Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ψυχοφθόρο το σήμερα...σκοτεινό το αύριο!









Έγραψε η Guardian πως ουδείς πιστεύει ότι ο Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος! Καλέ τι μας λες! Μήπως όλα τα άλλα Κράτη που χρωστούν, είναι σίγουρα πως θα εξοφλήσουν το δικό τους; Άντε γιατί για πολύ βλάκες μας περνάνε! Και η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά τα τρελά του ο καιρός δεν τα αφήνει, ή τρελάθηκε ή τον τρέλαναν για να δημιουργούν καταστροφές και κατά συνέπεια δουλειές αποκατάστασης!

Η ζέστη με υγρασία μαζί δεν παλεύεται, γέμισαν οι παραλίες και οι κοντινοί προορισμοί! Τα μαγαζιά ξεκίνησαν εκπτώσεις, αλλά μικρή η προσέλκυση πελατών! Γυρίσαμε σε παλιές εποχές, κάθε τετράγωνο κι ένα μαγαζί ‘’επιδιορθώσεις ρούχων’’, μπαλώνουν, μεταποιούν, στενεύουν, φαρδαίνουν ρούχα που ήδη υπάρχουν στην ντουλάπα. Όπως κάποτε με ένα παλτό μεγάλωναν όλα τα παιδιά της οικογένειας ή από τα ρούχα των γονιών έφτιαχναν φορεσιές για τα παιδιά! Γι΄ αυτό υπήρχαν και ραπτομηχανές στα σπίτια και οι περισσότερες νοικοκυρές ήξεραν κοπτική ραπτική. Δεν απέχουμε και πολύ από αυτό, έτσι όπως κατέληξαν τα οικονομικά των περισσοτέρων εξ’ ημών! Όχι πως είναι κακό αυτό, το κακό όμως είναι να έχεις φτάσει κάπου καλύτερα και να γυρνάς πίσω!

 Προ κρίσης, έκανε αμάν κάποιος να έχει να κληρονομήσει και τώρα μόνο το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιάς άγγιξαν τις 135 χιλιάδες! Φαντάσου γονείς που δεν έζησαν για να φτιάξουν 2-3 ακίνητα για το παιδί τους και το παιδί να μην είναι σε θέση να αποδεχθεί την κληρονομιά! Τραγική ειρωνεία! Διερωτάται βέβαια κάποιος, άντε και μαζέψει το Κράτος χιλιάδες ακίνητα από αποποιήσεις, τι θα τα κάνει; Ότι και όλα τα άλλα που έχει στην κατοχή του, ήτοι πλήρη εγκατάλειψη; Ή κι αυτά θα περάσουν στους δανειστές;  Η ουσία πάντως είναι πως όσα ξέραμε όλα μας τα χρόνια και ακολουθήσαμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν ανατραπεί! Τα ακίνητα έδιναν σιγουριά και εξασφάλιση σε κάποιον που τα είχε, ενώ τώρα κατέληξαν βραχνάς και πηγή χρεών! Άσε που η αξία τους έχει φθάσει στο -50% τουλάχιστον! Η σύνταξη κατέληξε φιλοδώρημα κι όχι ένα ποσό για να ζει κανείς αξιοπρεπώς και να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, ο μισθός σαν το προ κρίσης χαρτζιλίκι του μπαμπά, μόνο για ναύλα και προσωπικές ανάγκες και πάει λέγοντας!

 Το σκηνικό της ζωής μας και των πραγμάτων έχει ανατραπεί! Οι αυτοκτονίες καθημερινές, οι αιφνίδιοι θάνατοι ομοίως … η ανακοπή παίρνει διαστάσεις επιδημίας! Μια οκταετία ψυχοφθόρα με πίεση, άγχος, χρέη, αβεβαιότητα για το αύριο, απώλειες, καθημερινός βομβαρδισμός στενάχωρων ‘’νέων’’ σε επανάληψη, σίγουρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καλό!

Μέχρι και 3 συντάξεις θα χάσουν οι συνταξιούχοι διαβάζω... δηλαδή έχουμε και λέμε: ήδη ζουν με τις 8 αντί 14 το χρόνο, αν αφαιρέσουμε και άλλες 3 θα τους αφήσουμε να ''ζήσουν'' με 5 συντάξεις το χρόνο; (ήτοι 4 αν υπολογίσουμε εφορία και ΕΝΦιΑ)! Μπράβο στα σαϊνια που μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και κόβουν αλόγιστα ζωές!...

 Υπάρχει κανένας σοβαρός επιτέλους σε αυτό το Κράτος; Η δε αντιπολιτευτική μέθοδος κινείται στο ‘’όχι εγώ να αυτός, αυτός φταίει’’ … λες και όλα τα δεινά μας βρήκαν από το 2015 και μετά, λες και δεν είχαν υπάρξει μειώσεις μισθών και συντάξεων, λες και δεν είχαν προκύψει νέοι φόροι, λες και δεν είχαν κλείσει μαγαζιά … όλα έγιναν τώρα επί Τσίπρα! Σοβαρή, συγκεκριμένη πρόταση και προοπτική, συγχωρήστε με, αλλά δεν βλέπω γενικώς σε όλα αυτά που ακούω και διαβάζω. Επικοινωνιακά τρικ, παραπληροφόρηση και όπως έλεγε ένα παλιό τραγούδι ‘’όμορφη που ήτανε η παλιοπαρέα μας, με τα καυγαδάκια μας και με τα ωραία μας’’ κάτι τέτοιο θυμίζει το Κοινοβούλιο.  ‘’Άπλυτα’’ απ’ εδώ, ‘’άπλυτα’’ απ’ εκεί, μπουγάδα πάντως δεν γίνεται, κάπου στη συνέχεια κλείνει το θέμα! Μόνο στο τι θα αρπάξουν από τον πολίτη και την ιδιωτική περιουσία είναι συνεπείς όλοι τους, εκεί δεν υπάρχουν παραλείψεις!

Και επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός των εκατομμυρίων χρεών των κομμάτων με μόνο εγγυητή την πλάτη του ψηφοφόρου! Περιουσιακό στοιχείο ο ψηφοφόρος; ‘’Μεγάλη διάνοια’’ αυτός που το σοφίστηκε και το ξεκίνησε! Ωστόσο εσύ ‘’ανθρωπάκο’’ για να πάρεις πέντε δεκάρες πρέπει να υποθηκεύσεις ακόμα και το σώβρακο! Παρά ταύτα, αξιοθαύμαστη η απάθεια σου άνθρωπε στα πράγματα!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 26/07/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: