Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πληρώνουμε λάθη και κακοτεχνίες ετών!






Κάτι οι φωτιές, κάτι τα μπαζωμένα ρέματα, κάτι η μη πρόβλεψη για επιπτώσεις που μπορεί να φέρει η όποια κατασκευή έργων, κάτι που ο άνθρωπος πίστεψε πως έγινε θεός και εξουσιάζει την ατμόσφαιρα τόσο, που την βομβαρδίζει κιόλας, επόμενο ήταν και είναι ανά πάσα στιγμή να συμβεί το μοιραίο της επέλασης μιας Ευρυδίκης που μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να ρίξει και να κατεβάσει τόννους νερού και λάσπης από τα αποψιλωμένα βουνά, μη βρίσκοντας δρόμο ανοιχτό για τη θάλασσα κι ''ανοίγοντας'' δικούς της δρόμους σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα της! 

Από 1600 τόσα χλμ. ρεμάτων έχουμε κλείσει/μπαζώσει πάνω από 800 χλμ. ... αδιαφορώντας για το πού θα βρει διέξοδο το νερό να φύγει!
  Τραγικές και σκληρές εικόνες αυτές της Δυτ. Αττικής, χάθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν περιουσίες και δεν είναι οι μόνες που έχουμε δει στη Χώρα μας!

Ούτως ή άλλως με τα στοιχειά της φύσης, είναι πολύ μικρός και αδύναμος ο άνθρωπος για να τα βάλει! Ειδικά με το μένος τους που λόγω κλιματικών αλλαγών, τα καιρικά φαινόμενα πλέον όλο πιο έντονα, ακραία και απρόβλεπτα θα εμφανίζονται! 

Πόσο μάλλον αν δεν έχει λάβει και τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μετριάζεται το πιθανό ποσοστό ζημιών και απωλειών! Τουλάχιστον τότε θα ξέρει πως ότι περνούσε από το χέρι του για προστασία του περιβάλλοντος, του ιδίου και της Κοινωνίας το έχει πράξει, ενώ τώρα ποτέ δεν θα απαλλαγεί των ενοχών του! Όλοι φταίμε στο ποσοστό που μας αναλογεί για ότι συμβαίνει! 
   
Ας ευχηθούμε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα και να μας γίνει επιτέλους μάθημα στο να δούμε τι θα κάνουμε Πολιτεία και πολίτες στο εξής!

===========================
Νίκη Παπουλάκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: