Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Διακοπές τέλος....



Διακοπές τέλος, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, άνοιξαν και τα σχολεία, καλή σχολική χρονιά εύχομαι σε όλα τα παιδιά, γονείς και δασκάλους! Οι δρόμοι της Αθήνας και πάλι γεμάτοι ασφυκτικά! Οι παραλίες άδειασαν σχεδόν, αν και η ζέστη καλά κρατεί κι απ΄' ότι διαβάζω θα κρατήσει για πολύ ακόμη με ενδιάμεσα ανεβοκατεβάσματα θερμοκρασίας και καιρικών συνθηκών, όπως άλλωστε πήγε και το καλοκαίρι όλο! Φυσικά για όσους μπορούν δεν θα λείψουν οι εξορμήσεις του Σ/Κ στην εξοχή και στις παραλίες! Όσο μπορεί καθείς περισσότερο να κρατάει το καλοκαίρι στην ψυχή του, ειδικά τώρα στις μέρες που ζούμε, είναι ευλογία!


Από την 1η του Σεπτέμβρη όριο ανάληψης τα 1800 Ε, το θέμα είναι ποιος μισθωτός ή συνταξιούχος παίρνει τόσα το μήνα πλέον! Κι εδώ που τα λέμε με τα 420 Ε την εβδομάδα, 1680 Ε το μήνα έβγαιναν, σιγά τη διαφορά 120 Ε παραπάνω ... το μόνο ότι τώρα μπορείς να τα πάρεις όλα μαζί (αν τα έχεις φυσικά στο λογ/σμό) αντί να πας 4 φορές στα ΑΤΜ! Η κάθε ''είδηση'' περνάει βαρύγδουπα για να καταλάβεις αυτό που θέλουν κι όχι αυτό που πραγματικά συμβαίνει! Έτσι γίνεται με όλα, έτσι διαμορφώνουν κοινή γνώμη και αντίληψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης! Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει και αυτόν τον διαθέτουν, το έχουν αποδείξει άλλωστε!


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φορολογικών δηλώσεων, μισθωτοί και συνταξιούχοι για την εφορία (για πολλοστή φορά), είναι οι πιο ''πλούσιοι'' Έλληνες !... Ευκαιρία να τους κόψουν τη σύνταξη κι άλλο ή τελείως! Αυτό δείχνει το κατά πόσον πατάχθηκε η φοροδιαφυγή αυτά τα χρόνια της κρίσης και των ''μεταρρυθμίσεων''! Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωναν και πληρώνουν το μάρμαρο επί παχέων και ισχνών αγελάδων! Και είναι αυτοί που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα βγουν στο δρόμο είτε ως άστεγοι, είτε ως άποροι να τρώνε από τα συσσίτια!


150 χιλ. ακίνητα από αποποιήσεις κληρονομιάς, αυτό και μόνο δείχνει την αλλαγή δεδομένων! Άλλοι πάλι δίνουν το ακίνητο προκειμένου να καλύψουν χρέη για φόρους! Ήρθαν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, κάτι που συζητείτο καιρό ήταν θέμα χρόνου να εφαρμοστεί! Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν θα φεύγει το ακίνητο σε άλλα χέρια κι αν το ποσό δεν καλύπτει το χρέος, παραμένει το υπόλοιπο! Δηλαδή κερατάς και δαρμένος!


'Οταν γράφαμε από αυτήν εδώ τη στήλη απαρχής των μειώσεων μισθών και συντάξεων και προσθήκης φόρων, πως μοιραία αυτό θα δημιουργήσει χρέη ακόμα και σε ανθρώπου που δεν είχαν δανειστεί ποτέ, πως θα οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής ακόμα και βασικών αναγκών ... δεν είναι πως κάτι ξέραμε, απλώς διαθέταμε μια κοινή λογική! Δυστυχώς αυτοί που αποφασίζουν ή ''κενή'' λογική διαθέτουν ή το ζητούμενο ήταν να περάσει και η ιδιωτική περιουσία σε ξένα χέρια, οπότε έπρεπε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις γι' αυτό, ήτοι υψηλή φορολογία, μείωση μισθών και συντάξεων και ανεργία! Μέση ή άλλη εκδοχή δεν υπάρχει, θα υπήρχε ίσως αν όλα αυτά ήταν προσωρινά και όχι μόνιμα!


Ας μας πει κάποιος από τους Κυρίους Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, η ανάπτυξη στην οποία όλοι αναφέρονται, θα προσφέρει τι στον απλό πολίτη; Αυτόν που έχασε το μισό ή ολόκληρο το εισόδημα του, σ' αυτόν που η περιουσία του είναι στο ήμισυ σε αξία και στα αζήτητα, σ' αυτόν που χρωστάει σε Εφορία, ΔΕΚΟ ή Τράπεζες; Ω, ξέχασα, θα βρουν δουλειά κάποιοι άνεργοι με 300 Ε το μήνα! Σωθήκαμε!! Βρε δεν πάτε να φουντάρετε όλοι μαζί; Και μ' αρέσει που βγαίνουν ως κλαίουσες δήθεν για την δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει ο πολίτης, μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν και πρώην και νυν! Απορώ πώς υπάρχουν ακόμα χειροκροτητές από κάτω και δέχονται αδιαμαρτύρητα όποια παρόλα ακούν και την επικροτούν! Άλλά πάλι ξεχάστηκα... υπάρχουν και κάποια εκατομμύρια βολεμένων ή βλαμμένων ή κάποιων που ευελπιστούν ακόμα και τώρα να βολευτούν!


Και όλοι αυτοί που μας μιλούν για ανάπτυξη και όραμα αρκεί να γίνουν Κυβέρνηση, να σταματήσουν τις αοριστολογίες και να μας πουν με τι τρόπο θα γίνει αποκατάσταση υλικών και ψυχικών ζημιών οικογενειών και νοικοκυριών! Γιατί αν εννοούν θέσεις εργασίας με 200 και 300 Ε το μήνα, ή συντάξεις από 800 Ε και κάτω, καλύτερα να κρυφτούν, παρά που βγαίνουν και μιλούν με τέτοια έπαρση, δείχνοντας ως κακό λύκο την παρούσα Κυβέρνηση, λες και τα δεινά του λαού δεν ξεκίνησαν από τους ίδιους και μάλιστα τσουχτερά!! Αλλά είπαμε, ξεχνάμε εύκολα σ' αυτό τον τόπο!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 14/09/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: