Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Επιτέλους καλοκαίρι;







Οι παρεκτροπές του καιρού δημιουργούν προβλήματα σε πολλά μέρη του Πλανήτη,   πλημμύρες σε Γαλλία και Ισπανία. καταστροφές, βιβλικές σκηνές,  ευτυχώς όχι ανθρώπινα θύματα! Απ’ ότι φαίνεται η Ευρώπη οδεύει σε κλίμα Τροπικό, βοήθεια μας! Τεράστιο παγόβουνο απειλεί με τσουνάμι τη Γροιλανδία! Εδώ το θερμόμετρο ανεβαίνει, ‘’επιτέλους καλοκαίρι΄΄ είπαν κάποιοι, άρχισαν οι άδειες όσων έχουν την τύχη να έχουν εργασία και η θάλασσα γιατρεύει τους καημούς!

Το 20% των πολιτών της Χώρας πληρώνει το 80% των φόρων… μια χαρά πατάχθηκε η φοροδιαφυγή! Το πληρώνει είναι σχετικό βέβαια γιατί τα χρέη προς το Δημόσιο όλο και μεγαλώνουν και φυσικό είναι, με τόσους φόρους και παράλληλη μείωση εισοδήματος των πολιτών! Και ο χορός καλά κρατεί παίζουν μπαλάκι τις συντάξεις και τους συνταξιούχους! Αν παρακολουθήσει κανείς συζητήσεις, είναι σαν να θέλουν να κοπούν προκειμένου να έχουν να λένε! Λες και οι μέχρι τώρα περικοπές δεν έχουν κοστίσει στον συνταξιούχο και η επικείμενη περικοπή θα τον πονέσει μόνο! Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά μέσω twitter και κοινοποιεί μία συνομιλία που είχε με ένα αξιωματούχο της Τρόικα με τα λεγόμενα του Μοσχοβισί περί συντάξεων, και τα καίει!

Όσον αφορά τώρα το Σκοπιανό, μετά τη συμφωνία ακούσαμε να αυτοαποκαλούνται ή να τους αποκαλούν Μακεδόνες και Μακεδονία; Όταν πριν από κάποιους μήνες π.χ. η Μέρκελ υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων λέγοντας ‘’ Καλωσορίζω τον Πρωθυπουργό των Μακεδόνων’’ δεν ενοχλήθηκε κανείς;  

Όπως και με το θέμα ‘’έξοδος από τα Μνημόνια’’ … απλώς σταματάει το συγκεκριμένο πρόγραμμα δανειοδότησης μας, οπότε κλείνει και ο κύκλος των συμβάσεων, με τη διαφορά όμως πως τα ψηφίσματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν στη ζωή μας ακόμα και μέχρι το 2060 που  φαίνεται να κρατούν οι εκ των Μνημονίων δεσμεύσεις μας! Οπότε τι 4ο Μνημόνιο συζητάμε ως μείζον θέμα, ενώ πρόκειται για μοιραία ακολουθία των όσων έχουμε ψηφίσει και δεσμευθεί ότι θα πράξουμε;

Αλλά είπαμε προεκλογική περίοδος, καινούργια κόμματα και τελείες, διαζύγια, αποχωρήσεις, διαγραφές, μεταγραφές απ’ όλα έχει ο μπαξές! Τώρα το γιατί κόπτονται ποιος θα πάρει την εξουσία ενός χρεοκοπημένου Κράτους και κάποια από τα κόμματα μάλιστα με τεράστια χρέη, είναι  άξιον απορίας!

Ορκίστηκε και ο Ερντογάν με υπερεξουσίες και άντε να τον φέρεις βόλτα τώρα! Μέσα σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, ανοίξαμε και με τη Ρωσία ένα .Άντε να δούμε πού θα καταλήξουμε με όλα αυτά! Δεχθήκαμε απ’ ότι φαίνεται και επιστροφές προσφύγων, άντε σε λίγο θα είμαστε στον τόπο μας σαν τη μύγα μες το γάλα! Το να είσαι μειοψηφία στον τόπο σου, δεν είναι ότι καλύτερο και δεν έχει καμιά σχέση με ρατσιστική σκέψη ή διάθεση! Διαφορετικές φυλές, διαφορετικές κουλτούρες, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, θρησκεία, πιστεύω κλπ.  Δύσκολο να αφομοιωθούν από μια Κοινωνία ολίγων και μάλιστα με κλονισμένη πίστη, μνήμη και οράματα! Το πιο πιθανό η ραχοκοκαλιά της Κοινωνίας να φθαρεί! 

‘Εχουμε που έχουμε την τάση να μιμούμαστε ότι ξενόφερτο … πόσα τερτίπια των Ευρωπαίων, ακόμα και Αμερικάνων δεν έχουμε φορέσει; Σε συνδυασμό δε με την οικονομική δυσχέρεια, μειώνονται στο ελάχιστο οι αντιστάσεις και οι άμυνες σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω.

Ωστόσο το καλοκαίρι είναι εδώ, ας το χαρούμε όσο μπορούμε και για να χαρεί κανείς δεν είναι απαραίτητο πάντα να ξοδέψει πολλά λεφτά.  Αν πραγματικά θες να χαρείς θα βρεις τον τρόπο … είναι κάτι που αρχίζει από εμάς και τελειώνει σ’ εμάς! Ας γεμίσουμε μπαταρίες έξω στη φύση και στη θάλασσα, για να αντέξουμε αυτά που έρχονται! 

Nίκη Παπουλάκου

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 19/07/18.

Δεν υπάρχουν σχόλια: