Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Μακριά απ' τη ζωή μας τα τοξικά άτομα!






Είναι κάποιοι άνθρωποι που στάζει φαρμάκι το στόμα τους κάθε φορά που το ανοίγουν. Προφανώς και η σκέψη και η ψυχή τους. Δεν έχουν καλό λόγο για κανέναν και για τίποτα! Όπως και κάποιοι άλλοι που στάζει μέλι το στόμα τους , ενώ στην πράξη φαρμάκι! Όπου τους συναντάς να αλλάζεις δρόμο κι αν λόγω συνθηκών δεν είναι εφικτό αυτό, να κλείνεις όσο μπορείς τα αφτιά σου ώστε να μην περάσει σταγόνα από το δηλητήριο τους στην ψυχή σου. Άφησε τους με το φαρμάκι τους, στο τέλος θα το πιουν οι ίδιοι!

Συνήθως τα άτομα που πάντα κάτι κακό έχουν να πουν ή να προβλέψουν, ή μονίμως σχολιάζουν αρνητικά το κάθε τι, το βασικό τους πρόβλημα είναι ο εαυτός τους! Δεν κατάφεραν ποτέ να τα βρουν μαζί του, δεν κατάφεραν ποτέ να τον αποδεχθούν με τα καλά και τα κακά του, δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα γενικώς , δεν είναι ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους, τη ζωή τους.... διαθέτουν χαμηλή αυτοεκτίμηση!

Μην χαλιέσαι για αυτά τα άτομα και μην τα παίρνεις τοις μετρητοίς, να μην σε αγγίζουν τα λόγια τους, προσπάθησε να μένεις μακριά όσο μπορείς από το πεδίο βολής τους, μην σε πάρει κάποιο βόλι! ''Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλα το'' λέει μια παροιμία! Να κρατάς τουλάχιστον αποστάσεις ασφαλείας αν δεν είναι δυνατή η απόλυτη απομάκρυνση σου από το σημείο τους! Προσπέρασε τους με τρόπο και προσπάθησε να μείνει μακριά από σένα η αρνητικότητα τους!

Μακριά από τη ζωή μας τα τοξικά άτομα. Όπως πετάμε το σάκο με τα σκουπίδια, κάπως έτσι πρέπει να πετάμε κι αυτά τα άτομα από τη ζωή μας! Απομυζούν ενέργεια , μπλοκάρουν τη σκέψη μας, τις κινήσεις μας, την εξέλιξη μας, τη ζωή μας, είτε το καταλαβαίνουμε, είτε όχι!

Υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια γύρω, διαλέγεις και παίρνεις! Παχιά λόγια συνήθως λένε αυτοί που ίσως ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν πράξεις ... λένε ίσως αυτά που θα ήθελαν να κάνουν! Κι όταν έρθει η στιγμή να κάνουν κάτι από αυτά που λένε, άφαντοι!

Κάποιοι πάλι που δεν ξέρουν από παχιά λόγια, όμως είναι πάντα εκεί για σένα μ' ένα καλό λόγο και πράξεις που δεν περίμενες! Ευτυχής όποιος έχει ανθρώπους αληθινούς στη ζωή του! Είτε συγγενείς , είτε φίλους, είτε απλούς γνωστούς!

Υπάρχουν φορές που μας εκπλήσσουν άνθρωποι από τους οποίους δεν είχαμε ποτέ σκεφθεί να πάρουμε ούτε ένα ποτήρι νερό! Κι όμως μας βρίσκονται σε μια δύσκολη στιγμή, ή εμφανίζονται άνθρωποι από το πουθενά, ενώ δικοί μας που είχαμε δώσει τόσα, απουσιάζουν παντελώς! Άλλωστε είναι γεγονός πως ότι δίνεις το παίρνεις πίσω αλλά όχι απαραίτητα από εκεί που το έδωσες! Όταν το καταλάβουμε αυτό γίνονται πιο εύκολα όλα στη ζωή μας! Δεν μας πνίγουν πολλά γιατί, δεχόμαστε την προσφορά απ' όπου κι αν έρθει και παύουμε να πονάμε γιατί δεν ήρθε από εκεί που περιμέναμε! Η επένδυση με το μεγαλύτερο ρίσκο είναι το να επενδύεις σε συγκεκριμένο άνθρωπο ή ανθρώπους! Η ανταπόδοση έρχεται αλλά όχι απαραίτητα από τη μεριά του ανθρώπου που ''επένδυσες''συναισθήματα και ενέργεια! Δεν υπάρχουν δεδομένα συμπεριφορών και μην ξεχνάμε η αγνωμοσύνη, η αχαριστία, η αδιαφορία βασιλεύουν στην εποχή μας!

Όταν δίνουμε, δίνουμε ικανοποιώντας εσωτερική δική μας ανάγκη, για μας το κάνουμε κατά πρώτον και κατά δεύτερον για τον αποδέκτη!. Αυτό συνήθως το ξεχνάμε και επενδύουμε σε άτομο ή άτομα! Το ''λαβείν'' , (εάν και εφ' όσον έχει κάβα από ''δούνε''), θα έρθει μόνο του, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια! Έχε τη συχνότητα ανοιχτή να το νιώσεις που θα έρθει, να το δεχθείς και να το ευχαριστήσεις!.

Και να θυμάσαι πάντα πως οι άνθρωποι συνήθως ξεχνούν το όποιο καλό ή την όποια προσφορά ή θυσία εύκολα, ενώ σχεδόν ποτέ δεν ξεχνούν έστω και μία σου λέξη που πιθανόν τους πίκρανε κάποια στιγμή! Διάλεξε σε ποια ομάδα ανθρώπων θέλεις να είσαι ! Η επιλογή δική σου!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα .... 17/05/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: