Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Καλοκαιράκι εν όψει...







Άντε και ποιος μας πιάνει τώρα που το όριο ανάληψης το μήνα θα γίνει 2000 Ε! Τώρα το ποιος μισθωτός ή συνταξιούχος παίρνει τόσα το μήνα για να χαρεί, αυτό είναι ένα άλλο θέμα! Άλλωστε ούτως ή άλλως η κάθε κάρτα είτε χρεωστική είτε πιστωτική έχει όριο ανάληψης, οπότε και να έχεις λαμβάνειν αυτό το ποσό θα το πάρεις σε 2 ή τρεις δόσεις! Ακόμα και τότε πριν 2 χρόνια με το όριο ανάληψης 60 Ε την ημέρα, έκανες άνετα στατιστική εισοδημάτων ... από τις 13-15 του μήνα και μετά δεν υπήρχε ουρά στα ΑΤΜ!

Δεν γκρινιάζω, αντιθέτως θέλω να επισημάνω πως πολλές φορές τρωγόμαστε και γκρινιάζουμε για θέματα δευτερευούσης σημασίας ενώ καταπίνουμε άλλα πολύ σοβαρά!

Ευτυχώς αποφάσισε να σταθεροποιηθεί και το καλοκαίρι (για την ώρα τουλάχιστον) και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες για να βρουν διέξοδο (όσοι δύνανται) στη θάλασσα, αδειάζοντας καημό και θυμό για λίγο! Πράγματι αυτό το Σαββατοκύριακο οι παραλίες γέμισαν. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι αυτοί έχουν λυμένα τα προβλήματα τους ... και με πρόβλημα και χωρίς πρόβλημα η ζωή δεν σε περιμένει ... αν δεν τη ζήσεις στο μέτρο που μπορείς έστω, πάει την έχασες! Έρχονται κι άλλες υψηλότερες θερμοκρασίες, να μείνεις μέσα θα καταναλώσεις ρεύμα, αν βρεθείς δίπλα στη θάλασσα είναι πιο οικονομική η μέρα σου ... μου το είπε πριν 5-6 χρόνια μια άνεργη στην παραλία και βρήκα απόλυτα λογική τη σκέψη της. Κατέβαινε με το τραμ το πρωί στην παραλία, τοστ και νερό από το σπίτι και γυρνούσε σπίτι το βράδυ!

Καλό θα ήταν αν δεν βγάζαμε χωρίς σκέψη συμπεράσματα γενικώς για όλα τα θέματα και για ότι συμβαίνει γύρω, ακόμα και στη δική μας ζωή, στα δικά μας που λέμε! Πόσες φορές βιαζόμαστε και βγάζουμε λάθος συμπεράσματα; Πόσες λάθος κινήσεις από λάθος συμπεράσματα; Η δεύτερη σκέψη είναι πάντα καλύτερη από την πρώτη! Υπό την επιρροή  θυμού καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να παίρνουμε αποφάσεις και να προβαίνουμε σε ενέργειες, τις περισσότερες φορές παίρνουμε λάθος δρόμο!

Μαθήματα διαχείρισης θυμού και διαχείρισης φτώχειας χρειαζόμαστε πάραυτα! Καύσωνας και σκουπίδια μας πνίγουν, θα σκάσουμε σαν τα τζιτζίκια! Δικαίωμα η απεργία ναι, να διεκδικεί ο εργαζόμενος τα δικαιώματα του ναι, όμως όταν η απεργία του δημιουργεί κίνδυνο δημόσιας υγείας, κάπως αλλιώς δεν θα έπρεπε να θέσει τη διεκδίκηση του; Ερώτηση κάνω.... Ελπίζω και εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και από τις δύο πλευρές, ώστε να φύγει η ''χολέρα'' από τους δρόμους και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές!

Πλειστηριασμοί προμηνύονται εν μέσω καλοκαιριού, 1η δόση φόρου τέλος Ιουλίου, τέλος Αυγούστου ο ΕΝΦΙΑ, κατάφεραν και μας έζεψαν σε ένα μόνιμο χρέος, αφού πριν εξοφλήσεις τα της προηγούμενης χρονιάς, έρχονται τα χρέη της νέας! Και χρέη που δεν είχες ποτέ, αντί να πληρώνεις φόρο έπαιρνες κι επιστροφή, ενώ τώρα με λιγότερο εισόδημα το χρόνο και πληρώνεις κι από πάνω...όσο για τον ΕΝΦΙΑ, αυτόν που ''εκτάκτως'' μας τον φόρεσε ο Βενιζέλος και τον παντρευτήκαμε, δεν υπήρχε καν. Ειδικά δε όταν πρόκειται για 1η κατοικία και μάλιστα με στεγαστικό Δάνειο Τραπέζης, είναι ότι πιο αλόγιστο και αδέκαστο μέτρο. Όπως επίσης και για ''περιουσία'' κάτω των 100 χιλ. Ε να χρεώνεις φόρο! Αλλά τι έχει γίνει δίκαια και σωστά μελετημένο σε αυτόν εδώ τον τόπο; Άκουσα πως θα κληθούν από τις Τράπεζες οφειλέτες για διευθέτηση χρεών και προβλέπεται μείωση μέχρι και 90%. Καλό αυτό αρκεί να μην ικανοποιήσει τους εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτές! Άσε που δημιουργεί και κάποιο προβληματάκι στους συνεπείς μέχρι τώρα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις πολίτες ... κάπου νιώθουν ''ηλίθιοι''. Δεν δώσατε και μια επιβράβευση ποτέ στους καλοπληρωτές και δε λέμε για πόντους και άλλα τοιαύτα, κάποιο ουσιαστικό bonus πάνω στο χρέος τους! Αλλά είπαμε η κρίση ''επιβράβευσε'' τους εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτές, τους τεμπέληδες, τους ανεπρόκοπους κλπ. Και τιμώρησε τους συνεπείς, εργατικούς, δημιουργικούς και νομοταγείς πολίτες! Και επειδή δεν δύναται , (πιθανόν και να μην θέλει) το σύστημα να διαχωρίσει τους μεν από τους δε και να πληρώσουν τα ''λαμόγια'' γενικώς, την πληρώνουν κι οι αθώοι !


Άντε να δούμε όσοι μπορούμε και πληρώνουμε ακόμη, ως πότε θα μπορούμε, εκτός κι αν αυτό θέλουν!
Νίκη Παπουλάκου


Πηγή: ''Φωνή των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα ... 29/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: