Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Μια ξιδάτη μια λαδάτη ο καιρός μας το πάει!




Με όλο το σεβασμό στους θεσμούς γενικά και στη δικαιοσύνη ειδικότερα, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό της απόφασης ανώτατου δικαστηρίου για εργαζόμενο που δεν λαμβάνει αποδοχές ακόμη και ενός έτους και δεν δικαιούται, όπως λέει, να καταγγείλει το γεγονός, να αποχωρήσει και να ζητήσει αποζημίωση ! Να φύγει δηλαδή ''χαρίζοντας'' ενός χρόνου μισθούς και την όποια προϋπηρεσία έχει χωρίς αποζημίωση; Το πώς ζει 12 μήνες απλήρωτος και πώς θα ζήσει μέχρι να βρει άλλη δουλειά και αν βρει, νοιάζεται κανείς; Μάλλον όχι!

Και αυτή η απόφαση ήρθε να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ''εργασιακή ζούγκλα'', βάζοντας ένα λίθο ακόμη με σφραγίδα, για την όποια εκμετάλλευση του εργαζομένου ... και δεν μιλάμε για εξαιρέσεις εργοδοτών που όντως από αδυναμία δεν πληρώνουν! Υπάρχει και η μερίδα Εργοδοτών που η κρίση τους ήρθε κουτί για να ''ωφεληθούν'' απολύοντας, μειώνοντας μισθούς, μη καταβάλλοντας μισθούς κ.λπ.

 Όσο για το άλλο .... προκαταβολικά να έχουν ψηφίσει πως δεν θα υπάρξει απόφαση Δικαστηρίου που να κρίνει καταχρηστικές και αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές συντάξεων τι να πει κανείς; Χαιρετώ την νέα εποχή αναπτυσσόμενης δουλείας! Αυτό μόνο!

Τέλειωσε και το survivor, κάτι ανάλογο σίγουρα θα βγάλουν για να κρατάει ''συντροφιά'' στον Έλληνα και να τον κρατάει μακριά από τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στη ζωή του και γύρω του! Πού χρόνος και διάθεση για διαμαρτυρία πια; Ο λαός είναι κουρασμένος, απογοητευμένος, παραιτημένος από διάθεση για αγώνα σχετικά με τις συνθήκες ζωής και εργασίας, διαθέτει μόνο θυμό και μάλιστα έντονο που τον εκτονώνει ή τον ξεχνάει μ' ένα ματς, ένα survivor, ένα Κοινωνικό γεγονός χλιδής ή κουτσομπολιού, βρίζοντας στο διαδίκτυο ή στο δρόμο τον συνάνθρωπο, κλπ. Φροντίζουν λοιπόν να μας παρέχουν θέματα προς εκτόνωση θυμού με τον α΄ ή β΄ τρόπο, διατηρώντας μας απασχολημένους!

 Πόσα σκάνδαλα, πόσες λίστες, πόσες Εξεταστικές κ.ά. διάφορα!... Πόσα μερόνυχτα αναλύσεις, διαξιφισμοί, αλληλοκατηγορίες και τα τοιαύτα; Και μετά τα ξεχνάμε, μήπως μάθαμε και ποτέ αποτέλεσμα; Πώς λέμε ''στρίβειν δια του αρραβώνος''; Κάτι ανάλογο είναι και το ''να ορίσουμε Εξεταστική Επιτροπή''!!Χρόνος, χρήμα, λόγια στα λόγια και αποτέλεσμα μηδέν!
 
Τα σκουπίδια παραμένουν ακόμα σε κάποια σημεία, το άρωμα διάχυτο ακόμη, ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών! Φυσικά δεν έχουν ευθύνη μόνο οι απεργοί ή οι Δήμοι, ευθύνη έχει και έκαστος εξ' ημών που ενώ βλέπει ότι ο κάδος είναι γεμάτος και γνωρίζει για την απεργία, συνεχίζει και κατεβάζει σακούλες με σκουπίδια αδιαφορώντας για τη συνέχεια και τις συνέπειες! Κι αν ο κάδος του γειτονικού σπιτιού είναι φουλ μέχρι και έξω, τα πηγαίνουμε εκεί που είναι τα πιο πολλά! Δυστυχώς έτσι φερόμαστε, αν όχι οι περισσότεροι, κάποιοι αλλά αρκετοί για να βλέπουμε εικόνες χωματερής έξω από τα σπίτια μας, σαν αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες!

Μας τσάκισε και ο καιρός μια ξιδάτη μια λαδάτη μας το πάει! Βροχές, πλημμύρες χαλάζι, μετά καύσωνας και πάλι πλημμύρες και χαλάζι , ο απολογισμός του πρώτου μήνα του καλοκαιριού! Να δούμε η συνέχεια πώς θα εξελιχθεί! Πάντως ''ευτυχώς'' που τα εκκαθαριστικά της Εφορίας και ο ΕΝΦΙΑ βγαίνουν εν μέσω καλοκαιριού! Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι κάνεις μια βουτιά στη θάλασσα και συνέρχεσαι ... τουλάχιστον γλιτώνεις το εγκεφαλικό! Η ουσία είναι πάντως ότι 12 μήνες το χρόνο χρωστάς στο Κράτος (ακόμα κι αν δεν χρωστάς σε Δάνειο Στεγαστικό ή κάρτες), φόρο και ΕΝΦΙΑ και σε κάθε 2ο εξάμηνο προστίθενται οι φόροι της νέας χρονιάς, που σημαίνει ότι το χρέος σου αυτό δεν προλαβαίνει να αποπληρωθεί διότι ανανεώνεται με την προσθήκη νέων βαρών! Το παίρνεις απόφαση και τραβάς για παραλία!! Καλά μπάνια!
Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 13/07/17/

Δεν υπάρχουν σχόλια: