Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Θέματα για να ξεχνιόμαστε...







Μετά τα συλαλλητήρια για το Σκοπιανό, ξεπρόβαλε το σκάνδαλο Novartis με πολύ θόρυβο και κρότο αντιδράσεις , μηνύσεις, ένταση, ακραίοι χαρακτηρισμοί και άλλα διάφορα! Συνεχίσαμε με το θέμα επιδότηση ενοικίου πολιτικών, παραιτήσεις, μίνι ανασχηματισμός και σίγουρα πάμε για επόμενο θέμα! Κάτι ο Κουβέλης στην Κυβέρνηση, κάτι δωράκια το μετρό όλο και παίζουν θεματάκια! Να έχουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, σε μια ώρα που θα έπρεπε όλοι ενωμένοι με μια σταθερή γραμμή πλεύσης στα τόσες εξωτερικές πιέσεις και επιθέσεις! Πολλά τα μέτωπα και μέσα και έξω.


Όσο για το ΄΄επίδομα ενοικίου'' νόμιμο μπορεί να είναι, κατά πόσον όμως είναι σωστό τη στιγμή που ζητάς από τον εκπαιδευτικό π.χ. που φεύγει μακριά από το σπίτι του με ένα μισθό των 700 Ε έχεις την απαίτηση με αυτά τα χρήματα να πληρώνει έξοδα δύο σπιτιών (ανέφικτο φυσικά) χωρίς κανένα επίδομα ενοικίου....ομοίως μειώνεις συντάξεις και μισθούς αδιαφορώντας αν ο άλλος μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και εσύ την ίδια ώρα, ακόμα κι αν διαθέτεις αλυσσίδα διαμερισμάτων ή εκατομμύρια καταθέσεις, συν τις λοιπές παροχές, να λαμβάνεις επίδομα ενοικίου 1000 Ε μηνιαίως ! Αν μη τι άλλο είναι άκρως προκλητικό! 
 

Τελικά αποδεικνύεται πως  εν Ελλάδι, όποιος έχει καταφέρει να μη εμφανίζει κανένα περιουσιακό στοιχείο ή χρήματα στο όνομα του, ή έχει περιουσία στο εξωτερικό, (σύνταξη ή άλλο) ''αόρατα'' εδώ ή σε offshore ''τακτοποιηένα'' .... μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί άπορος και ως άπορος νόμιμα να εισπράτει επιδόματα ή ότι άλλο σχετικό βοήθημα ! .. Όσον αφορά το επίδομα ενοικίου των πολιτικών, δεν μετρούσαν εισοδηματικά κριτήρια για την απολαβή του , ενώ στον απλό πολίτη μετρούν ακόμα και τα εικονικά εισοδήματα βάσει τεκμηρίων. Πόσοι άνεργοι δεν μπορούν να λάβουν ούτε βοήθημα γιατί έτυχε να διαθέτουν ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο; Ντροπή! 
 

Κανείς δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε σ' αυτό τον τόπο παρά μόνο ο πολίτης τιμωρείται που καταδικάστηκε σε αργό θάνατο! ¨Οτι κι αν έγινε όλα τα χρόνια, ούτε γάτα ούτε ζημιά! 19 χρόνια μετά το ''κραχ''του Χρηματιστηρίου, αθώοι οι 36 για την υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του 1999! Αλλίμονο από αυτούς που έχασαν περιουσίες τότε! Ουδείς ένοχος για τίποτα, μόνο ο λαός που του έστειλαν το λογαριασμό, όλοι όσοι κινούσαν τα νήματα αυτού του τόπου δεκαετίες!
 

Πάνε κι έρχονται τα θέματα για απασχόληση της κοινής γνώμης, ενώ τρέχουν τόσα άλλα όπως η αξιολόγηση που όλο κλείνει κι όλο λεφτά δε βλέπουμε, οι πλειστηριασμοί που πλέον ηλεκτρονικά και μόνο θα γίνονται κατ' απαίτηση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση! Αλήθεια όταν κοκκινίζουν τα δάνεια των κομμάτων τι βγαίνει σε πλειστηριασμό;...


Οι ''φίλοι γείτονες'' γύρω καραδοκούν και διεκδικούν, πρώτος και καλύτερος ο Σουλτάνος! Δεν το αποκλείω να ''διοργανώσει'' συμβάν για να φανεί πως προκαλέσαμε εμείς και να δικαιολογήσει την όποια εισβολή του! Συνέλαβε τους 2 αξιωματικούς και τους οδήγησε στο κρατητήριο με σκοπό να δικαστούν ως κατάσκοποι.... πολύ φοβάμαι πως μέρος σχεδιασμού είναι και αυτό και πως δεν έτυχε, πέτυχε. Και η Βουλή χτενίζεται και η Αντιπολίτευση δείχνει τον Υπουργό ότι παίζει παιχνίδια .... τι κάνει δηλαδή, ενισχύει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν για δήθεν προκλήσεις εκ μέρους μας; ... Ζητούν από την Κυβέρνηση να φέρει τους αξιωματικούς πίσω , αντί να ενώσουν όλοι τις φωνές τους και να το απαιτήσουν από τον Ερντογάν αυτό!


Και ο Σουλτάνος έχει ξεφύγει πλέον ... χωρίς την έγκρισή του είπε, απαγορεύεται η όποια γεώτρηση στην Κύπρο! Διεκδικεί το 50% του όλου ορυκτού ή θαλάσσιου πλούτου! Διεκδικήσεις, απειλές, προκλήσεις! Η Ευρώπη ''είναι δίπλα μας'' δια λόγου μόνο! Εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα πώς να ρίξουμε τον Τσίπρα , παρακολουθούμε καθημερινά τον αγώνα σκάνδαλο εναντίον σκανδάλου , με τον Ερντογάν θα ασχοληθούμε τώρα ή με τη φτωχοποίηση των πολιτών;


Στην Αυστρία πάντως μπορεί κανείς να λέει «άντε γ…σου» σε οποιονδήποτε πολιτικό, ακόμη κι αν πρόκειται για τον Αντικαγκελάριο, αρκεί να το στηρίξει με επιχειρήματα, σύμφωνα με απόφαση του εφετείου της Βιέννης, το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης. Εδώ αργεί για την ώρα μια τέτοια απόφαση, αλλά  "εθιμικό δικαίω..." λέγεται!
  Νίκh  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 08/03/18



Δεν υπάρχουν σχόλια: