Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ως πότε απαθείς:










Τυφώνες, καταιγίδες, πόλεμοι, καταστροφές, λιμοί, σεισμοί σε όλο τον Πλανήτη! Κι εμείς όλοι θεατές ως τη στιγμή που το ''κακό'' θα έρθει στην πόρτα μας! Εθιστήκαμε να βλέπουμε εικόνες σα να βλέπουμε ταινία, χωρίς αντίδραση καμιά ακόμα και στις πιο φοβερές στιγμές! Μένουμε απαθείς απέναντι σε όλα!

7 χρόνια τώρα κρίνεται η τύχη μας κι εμείς στην αδράνεια και την απάθεια! Ξηλώνονται τα πάντα γύρω μας και στη ζωή μας κι εμείς ακόμα δεν θέλουμε να πιστέψουμε τι μας έχει συμβεί! Ζούμε γενικά σε μια κατάσταση παραλογισμού και μέσα και έξω!

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, δεν θεωρώ πως ήταν μόνο και μόνο για το κλείσιμο συμφωνίας των F-16, η αποτίμηση της θα φανεί εν ευθέτω χρόνω! Πάντως όσο κι αν κατηγορήθηκε για απομόνωση η παρούσα Κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά απομόνωση διακρίνω γενικώς! Κάτι που ίσως δείχνει πως είμαστε καλά παιδιά ...'' κάνουμε καλά τη δουλειά μας''!

Εφάρμοσαν και εφαρμόζουν νόμους που οι προηγούμενοι είχαν σε εκκρεμότητα, είναι αυτοί που ως Αντιπολίτευση κατέβασαν κόσμο στους δρόμους, οι συντηρητικοί σχεδόν ποτέ δεν βγήκαν στους δρόμους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, οπότε ποιος να βγει να μιλήσει;

Πέρασα προχθές από την ΕΣΗΕΑ εκεί που κάνουν απεργία πείνας 4 δημοσιογράφοι, διαμαρτυρόμενοι για την διάλυση του Επικουρικού τους Ταμείου! Και γεννάται το ερώτημα : Μόνο 4 επλήγησαν από αυτό; Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι να συμπαρασταθούν με την παρουσία τους στον αγώνα; Πού είναι όλοι γύρω που νομίζουν πως αυτό που έγινε στο Ταμείο των Δημοσιογράφων δεν θα γίνει στο δικό τους; Και φυσικά δεν χρειάζεται να ασχοληθούν καν με το θέμα; Δυστυχώς φίλοι μου ότι προσπερνάμε θεωρώντας πως δεν μας αφορά, επειδή φαινομενικά δεν θίγει τα συμφέροντα μας, πιο κάτω θα θίξει και τα δικά μας! Δυστυχώς μάθαμε να βλέπουμε τα πράγματα με τη στενή αντίληψη της στιγμής και σπανίως με την πλατιά αντίληψη παραμέτρων και επιπτώσεων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα! Αυτό συμβαίνει και στη ζωή μας και στα κοινά με τις αποφάσεις που παίρνουν άνωθεν, χωρίς να μετρούν τι θα γίνει πιο κάτω!

Λύσαμε το θέμα αλλαγής φύλου, περνάμε στην καύση νεκρών και στην παραγωγή κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, σε λίγο κάτι άλλο, ενώ παράλληλα έχουμε ξηλώσει δικαιώματα ετών! Κι αν νομίζες πως αυτά συμβαίνουν επειδή ''πρώτη φορά αριστερά'' ή λόγω Μνημονίου, γελιέσαι! Είναι υποχρεώσεις μας προς την ΕΕ που συμπεριελήφθησαν και στα Μνημόνια για να πιεστούμε προς εφαρμογή!

Τελικά απ' ότι φαίνεται για Ένωση ξεκίνησε αλλά το αντίθετο αποδεικνύεται! Μετά την Ισπανία και η Ιταλία του Βορά διεκδικεί αυτονομία! Κράτη μέλη πολλών ταχυτήτων, ανεργία, φτώχεια και διάσπαση, έχθρα μεταξύ των λαών της! Κυβερνήσεις αυτοδυναμίας σπανίζουν, κάτι που δείχνει την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων αφ' ενός και την έλλειψη ηγετικών μορφών που να πείσουν για το αλλιώτικο που μπορούν να προσφέρουν! Όσο για την άνοδο της Ακροδεξιάς σε όλα τα Κράτη, είναι απόρροια της πολιτικής που ακολουθεί το σύστημα, προκαλώντας ασφυξία στο λαό!

Πολύ φοβάμαι πως όλα αυτά που θεωρούν ''εξέλιξη'' και ''πρόοδο'' επιβάλλοντας τα με νόμους, θα γυρίσουν μπούμεραγκ κάποια στιγμή και θα βρεθούν προ αδιεξόδου!

Πάντα κάποιες αποφάσεις του τώρα προκαθορίζουν και δεσμεύουν το αύριο, γι' αυτό πριν από κάθε απόφαση πρέπει να ζυγίζεις καλά τα υπέρ και τα κατά όχι μόνο με γνώμονα τη στιγμή αλλά σε βάθος χρόνου, διαφορετικά δεν είναι απόφαση, είναι ''αρπαχτή''! 
 
Όσο το όλο θέμα ''μεταρρυθμίσεις'' , όταν κινείται με γνώμονα την είσπραξη μόνο, καμία περαιτέρω βάση ή ωφέλεια δεν μπορεί να προσφέρει! 
 
Μετά μανίας ο κ. Στουρνάρας παροτρύνει τις Τράπεζες να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια, για ποια προστασία Α΄κατοικίας μιλάμε λοιπόν; Και πώς φθάσαμε σε αυτό το ύψος ''κόκκινα'' δάνεια; Καθιστώντας βιαίως τον πολίτη σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του! Ξεκινήσαμε από την αφαίμαξη του εισοδήματος του σε συνδυασμό με νέους φόρους για να φτάσουμε στην αδυναμία πληρωμής, με φυσικό επακόλουθο τη δέσμευση της όποιας περιουσίας του! Εμ πώς θα φτάναμε αλλιώς εκεί; Άλλωστε η Ιδιωτική περιουσία υποθηκεύθηκε εδώ και κάτι χρόνια για το χρέος, κάποια στιγμή λοιπόν κάποια εκποιούνται, αφού οι ίδιοι σου δημιούργησαν τις συνθήκες για να συμβεί αυτό και τώρα βγαίνουν στο γυαλί και ''κλαίνε'' συμπαραστεκόμενοι! Και μη χειρότερα....
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 26/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: