
 
Και η Βουλή χτενίζεται! Κάποιοι δεν ''καταδέχονται'' καν , να μιλήσουν ή να ενημερωθούν για τα θέματα και Σκοπιανό και θέμα Αιγαίου! Κρατούν μια ντουντούκα και ξεφωνίζουν τους απέναντι, μόνο που οι απέναντι εν προκειμένω είναι εντός Βουλής, εντός Χώρας !
Δυστυχώς οι Μεγάλοι μας δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις και συνθήκες για να πετύχουν τα σχέδια τους ! Οικονομική δυστοκία, ασυνεννοησία, εμπάθεια, απουσία ομοψυχίας, ελλιπείς εθνικές επιδιώξεις και θέσεις, διχόνοια και ισοπέδωση αρχών και θεσμών .... είμαστε ευάλωτοι χωρίς αντιστάσεις !... Πολιτικό ανάστημα δεν υπάρχει συν του ότι κουβαλάμε ''αναθέματα'' υποχωρήσεων παρελθόντων ετών!

Φυσικά κάπου το αφήσαμε κι εμείς να μας συμβούν όλα αυτά, γιατί ενδώσαμε στο κυνήγι της καλοπέρασης και προσπερνούσαμε τρέχοντας , παραβλέπαμε πολλά άλλα που τώρα πληρώνουμε! Και ένας Θεός ξέρει τι ακόμα θα πληρώσουμε!

Δέκα χρόνια ''Μνημονιακός Έρωτας'' στη ζωή μας! Μια σχέση πάθους, μίσους, λατρείας, οργής, υποταγής... εξάρτησης! Εν δυνάμει Βαλεντίνοι και Βαλεντίνες 12 μήνες το χρόνο όλοι! Φέτος έπεσαν όλα μαζί, πίτες με σερπαντίνες και μάσκες, Βαλεντίνοι με Απόκριες, μασκαράδες, κουρσάροι, Καρναβαλιστές κ. ά. έτσι για να μην βαριόμαστε δηλαδή!

Το ερώτημα είναι θα καταφέρουμε έστω και την τελευταία στιγμή να φτιάξουμε κάστρο απόρθητο για τους Κουρσάρους που μας κυκλώνουν; Ή θα δείχνουμε ο ένας τον άλλον στον Κουρσάρο, ενώ εκείνος θα αλωνίζει στα νερά μας; Καλή Σαρακοστή!!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : ΕΦΗΜ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... σελ. 5 /22/02/2018

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε θαύμα τρεις και το μεγάλο τέσσερις.....Πέρασε και η Ιοκάστη , σάρωσε με βροχές και χιόνια στα ορεινά, έτσι θα πηγαίνουμε τώρα τον καιρό με ονόματα! Έπεσαν βλέπεις και όλα μαζί θέμα το Σκοπιανό με το όνομα, συλλαλητήριο στην Αθήνα και ως''εκ θαύματος'' από την επομένη κιόλας έσκασε το θέμα Novartis και οι έντονες πιρουέτες εμπλεκομένων , απέσπασαν κάθε προσοχή από οτιδήποτε προηγούμενο!

Πριν καν πάει ο φάκελλος στη Βουλή, αρκετοί σε κατάσταση αμόκ φοβέριζαν θεούς και δαίμονες και απειλούσαν με μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση και μάλιστα κάποιοι είπαν την επομένη το πρωϊ θα πήγαιναν στον Αρειο Πάγο για μήνυση! Αλήθεια δεν το παρακολούθησα το θέμα ... οι μηνύσεις έγιναν;
Τι έχει γίνει τελικά; Εθιστήκαμε να ζούμε με διαπιστώσεις και αποκαλύψεις σκανδάλων, να αναλώνουμε τα πάντα μας στην ανάλυση τους κατ' εικασίαν και μετά τι; ... περνάμε στα επόμενα; Κάπως έτσι δεν γίνεται;

Είναι θλιβερό πάντως πριν καν δουν τις αναφορές ή καταγγελίες να μιλούν οι Κύριοι της Αντιπολίτευσης για σκευωρία Κυβέρνησης με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ... να μιλούν για ''συμμορία'', να απειλούν τους προστατευμένους μάρτυρες πως θα τους βρουν και να δεις τι θα πάθουν... να τους αποκαλούν ''κουκουλοφόρους'' κ.α. εκφράσεις , φράσεις και κοκοράκια απείρου κάλλους! Και είναι θλιβερό γιατί πάνω στο μεθύσι τους να πλήξουν την Κυβέρνηση, ισοπεδώνουν θεσμούς .... δηλαδή όλοι βαλτοί και στις προσταγές της Κυβέρνησης , ακόμα και το FBI που ψάχνει το θέμα; Τόση δύναμη δίνουν σ' αυτή την Κυβέρνηση, να έχει στις διαταγές της τους πάντες μέσα και έξω; Κι αν όντως πρόκειται για ''συμμορία'' όπως την αποκαλούν γιατί δεν κάνουν κάτι να σώσουν τη Χώρα και τους πολίτες από μια ''συμμορία;'' .... Συνέλθετε Κύριοι, για τους σκεπτόμενους γελοιοποιείστε με το να φέρεστε έτσι!

Αλήθεια αν ένας απλός πολίτης περνούσε σε χαρακτηρισμούς παρόμοιους και απειλούσε, δεν θα υφίστατο τις συνέπειες του νόμου; Δεν είναι άνισο λοιπόν μέσα σε όλα τα άνισα μεταξύ Βουλής και Κοινωνίας έξω, οι Πολιτικοί να λένε ότι θέλουν, όπως το θέλουν, να ψεύδονται, να τάζουν, να κακοδιαχειρίζονται Ταμεία, να βρίζουν, να σπαταλούν Δημόσιο Χρήμα και τόσα άλλα και να μην υπόκεινται σε κανένα έλεγχο, ή τιμωρία; Και μέχρι να αποφασίσει μια Εξεταστική να έχει παραγραφεί το όποιο αδίκημα; Δηλαδή τα ''σκάνδαλα'' βγαίνουν στην επιφάνεια μόνο και μόνο για να μονοπωλούν την κοινή γνώμη και να επισκιάζουν /κουκουλώνουν άλλα θέματα ; Τα τελευταία 20 χρόνια ουκ ολίγα σκάνδαλα απασχόλησαν το Πανελλήνιο άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο χρόνο. Κατάληξη μάθαμε και μάλιστα αν κάποιος κρίθηκε ένοχος και πλήρωσε γι' αυτό;

Και πόσο ωραίο ακούγεται στους έξω ειδικά, το να αποκαλεί μια Αντιπολίτευση συμμορία μια Κυβέρνηση, ισότιμη με Μαδούρο,( ακόμα και με Ερντογάν ακουστηκε )και μάλιστα σε ''συνεργασία'' με τη Δικαιοσύνη, ε; Τι κύρος Κράτους για να διαπραγματευτεί και να κλείσει συμφωνίες ε; Φοβερή ''διαφήμιση'', εύγε για μια ακόμα φορά! Είσαστε τόσο τυφλωμένοι από τη δίψα της εξουσίας που δεν σας νοιάζει η όποια αποτυχία του Κράτους, ούτε το αν θα βλάψει το λαό μια αποτυχία, αρκεί που θα χρεωθεί στην Κυβέρνηση!

Ωστόσο για να ξέρουμε τι λέμε σκάνδαλο υπάρχει, άλλωστε τα ''bonus'' σε γιατρούς και φαρμακοποιούυς που επετύγχαναν στόχους προώθησης φαρμάκων υπαρκτά δεκαετίες τώρα στον τόπο μας, όπως και τα φακελάκια ''ταρίφες'' ιατρών (κάποιων ευτυχώς όχι όλων). Φυσικά αφού υπήρχαν αυτά τα ''bonus'' σίγουρα θα υπήρχαν και άλλα σε άλλες βαθμίδες χρήσιμες για ανάγκες της κάθε Εταιρείας στην αγορά.

Άρα βασικά θα έπρεπε και τους 300 να ενδιαφέρει η έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα χρηματισμού ώστε να βγει κάποτε στο φως η αλήθεια και να σχολάσει το πάρτυ. Αντιθέτως αυτό που είδαμε από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το θέμα, ήταν μία κατάσταση αμόκ! Αφορίστηκε το ''σκάνδαλο'' ως σκευωρία ... άρα ή δική τους αθωότητα, αθωώνει κατ'επέκτασιν και το όλο θέμα δωροδοκιών; Ή μήπως ακούστηκαν ''ονόματα'' ακριβώς για να υπάρξει αυτή η αντίδραση και να κλείσει το θέμα της δωροδοκίας, μια κι έξω, πιο κάτω ;

Ο χρόνος θα δείξει, εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε... ωστόσο για την ώρα και το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια ξεχάστηκαν και οι Πληστειριασμοί και ότι άλλο έχει ψηφιστεί ή πρόκειται να εφαρμοστεί εντός του 2018.

Καρναβάλι έχουμε όλο το χρόνο ... καλές Απόκριες εύχομαι!!
Νίκη  Παπουλάκου

Πηγή: ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ'' Ψυχανεμίσματα... 15/02/18