Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η ζωή είναι απλή, εμείς την κάνουμε δύσκολη!






Οι άδειες σελίδες του χθες δεν γεμίζουν ότι κι αν κάνεις, όσο κι αν το θες! Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, χάνεις χρόνο κοιτώντας πίσω χαζεύοντας σελίδες κενές ή πονώντας για λάθη! Τρέχεις μέσα στο χρόνο …  αν δεν γεμίσεις καινούργιες στο σήμερα, αύριο πάλι άδειες σελίδες θα μετράς! 


Η ζωή μας φεύγει, ή μάλλον εμείς περνάμε και φεύγουμε, η ζωή είναι πάντα εκεί, μικραίνουμε στην ουσία κι όχι μεγαλώνουμε! Αυτό και μόνο θα έπρεπε να μας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι όσο περνούν τα χρόνια,  να επιζητούμε οτιδήποτε μας δίνει ζωή, οτιδήποτε μας δίνει χαρά, οτιδήποτε μας κρατά ζωντανούς, ενεργούς, δημιουργικούς! Τι από όλα αυτά κάνουμε; Σας αφήνω τη χαρά της απάντησης σε αυτό το ερώτημα!


Η ζωή είναι απλή, εμείς την κάνουμε δύσκολη! Και τα καλά και τα κακά όπως έρχονται φεύγουν. Το θέμα είναι πώς τα αντιμετωπίζουμε, πώς λειτουργούμε όταν μας βρουν και τι γεύση κρατάμε όταν μας αφήνουν! Τα πάντα απλή διεργασία του μυαλού και της ψυχής και πάμε παρακάτω στη ζωή! Αρκεί να τα έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας και να τα έχουμε τοποθετήσει στις σωστές θέσεις όλα. Από τη στιγμή που έχεις βρει π.χ. πως ο άλλος άνθρωπος  ξεσκεπάζεται για την αλήθεια ή το ψέμα του, αφού πάρει αυτό που ζητάει και να σου τύχει το αντιμετωπίζεις ψύχραιμα, χωρίς υστερικά γιατί και πώς και μη σου πω πως χαίρεσαι κιόλας που έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο γρήγορα και ξεμπέρδεψες μαζί του χωρίς μεγάλες φθορές!


Όταν πάλι δεν είναι αισθητή η απουσία σου, σίγουρα και η παρουσία σου δεν κάνει αίσθηση, οπότε είναι θέμα επιλογής σου και απόφασης το αν θα αποσυρθείς ή αν μείνεις για χ  λόγους δικούς σου κάπου, δεν θα έχεις όμως προσδοκίες ή απορίες!

 Μεγάλη υπόθεση να τα έχει βρει κανείς με τον εαυτό του… να ξέρει τι θέλει και γιατί κάνει κάτι, ακόμα και μια σχέση. Αν από την αρχή έχεις βρει το γιατί και τι ζητάς, προχωρείς το ζεις συνειδητά και αποφεύγεις τα βασανιστικά γιατί του τέλους, σε περίπτωση που δεν σου βγει αυτό που ζητάς! Τότε μόνο μπορείς να καταλάβεις και τους άλλους!


Γενικά στη ζωή ότι κάνουμε, ότι δίνουμε, είναι κατά πρώτον για μας και κατά δεύτερον για τον άλλον ή τους άλλους! Ικανοποιούμε δική μας προσωπική ανάγκη προσφέροντας, οπότε η λέξη ‘’θύμα’’ δεν χωράει στην ουσία! Θέλουμε και δίνουμε, έχουμε και δίνουμε! Αυτό και μόνο πρέπει να μας χαροποιεί παρά να μας γεμίζει με κατώτερα συναισθήματα στο τέλος, όπως λύπη, μνησικακία κ.ά.


Ότι ζούμε ή ζήσαμε είναι κομμάτια από τη ζωή μας, πρέπει να κρατάμε τις στιγμές τις καλές και να προχωράμε. Προσπαθώντας να σβήσουμε το παρελθόν, είναι σαν να απαρνιόμαστε ένα κομμάτι του εαυτού μας, της ζωής μας … και πάλι εδώ θα πω πως η αποδοχή παίζει μεγάλο ρόλο! Ακόμα και τα λάθη μας, αφού τα εντοπίσουμε και τα ξεκαθαρίσουμε, τα αποδεχόμαστε και τα αγαπάμε, αυτό είναι το σωστό. Η συμφιλίωση του χθες με το σήμερα είναι βασική προϋπόθεση για μια ισορροπημένη ζωή και εξελικτική πορεία!  Σκοπός είναι να μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον, για να τα σβήσουμε  δεν υπάρχει τρόπος! Κάποια ίσως επιδέχονται διόρθωση ή αποκατάσταση, δική μας η επιλογή και η απόφαση γι’ αυτό!

Άλλωστε την εμπειρία, την πείρα που λέμε,  την αποκτάμε μέσα από λάθη, αντιξοότητες, εμπόδια, δυσκολίες, προβλήματα, απογοητεύσεις, προδοσίες κ.λ.π. Τα πτυχία ωχριούν μπροστά στην εμπειρία! Με την εμπειρία γίνεσαι σοφότερος, ωριμάζεις, αποκτάς δύναμη, αντοχές και ενίοτε ανοίγεις καινούργιους δρόμους στη ζωή σου, εξελίσσεσαι! Η ζωή θέλει τόλμη, θέλει θάρρος και αγάπη! Αν αγαπάς τον εαυτό σου και τη ζωή, ίσως προσελκύσεις περισσότερες χαρές από λύπες στο πέρασμα σου!


Πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή χωρίς φόβο ή ενοχές και κάθε βράδυ ας κάνουμε τον απολογισμό μας με ειλικρίνεια, πετώντας ότι είναι για πέταμα και κρατώντας ότι αξίζει, σαν ασπίδα για την επόμενη μέρα! Με αυτό τον τρόπο, τακτοποιώντας το μέσα μας στο τέλος κάθε μέρας δεν κουβαλάμε φορτίο στην πλάτη και προχωράμε ελεύθεροι βαρών! Aρκεί να υπάρχει υγεία, όλα τα άλλα ξεπερνιούνται αργά ή γρήγορα! Η ζωή είναι γλυκιά σε όποια ηλικία κι αν είναι κάποιος και οι χαρές (όπως και η ψυχή), δεν έχουν ηλικία, τις βιώνεις αρκεί να το θελήσεις! 


Η ζωή είναι ένα δώρο, ούτε πετιέται, ούτε χαρίζεται, δεν έχεις παρά να το ανοίξεις, να το αξιοποιήσεις και να το χαρείς! Η επιλογή δική σου!

======                                                                                                           

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 01/11/18




Δεν υπάρχουν σχόλια: