Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Όταν χαθεί η τσίπα....







«Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό» είπεν η Μέρκελ και μεταξύ των άλλων : «. Θα έλεγα ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, μια λύση δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο τώρα και θα ήταν βεβαίως πολύ ωραίο εάν θα μπορούσαν να γεφυρωθούν οι υπάρχουσες δυσκολίες. Αυτό θα σήμαινε πολλά για τη χώρα της Μακεδονίας αλλά και για την Ελλάδα.» ''Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι'' ... μας ταιριάζει απόλυτα! Ποιο όνομα και ποια λύση; Την επικύρωση περιμένουν για να κλείσει το θέμα! Εμείς δεν επιμείναμε να κυριαρχήσει το ΗΕLLAS και επεκράτησε το Greece και ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία με την ανοχή μας και την έγκριση 140 χωρών οι Σκοπιανοί, περιμένουμε να αλλάξει κάτι; Από το 1959 ξεκίνησε το πρώτο μας λάθος! Και μην ξεχνάμε, η ανοχή με την πάροδο χρόνου γίνεται αναγκαστικά παραδοχή! Αυτό το γνώριζαν όλοι αυτοί που πιέζουν τώρα τάχα για λύση! Ήρθε η κατάλληλη στιγμή που είμαστε σε μειονεκτική θέση λόγω οικονομικών δυσχερειών και μας πιέζουν για παραδοχή με τη βούλα στο όνομα άντε και να μας αφήσουν να βάλουμε ένα ''άνω, κάτω, δίπλα, πέρα'' στο Μακεδονία! Και όλοι μαζί δουλεύουν εμάς που πιστέψαμε πως εμείς επιλέγουμε όνομα για την γείτονα Χώρα!

Άσε που έχουμε φροντίσει και συνεισφέρουμε στην οικονομία των γειτόνων μας! Είμαστε κι εμείς τι να πω. Περιμένουμε πάντα κάποιος άλλος να σώσει την κατάσταση, ενώ εμείς σώζουμε τον εαυτό μας και φούρνος μην καπνίσει!ε Και κάποιοι δυστυχώς είμαστε επιρρεπείς στην όποια αμφισβήτηση ή άρνηση ταυτότητας μας, ιστορίας μας, εδαφών μας, συνόρων μας, πλούτου μας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων !....Ενώ οι γύρω τα υπερασπίζονται με σθένος και διεκδικούν!

Βγήκε λοιπόν και το σκάνδαλο Novartis, για διάσπαση ενδιαφέροντος! Απολαύσαμε στιγμές απείρου κάλλους στη Βουλή, το ''Γερμανοτσολιάδες'' ωχριά πλέον μπροστά στα ''κοσμητικά'' που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από χείλη Πολιτικών και από το Βήμα της Βουλής και εκτός! Έχουμε και πληθώρα μηνύσεων (από πρώην Πρωθυπουργό και Βουλευτές) που στρέφονται εναντίον νυν Πρωθυπουργού, Εισαγγελέων, Μαρτύρων κ. ά. χαρακτηρίζοντας ''σκευωρία συμμοριτών'' το όλο θέμα εμπλοκής ονομάτων! Μια χαρά μπλοκάρεται το θέμα αφού όλοι της έρευνας τίθενται υπό αμφισβήτηση βάσει των μηνύσεων!

Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ πάντως... μόνο υπαίτιους για την κατάντια της Χώρας δεν βρίσκουμε ή μάλλον δεν θέλουμε να βρούμε. Για παραπλανητικές κινήσεις είμαστε πρώτοι! 10 χρόνια κρίσης και πέραν του ότι ο λαός πληρώνει με την εξαθλίωση του, καμιά τιμωρία ή δήμευση περιουσιών κάποιων που συνέβαλαν στην κατρακύλα, δεν έγινε! Ξέχασα ... έχουμε έναν Τζοχατζόπουλο για δείγμα έτσι για στάχτη στα μάτια! Τώρα ετοιμάζονται να βγάλουν τα σπίτια του λαού στο σφυρί για χρέη που εκείνοι τον ''υποχρέωσαν'' να φορτωθεί! 
 
Καλά έλεγε η μητέρα μου : ''όταν χαθεί η τσίπα πάει τέλειωσε!'' Και η τσίπα στην εξουσία έχει χαθεί προ πολλού! Από τότε που πλούτιζαν ορισμένοι εις βάρος της πλάτης του λαού, πιθανόν και κάποιοι να πλουτίζουν ακόμα. Χωρίς ντροπή και συναίσθηση, όταν ήρθε ο λογαριασμός μας τον έστειλαν για πληρωμή!

Κατάλληλη στιγμή για να βουτήξουν ασημικά, χρυσαφικά, περιουσία Δημόσια και Ιδιωτική, εδάφη, όλα! Οι γνωστοί μας άγνωστοι φίλοι, Σύμμαχοι του χθες, Εταίροι του σήμερα και γείτονες! Εμείς έχουμε ξεχάσει να διεκδικούμε εδώ και χρόνια .... μόνο υποχωρούμε, παραχωρούμε και λέμε ΝΑΙ! Και μην το παίζουν παρθένες κάποιοι, όλοι έχουν ποσοστό ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει!

Κι ο Τούρκος καραδοκεί για ''ατύχημα'' στο Αιγαίο, εξαπολύοντας καθημερινά απειλές και παραβιάζοντας εναέριο χώρο και ύδατα! Η κατάσταση κρίσιμη, ο καλός Θεός να βάλει το χέρι του! Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες , οι εκτελεστές και τα κοράκια περιμένουν στη γωνία κι εμείς βρεκεκεκέξ κοάξ κοάξ.... 
 
Πώς καταντήσαμε; Πώς μας κατάντησαν ή καλύτερα .... πώς το επιτρέψαμε να μας καταντήσουν έτσι! Ψυχραιμία και εγρήγορση!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα ... 01/03/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: