Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Νέα μορφή σκλαβιάς η δημιουργία χρεών








 Σημ.: Ποιες ψυχές αντέχουν να καίνε το πράσινο;


Η οικολογική καταστροφή του Πλανήτη συνεχίζεται, φωτιές παντού, 160 χιλ. στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής στην Καλιφόρνια, που έχει παραδοθεί στις φλόγες! Απώλειες σε έμψυχα και άψυχα! Διάφορα ακραία καιρικά φαινόμενα επίσης με φοβερές καταστροφές και όλα αυτά μαζί καταλήγουν στο να μένουν 4 εκατομ. χωρίς σπίτι κατ' έτος ανά τον Πλανήτη! Αν βάλουμε δίπλα και τους κατά περιοχές πολέμους, θα καταλήξουμε σε τεράστιο αριθμό κατατρεγμένων, πληγέντων και απόρων! Τρομοκρατικές ενέργειες παντού, ασφαλής δύσκολα νιώθει κανείς πλέον, η εγκληματικότητα στα ύψη, γενικώς το τοπίο αγριεύει επικίνδυνα! 
 
Παρά ταύτα στο βωμό του χρήματος θυσιάζουν τα πάντα! Όλα για το χρήμα και την κυριαρχία. Δεν τους φθάνει η Γη, ετοιμάζονται για απόβαση και κατάληψη κι άλλου Πλανήτη ή Πλανητών! Τόσο θεοί νιώθουν κάποιοι! Τακτοποιήσαμε και νοικοκυρέψαμε τη Γη που μας φιλοξενεί και θέλουμε να ''νοικοκυρέψουμε'' κι άλλους! Τύφλα μας! 
 
Με τόσα εκατομμύρια φτωχούς κι εξαθλιωμένους σε αυτό τον Πλανήτη και τόσα δις και τρις στην πάγκα ελαχίστων, τι να την κάνεις την Πολιτεία στη Σελήνη; Το ιπτάμενο ταξί επίσης, που ήδη δοκιμάστηκε, την προηγμένη τεχνολογία κλπ.; Όταν δεν έχεις να πληρώσεις το νερό και το ρεύμα, σε ενδιαφέρει ότι κι αν βγει στην αγορά, σε αφορά; Μόνο για ανάγνωση! Πρόκειται να σου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο;

Αυτός ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια καλό τέλος δεν θα έχει σίγουρα! Η ΕΕ με πειραματόζωο την Ελλάδα μπήκε πιο βαθιά σ' αυτόν. Μεταξύ των άλλων, υποθηκεύοντας την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, τώρα σκέπτονται να το περάσουν επίσημα για τα χρέη όλων των Κρατών, ότι μπορούν να αποπληρώνονται εν μέρει από την Ιδιωτική περιουσία! Ήτοι ξεκινάει μια νέα μορφή σκλαβιάς προς όφελος κάποιων ολίγων και εις βάρος λαών! 
 
Η μη αντίδραση του Ελληνικού λαού σε αυτή την οικονομική επιδρομή που έχει υποστεί και στον βίαιο υποβιβασμό του βιοτικού του επιπέδου, τους δίνει το θάρρος να συνεχίσουν ως το τέλος! Και λέω να συνεχίσουν, καθότι το πρόγραμμα είναι το ίδιο εξ ' αρχής Μνημονίων, απλώς η υλοποίηση του έρχεται βήμα το βήμα, οι επιπτώσεις οι βραχυπρόθεσμες ήδη μαστίζουν πολλά νοικοκυριά, μακροπρόθεσμα θα ασθενήσουν κι άλλα δυστυχώς, η κοινή λογική αυτό λέει!

Τι να την κάνει ο πολίτης τη λοταρία της Εφορίας με έπαθλο τα 1000 Ε αφορολόγητα, όταν καλείται να πληρώνει κατ' έτος υπέρογκους φόρους και μάλιστα με το μισό εισόδημα ή με καθόλου εισόδημα αν πρόκειται για άνεργο; Άσε που μπορεί να μην κληρωθεί ποτέ! Είναι κίνητρο αυτό για να πληρώνει με κάρτα που σημαίνει απόδειξη; Ο πολίτης θα είχε κίνητρο αν ήξερε πως τα έξοδα που θα εμφανίσει και που φυσικά έχουν ήδη καταβάλει φόρο, θα αφαιρεθούν ως ποσό από το εισόδημα του και πως θα φορολογηθεί για το εναπομείναν εισόδημα εάν και εφ' όσον περισσεύει! Τότε και μόνο τότε θα τον ενδιέφερε να μην χάσει απόδειξη ούτε και για 10 Ε! Τη στιγμή που ξέρει ότι πληρώνει φόρο στο φόρο για τον φόρο.... τη στιγμή που ξέρει πως το πορτοφόλι του είναι μείον, όταν ο άλλος του πει 100 Ε με απόδειξη, 70 χωρίς εκ των πραγμάτων και εξ' ανάγκης θα προτιμήσει τη δεύτερη επιλογή κι όχι γιατί θέλει να ''κοροϊδέψει'' το Κράτος ... κάτι που το έχει κάνει πιθανόν το Κράτος σ' εκείνον πολλάκις!

Και τώρα ποιος μας πιάνει ...πάμε για την ελεύθερη κάνναβη, έρχεται στη Βουλή για ψήφισμα! τσι να παίρνουν σειρά ένα-ένα τα ''προβλήματα'' και να τακτοποιούνται! 
 
Ε μα τι να πει κανείς, αν χάσουμε και το χιούμορ μας αλίμονο, γιατί με τον τρόπο που λειτουργούν πλέον όλα στη Χώρα, τα τελευταία 7 χρόνια ειδικά, μόνο εξαθλίωση, εξαγρίωση και αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας μπορεί να προκύψει και ουδόλως επιτυχές νοικοκύρεμα και τακτοποίηση κακώς κειμένων!

Τα κακώς κείμενα τα διορθώνεις ή τα αλλάζεις στο ακριβές σημείο κι όχι με οριζόντιες σφαγές αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη ζωή πολιτών που καμιά σχέση δεν έχουν ή είχαν με τα κακώς κείμενα και που δεν έχουν άλλους πόρους ζωής πέραν αυτών που έρχεσαι εσύ ως Κράτος τώρα, εν ονόματι μια κρίσης και τους αρπάζεις!

  Γεγονός πάντως είναι ότι θα σας ακολουθούν και μετά θάνατον τα αχ και βαχ των δεινοπαθούντων και είναι πολλά κι ας μην φαίνονται τόσο!
 Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 19/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: