Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ακούει κανείς; Κοκκινίζει κανείς;





Από την αρχή του χρόνου μέχρι και 22 Ιουλίου, ήτοι επτά μήνες ή 203 ημέρες το χρόνο, ο μέσος Έλληνας πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος και ασφαλιστικά ταμεία και από την επομένη, στις 23 Ιουλίου, δουλεύει για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Αυτό αναφέρει η ετήσια μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) είναι, με απλά λόγια, η πρώτη ημέρα του χρόνου κατά την οποία μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εξοφλήσει τις φορολογικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος και εργαζόμαστε πλέον για τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σχηματικό τρόπο απεικόνισης της πραγματικής επιβάρυνσης που υφίσταται ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος από την υπερφορολόγηση.

Ειδικότερα, το 2017 υπολογίζεται ότι η εφορία και τα Ταμεία απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζόμενου, ενώ το 2016 απορροφούσε τις εισπράξεις 188 ημερών, έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης φόρων και εισφορών στη χώρα μας. 
 
Δηλαδή ο μέσος Έλληνας ''ζει'' με το 40% του εισοδήματος του, το οποίο είναι ήδη κατά 50% και πλέον μειωμένο από το εισόδημα του 2009!! Εδώ δε μιλάμε για λιτότητα πλέον ... μιλάμε για πείνα και των γονέων, για ασφυξία!! 

Και έπεται συνέχεια μειώσεων και φόρων το ''19; Και δεν ντρέπεται κανείς; Εύγε!!

=======
Νίκη Παπουλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: