Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Το απόλυτο χάος....








Το απόλυτο χάος και μέσα και έξω, σχεδόν παντού! Σκάνδαλα επί σκανδάλων, έτσι για απασχόληση της κοινής γνώμης, λόγια λόγια και τηγανίτα τίποτα! Πάνε και τα Panama papers, όνειρο εαρινής νυκτός! Ο Παναμάς εκτός λίστας φορολογικών παραδείσων, αφού υποσχέθηκε ότι θα γίνει ''καλό παιδί'' κι έτσι αποφάσισε η μαμά Ευρώπη από 23 Γενάρη την εξαίρεση του από τη λίστα και το δεχθήκαμε κι εμείς ! Ούτε γάτα ούτε ζημιά σε όλα! Θόρυβος, κόντρες, αψιμαχίες που καταλήγουν στο τίποτα! Τόση φασαρία για το τίποτα! Όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ , όπως και με τόσα άλλα.


Τι λειτουργούσε τελικά σωστά σε αυτό τον τόπο πέρα από τον μισθωτό και τον μεροκαματιάρη; Από τους ''μαζί τα φάγανε'' κι αυτοί : «Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων της ΑΕΠΙ» ! Παρέες ολίγων που έκαναν πάρτυ εις βάρος των υπολοίπων! Και το αποτέλεσμα όλων αυτών των ατασθαλιών; (Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ΑΕΠΙ φυσικά...) Οι αθώοι πληρώνουν το μάρμαρα και όσοι έφαγαν ''καλώς έφαγαν'' ... επικρατεί ατιμωρησία και το χρήμα που έκανε φτερά δεν γύρισε, ούτε πρόκειται να γυρίσει πίσω στα Ταμεία! 
 

Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους! Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα. Και για να ξέρουμε τι λέμε .... με 382 Ε το μήνα και 182 Ε το μήνα, δεν ζεις! Αν λοιπόν τα 6 εκατομ. λαού φυτοζωούν ήδη, εύκολο να αντιληφθεί κανείς την εξαθλίωση που απλώνει γύρω! Όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια, αναδιανέμουν τη φτώχεια και την διευρύνουν και φυσικά χρόνο με το χρόνο, συσσωρεύονται χρέη για κάθε πολίτη και αντί να καλυτερεύει η κατάσταση του, χειροτερεύει! Κάτι απόλυτα προβλέψιμο, επομένως έρχεσαι να πιστέψεις πως συνειδητά προχώρησαν στις ''υποτιθέμενες'' μεταρρυθμίσεις φτωχοποιώντας τον πολίτη! 720 Μνημονιακές νομοθετικές διατάξεις περνούν /θα περάσουν από τη Βουλή όσο εμείς θα τρωγόμαστε με Νοvartis, με το ποδόσφαιρο και το όπλο του Σαββίδη (λες και δεν γνωρίζουμε πως αρκετοί επιχειρηματίες οπλοφορούν και φυσικά δεν το έχουν στο κομοδίνο αλλά πάνω τους) , τις αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης και τα τοιαύτα!


Και δεν μας φτάνει το εντός χάλι, μας έχουν ζώσει και οι γείτονες! Ειδικά ο Σουλτάνος και οι δικοί του έχουν ξεφύγει εντελώς! Καθημερινές προκλήσεις ενώ επιμένει να δείχνει εμάς ως υπεύθυνους για διατάραξη της ειρήνης στο χώρο! Απειλές, αποκλεισμός ερευνών πέριξ της Κύπρου, μέχρι και με το ΝΑΤΟ τα έβαλε πως δεν ενισχύει και δεν συμπαραστέκεται εμπράκτως στον πόλεμο του στη Συρία! 
 

Κατέφθασε ο αμερικανικός στόλος στην Κυπριακή ΑΟΖ για την γεώτρηση της Exxon Μοbile -στο οικόπεδο 10 και ''αναισθήτως'' βγάζει καινούργιο πρόγραμμα για ''δήθεν γυμνάσια'' εκεί! Τα έχει βάλει με όλους δηλαδή, δήλωσε εξοργισμένος με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's : «Υποβαθμίζετε την τουρκική οικονομία και αντίθετα αναβαθμίζετε την ελληνική οικονομία που καταρρέει» ! Κάπου έχει αρχίσει και χάνει την ψυχραιμία του ή ιδέα μου είναι; Ωστόσο οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται ως λάφυρα ''εκβιασμού'' και διαπραγμάτευσης και Κύριος οίδε έως πότε!

Παρά τις απειλές , παρά τις προβλέψεις πολλών εντός και εκτός Χώρας για θερμό, ή θανατηφόρο, ή ακούσιο επεισόδιο, εντός Βουλής επικρατεί αλληλοφαγωμάρα και καμιά σοβαρή προσπάθεια για ενιαία μονοφωνική γραμμή στα εξωτερικά θέματα! Και ακούσαμε και αυτό από στόματος Βουλευτή της Αντιπολίτευσης : '' Πιστεύω περισσότερο αυτά που λέει ο Ερντογάν, παρά αυτά που λέει ο Τσίπρας!'' ... Συγχαρητήρια! Ακόμα και να το πιστεύεις φίλτατε, ακόμα και να έχει κάποια βάση αυτό, δεν επιτρέπεται να το θέτεις δημόσια ! 
 

Έχουμε χάσει κάθε έλεγχο λεγομένων και πράξεων δυστυχώς.... έχουμε χάσει το μέτρο σε όλα, δεν ξέρουμε πλέον τι λέγεται και σε ποια στιγμή και τι δεν λέγεται!.... Ανοίγουν το στόμα κι ότι τους έρθει εκείνη τη στιγμή λένε! Μήπως να μιλούσαν λιγότερο; ... Αυτοσυγκράτηση, επαγρύπνηση, ψυχραιμία , ενότητα και ετοιμότητα χρειάζεται! Τα διαθέτουμε;
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 15/03/18
Π

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Θέματα για να ξεχνιόμαστε...







Μετά τα συλαλλητήρια για το Σκοπιανό, ξεπρόβαλε το σκάνδαλο Novartis με πολύ θόρυβο και κρότο αντιδράσεις , μηνύσεις, ένταση, ακραίοι χαρακτηρισμοί και άλλα διάφορα! Συνεχίσαμε με το θέμα επιδότηση ενοικίου πολιτικών, παραιτήσεις, μίνι ανασχηματισμός και σίγουρα πάμε για επόμενο θέμα! Κάτι ο Κουβέλης στην Κυβέρνηση, κάτι δωράκια το μετρό όλο και παίζουν θεματάκια! Να έχουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, σε μια ώρα που θα έπρεπε όλοι ενωμένοι με μια σταθερή γραμμή πλεύσης στα τόσες εξωτερικές πιέσεις και επιθέσεις! Πολλά τα μέτωπα και μέσα και έξω.


Όσο για το ΄΄επίδομα ενοικίου'' νόμιμο μπορεί να είναι, κατά πόσον όμως είναι σωστό τη στιγμή που ζητάς από τον εκπαιδευτικό π.χ. που φεύγει μακριά από το σπίτι του με ένα μισθό των 700 Ε έχεις την απαίτηση με αυτά τα χρήματα να πληρώνει έξοδα δύο σπιτιών (ανέφικτο φυσικά) χωρίς κανένα επίδομα ενοικίου....ομοίως μειώνεις συντάξεις και μισθούς αδιαφορώντας αν ο άλλος μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και εσύ την ίδια ώρα, ακόμα κι αν διαθέτεις αλυσσίδα διαμερισμάτων ή εκατομμύρια καταθέσεις, συν τις λοιπές παροχές, να λαμβάνεις επίδομα ενοικίου 1000 Ε μηνιαίως ! Αν μη τι άλλο είναι άκρως προκλητικό! 
 

Τελικά αποδεικνύεται πως  εν Ελλάδι, όποιος έχει καταφέρει να μη εμφανίζει κανένα περιουσιακό στοιχείο ή χρήματα στο όνομα του, ή έχει περιουσία στο εξωτερικό, (σύνταξη ή άλλο) ''αόρατα'' εδώ ή σε offshore ''τακτοποιηένα'' .... μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί άπορος και ως άπορος νόμιμα να εισπράτει επιδόματα ή ότι άλλο σχετικό βοήθημα ! .. Όσον αφορά το επίδομα ενοικίου των πολιτικών, δεν μετρούσαν εισοδηματικά κριτήρια για την απολαβή του , ενώ στον απλό πολίτη μετρούν ακόμα και τα εικονικά εισοδήματα βάσει τεκμηρίων. Πόσοι άνεργοι δεν μπορούν να λάβουν ούτε βοήθημα γιατί έτυχε να διαθέτουν ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο; Ντροπή! 
 

Κανείς δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε σ' αυτό τον τόπο παρά μόνο ο πολίτης τιμωρείται που καταδικάστηκε σε αργό θάνατο! ¨Οτι κι αν έγινε όλα τα χρόνια, ούτε γάτα ούτε ζημιά! 19 χρόνια μετά το ''κραχ''του Χρηματιστηρίου, αθώοι οι 36 για την υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του 1999! Αλλίμονο από αυτούς που έχασαν περιουσίες τότε! Ουδείς ένοχος για τίποτα, μόνο ο λαός που του έστειλαν το λογαριασμό, όλοι όσοι κινούσαν τα νήματα αυτού του τόπου δεκαετίες!
 

Πάνε κι έρχονται τα θέματα για απασχόληση της κοινής γνώμης, ενώ τρέχουν τόσα άλλα όπως η αξιολόγηση που όλο κλείνει κι όλο λεφτά δε βλέπουμε, οι πλειστηριασμοί που πλέον ηλεκτρονικά και μόνο θα γίνονται κατ' απαίτηση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση! Αλήθεια όταν κοκκινίζουν τα δάνεια των κομμάτων τι βγαίνει σε πλειστηριασμό;...


Οι ''φίλοι γείτονες'' γύρω καραδοκούν και διεκδικούν, πρώτος και καλύτερος ο Σουλτάνος! Δεν το αποκλείω να ''διοργανώσει'' συμβάν για να φανεί πως προκαλέσαμε εμείς και να δικαιολογήσει την όποια εισβολή του! Συνέλαβε τους 2 αξιωματικούς και τους οδήγησε στο κρατητήριο με σκοπό να δικαστούν ως κατάσκοποι.... πολύ φοβάμαι πως μέρος σχεδιασμού είναι και αυτό και πως δεν έτυχε, πέτυχε. Και η Βουλή χτενίζεται και η Αντιπολίτευση δείχνει τον Υπουργό ότι παίζει παιχνίδια .... τι κάνει δηλαδή, ενισχύει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν για δήθεν προκλήσεις εκ μέρους μας; ... Ζητούν από την Κυβέρνηση να φέρει τους αξιωματικούς πίσω , αντί να ενώσουν όλοι τις φωνές τους και να το απαιτήσουν από τον Ερντογάν αυτό!


Και ο Σουλτάνος έχει ξεφύγει πλέον ... χωρίς την έγκρισή του είπε, απαγορεύεται η όποια γεώτρηση στην Κύπρο! Διεκδικεί το 50% του όλου ορυκτού ή θαλάσσιου πλούτου! Διεκδικήσεις, απειλές, προκλήσεις! Η Ευρώπη ''είναι δίπλα μας'' δια λόγου μόνο! Εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα πώς να ρίξουμε τον Τσίπρα , παρακολουθούμε καθημερινά τον αγώνα σκάνδαλο εναντίον σκανδάλου , με τον Ερντογάν θα ασχοληθούμε τώρα ή με τη φτωχοποίηση των πολιτών;


Στην Αυστρία πάντως μπορεί κανείς να λέει «άντε γ…σου» σε οποιονδήποτε πολιτικό, ακόμη κι αν πρόκειται για τον Αντικαγκελάριο, αρκεί να το στηρίξει με επιχειρήματα, σύμφωνα με απόφαση του εφετείου της Βιέννης, το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης. Εδώ αργεί για την ώρα μια τέτοια απόφαση, αλλά  "εθιμικό δικαίω..." λέγεται!
  Νίκh  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 08/03/18



Όταν χαθεί η τσίπα....







«Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό» είπεν η Μέρκελ και μεταξύ των άλλων : «. Θα έλεγα ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, μια λύση δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο τώρα και θα ήταν βεβαίως πολύ ωραίο εάν θα μπορούσαν να γεφυρωθούν οι υπάρχουσες δυσκολίες. Αυτό θα σήμαινε πολλά για τη χώρα της Μακεδονίας αλλά και για την Ελλάδα.» ''Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι'' ... μας ταιριάζει απόλυτα! Ποιο όνομα και ποια λύση; Την επικύρωση περιμένουν για να κλείσει το θέμα! Εμείς δεν επιμείναμε να κυριαρχήσει το ΗΕLLAS και επεκράτησε το Greece και ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία με την ανοχή μας και την έγκριση 140 χωρών οι Σκοπιανοί, περιμένουμε να αλλάξει κάτι; Από το 1959 ξεκίνησε το πρώτο μας λάθος! Και μην ξεχνάμε, η ανοχή με την πάροδο χρόνου γίνεται αναγκαστικά παραδοχή! Αυτό το γνώριζαν όλοι αυτοί που πιέζουν τώρα τάχα για λύση! Ήρθε η κατάλληλη στιγμή που είμαστε σε μειονεκτική θέση λόγω οικονομικών δυσχερειών και μας πιέζουν για παραδοχή με τη βούλα στο όνομα άντε και να μας αφήσουν να βάλουμε ένα ''άνω, κάτω, δίπλα, πέρα'' στο Μακεδονία! Και όλοι μαζί δουλεύουν εμάς που πιστέψαμε πως εμείς επιλέγουμε όνομα για την γείτονα Χώρα!

Άσε που έχουμε φροντίσει και συνεισφέρουμε στην οικονομία των γειτόνων μας! Είμαστε κι εμείς τι να πω. Περιμένουμε πάντα κάποιος άλλος να σώσει την κατάσταση, ενώ εμείς σώζουμε τον εαυτό μας και φούρνος μην καπνίσει!ε Και κάποιοι δυστυχώς είμαστε επιρρεπείς στην όποια αμφισβήτηση ή άρνηση ταυτότητας μας, ιστορίας μας, εδαφών μας, συνόρων μας, πλούτου μας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων !....Ενώ οι γύρω τα υπερασπίζονται με σθένος και διεκδικούν!

Βγήκε λοιπόν και το σκάνδαλο Novartis, για διάσπαση ενδιαφέροντος! Απολαύσαμε στιγμές απείρου κάλλους στη Βουλή, το ''Γερμανοτσολιάδες'' ωχριά πλέον μπροστά στα ''κοσμητικά'' που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από χείλη Πολιτικών και από το Βήμα της Βουλής και εκτός! Έχουμε και πληθώρα μηνύσεων (από πρώην Πρωθυπουργό και Βουλευτές) που στρέφονται εναντίον νυν Πρωθυπουργού, Εισαγγελέων, Μαρτύρων κ. ά. χαρακτηρίζοντας ''σκευωρία συμμοριτών'' το όλο θέμα εμπλοκής ονομάτων! Μια χαρά μπλοκάρεται το θέμα αφού όλοι της έρευνας τίθενται υπό αμφισβήτηση βάσει των μηνύσεων!

Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ πάντως... μόνο υπαίτιους για την κατάντια της Χώρας δεν βρίσκουμε ή μάλλον δεν θέλουμε να βρούμε. Για παραπλανητικές κινήσεις είμαστε πρώτοι! 10 χρόνια κρίσης και πέραν του ότι ο λαός πληρώνει με την εξαθλίωση του, καμιά τιμωρία ή δήμευση περιουσιών κάποιων που συνέβαλαν στην κατρακύλα, δεν έγινε! Ξέχασα ... έχουμε έναν Τζοχατζόπουλο για δείγμα έτσι για στάχτη στα μάτια! Τώρα ετοιμάζονται να βγάλουν τα σπίτια του λαού στο σφυρί για χρέη που εκείνοι τον ''υποχρέωσαν'' να φορτωθεί! 
 
Καλά έλεγε η μητέρα μου : ''όταν χαθεί η τσίπα πάει τέλειωσε!'' Και η τσίπα στην εξουσία έχει χαθεί προ πολλού! Από τότε που πλούτιζαν ορισμένοι εις βάρος της πλάτης του λαού, πιθανόν και κάποιοι να πλουτίζουν ακόμα. Χωρίς ντροπή και συναίσθηση, όταν ήρθε ο λογαριασμός μας τον έστειλαν για πληρωμή!

Κατάλληλη στιγμή για να βουτήξουν ασημικά, χρυσαφικά, περιουσία Δημόσια και Ιδιωτική, εδάφη, όλα! Οι γνωστοί μας άγνωστοι φίλοι, Σύμμαχοι του χθες, Εταίροι του σήμερα και γείτονες! Εμείς έχουμε ξεχάσει να διεκδικούμε εδώ και χρόνια .... μόνο υποχωρούμε, παραχωρούμε και λέμε ΝΑΙ! Και μην το παίζουν παρθένες κάποιοι, όλοι έχουν ποσοστό ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει!

Κι ο Τούρκος καραδοκεί για ''ατύχημα'' στο Αιγαίο, εξαπολύοντας καθημερινά απειλές και παραβιάζοντας εναέριο χώρο και ύδατα! Η κατάσταση κρίσιμη, ο καλός Θεός να βάλει το χέρι του! Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες , οι εκτελεστές και τα κοράκια περιμένουν στη γωνία κι εμείς βρεκεκεκέξ κοάξ κοάξ.... 
 
Πώς καταντήσαμε; Πώς μας κατάντησαν ή καλύτερα .... πώς το επιτρέψαμε να μας καταντήσουν έτσι! Ψυχραιμία και εγρήγορση!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα ... 01/03/2018