Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ!






Η οικονομική εξάρτηση (όπως και κάθε εξάρτηση) είναι μία μόνιμη σκλαβιά ακόμα και εν καιρώ ειρήνης ! Δεσμεύει την όποια ελευθερία και απόφαση! Αν θες να υποδουλώσεις κάποιον τον φορτώνεις με χρέη, του προκαλείς ή του δημιουργείς. Όσο είναι σε θέση να αποπληρώνει υπάρχει κάποια ισορροπία με την έννοια ότι πλαστά νιώθει ότι είναι ελεύθερος, στην πραγματικότητα όμως έτσι και φθάσει σε αδυναμία πληρωμής, αρχίζουν τα όργανα! Τότε συνειδητοποιεί πόσο υπόδουλος είναι.

Αυτό έχουμε πάθει, υπέρογκοι δανεισμοί στη Χώρα όλα τα χρόνια, υπεράνω των δυνατοτήτων της για αποπληρωμή, υπερδανεισμό στους πολίτες μέσω των Τραπεζών, εξωπραγματικές αξίιες ακινήτων, μέχρι που έφτασε η στιγμή να τα απαιτήσουν άμεσα, οπότε μας έφθασαν στο μισό εισόδημα, στην ανεργία και στην ανέχεια! Επί πλέον όσους δεν κατάφεραν να τους έχουν στην τσιμπίδα των δανείων, βρήκαν τον τρόπο να τους τσιμπήσουν στη συνέχεια επιβάλλοντας φόρους. Μια χαρά δούλεψε το σύστημα! Μας έπιασαν στον ύπνο! Και οι δικοί μας οι 300 τι έκαναν γι' αυτό; Το άφηναν να κυλάει ...για την καρέκλα;.... για ίδιον όφελος; .... λόγω βλακείας; Ποιος ξέρει να πει με σιγουριά;

Μας χαντάκωσαν πάντως για τα καλά όλοι και τώρα το μόνο που κάνουν τα κόμματα είναι να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ήταν ο πιο κακός ή σκάρτος, παίζοντας ταμπουρά στις πλάτες μας!

Όταν χρωστάς και δεν έχεις να πληρώσεις, όταν δεν έχεις να πάρεις φάρμακα ή να πας στο γιατρό, όταν σου κόβουν το ρεύμα όταν ... όταν... πού μυαλό για αντίσταση ή αντίδραση; Όλη η φαιά ουσία πάει στο καθημερινό πρόβλημα και σε μια τέτοια στιγμή πέφτουν όλα τα κοράκια ότι αρπάξουν! Από τη μια οι δανειστές κι από την άλλοι οι γείτονες μας που ότι θυμούνται χαίρονται!

Οι Σκοπιανοί διεκδικούν τον Μ. Αλέξανδρο , οι Αλβανοί σε ντοκυμαντέρ αναφέρουν τον Αχιλλέα Αλβανό καθώς και την Τροία που οι Έλληνες χτύπησαν! Έρχεται και ο Ερντογάν μέσα σε τόσα που έχει αραδιάσει το στόμα του να πει και αυτό :«Την Σμύρνη την έκαψαν φεύγοντας, οι Έλληνες στρατιώτες»! Τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα δεχθούμε ακόμα;

Η Washington Post έγραψε σε άρθρο της: «Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τελείωσε, μόνο αν δεν ζεις εκεί» Και δεν έχει άδικο. Επί πλέον αναφέρει χαρακτηριστικά   : «Ολοι οι άλλοι, με άλλα λόγια, μπορεί όλοι να έχουν προχωρήσει γιατί η Ελλάδα δεν απειλεί να ρίξει τα άλλα κομμάτια του ντόμινο της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο οι κάτοικοί της είναι κολλημένοι ακόμα στη χειρότερη κατάρρευση που έχει σημειωθεί σε πλούσια χώρα»! Θα συμφωνήσω μαζί της, πράγματι όλα έγιναν για να μην κινδυνέψει η ισορροπία των υπολοίπων Εταίρων κι όχι για να σωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες, όσο για το ''πλούσια χώρα'' αν εννοεί το φυσικό πλούτο, ας μην ξεχνάμε πως μέχρι να μπούμε στα Μνημόνια μας τον έκρυβαν και θεωρείτο γραφικός όποιος μιλούσε γι' αυτό! Αφού μας έδεσαν μετά μας το ξεφούρνισαν και φυσικά και οι δικοί μας στο κόλπο που αρνούνταν συστηματικά την ύπαρξη θαλάσσιου πλούτου ή εδάφους, της Χώρας!

Μόνο με νούμερα ασχολούνται κι όχι με το τι δυνατότητες επιβίωσης έχουν οι απλοί πολίτες που περιμένουν να ζήσουν με ένα μισθό ή μία σύνταξη! Άλλωστε ο χορτάτος τον νηστικό δεν πιστεύει... και είναι όλοι χορτάτοι, δύσκολο να καταλάβουν πώς περνάει κάποιος με 500 Ε το μήνα! Γιατί αν ήξεραν δεν θα τολμούσαν να υπογράφουν όλες αυτές τις μειώσεις! Λυπάμαι αλλά δεν έχετε καμία δικαιολογία! Όσο κι αν μας δείχνετε τις επικείμενες μειώσεις, αυτές που φέρνει ο Τσίπρας, δεν παύουνν να υφίστανται και οι δικές σας προ Τσίπρα μειώσεις που ήταν τσουχτερές και αναδρομικές και καταργήσατε και τα δώρα! Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι λοιπόν!  

Μας πετούν κάθε τόσο θέματα για συζήτηση και φαγωμάρα για να καλυφθεί κάτι άλλο πιο σοβαρό, για να αποσπάσουν την προσοχή μας από αυτό που μας καίει και δεν είναι άλλο από το οικονομικό! Πάγια τακτική ... ποιος δε θυμάται τι σάλος έγινε τότε με την Αμφίπολη; Ήταν τότε που ψήφιζαν αράδα νομοσχέδια, ώστε να μην μείνει ούτε χαραμάδα ανοιχτή για να διαπραγματευτεί ο όποιος επόμενος! Κι εμείς βλέπαμε Αμφίπολη και διάφορα σενάρια για τάφο Μ. Αλεξάνδρου κ.ά.
Έχουν βρει τον τρόπο και μας δουλεύουν όπως τους εξυπηρετεί!Aυτό κάποια στιγμή πρέπει να το δει ο καθένας μόνος του και να δει πώς θα αποφύγει την παραπλάνηση του! Μεγάλη ρόλο σ' αυτό παίζει φυσικά και η καλή μνήμη! Χωρίς μνήμη είσαι ευάλωτος να ασπαστείς ότι σου λέει ο άλλος, χωρίς δική σου κρίση δε αυτό κι αν είναι! Σε συνδυασμό μάλιστα με απουσία μνήμης και οικονομικό πρόβλημα, άσ' τα να πάνε! Άγεσαι και φέρεσαι! Να μη σου τύχει καλύτερα! Καλό μας ξύπνημα και καλό ξημέρωμα!



Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 03/05/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: