ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Εθιστήκαμε στα άσχημα;....

 Πέρασε κι ο ''Θησέας'', τώρα η φονική καταιγίδα ''Φρειδερίκη'' σαρώνει την Ευρώπη. Δέκα νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε πίσω της !Οι χώρες που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.  Στη Γερμανία οι άνεμοι έτρεχαν με 200 χλμ. την ώρα και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε Ολλανδία και Βέλγιο οι πτώσεις δέντρων αποδείχθηκαν θανάσιμες. Οι άνεμοι αναποδογύρισαν ακόμη και νταλίκες. Οπως δείχνουν τα στοιχεία η Φρειδερίκη αποδεικνύεται μια από τις χειρότερες καταιγίδες που χτυπά την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.  Κι εδώ είχαμε ανέμους με 138 χλμ. την ώρα ξεριζώνοντας δένδρα σε πολλές περιοχές της Χώρας, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Τελικά αναρωτιέμαι τα προηγούμενα χρόνια πώς ζούσαμε με καταιγίδες και τυφώνες ''αβάφτιστους''; Ή μήπως ξαφνικά προέκυψαν με ονόματα; ΄Η μήπως πρόκειται για νέα γενιά καταιγίδων και τυφώνων;

Τέλος πάντων, γεγονός είναι ότι ακραία καιρικά φαινόμενα διαδέχονται το ένα το άλλο σε όλα τα σημεία του Πλανήτη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και ανθρώπινα θύματα πιο συχνά πυκνά απ' ότι συνέβαινε παλαιότερα! Μας βαρέθηκε ίσως ο Πλανήτης, τον κακοποιούμε κι εμείς, οπότε κάποια στιγμή πληρώνουμε το τίμημα! ...

Επί πλέον όλα αυτά μας θυμίζουν πόσο ανήμποροι και αδύναμοι είμαστε μπροστά στη φύση και το σύμπαν, μπροστά στο μένος του καιρού και παρ' όλα αυτά κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως είναι θεοί, κυρίαρχοι των πάντων...Γης, Πλανητών, Σύμπαντος, ετοιμάζουν ακόμα και ''απόβαση'' επεκτατική σε άλλον Πλανήτη /Πλανήτες! 
 
Οι καταστροφές πάλι αντί να μας συνετίσουν και να συνειδητοποιώντας την ματαιότητα της ζωής και της ύλης που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει καπνός, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αντιθέτως όλο και περισσότερο υλιστές, άθεοι, ματαιόδοξοι και ατομιστές γινόμαστε! 
 
Αλλά βέβαια παίζει ρόλο και αυτό, το ότι έχει επέλθει εθισμός με όλα τα άσχημα! Εικόνες καταστροφών, πολέμου, βίας, φτώχειας... τι να μας πουν; Έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας κι αυτό είναι όλο! Εξ' ού και η ''επιλεκτική'' θλίψη και θρήνος κατά περίπτωση! Έγινε π.χ. τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία; Θρηνούμε διαδυκτιακά για μέρες! Έγινε κάτι σε Χώρα Αφρικής, Ασίας; Περνάει στα ψιλά και αν! Λες και είναι προγραμματισμένο πλέον το συναίσθημα να λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά!

Πρέπει κάπου, κάποτε να ξεφύγουμε από την ρομποτική οδό στην οποία μας έχουν εντάξει και να βρούμε το χαμένο μας εαυτό, με κρίση και συναίσθημα ανεξάρτητο από τη μάζα!

Πέρα από τις καταιγίδες και το χιονιά έχουμε και τις σεισμικές δονήσεις καθημερινά εντός και εκτός συνόρων! Κάθε μέρα και κάποια περιοχή μας κουνιέται! Άραγε για όλες τις σεισμικές δονήσεις, ειδικά τις φονικές σε άλλα κράτη, φταίει ο Εγκέλαδος μόνο ή και οι διάφορες πυρηνικές δοκιμές κ. ά.; Δεν περιμένω σαφή ούτε υπεύθυνη απάντηση φυσικά!

Και μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ που επικρατεί από άσχημες ειδήσεις να και μια καλή :« από το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς σε 100 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια Αττικής, ξεκινάει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.» Σίγουρα είναι μια καλή κίνηση γιατί δυστυχώς και από αυτό πάσχουμε! Τόσο αίμα στην άσφαλτο κάθε μήνα... κάθε χρόνο... έλεος πια! 
 
Κατά τα λοιπά το πολυνομοσχέδιο πέρασε και ψηφίστηκε με μέτρα που θα μας ακολουθούν για χρόνια, βγούμε δε βγούμε από Μνημόνια. Έχουμε μέλλον πείνας και δουλείας για 2-3 γενιές ακόμα! Και εν μέσω κρίσης, κόκκινων δανείων και χρεών γενικότερα, διαβάσαμε και αυτό : Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων (11,7%) το 2017. Ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 3,4%».!... Απ' ότι φαίνεται λεφτά υπάρχουν, μόνο που βρίσκονται σε λίγες τσέπες! Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ.''Η Φωνή των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα.... 25/01/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: