THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Ο μήνας των Χριστουγέννων!Αποχαιρετίσαμε το Νοέμβρη με χειμερινό μανδύα, χιόνια, βροχές, πλημμύρες και τα τοιαύτα! Μπήκαμε αισίως στο Δεκέμβριο, το μήνα με τις περισσότερες γιορτές, με κορύφωση την γιορτή των Χριστουγέννων! Ημέρες αποτοξίνωσης, περισυλλογής και κάθαρσης κανονικά, αλλά …. πόσοι το τηρούν άραγε; Καλή η γαλοπούλα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, όμως το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων δεν είναι αυτό.  Είναι γιορτή αγάπης και μας καλεί σε ψυχική και πνευματική κάθαρση, να δώσουμε συγνώμες και αγάπη! Κι έτσι ελεύθεροι και ‘’ωραίοι’’ να καθίσουμε στο γιορτινό τραπέζι και να απολαύσουμε ότι έχει επάνω! Και φυσικά σημασία έχουν αυτοί που κάθονται γύρω από αυτό και σε δεύτερη μοίρα τα εδέσματα! 


Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή και πολλά σπίτια έχουν πρόβλημα επιβίωσης! Κάποια τραπέζια μπορεί να μην έχουν καν γιορτινά εδέσματα ίσως και καθόλου!  Κατάφεραν οι κύριοι εκεί πάνω, να χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά λες και επρόκειτο για επαγγελματίες ή εμπόρους που έπεσε έξω η επιχείρηση τους! Πέτυχαν το ακατόρθωτο … να μετατρέψουν την ήσυχη ζωή του εργαζόμενου ή του συνταξιούχου, σε επιχειρησιακό ρίσκο! Αυτοί που στήριζαν την αγορά, αυτοί επλήγησαν! Μισθωτοί και συνταξιούχοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν  να προγραμματίσουν τη ζωή τους, τα έξοδα τους, καθότι ήξεραν πως μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ένα χ εισόδημα στάνταρ υπήρχε στο πορτοφόλι! Τώρα πάει, αδύνατος ο όποιος προγραμματισμός, εδώ δεν καταφέρνει κανείς να πληρώσει τα έξοδα του μήνα, πού σκέψη για αγορές! Τα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο όλο και ανεβαίνουν και θα ανεβαίνουν! Κάποιοι πέρα από οικονομίες ετών που ξόδεψαν για φόρους και επιβίωση αυτά τα χρόνια της κρίσης, έφτασαν σε σημείο να ξεπουλούν τα υπάρχοντα τους για ένα κομμάτι ψωμί! Πολλοί πλούτισαν πατώντας στην ανάγκη τους!


Τα ενεχυροδανειστήρια και αγορές χρυσού γέμισαν τους δρόμους με φωτεινές επιγραφές και διαφημίσεις παντού και στην TV.  Kάτι που σε άλλες εποχές δεν θα τολμούσαν ούτε καν να αναφέρουν.  Αυτά που υπήρχαν ήταν κάπου ‘’κρυμμένα’’ σε ημιορόφους πολυκατοικιών χωρίς καν ταμπέλα στην πόρτα, απέφευγαν να δηλώσουν  όνομα και λειτουργούσαν χωρίς προβολείς. Τώρα όμως, ειδικά από το 12 κι εδώ ήταν προσοδοφόρα επιχείρηση που έπρεπε να μαθευτεί  για να προσελκύσει πελάτες που μέχρι χθες δεν τους ήξεραν και δεν χρειάστηκε να μάθουν την ύπαρξη τους!


Κάποιοι λοιπόν έχουν μαζέψει και το χρυσό και γλεντάνε την ανάγκη των πολιτών. Απεδείχθη πως η κρίση ούτε τη φοροδιαφυγή, ούτε τη λαμογιά περιόρισε. Αντιθέτως και τα δύο εξακολουθούν να υπάρχουν και να νέμονται εκατομμύρια! Αλίμονο στον πολίτη που βρίσκεται στο σκαλί της φτώχειας και ας όψονται αυτοί που τον οδήγησαν εκεί! Το θέμα λοιπόν κύριοι είναι να του δώσετε πίσω τον αξιοπρεπή βίο που του κλέψατε! Μόνο τότε θα υποχωρήσουν και τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη προς Δημόσιο και Ταμεία και θα κινηθεί η αγορά. Διαφορετικά όλα τα άλλα είναι απλώς για να έχουμε να λέμε και εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση ‘’να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι’’! Πρώτα στα παίρνω και μετά σου πετάω ένα κοκαλάκι από αυτά που σου πήρα. Εξαρτημένες Κοινωνίες ετοιμάζουν;


Ε όχι λοιπόν κύριοι! Δε γουστάρω να περιμένω με το χέρι απλωμένο για ελεημοσύνη απ’ όπου κι αν προέρχεται. Θέλω να είμαι αυτό που ήμουν μια ζωή, ένας αξιοπρεπής πολίτης, είτε με λίγα είτε με πολλά, αλλά τουλάχιστον τόσα ώστε να μην μου χτυπούν τα χρέη την πόρτα! Αυτό χρειάζομαι κι όχι την ‘’ευσπλαχνία’’ σας και το όψιμο ενδιαφέρον σας!


 Πώς θα σώσετε την α΄ κατοικία όταν δεν προβλέπεται κάποια αποκατάσταση ή βελτίωση των οικονομικών του πολίτη; Τι να την κάνει τη ρύθμιση όταν δεν έχει για να δίνει κάθε μήνα; Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί γύρω που πλέον η ζωή τους είναι μία ρύθμιση σε όλα, Δημόσιο, Τράπεζες, ΔΕΗ κλπ. Κάποια στιγμή κι αυτοί κάπου θα κολλήσουν και θα πάει περίπατο η όποια ρύθμιση! Και θα πηγαίνουμε να σταματάμε του πλειστηριασμούς και να θεωρούμε πως κάτι κάνουμε; Αυτό δεν είναι λύση, είναι απλώς μετάθεση του προβλήματος για παραπέρα! Η λύση επαναλαμβάνω είναι να επαναφέρετε μισθούς και συντάξεις σε ένα επίπεδο βιώσιμο, που να μπορεί ο άλλος να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ζει σαν άνθρωπος! Αυτό μόνο!


Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 07.12.2018

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Άλλοι τα φάγανε κι άλλοι πληρώνουν....Ένας στους τέσσερις αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ » σύμφωνα με τον ΣΕΒ.  Φυσικά αυτό δεν το λες αμοιβή αλλά επίδομα!  Πώς θεωρούν ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι παραγωγικός όταν το μυαλό του τρέχει στα χρέη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε βασικές του ανάγκες, είναι άξιον απορίας!...  Τα ενοίκια άρχισαν να ανεβαίνουν λόγω ζήτησης (ΜΚΟ για μετανάστες και airbnb) και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές δυσεύρετα κιόλας σπίτια για νοίκιασμα. Ακόμα και εξώσεις προκειμένου για Αirbnb, (αυτό και στην Ισπανία), τα είδη διατροφής ανεβαίνουν, χωρίς την παραμικρή μεταβολή προς το καλύτερο του εισοδήματος του πολίτη! Ο Έλληνας πολίτης πώς θα ζήσει πλέον; Αλλά αυτό φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν!

Και μας βγαίνει ο κ .Πάγκαλος να μας πει πως ζει με 370 Ε το μήνα…. να κάνουμε έναν έρανο να τον ενισχύσουμε τον άνθρωπο. Τέλος του μήνα παρουσιάζει και το βιβλίο του ‘’Μαζί τα φάγαμε και μαζί τα τρώμε ακόμα’’ … μην παραλείψουμε να το αγοράσουμε!

Εκείνο πάντως που δεν έχουμε καταλάβει ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε είναι πως πέρα από την κλονισμένη ψυχική υγεία αρκετών γύρω λόγω κρίσης, υπάρχει σωρευμένος θυμός και ειδικά ο συνδυασμός αυτών των δύο δεν ξέρεις πού, πότε και πώς θα ξεσπάσει! Και δυστυχώς ο καταπιεσμένος θυμός ξεσπάει σε ανύποπτο χρόνο με την όποια άσχετη αφορμή... τόσα παραδείγματα βλέπουμε και ακούμε καθημερινά που πλέον έχουν ξεφύγει του ‘’μεμονωμένου περιστατικού’’. Κι αυτό είναι κάτι που δυστυχώς θα χειροτερεύει όσο η ζωή θα εξελίσσεται δύσκολη και για κάποιους σκληρή και άγρια. Η αγριότητα αυτή θα περάσει στην Κοινωνία.

Από τη μια η ανέχεια κι από την άλλη η πρόκληση των διαφημίσεων και ειδικά όταν λένε ‘’στην εκπληκτική τιμή ‘’ κι από δίπλα τριψήφιο, τετραψήφιο ή πενταψήφιο νούμερο ανάλογα με το προϊόν, αποθέωση! Βάζουν την ‘’ευτυχία’’ σε κάθε σπίτι. Άσε αυτή η ποικιλία παρασκευής εδεσμάτων, όλα τα κανάλια μαγειρεύουν! Σε μια εποχή που μεγάλο ποσοστό της Κοινωνίας συντηρείται από τα Κοινωνικά παντοπωλεία και τη φιλανθρωπία των γειτόνων ή ιδρυμάτων! Με την ακρίβεια και το καλάθι της νοικοκυράς κανείς δεν ασχολείται πλέον και γιατί άλλωστε; Της το αδειάσαμε μια και καλή, τώρα όποια έχει ψωνίζει! Κι από ότι φαίνεται απευθύνονται στο εύρωστο ποσοστό της Χώρας, (γιατί υπάρχει κι αυτό), αν κρίνει κανείς από τις διαφημίσεις, αυτό τους ενδιαφέρει οι υπόλοιποι ας φτιάξουν μια νέα Μόρια για να μείνουν!

Η ΕΚΤ πάλι διάβασα πως θέλει πλειστηριασμούς και σε α’ κατοικίες αξίας και κάτω των 100.000 Ε! Συγνώμη αλλά οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Η ουσία είναι πως έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο σε απόγνωση, έχουν κάνει πολύ κόσμο δυστυχισμένο, αλλά πέρα βρέχει! Και δεν φταίει ‘’αποκλειστικά’’ (όπως θέλουν να μας πείσουν οι της Αντιπολίτευσης) η τελευταία 3ετία γι’ αυτό! Απόρροια των μέτρων που επιβλήθηκαν απ’ αρχής της κρίσης είναι η σημερινή κατάσταση του 30 με 40% του λαού! Το κάθε μέτρο που εφαρμόσθηκε είχε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, τις οποίες δεν μέτρησαν καν κι απ’ ότι φαίνεται απευθύνονται στις γενιές από την πρώτη δεκαετία του 2000 και μετά, για τις προηγούμενες γενιές δεν έχουν ποίημα να πουν, απλώς τις τελειώσανε! Όποιος καταφέρει να επιβιώσει ας επιβιώσει, διαφορετικά ας κόψει το λαιμό του!

Είναι στιγμές που έτσι που μιλούν κάποιοι ‘’κυνικά’’ είναι σαν να λένε ‘’βγάλτε το σκασμό, έτσι έπρεπε να γίνει κι έγινε!’’ Ο χορτάτος το νηστικό δεν πιστεύει... και το πρόβλημα είναι πως χορτάτοι διαχειρίζονται τη φτώχεια μας. Κάτι το απυρόβλητο και κάτι η παραγραφή αδικημάτων στην πενταετία που ψηφίστηκε με νόμο το 2014, όσοι απέκτησαν χρήμα πολύ με χίλιους δυο τρόπους, καθάρισαν!  Κάπως έτσι διαγράφηκαν και τα χρέη Κοντομηνά νομίζω.

Όταν  για ''κατάχρηση Δημοσίου Χρήματος'' με νόμο του ''50 τσεκούρωσαν την καθαρίστρια με 10 χρόνια φυλάκιση ... που στην ουσία δεν καταχράστηκε, δεν πήρε χρήμα κι έφυγε,  το δούλεψε, κακώς φυσικά που παραποίησε στοιχεία, όμως  οι τόσοι που έχουν κατασπαταλήσει και καταχραστεί κυριολεκτικά δημόσιο χρήμα, πώς και δεν τους πιάνει ο νόμος αυτός;

Δυστυχώς βλέπουμε πως όσο περισσότερα χρωστάς ή καταχράστηκες, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις να δικαστείς και να πληρώσεις, όσο πιο λίγα τόσο πιο πολύ! Και γιατί ενοχλούνται όταν όποτε ζητηθεί άνοιγμα λογ/σμών κάποιου;  Τώρα έληξε και το απόρρητο των καταθέσεων στην Ελβετία, θα ενημερώνονται όλα τα κράτη για καταθέσεις πολιτών τους! Κάποιοι βέβαια θα έχουν ήδη βρει νέους οικονομικούς παραδείσους κι αυτό δεν τελειώνει ποτέ! Γι’ αυτό τα παίρνουν από τα μόνιμα εν δυνάμει υποζύγια για να είναι σίγουροι!


Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ΄'Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 29/11/18

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Μας παίζουν τον παπά...

Και τώρα που μας τέλειωσε η περικοπή των συντάξεων,  πώς θα ζήσουμε χωρίς απειλή; Άρχισε όμως καινούργιο ποίημα για τις νέες συντάξεις που βγαίνουν μειωμένες σε σχέση με τις παλιές. Και γιατί σώσαμε τους παλιούς συνταξιούχους και αγνοούμε τους νέους! Αυτιά να έχεις να ακούς! Εγώ γιατί θυμάμαι πως από το 2004 είχαν μιλήσει για αλλαγές στον υπολογισμό των συντάξεων από το 2015 και μετά; Κανείς δε θυμάται;  Αλλά και με κοινή λογική να το δει κανείς, αφού μια δεκαετία τώρα έχουν μειωθεί οι εισφορές, επόμενο είναι να γίνει επαναπροσδιορισμός στο συνταξιοδοτικό. Δεν άκουσα όμως να κόπτονται με το ίδιο σθένος για τις συντάξεις χηρείας εκεί που τις κατάντησαν!


 Το θέμα λοιπόν είναι να διορθωθούν αδικίες βαρβάτες που έχουν γίνει στις συντάξεις όλων των κατηγοριών και να εξετάζονται εισοδηματικά κριτήρια πριν την όποια περικοπή, αποκαθιστώντας περικοπές που έγιναν σε ανθρώπους που μόνο εισόδημα τους είναι η σύνταξη!  Αλλά αυτό φυσικά είναι όνειρο εαρινής νυκτός! Ότι γκρέμισαν δεν το παίρνουν πίσω!


Μας παίζουν τον παπά όλοι! Κατάφεραν να σε φέρουν σε σημείο να διαμαρτύρεσαι για τη μη περαιτέρω περικοπή της σύνταξης σου, ενώ εμμέσως πλην σαφώς είναι σα να δηλώνεις ταυτόχρονα πως αποδέχεσαι όλες τις προηγούμενες! Άσε που βάζουν το σκουλήκι στους νέους, να βλέπουν τους συνταξιούχους με μισό μάτι ότι τους πληρώνουν τις συντάξεις! Άσε που ανοίγουν δρόμο για ανασφάλιστη εργασία … όταν ο νέος ξέρει πως πληρώνει εισφορές για να παίρνει σύνταξη ο άλλος και πως στο τέλος της δικής του εργασιακής θητείας εκείνος θα πάρει ψίχουλα, γιατί να επιδιώξει ασφάλιση και ένσημα; Το σκέφθηκε κανείς αυτό;   Ήταν γραφτό φαίνεται να μάθω μετά από 30τόσα χρόνια δουλειάς, πως πλήρωνα με βαρβάτες κρατήσεις,  τις ‘’παχυλές’’ συντάξεις των προ κρίσης συνταξιούχων! Τι είδους ασφαλιστικό ήταν αυτό; Και δεν ντρέπονται που μας τα λένε τώρα;…


  Τόσον καιρό πάλι, που μας έπρηξαν με το νόμο Κατρούγκαλου και τις επερχόμενες περικοπές, τις επιστολές Κατρούγκαλου πώς και τις ξέχασαν όλοι; Έτσι τυχαία είχαν σταλεί τότε; Δε νομίζω…. Αυτές ανέφεραν ποσά εντελώς διαφορετικά και κατά πολύ μικρότερα από τις αποφάσεις Ταμείων για σύνταξη! Τότε γιατί δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο σε διαμαρτυρία ή γιατί δεν αντιστάθηκαν οι ίδιοι ως υποστηρικτές των πολιτών; Η μη αντίρρηση ή αντίδραση στην επιστολή δεν  σημαίνει σιωπηλή αποδοχή του ποσού που αναφέρεται σε αυτήν ως σύνταξη σου;  Επί πλέον, η επιστολή είχε την διαβεβαίωση πως το ποσό που αναφέρει δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον και δεν θα υποστεί άλλη μείωση! Προς τι λοιπόν όλη αυτή η παραφιλολογία μήνες τώρα; Από τις επιστολές έπρεπε να ξεκινήσει το ψάξιμο για τις συντάξεις κι όχι απλώς για εντυπώσεις η γκρίνια μήνες τώρα!


Μας παραπλανούν αφήνοντας μας να πιστεύουμε πως ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για τα συμφέροντα μας, ποιοι; … όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ! Ασχολούνται με αλλαγές στο Σύνταγμα, Εκκλησία, σκάνδαλα, ενώ η καθημερινότητα του πολίτη είναι γεμάτη άγχος, ανασφάλεια, προβλήματα και χρέη, κι όποιος μιλήσει γι’ αυτά του φοράμε την ταμπέλα  ‘’λαϊκιστής’’ και καθαρίσαμε! Κι αυτή η αλλαγή στο Σύνταγμα γεννά υποψίες…  μέσα σε αυτά πού ίσως χρήζουν αλλαγής ποιος μας λέει πως δεν θα περάσουν και άλλα για να νομιμοποιήσουν μέτρα που κρίνονται αντισυνταγματικά τώρα; Οπότε το δίκιο του ο πολίτης να μην το βρει ποτέ! Εύχομαι να πρόκειται για συγγραφική φαντασίωση μου αυτό και να μη συμβεί, αλλά πολύ το φοβάμαι!


Άσε πια το τι ακούμε και διαβάζουμε δεν λέγεται! Άκουσα και αυτό στο ράδιο αυτές τις μέρες,  από γνωστό δημοσιογράφο : «δεν υπήρξαν αυτοκτονίες λόγω κρίσης, ούτε αυξήθηκαν, αυτό είναι ένα ψέμα που επινόησαν Καμένος και Ιερείς!» … μου θύμισε κάποιον άλλον, Πολιτικό αυτή τη φορά, πριν χρόνια που είπε πως ‘’αυτοκτονούν από ερωτική απογοήτευση ή γιατί έχασαν στο καζίνο’’!... Δε μορφωνόμαστε απλώς με αυτά που ακούμε, παραμορφωνόμαστε! Και κάποιες ειδήσεις επιμελώς δεν κάνουν καν το γύρο της ενημέρωσης, τις βρίσκεις μόνο αν παρακολουθείς στενά τα γεγονότα.


Όσο για τις μεταγραφές από κόμμα σε κόμμα δίνουν και παίρνουν! Για κάποιες επιλογές μάλιστα ‘’κόβεις φλέβες’’! Οι επιλογές τους όμως γίνονται με γνώμονα τη δική μας ‘’βλακεία’’ που θα τους δώσει σταυρούς, αυτό μην το ξεχνάμε! Καιρός να την χαλιναγωγήσουμε και νομίζω πως αργήσαμε ήδη,  τι λέτε;Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 22/11/18

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Aνακύκλωση θεμάτων και αντιπαραθέσεων!

 Έκθεση- σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η λιτότητα "ρήμαξε" τους Έλληνες - Κατά 40% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες! Παρατηρώντας και ερευνώντας τα ‘’πειραματόζωα’’ καταλήγουν σε συμπεράσματα! Φυσικά δεν περιμέναμε αυτούς να μας το πιστοποιήσουν, το ζούμε καθημερινά και ξέρουμε! Η κατάθλιψη τους διέφυγε που τα ποσοστά της είναι πια στα ύψη! Ευτυχώς που η χώρα μας λούζεται από ήλιο τους περισσότερους μήνες το χρόνο, για να μην πω όλους, και περιβάλλεται από θάλασσα, διαφορετικά να δεις πού θα έφθαναν οι αυτοκτονίες. Απελπισία και απόγνωση πλανώνται στην ατμόσφαιρα, σε κάποιες περιπτώσεις  δε,  μη αναστρέψιμες λόγω των συνθηκών που επικρατούν!

Τα ίδια θέματα παίζουν χρόνια τώρα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, μειώσεις, φόροι, περικοπές και τα τοιαύτα! Κάθε τόσο πετάνε κι άλλα θέματα ή ‘’σκάνδαλα’’ για να υπάρχει σύγχυση, για να περνάει ο καιρός και να περνάνε και τα όποια μέτρα στο πετσί μας χωρίς αντίδραση! Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, προέκυψαν σκάνδαλα, προφυλακίσεις, σκοτωμοί , αγριότητες από γείτονες και τώρα έχουμε και το θέμα ουδετερότητα ως προς το θρήσκευμα! Βρήκαμε τρόπο να ‘’διαφημίσουμε’’ 10 χιλ. θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, μετά την ‘’έξοδο’’ των κληρικών από το Δημόσιο τομέα! Και ιδού ο εμπαιγμός μας : Κερδίζουμε αυτές τις θέσεις εργασίας, τυπικά στα χαρτιά, γιατί από οικονομικής πλευράς, η επιβάρυνση θα υφίσταται και θα φορτώσουμε στο Δημόσιο μισθούς άλλων 10 χιλ. θέσεων! Μια χαρά, ποιος κοροϊδεύει ποιον ήθελα να ήξερα! Μήπως αυτό ήταν το θέμα μας; Να εξευρεθούν θέσεις εργασίας;

Αν δεν στηρίξει το Κράτος τον Ιδιωτ. Τομέα, αποκαθιστώντας λάθη που έγιναν στην τελευταία 10ετία και δεν αναβιώσουν καλύτερες μέρες για μισθωτούς και συνταξιούχους, το Δημόσιο θα συνεχίσει να είναι πρόβλημα! ¨Όπως και αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει: πολίτες και εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων! Κι αυτό πρέπει να πάψει κάποια στιγμή. Ανοίξαμε τώρα θέμα με αναδρομικά σε συντάξεις, με νομικές διεκδικήσεις ή ηλεκτρονικές, ένα μπέρδεμα για να μην ξέρει ο άλλος που ακούει τι ακριβώς πρέπει να κάνει, ή τι ακριβώς δικαιούται! Και κατά ποία λογική καταχρηστικές κρίθηκαν οι μειώσεις κάποιων κλάδων ενώ των υπολοίπων καλώς γίνονται; Να γιατί λέων πολλών ταχυτήτων! 

 Κατ’ εμέ λοιπόν όλο αυτό το σκηνικό με ηλεκτρονικές αιτήσεις κλπ. σκοπό έχει την παραπλάνηση/καθυστέρηση αντίδρασης, ώστε τα νομικά περιθώρια για διεκδίκηση δικαιωμάτων να εκπνεύσουν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα το πρόγραμμα περικοπών!  Στο τέλος θα αλλάξουν και τους νόμους στο Σύνταγμα, ώστε να μην αφήνουν περιθώρια διεκδικήσεων, θα φτιάξουν νόμους στα μέτρα τους, επικυρώνοντας όλα αυτά που έχουν συμβεί στα χρόνια της κρίσης! Σενάριο μοιάζει θα μου πείτε,  αλλά και τα σενάρια από τη ζωή βγαλμένα είναι, είτε περιγράφουν γεγονότα, είτε προβλέπουν άλλα που θα έρθουν!

Αυτές τις μέρες πλουτίσαμε και τις γνώσεις μας … μάθαμε από στόματος Φίλη, πως δεν υπάρχει Βόρειος ΄Ηπειρος, ή μη μόνο Νότια Αλβανία! Σε λίγο θα μας πουν πως δεν υπάρχει Μακεδονία στην Ελλάδα, παρά μόνο Βόρεια Ελλάδα! Οι κάποιοι λίγοι σκεπτόμενοι θα καταλήξουν καραφλοί με αυτά που ακούν κάθε τόσο!

Είμαστε το μόνο κράτος που λιβανίζουμε αυτούς που άδειασαν τα Ταμεία, πλούτισαν παίζοντας μπάλα στις πλάτες μας και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια! Κωλυσιεργούν την έρευνα συνήθως για να πέφτουν στην παραγραφή των αδικημάτων κι έτσι μια χαρά κυκλοφορούν ανάμεσα μας, απολαμβάνοντας τα εκατομμύρια από μίζες και διάφορα άλλα, σκορπισμένα σε ξένες Τράπεζες!

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να έχει καταθέσεις εκατομμυρίων; Καθόλου έως ανέφικτο αν αυτός ο κάποιος είναι μισθωτός. Κάποια ψιλά για ώρα ανάγκης ίσως όμως εκατομμύρια με τίποτα, εκτός κι αν είχε τρανταχτή περιουσία, την πούλησε και μπορεί να τα δικαιολογήσει! Τόσοι και τόσοι λοιπόν γύρω με βίλες εκατομμυρίων και καταθέσεις ομοίως, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς το πώς αποκτήθηκαν; Μου άρεσε και η επιστολή συμπαράστασης 13 συμμαθητών (;) στο Γιάννο!

Σε γενικές γραμμές ζούμε το έργο ‘’τρεις λαλούν και δυο χορεύουν’’! Αλίμονο από εκείνους που βρίσκονται σε απόγνωση και απελπιστική θέση και γενικά στους πολίτες που είναι έρμαια των διαθέσεων όλων αυτών και των ακολούθων συνδαιτυμόνων! 

Νίκη Παπουλάκου. 

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 16/11/18