THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Το απόλυτο χάος....
Το απόλυτο χάος και μέσα και έξω, σχεδόν παντού! Σκάνδαλα επί σκανδάλων, έτσι για απασχόληση της κοινής γνώμης, λόγια λόγια και τηγανίτα τίποτα! Πάνε και τα Panama papers, όνειρο εαρινής νυκτός! Ο Παναμάς εκτός λίστας φορολογικών παραδείσων, αφού υποσχέθηκε ότι θα γίνει ''καλό παιδί'' κι έτσι αποφάσισε η μαμά Ευρώπη από 23 Γενάρη την εξαίρεση του από τη λίστα και το δεχθήκαμε κι εμείς ! Ούτε γάτα ούτε ζημιά σε όλα! Θόρυβος, κόντρες, αψιμαχίες που καταλήγουν στο τίποτα! Τόση φασαρία για το τίποτα! Όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ , όπως και με τόσα άλλα.


Τι λειτουργούσε τελικά σωστά σε αυτό τον τόπο πέρα από τον μισθωτό και τον μεροκαματιάρη; Από τους ''μαζί τα φάγανε'' κι αυτοί : «Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων της ΑΕΠΙ» ! Παρέες ολίγων που έκαναν πάρτυ εις βάρος των υπολοίπων! Και το αποτέλεσμα όλων αυτών των ατασθαλιών; (Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ΑΕΠΙ φυσικά...) Οι αθώοι πληρώνουν το μάρμαρα και όσοι έφαγαν ''καλώς έφαγαν'' ... επικρατεί ατιμωρησία και το χρήμα που έκανε φτερά δεν γύρισε, ούτε πρόκειται να γυρίσει πίσω στα Ταμεία! 
 

Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους! Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα. Και για να ξέρουμε τι λέμε .... με 382 Ε το μήνα και 182 Ε το μήνα, δεν ζεις! Αν λοιπόν τα 6 εκατομ. λαού φυτοζωούν ήδη, εύκολο να αντιληφθεί κανείς την εξαθλίωση που απλώνει γύρω! Όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια, αναδιανέμουν τη φτώχεια και την διευρύνουν και φυσικά χρόνο με το χρόνο, συσσωρεύονται χρέη για κάθε πολίτη και αντί να καλυτερεύει η κατάσταση του, χειροτερεύει! Κάτι απόλυτα προβλέψιμο, επομένως έρχεσαι να πιστέψεις πως συνειδητά προχώρησαν στις ''υποτιθέμενες'' μεταρρυθμίσεις φτωχοποιώντας τον πολίτη! 720 Μνημονιακές νομοθετικές διατάξεις περνούν /θα περάσουν από τη Βουλή όσο εμείς θα τρωγόμαστε με Νοvartis, με το ποδόσφαιρο και το όπλο του Σαββίδη (λες και δεν γνωρίζουμε πως αρκετοί επιχειρηματίες οπλοφορούν και φυσικά δεν το έχουν στο κομοδίνο αλλά πάνω τους) , τις αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης και τα τοιαύτα!


Και δεν μας φτάνει το εντός χάλι, μας έχουν ζώσει και οι γείτονες! Ειδικά ο Σουλτάνος και οι δικοί του έχουν ξεφύγει εντελώς! Καθημερινές προκλήσεις ενώ επιμένει να δείχνει εμάς ως υπεύθυνους για διατάραξη της ειρήνης στο χώρο! Απειλές, αποκλεισμός ερευνών πέριξ της Κύπρου, μέχρι και με το ΝΑΤΟ τα έβαλε πως δεν ενισχύει και δεν συμπαραστέκεται εμπράκτως στον πόλεμο του στη Συρία! 
 

Κατέφθασε ο αμερικανικός στόλος στην Κυπριακή ΑΟΖ για την γεώτρηση της Exxon Μοbile -στο οικόπεδο 10 και ''αναισθήτως'' βγάζει καινούργιο πρόγραμμα για ''δήθεν γυμνάσια'' εκεί! Τα έχει βάλει με όλους δηλαδή, δήλωσε εξοργισμένος με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's : «Υποβαθμίζετε την τουρκική οικονομία και αντίθετα αναβαθμίζετε την ελληνική οικονομία που καταρρέει» ! Κάπου έχει αρχίσει και χάνει την ψυχραιμία του ή ιδέα μου είναι; Ωστόσο οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται ως λάφυρα ''εκβιασμού'' και διαπραγμάτευσης και Κύριος οίδε έως πότε!

Παρά τις απειλές , παρά τις προβλέψεις πολλών εντός και εκτός Χώρας για θερμό, ή θανατηφόρο, ή ακούσιο επεισόδιο, εντός Βουλής επικρατεί αλληλοφαγωμάρα και καμιά σοβαρή προσπάθεια για ενιαία μονοφωνική γραμμή στα εξωτερικά θέματα! Και ακούσαμε και αυτό από στόματος Βουλευτή της Αντιπολίτευσης : '' Πιστεύω περισσότερο αυτά που λέει ο Ερντογάν, παρά αυτά που λέει ο Τσίπρας!'' ... Συγχαρητήρια! Ακόμα και να το πιστεύεις φίλτατε, ακόμα και να έχει κάποια βάση αυτό, δεν επιτρέπεται να το θέτεις δημόσια ! 
 

Έχουμε χάσει κάθε έλεγχο λεγομένων και πράξεων δυστυχώς.... έχουμε χάσει το μέτρο σε όλα, δεν ξέρουμε πλέον τι λέγεται και σε ποια στιγμή και τι δεν λέγεται!.... Ανοίγουν το στόμα κι ότι τους έρθει εκείνη τη στιγμή λένε! Μήπως να μιλούσαν λιγότερο; ... Αυτοσυγκράτηση, επαγρύπνηση, ψυχραιμία , ενότητα και ετοιμότητα χρειάζεται! Τα διαθέτουμε;
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 15/03/18
Π

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

NIKH PAPOULAKOU ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΈΨΕΙΣ 14-3-18

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Θέματα για να ξεχνιόμαστε...Μετά τα συλαλλητήρια για το Σκοπιανό, ξεπρόβαλε το σκάνδαλο Novartis με πολύ θόρυβο και κρότο αντιδράσεις , μηνύσεις, ένταση, ακραίοι χαρακτηρισμοί και άλλα διάφορα! Συνεχίσαμε με το θέμα επιδότηση ενοικίου πολιτικών, παραιτήσεις, μίνι ανασχηματισμός και σίγουρα πάμε για επόμενο θέμα! Κάτι ο Κουβέλης στην Κυβέρνηση, κάτι δωράκια το μετρό όλο και παίζουν θεματάκια! Να έχουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, σε μια ώρα που θα έπρεπε όλοι ενωμένοι με μια σταθερή γραμμή πλεύσης στα τόσες εξωτερικές πιέσεις και επιθέσεις! Πολλά τα μέτωπα και μέσα και έξω.

Όσο για το ΄΄επίδομα ενοικίου'' νόμιμο μπορεί να είναι, κατά πόσον όμως είναι σωστό τη στιγμή που ζητάς από τον εκπαιδευτικό π.χ. που φεύγει μακριά από το σπίτι του με ένα μισθό των 700 Ε έχεις την απαίτηση με αυτά τα χρήματα να πληρώνει έξοδα δύο σπιτιών (ανέφικτο φυσικά) χωρίς κανένα επίδομα ενοικίου....ομοίως μειώνεις συντάξεις και μισθούς αδιαφορώντας αν ο άλλος μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και εσύ την ίδια ώρα, ακόμα κι αν διαθέτεις αλυσσίδα διαμερισμάτων ή εκατομμύρια καταθέσεις, συν τις λοιπές παροχές, να λαμβάνεις επίδομα ενοικίου 1000 Ε μηνιαίως ! Αν μη τι άλλο είναι άκρως προκλητικό! 
 
Τελικά αποδεικνύεται πως  εν Ελλάδι, όποιος έχει καταφέρει να μη εμφανίζει κανένα περιουσιακό στοιχείο ή χρήματα στο όνομα του, ή έχει περιουσία στο εξωτερικό, (σύνταξη ή άλλο) ''αόρατα'' εδώ ή σε offshore ''τακτοποιηένα'' .... μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί άπορος και ως άπορος νόμιμα να εισπράτει επιδόματα ή ότι άλλο σχετικό βοήθημα ! .. Όσον αφορά το επίδομα ενοικίου των πολιτικών, δεν μετρούσαν εισοδηματικά κριτήρια για την απολαβή του , ενώ στον απλό πολίτη μετρούν ακόμα και τα εικονικά εισοδήματα βάσει τεκμηρίων. Πόσοι άνεργοι δεν μπορούν να λάβουν ούτε βοήθημα γιατί έτυχε να διαθέτουν ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο; Ντροπή! 
 
Κανείς δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε σ' αυτό τον τόπο παρά μόνο ο πολίτης τιμωρείται που καταδικάστηκε σε αργό θάνατο! ¨Οτι κι αν έγινε όλα τα χρόνια, ούτε γάτα ούτε ζημιά! 19 χρόνια μετά το ''κραχ''του Χρηματιστηρίου, αθώοι οι 36 για την υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του 1999! Αλλίμονο από αυτούς που έχασαν περιουσίες τότε! Ουδείς ένοχος για τίποτα, μόνο ο λαός που του έστειλαν το λογαριασμό, όλοι όσοι κινούσαν τα νήματα αυτού του τόπου δεκαετίες!
 
Πάνε κι έρχονται τα θέματα για απασχόληση της κοινής γνώμης, ενώ τρέχουν τόσα άλλα όπως η αξιολόγηση που όλο κλείνει κι όλο λεφτά δε βλέπουμε, οι πλειστηριασμοί που πλέον ηλεκτρονικά και μόνο θα γίνονται κατ' απαίτηση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση! Αλήθεια όταν κοκκινίζουν τα δάνεια των κομμάτων τι βγαίνει σε πλειστηριασμό;...

Οι ''φίλοι γείτονες'' γύρω καραδοκούν και διεκδικούν, πρώτος και καλύτερος ο Σουλτάνος! Δεν το αποκλείω να ''διοργανώσει'' συμβάν για να φανεί πως προκαλέσαμε εμείς και να δικαιολογήσει την όποια εισβολή του! Συνέλαβε τους 2 αξιωματικούς και τους οδήγησε στο κρατητήριο με σκοπό να δικαστούν ως κατάσκοποι.... πολύ φοβάμαι πως μέρος σχεδιασμού είναι και αυτό και πως δεν έτυχε, πέτυχε. Και η Βουλή χτενίζεται και η Αντιπολίτευση δείχνει τον Υπουργό ότι παίζει παιχνίδια .... τι κάνει δηλαδή, ενισχύει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν για δήθεν προκλήσεις εκ μέρους μας; ... Ζητούν από την Κυβέρνηση να φέρει τους αξιωματικούς πίσω , αντί να ενώσουν όλοι τις φωνές τους και να το απαιτήσουν από τον Ερντογάν αυτό!

Και ο Σουλτάνος έχει ξεφύγει πλέον ... χωρίς την έγκρισή του είπε, απαγορεύεται η όποια γεώτρηση στην Κύπρο! Διεκδικεί το 50% του όλου ορυκτού ή θαλάσσιου πλούτου! Διεκδικήσεις, απειλές, προκλήσεις! Η Ευρώπη ''είναι δίπλα μας'' δια λόγου μόνο! Εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα πώς να ρίξουμε τον Τσίπρα , παρακολουθούμε καθημερινά τον αγώνα σκάνδαλο εναντίον σκανδάλου , με τον Ερντογάν θα ασχοληθούμε τώρα ή με τη φτωχοποίηση των πολιτών;

Στην Αυστρία πάντως μπορεί κανείς να λέει «άντε γ…σου» σε οποιονδήποτε πολιτικό, ακόμη κι αν πρόκειται για τον Αντικαγκελάριο, αρκεί να το στηρίξει με επιχειρήματα, σύμφωνα με απόφαση του εφετείου της Βιέννης, το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης. Εδώ αργεί για την ώρα μια τέτοια απόφαση, αλλά  "εθιμικό δικαίω..." λέγεται!
  Νίκh  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 08/03/18Όταν χαθεί η τσίπα....«Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό» είπεν η Μέρκελ και μεταξύ των άλλων : «. Θα έλεγα ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, μια λύση δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο τώρα και θα ήταν βεβαίως πολύ ωραίο εάν θα μπορούσαν να γεφυρωθούν οι υπάρχουσες δυσκολίες. Αυτό θα σήμαινε πολλά για τη χώρα της Μακεδονίας αλλά και για την Ελλάδα.» ''Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι'' ... μας ταιριάζει απόλυτα! Ποιο όνομα και ποια λύση; Την επικύρωση περιμένουν για να κλείσει το θέμα! Εμείς δεν επιμείναμε να κυριαρχήσει το ΗΕLLAS και επεκράτησε το Greece και ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία με την ανοχή μας και την έγκριση 140 χωρών οι Σκοπιανοί, περιμένουμε να αλλάξει κάτι; Από το 1959 ξεκίνησε το πρώτο μας λάθος! Και μην ξεχνάμε, η ανοχή με την πάροδο χρόνου γίνεται αναγκαστικά παραδοχή! Αυτό το γνώριζαν όλοι αυτοί που πιέζουν τώρα τάχα για λύση! Ήρθε η κατάλληλη στιγμή που είμαστε σε μειονεκτική θέση λόγω οικονομικών δυσχερειών και μας πιέζουν για παραδοχή με τη βούλα στο όνομα άντε και να μας αφήσουν να βάλουμε ένα ''άνω, κάτω, δίπλα, πέρα'' στο Μακεδονία! Και όλοι μαζί δουλεύουν εμάς που πιστέψαμε πως εμείς επιλέγουμε όνομα για την γείτονα Χώρα!

Άσε που έχουμε φροντίσει και συνεισφέρουμε στην οικονομία των γειτόνων μας! Είμαστε κι εμείς τι να πω. Περιμένουμε πάντα κάποιος άλλος να σώσει την κατάσταση, ενώ εμείς σώζουμε τον εαυτό μας και φούρνος μην καπνίσει!ε Και κάποιοι δυστυχώς είμαστε επιρρεπείς στην όποια αμφισβήτηση ή άρνηση ταυτότητας μας, ιστορίας μας, εδαφών μας, συνόρων μας, πλούτου μας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων !....Ενώ οι γύρω τα υπερασπίζονται με σθένος και διεκδικούν!

Βγήκε λοιπόν και το σκάνδαλο Novartis, για διάσπαση ενδιαφέροντος! Απολαύσαμε στιγμές απείρου κάλλους στη Βουλή, το ''Γερμανοτσολιάδες'' ωχριά πλέον μπροστά στα ''κοσμητικά'' που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από χείλη Πολιτικών και από το Βήμα της Βουλής και εκτός! Έχουμε και πληθώρα μηνύσεων (από πρώην Πρωθυπουργό και Βουλευτές) που στρέφονται εναντίον νυν Πρωθυπουργού, Εισαγγελέων, Μαρτύρων κ. ά. χαρακτηρίζοντας ''σκευωρία συμμοριτών'' το όλο θέμα εμπλοκής ονομάτων! Μια χαρά μπλοκάρεται το θέμα αφού όλοι της έρευνας τίθενται υπό αμφισβήτηση βάσει των μηνύσεων!

Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ πάντως... μόνο υπαίτιους για την κατάντια της Χώρας δεν βρίσκουμε ή μάλλον δεν θέλουμε να βρούμε. Για παραπλανητικές κινήσεις είμαστε πρώτοι! 10 χρόνια κρίσης και πέραν του ότι ο λαός πληρώνει με την εξαθλίωση του, καμιά τιμωρία ή δήμευση περιουσιών κάποιων που συνέβαλαν στην κατρακύλα, δεν έγινε! Ξέχασα ... έχουμε έναν Τζοχατζόπουλο για δείγμα έτσι για στάχτη στα μάτια! Τώρα ετοιμάζονται να βγάλουν τα σπίτια του λαού στο σφυρί για χρέη που εκείνοι τον ''υποχρέωσαν'' να φορτωθεί! 
 
Καλά έλεγε η μητέρα μου : ''όταν χαθεί η τσίπα πάει τέλειωσε!'' Και η τσίπα στην εξουσία έχει χαθεί προ πολλού! Από τότε που πλούτιζαν ορισμένοι εις βάρος της πλάτης του λαού, πιθανόν και κάποιοι να πλουτίζουν ακόμα. Χωρίς ντροπή και συναίσθηση, όταν ήρθε ο λογαριασμός μας τον έστειλαν για πληρωμή!

Κατάλληλη στιγμή για να βουτήξουν ασημικά, χρυσαφικά, περιουσία Δημόσια και Ιδιωτική, εδάφη, όλα! Οι γνωστοί μας άγνωστοι φίλοι, Σύμμαχοι του χθες, Εταίροι του σήμερα και γείτονες! Εμείς έχουμε ξεχάσει να διεκδικούμε εδώ και χρόνια .... μόνο υποχωρούμε, παραχωρούμε και λέμε ΝΑΙ! Και μην το παίζουν παρθένες κάποιοι, όλοι έχουν ποσοστό ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει!

Κι ο Τούρκος καραδοκεί για ''ατύχημα'' στο Αιγαίο, εξαπολύοντας καθημερινά απειλές και παραβιάζοντας εναέριο χώρο και ύδατα! Η κατάσταση κρίσιμη, ο καλός Θεός να βάλει το χέρι του! Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες , οι εκτελεστές και τα κοράκια περιμένουν στη γωνία κι εμείς βρεκεκεκέξ κοάξ κοάξ.... 
 
Πώς καταντήσαμε; Πώς μας κατάντησαν ή καλύτερα .... πώς το επιτρέψαμε να μας καταντήσουν έτσι! Ψυχραιμία και εγρήγορση!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα ... 01/03/2018

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

θΕΑΤΡΟΥ ΚΥΚΛΟΙ ΝΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Καρναβαλιστές και Κουρσάροι εν δράσει....Στην κόψη του ξυραφιού οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - «Η Ελλάδα είναι εκείνη που μας προκάλεσε στα Ίμια» είπε ο Γιλντιρίμ... πάνε να βγουν και από πάνω, αλλά πες μου μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; 
 
Στήνουν και σκοπιά απέναντι από τα Ίμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις λίγο πιο πέρα στην Αλικαρνασσό, μας είπε κιόλας ότι τα Ίμια είναι δικά του ... κι εμείς τι; Μόνοι, απροστάτευτοι και άφραγκοι! Ούτε ΕΕ , ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΗΠΑ μπορούν να του τρίξουν τα δόντια του Σουλτάνου! Ή μήπως αδιαφορούν;... Ή μήπως το σχέδιο πιθανής διαφοροποίησης συνόρων τους βρίσκει σύμφωνους;

Κι ενώ ο Ερντογάν λοιπόν προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας μεταξύ των άλλων:«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», το ίδιο και οι Σύμβουλοί του λέγοντας πως η Αμερική βάζει την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και αποκαλώντας μας μύγα που θα τα βάλει με τιτάνα, ομοίως ανοιχτά μέτωπα το Σκοπιανό για το όνομα, ο Ράμα με τις απαιτήσεις του και οι Βούλγαροι από κοντά, μέσα παίζουμε μπάλα! Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σε μια διαρκή κόντρα για τις καρέκλες. Η μια εύχεται την αποτυχία της άλλης, χωρίς να υπολογίζουν την κρισιμότητα των στιγμών, χωρίς να υπολογίζουν πως η όποια αποτυχία θα βλάψει την πατρίδα και τους Έλληνες!

Δημοσιοποιούμε και δίνουμε εκτάσεις και προεκτάσεις στην κάθε παρόλα που ξεστομίζει κάποιος χωρίς σκέψη και δημιουργούμε μόνοι μας θέμα, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει! Ας είναι καλά τα ΜΜΕ που βοηθούν σε αυτό! Με την έμφαση που δίνουμε σε λεγόμενα και μάλιστα μεμονωμένες φράσεις τις περισσότερες φορές χωρίς τα συμφραζόμενα, δημιουργούμε κλίμα δυστυχώς αντίθετο με τα συμφέροντα μας! Πρόκειται για λάθος, κακή εκτίμηση ή πρόθεση; Με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει! Πάντως με το να μιλάμε για Κυβέρνηση συμμορία, συμμορίτες. αλήτες που πρέπει να πληρώσουν, να μιλάμε για σκευωρίες και άλλα παρόμοια και μάλιστα αυτά να βγαίνουν από την Αντιπολίτευση ευκαιρίας δοθείσης με το σκάνδαλο Novartis, ούτε που μας περνάει απ' το μυαλό ότι ο μπάρμπας μπορεί να κάνει ένα ντου με πρόφαση να μας σώσει, (ειδικά τη μειονότητα, τα παιδιά του όπως τα λέει) από τους συμμορίτες; ... Κάτι σαν κι αυτό που έκανε στην Κύπρο τότε;

Ήδη τόλμησε να χτυπήσει προειδοποιητικά, να μιλήσει για δική μας πρόκληση, να πει με θράσος πως τα Ίμια είναι δικά του, να φτιάχνει στρατιωτική βάση απέναντι στα Ίμια και να λέει πως η Αμερική μας βάζει, άρα προετοιμάζει έδαφος για άλλοθι στην όποια του παρέμβαση ! 
 
Και η Βουλή χτενίζεται! Κάποιοι δεν ''καταδέχονται'' καν , να μιλήσουν ή να ενημερωθούν για τα θέματα και Σκοπιανό και θέμα Αιγαίου! Κρατούν μια ντουντούκα και ξεφωνίζουν τους απέναντι, μόνο που οι απέναντι εν προκειμένω είναι εντός Βουλής, εντός Χώρας !
Δυστυχώς οι Μεγάλοι μας δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις και συνθήκες για να πετύχουν τα σχέδια τους ! Οικονομική δυστοκία, ασυνεννοησία, εμπάθεια, απουσία ομοψυχίας, ελλιπείς εθνικές επιδιώξεις και θέσεις, διχόνοια και ισοπέδωση αρχών και θεσμών .... είμαστε ευάλωτοι χωρίς αντιστάσεις !... Πολιτικό ανάστημα δεν υπάρχει συν του ότι κουβαλάμε ''αναθέματα'' υποχωρήσεων παρελθόντων ετών!

Φυσικά κάπου το αφήσαμε κι εμείς να μας συμβούν όλα αυτά, γιατί ενδώσαμε στο κυνήγι της καλοπέρασης και προσπερνούσαμε τρέχοντας , παραβλέπαμε πολλά άλλα που τώρα πληρώνουμε! Και ένας Θεός ξέρει τι ακόμα θα πληρώσουμε!

Δέκα χρόνια ''Μνημονιακός Έρωτας'' στη ζωή μας! Μια σχέση πάθους, μίσους, λατρείας, οργής, υποταγής... εξάρτησης! Εν δυνάμει Βαλεντίνοι και Βαλεντίνες 12 μήνες το χρόνο όλοι! Φέτος έπεσαν όλα μαζί, πίτες με σερπαντίνες και μάσκες, Βαλεντίνοι με Απόκριες, μασκαράδες, κουρσάροι, Καρναβαλιστές κ. ά. έτσι για να μην βαριόμαστε δηλαδή!

Το ερώτημα είναι θα καταφέρουμε έστω και την τελευταία στιγμή να φτιάξουμε κάστρο απόρθητο για τους Κουρσάρους που μας κυκλώνουν; Ή θα δείχνουμε ο ένας τον άλλον στον Κουρσάρο, ενώ εκείνος θα αλωνίζει στα νερά μας; Καλή Σαρακοστή!!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : ΕΦΗΜ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... σελ. 5 /22/02/2018

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε θαύμα τρεις και το μεγάλο τέσσερις.....Πέρασε και η Ιοκάστη , σάρωσε με βροχές και χιόνια στα ορεινά, έτσι θα πηγαίνουμε τώρα τον καιρό με ονόματα! Έπεσαν βλέπεις και όλα μαζί θέμα το Σκοπιανό με το όνομα, συλλαλητήριο στην Αθήνα και ως''εκ θαύματος'' από την επομένη κιόλας έσκασε το θέμα Novartis και οι έντονες πιρουέτες εμπλεκομένων , απέσπασαν κάθε προσοχή από οτιδήποτε προηγούμενο!

Πριν καν πάει ο φάκελλος στη Βουλή, αρκετοί σε κατάσταση αμόκ φοβέριζαν θεούς και δαίμονες και απειλούσαν με μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση και μάλιστα κάποιοι είπαν την επομένη το πρωϊ θα πήγαιναν στον Αρειο Πάγο για μήνυση! Αλήθεια δεν το παρακολούθησα το θέμα ... οι μηνύσεις έγιναν;
Τι έχει γίνει τελικά; Εθιστήκαμε να ζούμε με διαπιστώσεις και αποκαλύψεις σκανδάλων, να αναλώνουμε τα πάντα μας στην ανάλυση τους κατ' εικασίαν και μετά τι; ... περνάμε στα επόμενα; Κάπως έτσι δεν γίνεται;

Είναι θλιβερό πάντως πριν καν δουν τις αναφορές ή καταγγελίες να μιλούν οι Κύριοι της Αντιπολίτευσης για σκευωρία Κυβέρνησης με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ... να μιλούν για ''συμμορία'', να απειλούν τους προστατευμένους μάρτυρες πως θα τους βρουν και να δεις τι θα πάθουν... να τους αποκαλούν ''κουκουλοφόρους'' κ.α. εκφράσεις , φράσεις και κοκοράκια απείρου κάλλους! Και είναι θλιβερό γιατί πάνω στο μεθύσι τους να πλήξουν την Κυβέρνηση, ισοπεδώνουν θεσμούς .... δηλαδή όλοι βαλτοί και στις προσταγές της Κυβέρνησης , ακόμα και το FBI που ψάχνει το θέμα; Τόση δύναμη δίνουν σ' αυτή την Κυβέρνηση, να έχει στις διαταγές της τους πάντες μέσα και έξω; Κι αν όντως πρόκειται για ''συμμορία'' όπως την αποκαλούν γιατί δεν κάνουν κάτι να σώσουν τη Χώρα και τους πολίτες από μια ''συμμορία;'' .... Συνέλθετε Κύριοι, για τους σκεπτόμενους γελοιοποιείστε με το να φέρεστε έτσι!

Αλήθεια αν ένας απλός πολίτης περνούσε σε χαρακτηρισμούς παρόμοιους και απειλούσε, δεν θα υφίστατο τις συνέπειες του νόμου; Δεν είναι άνισο λοιπόν μέσα σε όλα τα άνισα μεταξύ Βουλής και Κοινωνίας έξω, οι Πολιτικοί να λένε ότι θέλουν, όπως το θέλουν, να ψεύδονται, να τάζουν, να κακοδιαχειρίζονται Ταμεία, να βρίζουν, να σπαταλούν Δημόσιο Χρήμα και τόσα άλλα και να μην υπόκεινται σε κανένα έλεγχο, ή τιμωρία; Και μέχρι να αποφασίσει μια Εξεταστική να έχει παραγραφεί το όποιο αδίκημα; Δηλαδή τα ''σκάνδαλα'' βγαίνουν στην επιφάνεια μόνο και μόνο για να μονοπωλούν την κοινή γνώμη και να επισκιάζουν /κουκουλώνουν άλλα θέματα ; Τα τελευταία 20 χρόνια ουκ ολίγα σκάνδαλα απασχόλησαν το Πανελλήνιο άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο χρόνο. Κατάληξη μάθαμε και μάλιστα αν κάποιος κρίθηκε ένοχος και πλήρωσε γι' αυτό;

Και πόσο ωραίο ακούγεται στους έξω ειδικά, το να αποκαλεί μια Αντιπολίτευση συμμορία μια Κυβέρνηση, ισότιμη με Μαδούρο,( ακόμα και με Ερντογάν ακουστηκε )και μάλιστα σε ''συνεργασία'' με τη Δικαιοσύνη, ε; Τι κύρος Κράτους για να διαπραγματευτεί και να κλείσει συμφωνίες ε; Φοβερή ''διαφήμιση'', εύγε για μια ακόμα φορά! Είσαστε τόσο τυφλωμένοι από τη δίψα της εξουσίας που δεν σας νοιάζει η όποια αποτυχία του Κράτους, ούτε το αν θα βλάψει το λαό μια αποτυχία, αρκεί που θα χρεωθεί στην Κυβέρνηση!

Ωστόσο για να ξέρουμε τι λέμε σκάνδαλο υπάρχει, άλλωστε τα ''bonus'' σε γιατρούς και φαρμακοποιούυς που επετύγχαναν στόχους προώθησης φαρμάκων υπαρκτά δεκαετίες τώρα στον τόπο μας, όπως και τα φακελάκια ''ταρίφες'' ιατρών (κάποιων ευτυχώς όχι όλων). Φυσικά αφού υπήρχαν αυτά τα ''bonus'' σίγουρα θα υπήρχαν και άλλα σε άλλες βαθμίδες χρήσιμες για ανάγκες της κάθε Εταιρείας στην αγορά.

Άρα βασικά θα έπρεπε και τους 300 να ενδιαφέρει η έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα χρηματισμού ώστε να βγει κάποτε στο φως η αλήθεια και να σχολάσει το πάρτυ. Αντιθέτως αυτό που είδαμε από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το θέμα, ήταν μία κατάσταση αμόκ! Αφορίστηκε το ''σκάνδαλο'' ως σκευωρία ... άρα ή δική τους αθωότητα, αθωώνει κατ'επέκτασιν και το όλο θέμα δωροδοκιών; Ή μήπως ακούστηκαν ''ονόματα'' ακριβώς για να υπάρξει αυτή η αντίδραση και να κλείσει το θέμα της δωροδοκίας, μια κι έξω, πιο κάτω ;

Ο χρόνος θα δείξει, εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε... ωστόσο για την ώρα και το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια ξεχάστηκαν και οι Πληστειριασμοί και ότι άλλο έχει ψηφιστεί ή πρόκειται να εφαρμοστεί εντός του 2018.

Καρναβάλι έχουμε όλο το χρόνο ... καλές Απόκριες εύχομαι!!
Νίκη  Παπουλάκου

Πηγή: ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ'' Ψυχανεμίσματα... 15/02/18


Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Όλα τα κοράκια ζητούν...

«Η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την ένταξη της Π ΓΔΜ στο ΝΑΤΟ». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, σχετικά με τη θέση της Συμμαχίας στο θέμα του ονόματος!.. Λογικά θα έπρεπε να έχουν πρεμούρα οι Σκοπιανοί, αυτοί ''καίγονται'' για επίλυση του θέματος και ένταξη! Πώς τα καταφέραμε πάλι αντί να έχουμε το πάνω χέρι, να είμαστε από κάτω και να ''καιγόμαστε'' για λύση;

Προκλητικός ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ: «Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε μακεδονικά, είναι δικαίωμά μας»
«Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Η “μακεδονική” γλώσσα είναι μια αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνουμε κάποιους πολίτες στην Ελλάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες...» Αυτοπροσδιορίζονται; Εξ' ιδιων κρίνει τα αλλότρια; Αυτό το ''μιλάμε Μακεδονικά'' ... ας μας παρουσιάσει κάποια Αρχαία γραπτή μαρτυρία που να αναφέρει Μακεδονική γλώσσα ή να είναι γραμμένη στα Μακεδονικά του! Αν η κάθε διάλεκτος που προκύπτει στα διάφορα μέρη , θεωρείτο και γλώσσα έθνους, τότε θα είχαμε μύρια έθνη.

Ο Νίμιτς επίσης είπε :Τα θέματα που είναι υπό διαπραγμάτευση έχουν να κάνουν με το όνομα της χώρας! Άρα κατ' αυτόν ταυτότητα, εθνότητα κλπ. θεωρούνται επικυρωμένα, δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα!. Πιθανόν και βάσει αυτής της πεποίθησης του ερμήνευσε τη θέση της Ελλάδας ως προς την εθνικότητα, θέση αποδοχής!...

Και ο Ράμα της Αλβανίας μεταξύ των άλλων : Δεν θέλουμε να βλάψουμε τα άλλα (θέματα). Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αυτά που μας ανήκουν» δήλωσε, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά το «δίκαιο αίτημα» των Τσάμηδων για την τοποθέτηση ενός μνημείου στην Ήπειρο ως … «ανάμνηση».
Συνωστισμό από ''κοράκια'' διεκδικήσεων έχουμε! Οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς με τις αξιώσεις περί Αιγαίου και τις καθημερινές παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου! Άσε τις δια στόματος επιθέσεις... Σύμβουλος του Ερντογάν είπε πως θα κόψει χέρια και πόδια όποιου πατήσει στα Ίμια... ακόμα κι αν είναι Υπουργός ... και η Ελλάδα θα πάθει ότι και η Β.Συρία !. .. Κατά τα λοιπά θέλουν να μπουν στην ΕΕ και είμαστε και οι 2 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ! Για ποιες συμμαχίες λοιπόν μιλάμε ή συνεταιρισμούς, όταν δεν διασφαλίζουν την ήρεμη και ομαλή συνύπαρξη μεταξύ των Κρατών και ίση μεταχείριση;

Ο λαός στο δρόμο για πρώτη φορα μετά τα τόσα χρόνια καναπέ βγήκε να φωνάξει ''φτάνει πια είμαστε κι εμείς εδώ και είμαστε όλοι Έλληνες''! Πλημμύρισε η Αθήνα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, πολλά πούλμαν μετέφεραν κόσμο προς Αθήνα παρά τον ''εκφοβισμό'' των τελευταίων ημερών δεν πτοήθηκε και κατέβηκε! Πολλά τα εμπόδια για την πρόσβαση στο σημείο, μπλοκάρισμα πούλμαν σε απόστάσεις από το σημείο του συλλαλητηρίου, διάφορα τρκ για να καθυστερήσουν ή να παρεμποδίσουν το πλησίασμα στο χώρο της διαδήλωσης. Παρά ταύτα ήταν όντως μια μεγάλη συγκέντρωση ίσως η μεγαλύτερη της τελευταίας 10ετίας και φυσικά πάλι για κάποιους αριθμούσε Χ χιλιάδες κόσμου και για άλλους Ψ χιλιάδες ... ανάλογα με την βαθμό μυωπίας του καθενός! Και φυσικά δεν έλειψαν και οι ''τίτλοι'' για τον κόσμο που διαδήλωσε! Αν όποιος κρατάει σημαία Ελληνική και αναφωνεί τον Εθνικό Ύμνο είναι φασίστας αλλίμονο μας! Ντοπή και θλίψη για τα μυαλά που κυκλοφορούν και σκέφτονται έτσι! Σε μια διαδήλωση και μάλιστα δημοκρατικής Χώρας, σε μια διαδήλωση/διαμαρτυρία ο καθένας μπορεί να κατέβει για το θέμα που θέλει να διαμαρτυρηθεί! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα Εθνικό θέμα ... με ποιο δικαίωμα θα απαγορεύσει στον άλλον του τάδε κόμματος να μην είναι παρόν ή της τάδε Κοινωνικής τάσης, και πόσο έξυπνος θεωρεσαι με το να μην διαδηλώνεις για αυτά που θέλεις επειδή και διότι μπορεί να είναι και Χ ή Ψ κάποιος εκεί και κινδυνεύεις να χαρακηρισθείς το ίδιο;...Από κάποιους που σκέφτονται όπως εσύ μόνο!...

Πάντως τον παλμό της Κοινωνίας τον έχουν γραμμένο, μόνο ότι και όταν τους βολεύει ερμηνεύουν προς ίδιον όφελος και χειροκροτούν ή καταδικάζουν, ειρωνεύονται αναλόγως, όλοι ανεξαιρέτως! Δεν έγινε και ''σεισμός'' έσπευσαν να πουν κάποιοι θεωρώντας αμελητέα ποσότητα τον κόσμο στην συγκέντρωση ... κάποιες χιλιάδες όπως είπαν ειρωνικά! Μην το πολυλέτε Κύριοι αυτό γιατί πικάρετε όλους αυτούς που βγήκαν για να πουν σε εσάς και τους πάντες εντός και εκτός Χώρας ''είμαστε κι εμείς εδώ και είμαστε Έλληνες!'' Και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τη συνέχεια! Αγνοήσατε το 60% του δημοψηφίσματος τότε, αγνοείτε τις ''κάποιες χιλιάδες'' τώρα ... μην ξεχνάτε όμως ότι και η δική σας εξουσία από ''κάποιες χιλιάδες'' κερδήθηκε κι όχι από το σύνολο του Ελληνικού λαού! Επομένως σεβασμός ακόμα και στις λίγες ''κάποιες χιλιάδες''!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : ''Φωνή των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα...08/02/18

Η φωτο από το in.gr

Το ''ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ'' των περικοπών οι πλειστηριασμοί!....Σε μια 4ετία το Eurogroup θέλει να έχουν πραγματοποιηθεί 130 χιλ. πλειστηριασμοί (σύμφωνα με την Έκθεση της Κομισιόν ). Φυσικά το διέψευσαν στη συνέχεια πως έχουν δεχθεί κάτι τέτοιο οι δικοί μας, όμως και με απλή λογική να το δει κανείς σίγουρα θα υπάρξουν πλειστηριασμοί, έφτασε ο κόμπος στο χτένι για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και για οφειλές προς το Δημόσιο ή Ταμεία! Για πόσο ακόμη θα εμποδίζονται από παρεμβάσεις πολιτών; Το να εμποδίζονται διαμαρτυρία είναι, λύση δεν είναι, όχι!Πρέπει όλοι, πολιτικοί και πολίτες να αποδεχθούμε την όποια ευθύνη μας αναλογεί για την όλη αυτή την κατάσταση. 
 
Όλοι εσείς που ψηφίσατε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αφαίρεση Δώρων, προσθέσατε νέους φόρους άγνωστους ως χθες κλπ., αποκλείεται να μην καταλαβαίνατε πως αυτό θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των πολιτών σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους στο εγγύς ή το πιο βαθύ μέλλον! Τώρα φθάσαμε στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ των πλειστηριασμών! Οι μόνοι άμοιροι ευθυνών είναι η μερίδα εκείνη που δεν άπλωσε τα πόδια της έξω από το πάπλωμα, αλλά και δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάποιοι θα της έπαιρναν ολόκληρο το πάπλωμα και θα έμενε εκτεθειμένη! Ως προς αυτή την μερίδα πολιτών τα μέτρα λειτούργησαν ''εγκληματικά''! Προς τι λοιπόν οι κλαυθμοί και οδυρμοί; Γνωρίζατε, ας μην υποκρίνεστε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση! Όσο για την προστασία της Α΄ κατοικίας ίσχυε μισή , ήτοι μόνο για χρέη προς Τράπεζες και όχι προς Δημόσιο ή άλλον Οργανισμό αφ' ενός και αφ' ετέρου κάποιος που έχει και κάτι παραπάνω από μία Α΄ κατοικία, τα δίνει και σώζει αυτήν μόνο! Βέβαια θα μου πεις ''απ' το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα'' .... 

΄Ομως δεν είναι έτσι ... η ουσία είναι ότι χρεοκοπήσατε τη Χώρα και μεταβιβάσατε την χρεοκοπία σε κάθε σπίτι, ενεχυριάζοντας την ιδιωτική περιουσία! Οι φόροι και τα τοιαύτα, απομυζούν κάθε αποταμίευση μέχρι ρευστοποίησης της όποιας ιδιωτικής περιουσίας! Δυστυχώς αυτός ο δρόμος δεν έχει γυρισμό. Με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι θα προστίθενται στην αδυναμία πληρωμής και θα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό! 
 
Βγαίνει κι ο Μοσκοβισί να μας πει πως έκλεισε η 3η αξιολόγηση και είναι μια καλή μέρα και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη «όχι μόνο γιατί η Ελλάδα αναμένεται να βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα, αλλά γιατί θα είναι πάλι μια "κανονική" χώρα στην Ευρωζώνη».! Τώρα πώς εννοεί το ''κανονική'' Χώρα με εξαθλιωμένους πολίτες να μας το πει κι αυτό!.. Όπως και για πολλοστή φορά ακούσαμε , αυτή τη φορά την Κα Λαγκάρντ να παραδέχεται πως η διάσωση των τραπεζών -κι όχι η διάσωση της Ελλάδας- ήταν πρώτη προτεραιότητα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2010!!.. Προσωπικά δεν είχα καμιά αμφιβολία περί τούτου από το 2010! Άλλη μια διαπίστωση λοιπόν, κι αυτό είναι όλο! 'Οτι έγινε έγινε ....όσοι καταφέρουν και επιβιώσουν καλώς, οι λοιποί θυσιάστηκαν πάνε... προοπτική επαναφοράς καμία! Όπως και το σκεπτικό από αρχής της κρίσης ήταν : ''όποιος έφαγε , έφαγε, από εδώ και μπρος ελέγχονται όλα''. Για το αν ''ελέγχονται όλοι'' διατηρώ τις επιφυλάξεις μου!

Έδωσε κι ένα βροντερό παρόν ο λαός στη Θεσσαλονίκη, τους αιφνιδίασε δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν (και αυτό φάνηκε από τις αστείες αντιπαραθέσεις περί του αριθμού των συγκεντρωθέντων, την προσπάθεια χλευασμού και γελοιοποίησης της συγκέντρωσης, χαρακτηρισμοί διάφοροι κλπ), ας καταλάβουν κάποιοι πως η αντίδραση του κοινού δεν είναι πάντα προβλέψιμη,ποτέ δεν ξέρεις τι θα τον σηκώσει από τον καναπέ για να βγει στο δρόμο! Συνήθως ασήμαντες αφορμές ενεργοποιούν σημαντικά χρόνια αίτια καταπίεσης και υπομονής! Επίκειται η συγκέντρωση στην Αθήνα, εύχομαι να μην της παραποιήσουν κάποιοι, το αυθόρμητο !

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, αναπόσπαστο μέλος της ιστορίας μας!! Με αίμα και αγώνα την πήραμε πίσω και ας όψονται οι ''φίλοι/σύμμαχοι'' μας της στρογγυλής τραπέζης ,που όταν έκαναν τη ''μοιρασιά'' την έκοψαν γεωγραφικά σε 3 κομμάτια (όπως έγινε και μετά το ''40 με τη Β. Ήπειρο, τη βάψαμε με αίμα και πίσω δεν μας την έδωσαν)! Όσον αφορά για την χρήση του ονόματος και ιστορίας μας, για έτη το ανεχθήκαμε και δυστυχώς ισχύει το ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''! Αλλά ούτε ως ''ανάδοχοι'' δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας στην εύρεση ενός νέου ονόματος ... περιμένουμε τόσο εύκολα να τα βρούμε με τους Σκοπιανούς; Δύσκολο!....
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : ''Η Φωνή των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα... 01.02.18

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Εθιστήκαμε στα άσχημα;....

 Πέρασε κι ο ''Θησέας'', τώρα η φονική καταιγίδα ''Φρειδερίκη'' σαρώνει την Ευρώπη. Δέκα νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε πίσω της !Οι χώρες που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.  Στη Γερμανία οι άνεμοι έτρεχαν με 200 χλμ. την ώρα και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε Ολλανδία και Βέλγιο οι πτώσεις δέντρων αποδείχθηκαν θανάσιμες. Οι άνεμοι αναποδογύρισαν ακόμη και νταλίκες. Οπως δείχνουν τα στοιχεία η Φρειδερίκη αποδεικνύεται μια από τις χειρότερες καταιγίδες που χτυπά την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.  Κι εδώ είχαμε ανέμους με 138 χλμ. την ώρα ξεριζώνοντας δένδρα σε πολλές περιοχές της Χώρας, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Τελικά αναρωτιέμαι τα προηγούμενα χρόνια πώς ζούσαμε με καταιγίδες και τυφώνες ''αβάφτιστους''; Ή μήπως ξαφνικά προέκυψαν με ονόματα; ΄Η μήπως πρόκειται για νέα γενιά καταιγίδων και τυφώνων;

Τέλος πάντων, γεγονός είναι ότι ακραία καιρικά φαινόμενα διαδέχονται το ένα το άλλο σε όλα τα σημεία του Πλανήτη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και ανθρώπινα θύματα πιο συχνά πυκνά απ' ότι συνέβαινε παλαιότερα! Μας βαρέθηκε ίσως ο Πλανήτης, τον κακοποιούμε κι εμείς, οπότε κάποια στιγμή πληρώνουμε το τίμημα! ...

Επί πλέον όλα αυτά μας θυμίζουν πόσο ανήμποροι και αδύναμοι είμαστε μπροστά στη φύση και το σύμπαν, μπροστά στο μένος του καιρού και παρ' όλα αυτά κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως είναι θεοί, κυρίαρχοι των πάντων...Γης, Πλανητών, Σύμπαντος, ετοιμάζουν ακόμα και ''απόβαση'' επεκτατική σε άλλον Πλανήτη /Πλανήτες! 
 
Οι καταστροφές πάλι αντί να μας συνετίσουν και να συνειδητοποιώντας την ματαιότητα της ζωής και της ύλης που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει καπνός, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αντιθέτως όλο και περισσότερο υλιστές, άθεοι, ματαιόδοξοι και ατομιστές γινόμαστε! 
 
Αλλά βέβαια παίζει ρόλο και αυτό, το ότι έχει επέλθει εθισμός με όλα τα άσχημα! Εικόνες καταστροφών, πολέμου, βίας, φτώχειας... τι να μας πουν; Έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας κι αυτό είναι όλο! Εξ' ού και η ''επιλεκτική'' θλίψη και θρήνος κατά περίπτωση! Έγινε π.χ. τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία; Θρηνούμε διαδυκτιακά για μέρες! Έγινε κάτι σε Χώρα Αφρικής, Ασίας; Περνάει στα ψιλά και αν! Λες και είναι προγραμματισμένο πλέον το συναίσθημα να λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά!

Πρέπει κάπου, κάποτε να ξεφύγουμε από την ρομποτική οδό στην οποία μας έχουν εντάξει και να βρούμε το χαμένο μας εαυτό, με κρίση και συναίσθημα ανεξάρτητο από τη μάζα!

Πέρα από τις καταιγίδες και το χιονιά έχουμε και τις σεισμικές δονήσεις καθημερινά εντός και εκτός συνόρων! Κάθε μέρα και κάποια περιοχή μας κουνιέται! Άραγε για όλες τις σεισμικές δονήσεις, ειδικά τις φονικές σε άλλα κράτη, φταίει ο Εγκέλαδος μόνο ή και οι διάφορες πυρηνικές δοκιμές κ. ά.; Δεν περιμένω σαφή ούτε υπεύθυνη απάντηση φυσικά!

Και μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ που επικρατεί από άσχημες ειδήσεις να και μια καλή :« από το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς σε 100 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια Αττικής, ξεκινάει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.» Σίγουρα είναι μια καλή κίνηση γιατί δυστυχώς και από αυτό πάσχουμε! Τόσο αίμα στην άσφαλτο κάθε μήνα... κάθε χρόνο... έλεος πια! 
 
Κατά τα λοιπά το πολυνομοσχέδιο πέρασε και ψηφίστηκε με μέτρα που θα μας ακολουθούν για χρόνια, βγούμε δε βγούμε από Μνημόνια. Έχουμε μέλλον πείνας και δουλείας για 2-3 γενιές ακόμα! Και εν μέσω κρίσης, κόκκινων δανείων και χρεών γενικότερα, διαβάσαμε και αυτό : Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων (11,7%) το 2017. Ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 3,4%».!... Απ' ότι φαίνεται λεφτά υπάρχουν, μόνο που βρίσκονται σε λίγες τσέπες! Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ.''Η Φωνή των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα.... 25/01/2018

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Καιρός να βγάλουμε το πλαστικό απ' τη ζωή μας....

Εισήλθαμε στη νέα Χρονιά, ας ευχηθούμε να την διανύσουμε αλώβητοι και να βγούμε νικητές κάθε δυσκολίας! Κι επειδή οι μέρες απαιτούν ανασκόπηση και απολογισμό, θυμήθηκα μεταξύ των άλλων ... στις 2 Γενάρη πριν 17 χρόνια, ξυπνήσαμε με Euro! Ότι κόστιζε 50 Δρχ. έγινε 0,50 λεπτά του Εuro, ήτοι 170 Δρχ. και για να μην καταλάβει ο Έλληνας τη μείωση του εισοδήματος του με αυτή την είσοδο στο νέο νόμισμα, άρχισαν αφειδώς οι παροχές καρτών και δανείων! Στόχος η πλαστή ευμάρεια με πλαστικό χρήμα και με φυσικό επακόλουθο την υπερχρέωση των νοικοκυριών! Παράλληλα οι φούσκες των ενοικίων, οδήγησαν στο στεγαστικό δάνειο με το σκεπτικό ''τι να τα δίνω στον ιδιοκτήτη, τι στην Τράπεζα που μπορεί να μου μείνει στο τέλος το σπίτι''! 
 
Τη συνέχεια όλης αυτής της μεθόδευσης , πιστεύω την ξέρουμε όλοι! Την κατάληξη της κατάστασης , θα την βιώσει ο καθείς κατά περίπτωση!
 
Ειλικρινά χάρηκα που τα ΜΜΕ έδειχναν εικόνες ευημερίας , συνοδευόμενες και από σχόλια περί κινήσεως της αγοράς όπως παλιά , ψώνια για ρεβεγιόν, το αδιαχώρητο στους δρόμους και τα μαγαζιά, πληρότητα σε Τουριστικούς προορισμούς κ.λ.π. κ.λ.π. ... σε βαθμό που ξεχάστηκα για λίγο και βρέθηκα χρόνια πίσω στις μέρες της εικονικής ευημερίας! Το ίδιο μας δημιουργούν και τώρα, ή τουλάχιστον προσπαθούν να μας δημιουργήσουν, μια εικόνα πως όλα βαίνουν καλώς, η αγορά κινήθηκε, ο κόσμος ταξίδεψε ... μια χαρά το βοήθημα των εορτών κι ας πεινάς ή χρωστάς όλο το χρόνο! Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και κατά περίπτωση, ας μην παρασυρόμαστε από τις εικόνες και τα λόγια της οθόνης!

Όπως τώρα με τις πλαστικές σακούλες! Σάλος έχει ξεσπάσει, άσε στο διαδίκτυο διάφορες ατάκες πικάντικες ή μη σχετικές με το θέμα! Κάτι που έχει επιβληθεί από την ΕΕ και σε πολλά Κράτη της ΕΕ εφαρμόζεται ήδη εδώ και καιρό! 
 
Η απόσυρση του πλαστικού από τη ζωή μας είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει εδώ και καιρό. Βλάπτει τον πλανήτη κι εμάς κατ' επέκταση! Εμείς θα έπρεπε να είχαμε επαναστατήσει για να αποσυρθεί! Εμείς θα έπρεπε να το είχαμε βγάλει τουλάχιστον από την καθημερινότητα μας! Μας ενοχλεί η χρέωση της σακούλας; Ίσως είναι ένας τρόπος για να το βγάλουμε από τη ζωή μας, αφού δεν το κάνουμε από μόνοι μας! Δεν θα πάθουμε και τίποτα να θυμηθούμε και πάλι το δίχτυ της μαμάς ή της γιαγιάς για κάποιους, ή την τσάντα πολλαπλών χρήσεων που είχαν οι μαμάδες μας όταν έβγαιναν για ψώνια!

Κι ένα δείγμα στο πόσο επηρεάζει η ''προπαγάνδα'' : τα Lidl χρέωναν την πλαστική σακούλα εδώ και καιρό, καθόλου σάλος δεν είχε γίνει και παρατηρώντας κόσμο στα Ταμεία, πλήρωναν οι περισσότεροι την πλαστική σακούλα αγόγγυστα! Τώρα με την προπαγάνδα που έχει γίνει, αντιδρούν ,όχι μόνο εκεί αλλά παντού, ή δρουν με το να προμηθεύονται τσάντες πολλαπλών χρήσεων, αρνούμενοι την πληρωμή της πλαστικής! Βέβαια η πληρωμή της σακούλας δεν καθαγιάζει τη ζημιά που επιφέρει η διακίνηση πλαστικού, ούτε ο πλανήτης σώζεται και όλα επιστρέφουν σε αγνές αφετηρίες! Ευκαιρία να μαζέψουν κι άλλο χρήμα (υπολογίζουν κάπου 170 εκατομ. εκ των οποίων τα 40-45 εκατομ. φόρος) ... κι αν καταφέρουν να κάνουν και κάποιους να απαρνηθούν το πλαστικό είναι κι αυτό κάτι! Διαφορετικά , αν δεν επρόκειτο για κατά βάση εισπρακτικό μέτρο, από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η οικολογική ζημιά που επιφέρει το πλαστικό, θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί! Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο καθότι παίζονται συμφέροντα και Κεφάλαια στον τομέα παραγωγής πλαστικού και διανομής!

Από το αναλωνόμαστε λοιπόν στη μάχη κατά της επιβολής τιμήματος, ας σταθούμε προ των ευθυνών μας κι ας πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις για το πρόβλημα!

Και κλείνω με μια ευχή ακόμη για τη νέα Χρονιά: όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο! Μοιάζει με απολογισμό μάχης.... το μήνα Δεκέμβριο είχαμε 17 νεκρούς και 582 τραυματίες στο νομό Αττικής μόνο! Αν είναι δυνατόν!....Και η ευχή αυτή για να πιάσει θέλει και τη δική μας συμμετοχή όταν κρατάμε το τιμόνι! Προσοχή και υπευθυνότητα! Δεν είναι μαγκιά το προσπέρασμα ή η υπερβολική ταχύτητα... η χελώνα έφτασε στο τέρμα , ενώ ο λαγός έφτασε δεύτερος! Καλή Χρονιά κι ο Αγιασμός των Υδάτων, εύχομαι να φωτίσει νου και ψυχή όλων μας!

Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 11/01/2018

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Κάθε χρόνο εύχομαι!...

Άλλος ένας χρόνος μας άφησε, ή μάλλον εμείς περάσαμε και τον αφήσαμε περνώντας στον επόμενο!
Το 2018 πρόβαλε μεγαλόπρεπο με χιλιάδες λαμπιόνια και πυροτεχνήματα στις πλατείες των πόλεων, με χιλιάδες τραπέζια φτωχικά ή πλούσια γιορτινά, αλλά και κάποιες χιλιάδες άστεγους στους δρόμους! Ωστόσο οι υπαίθριες εκδηλώσεις δίνουν και σ' αυτούς κάποια εικονική χαρά ας πούμε... αφού δεν υπάρχει σπίτι ή αγκαλιά διαθέσιμη!

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν ότι καλύτερο ... λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, δολοφονίες, αυτοκτονίες, λιτότητα, ανεργία, πείνα, συρράξεις, τρομοκρατικές ενέργειες, θύματα, ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές, φωτιές, άνοδος της Ακροδεξιάς, πλανισμένος ο θρόνος της Μέρκελ, μη αυτοδύναμες Κυβερνήσεις στην ΕΕ, καραβάνια προσφύγων στην Ευρώπη... αυτά και άλλα ίσως! ...
Έκανε και καλά βεβαίως βεβαίως, όπως το ότι οι πλούσιοι του Πλανήτη μέσα στο απερχόμενο 2017 έγιναν κατά 1 τρις πλουσιότεροι .... γι' αυτούς γεννάει κι ο κόκορας!  

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε το νεογέννητο 2018 να είναι πιο φιλικό προς όλους!! 
 
Κάθε χρόνο εύχομαι και κάθε χρόνο ελπίζω! Η κορύφωση του εντός μας ξεκαθαρίσματος η Πρωτοχρονιά! Ευτυχής ο άνθρωπος που φθάνει στην κάθαρση και λύτρωση, αφού περάσει όλα τα στάδια απογραφών, διαγραφών, αναθεωρήσεων και ζητήσει ή δώσει τις συγνώμες του! Ευτυχής ο άνθρωπος που καταφέρνει να ανοίγει τα παράθυρα στη ζωή ξανά κάθε χρόνο, μετά την περίοδο αυτογνωσίας και περισυλλογής, που μας καλούν να κάνουμε οι ημέρες των εορτών! Απελευθερωμένος από ότι τον βάραινε , βλέπει μπροστά, τη ζωή με άλλα μάτια κι απλώνει το χέρι για να πάρει τα δώρα της νέας Χρονιάς, ελπίζοντας σε καλύτερα από αυτά των προηγουμένων!
 
Οι ημέρες των εορτών μας καλούν να ελέγξουμε τα συναισθήματα και να αναμετρηθούμε με την αγάπη που υπάρχει μέσα μας και γύρω! Μας καλούν να απαλλαγούμε από κάθε κατώτερο συναίσθημα και να προχωρήσουμε ελεύθεροι και δυνατοί , με ανοιχτό μυαλό και καρδιά γεμάτη αγάπη!

Ο χρόνος είναι ορόσημο, για να μας θυμίζει μεταξύ των άλλων, γεγονότα και ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μας και χάθηκαν, είτε γιατί χώρισαν οι δρόμοι, είτε γιατί έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι! Μας δίνει έναυσμα να αναμοχλεύσουμε καταστάσεις και κατάλοιπα που πρέπει να ξεκαθαριστούν για να προχωρήσουμε παραπέρα υγιείς ψυχικά και πνευματικά! Να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη αυτές τις μέρες, αν και αυτό πρέπει να συμβαίνει κάθε μέρα! Πιότερο από τη θύμηση, μετράει η έννοια! Άλλο το θυμάμαι κι άλλο το νοιάζομαι! Μια προσφορά δρόμος! Το ''θυμάμαι'' είναι κάτι σαν τα λόγια δίχως πράξεις!

Εύχομαι λοιπόν σε όλους και στον καθένα χωριστά, αυτή η Χρονιά να τον βρήκε στην καλύτερη ψυχική και πνευματική κατάσταση, με διάθεση για ζωή και ''νέες περιπέτειες'', γιατί η ζωή μια περιπέτεια είναι από μόνη της! Εύχομαι υγεία που είναι το πολυτιμότερο αγαθό και που συνήθως το παραβλέπουμε, χαρούμενες στιγμές και αγάπη σε κάθε σπίτι! Εύχομαι λιγότερο πόνο αυτή τη χρονιά, ειρήνη στον Πλανήτη και στο Σύμπαν και καλύτερα μυαλά στους ισχυρούς της γης! Είθε η λιτότητα να μετριαστεί αν όχι να αποσυρθεί από την ΕΕ, είθε να καταλάβουν οι Κυβερνώντες μας (νυν, πρώην και επόμενοι) πως πρέπει να μπει μια φραγή στην περαιτέρω αφαίμαξη του Έλληνα πολίτη! Είθε να αποκατασταθούν οι αδικίες (και είναι πολλές πανάθεμα τες), είθε να γίνουμε μια Κοινωνία αγάπης, δικαίου, αλληλεγγύης και κοινής πορείας, κοινών διεκδικήσεων, κοινών επιδιώξεων! Μπορεί να φαίνονται ουτοπικά όλα αυτά, αλλά οι ευχές ας λέγονται, διαχέουν θετική ενέργεια που μπορεί κάπου κάτι να καθίσει ! 
 
Αφήσαμε πίσω το 2017 με ότι καλό ή κακό μας θυμίζει και περάσαμε στην καινούργια χρονιά ελπίζοντας και ευχόμενοι όπως πάντα, η κάθε νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, συνήθως γενικά και αόριστα!...Όσο πιο συγκεκριμένοι όμως είμαστε σε αυτό που ζητάμε όλο και περισσότερες πιθανότητες έχει να το βρούμε ή να έρθει να μας βρει!... Γενικά και αόριστα όταν ζητάμε, γενικά και αόριστα βγαίνουν στο δρόμο μας και τα χάνουμε! Καλή Χρονιά λοιπόν, με συγκεκριμένα θέλω, ξεκάθαρο μυαλό και καρδιά γεμάτη αγάπη και δύναμη!! Χρόνια πολλά και καλύτερα για όλους!!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 04/01/2018