Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Oι άλλοι πάντα κάτι έχουν να πουν!...






Όποια εικόνα κι αν βγάζει κάποιος προς τα έξω, οι άλλοι θα την δουν με τα δικά τους μάτια, τη δική τους φαντασία και αντίληψη κι έτσι θα την κρατήσουν! Πάντα θα υπάρχουν ακόλουθοι ή θαυμαστές, καθώς και επικριτές. Ότι και να κάνεις και τίποτα να μην κάνεις, πάντα κάποιοι κάτι θα έχουν να πουν, είτε καλό, είτε κακό ανάλογα με την παιδεία, την κρίση, τον ψυχικό τους κόσμο και την αντίληψη τους γενικότερα!

Οι άνθρωποι συνήθως κρίνουν σύμφωνα με αυτό που νομίζουν πως ξέρουν, με αυτό που φαντάζονται, σπανίως με αυτό που πραγματικά γνωρίζουν! Ακόμα και κάποιοι από αυτούς που δηλώνουν υποστηρικτές ή θαυμαστές, αν κάποια στιγμή δουν κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν φανταστεί και αποδεχθεί πως αξίζεις, δεν το αντέχουν! Σε απορρίπτουν, ή σου γυρνούν την πλάτη ή σφυρίζουν αδιάφορα πως δεν σε είδαν! Τους χαλάς το παραμύθι τους! Χάνουν την ισορροπία τους ... νιώθουν πως χάνουν μπόϊ! Τους συναντάς παντού στο φιλικό, συγγενικό και ευρύτερα Κοινωνικό περιβάλλον!

Λίγοι αντέχουν τη χαρά ή την ευτυχία ή την επιτυχία του διπλανού! Κι αν συμβεί κάτι στραβό σου λένε πιο εύκολα ''τύφλα σου'' παρά να τρέξουν να δώσουν χέρι βοηθείας!

Η κακία και ο φθόνος περισσεύουν στην εποχή μας δυστυχώς, όπως και η αντίληψη περί σπουδαίου στα όρια της μετριότητας και κάτω! Οτιδήποτε πιο πάνω, χαλάει τη συνταγή, κάνουν τα πάντα για να μπει στο περιθώριο και στα αζήτητα!

Είναι λάθος λοιπόν να προσπαθείς να είσαι αρεστός στους άλλους, (όπως πολλοί το προσπαθούν), πρώτον γιατί δεν γίνεται να είσαι αρεστός και αποδεκτός από όλους και δεύτερον γιατί στην προσπάθεια αυτή χάνεις τον εαυτό σου, δεν είσαι εσύ, αλλά κάποιος άλλος! Το να είσαι ο εαυτός σου αυθεντικός, χωρίς περιτύλιγμα και φιοριτούρες, μπορεί να μην σου φέρει πολλούς γύρω, δίπλα σου, όμως έστω κι ένας άνθρωπος να είναι δίπλα σου, ξέρεις πως είναι εκεί για σένα, γι' αυτό που πραγματικά είσαι κι όχι γι' αυτό που τον άφησες να καταλάβει ή φαντάστηκε! Ζεις στην πραγματική σου διάσταση κι όχι στην εικονική!

Η εξωτερική εμφάνιση πάντα προδιαθέτει τον άλλον θετικά ή αρνητικά, είναι η πρώτη εντύπωση που λέμε, τα φαινόμενα όμως πολλάκις απατούν και όποιος στερείται αντίληψης δεν μπορεί να δει πίσω από το εξώφυλλο ή τα γεγονότα, την πραγματικότητα! Βγάζει συμπεράσματα σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό! Και να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις, δύσκολο να καταλάβει, άδικος κόπος!

Γι' αυτό ''Βe yourself”... ''μείνε όπως είσαι'' (αρκεί να έχεις βρει ποιος είσαι) και μη σε νοιάζει ο κόσμος τι θα πει ή πως θα το πάρει! ¨Οποιος είναι το ίδιο αυθεντικός και σίγουρος για τον εαυτό του, χωρίς κόμπλεξ και τα τοιαύτα, θα το πάρει ακριβώς όπως το εκπέμπεις. Οι υπόλοιποι όπως τους βολεύει, όπως τους κάθεται στραβά ή ίσια! Μη σε νοιάζει λοιπόν γι' αυτούς, είναι στο δικό τους κόσμο και είναι χάσιμο χρόνου μια περιήγηση σου σε αυτόν.

Είναι και κάποιες φορές που χρειάζεται να προχωρήσεις μόνος, χωρίς συνοδοιπόρους....μη διστάσεις, προχώρα! Πιο κάτω θα συναντήσεις άλλους που προχώρησαν πριν από εσένα ... παρέα θα βρεις, το μόνο σίγουρο! Μπορεί και άλλοι να σε φτάσουν που ακολούθησαν! Συνέχισε με αυτούς που περπατούν μαζί σου και άσε τους άλλους να έπονται!
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ...  20/07/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: