Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΊ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΙΟΝΙ....








Και φθάσαμε σε συμφωνία, μια συμφωνία που άνοιξε διαμάχες παρά κλείνει το θέμα! Διεθνώς οι πρωθυπουργοί  των δύο χωρών δέχονται  συγχαρητήρια από Αρχηγούς και πολιτικούς Κρατών, στα Σκόπια ο Πρόεδρος πυρ και μανία για τη συμφωνία, δηλώνοντας πως τα έδωσαν όλα στην Ελλάδα, εδώ η Αντιπολίτευση ομοίως στα μπαλκόνια δηλώνοντας το ίδιο αντίστροφα, ήτοι ότι τα δώσαμε όλα στα Σκόπια! Τι να πιστέψει κανείς;  Ο Διεθνής Τύπος έγραψε ‘’ Η Ελλάδα και η Μακεδονία κατέληξαν σε συμφωνία….’’  Πώς κάθεται στο αφτί σας αυτό; … ‘’ Ο κόσμος το είχε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!’’ Τραγέλαφος!


Αν δεχθεί κανείς τις δηλώσεις του Προέδρου των Σκοπίων ως βάσιμες, λογικά θα έπρεπε η δική μας η πλευρά να πανηγυρίζει για τη ‘’νίκη’’ της! Εν αντιθέσει βλέπουμε ‘’επανάσταση’’’ των αντιπολιτευτικών κομμάτων στη Χώρα μας, καταγγέλλοντας ξεπούλημα και προδοσία! Δικαίως χαρακτηρίζω τραγελαφική την όλη κατάσταση!


25 χρόνια την έλεγαν Μακεδονία και ξαφνικά σήμερα θα την πουν αλλιώς; Βάσει ποιας λογικής περιμέναμε το ‘’Μακεδονία’’ να φύγει; Μας άφηναν να βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα πως κάποια στιγμή θα το σβήναμε! Όπως αποδεικνύεται αλλά και με την παραδοχή πολλών πολιτικών σχετικά με την απαλοιφή ή όχι του ‘’Μακεδονία’’, η μόνη εφικτή λύση ήταν το να δεχθούμε σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία μέσα. Γιατί δεν πρότειναν ονομασίες; Μήπως για να μπορούν όποια ονομασία κι αν τεθεί, να κάνουν την ‘’επανάσταση’’ τους κατά της Κυβέρνησης; 


Και γιατί παρακαλώ η πρόταση μομφής αμέσως μετά την υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και όχι εδώ και καιρό και για το επικείμενο πολυνομοσχέδιο και για το θέμα ονομασίας των Σκοπίων, ως αμφισβητούμενη η Κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις ; Αυτό που μπορεί κανείς να σκεφθεί εδώ,  είναι πως ο μόνος στόχος τους είναι ένα καλό χαρτί για να ρίξουν την Κυβέρνηση κι όχι ότι νοιάζονται για το λαό ή για τα Εθνικά θέματα!


Αν δεν το καταλάβατε, μας άνοιξαν ένα τεράστιο θέμα τουλάχιστον μιας πενταετίας ‘’αλληλοσπαραγμού’’ που να επισκιάζει οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα εντός της Χώρας και της εξαθλίωσης των Πολιτών! Ποιος πραγματικά ξέρει τι ψηφίστηκε ακριβώς με αυτό το Πολυνομοσχέδιο; Αντί τα ΜΜΕ να ασχολούνται με αυτό, παίζει πρώτο θέμα το Σκοπιανό και κολλημένη η βελόνα στις μειώσεις των συντάξεων, δοσολογία δηλητηρίου, λες και θέλουν να τους στείλουν μια ώρα γρηγορότερα!


Εν κατακλείδι μας δουλεύουν χοντρά οι πάντες … μαζεύουν υπογραφές για τη συμφωνία, γιατί δεν μάζευαν υπογραφές και για τα τόσα πολυνομοσχέδια που ψηφίστηκαν εις βάρος του Ελληνικού λαού; Γιατί δεν τοποθετούνται επί της ουσίας των θεμάτων όταν όποτε βρίσκονται  σε άλλα Κράτη, παρά η τοποθέτηση τους είναι μονίμως για την ‘’ανεπαρκή, επικίνδυνη’’ Κυβέρνηση της Χώρας; Τι είδους ‘’διαφήμιση’’ είναι αυτή; Και σε τι βοηθούν το λαό και στα τόσα που έχουν συμβεί και συμβαίνουν;  Θέτω ερωτήματα, ανοίγω δρόμο σκέψης και προβληματισμού... βρείτε τις δικές σας απαντήσεις!


Μας άφησαν να πιστεύουμε πως είμαστε οι παίκτες, ενώ στην ουσία είμαστε τα πιόνια! Κάποτε πρέπει να το δούμε αυτό!  

  Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 21/06/18



Δεν υπάρχουν σχόλια: