Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ο ψεύτης είναι ψεύτης!










Από τα ''θα''' παρελθόντων χρόνων που πρόσφεραν ευφορία .... περάσαμε στα ''θα'' του σήμερα που προσφέρουν μαυρίλα, τρόμο, απελπισία και θυμό!.... Πείνα -θυμός - εξαθλίωση - απόγνωση ένας συνδυασμός ''που σκοτώνει''! Δεν είναι προβλέψιμο αν και πότε ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση και ειδικά βιαίως και άδικα , μπορεί να γίνει ανήμερο θεριό! Τα ''καταδικάζω'' καλά είναι, αλλά είναι μόνο λόγια και δεν αγγίζουν τη ρίζα του κακού! Δεν διορθώνουν και δεν εμποδίζουν κάτι που πιθανόν να επαναληφθεί!

Όλος ο Πλανήτης φλέγεται, πόλεμοι κηρυγμένοι και ακήρυκτοι , οικονομικός πόλεμος, τρομοκρατία παντού ... μια διαρκής απειλή πάνω απ' τα κεφάλια μας, κατά τα λοιπά έχουμε ειρήνη! Κάθε μέρα και μια βομβιστική επίθεση, κάθε μέρα νεκροί, βομβαρδισμοί, χημικά κ.ά.! Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο... στο Τορίνο ποδοπατήθηκαν 1400 άτομα, θύματα τρόμου και πανικού ... βομβιστικές επιθέσεις καθημερινά σε όλο τον Πλανήτη ... γενικώς είμαστε σε ''πόλεμο'' διαρκείας! Ο δε εχθρός μπορεί να είναι και στη διπλανή πόρτα, στο διπλανό σπίτι και μη αναγνωρίσιμος! Επίσης αποδεικνύεται πως η ενσωμάτωση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση , δεν είναι απόλυτα εφικτή, ένα παιχνίδι με τη φωτιά είναι, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φουντώσει και να κάψει! Η ρίζα του κακού πρέπει να βρεθεί και να χτυπηθεί, αλλά πώς; Αφού όλοι εμπλέκονται με συμφέροντα, δημιουργούν πολέμους και συνεπώς καταλήγουμε σε μετακινήσεις πληθυσμών!

Αν προσθέσει κανείς σε αυτά την ατμοσφαιρική ρύπανση του πλανήτη που κοστίζει 3 εκατομ. ψυχές κατ' έτος, συν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις τόσες καταστροφές που προκαλούν ... ζούμε σε μια ''υπέροχη'' εποχή! Φέτος δεν ήταν και λίγες οι καταστροφές από καιρικά φαινόμενα! Και η πρόσφατες νεροποντές του Σ/κ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες! Ζούμε λοιπόν έναν ακήρυκτο πόλεμο διαρκείας και κάποιοι στη χειρότερη μορφή του κι εδώ ο οικονομικός πόλεμος είναι κάτι που θα κρατήσει για χρόνια απ' ότι φαίνεται! 
 
Βουλγαροποίηση μισθών και συντάξεων χωρίς προοπτική ανάκαμψης. Άλλωστε ο συνταξιούχος των 70 και άνω να περιμένει τι καλύτερο και πότε; Όσο για τη σύγκριση με συντάξεις άλλων χωρών όπως π.χ. Η Λιθουανία, ατυχής η σύγκριση για να μην πω τίποτα άλλο χειρότερο!... Ο εδώ συνταξιούχος εργασιακά είχε πετύχει ένα χ επίπεδο διαβίωσης και πλήρωνε ανάλογα με το μισθό του γερές εισφορές. Άν λοιπόν κάποιος από 2.500 μισθό βγει στη σύνταξη και του λες πάρε 800Ε και πολλά σου είναι, πού του πας το βιοτικό του επίπεδο; Πώς θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του; Φυσικά και δεν μπορεί, του λέτε να καταλήξει ζητιάνος στα γεράματα και να κλειστεί σε καμιά τρώγλη ή παράγκα για να τα βγάλει πέρα, αυτό του λέτε!

Δυστυχώς ένα μοίρασμα φτώχειας, μια αναπαραγωγή/ανακύκλωση./αναδιανομή ανέχειας και εξαθλίωσης είναι αυτό που ζούμε και θα ζούμε και κανείς δεν εγγυάται το αντίθετο για τον πολίτη! ...'Οσο για την ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται , αφορά το Κεφάλαιο και μόνο κι όχι τον Έλληνα εργαζόμενο ή συνταξιούχο!.... Και να θυμόμαστε κάτι : Δεν υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο ψεύτης, ο ψεύτης είναι ψεύτης! Κι αυτός που σε έβλαψε δεν απαλλάσσεται επειδή κάποιος άλλος σε έβλαψε πιότερο! Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των αντιπαραθέσεων που ακούμε και βλέπουμε παίζει σε αυτό το μοτίβο για να μας κατευθύνει τη σκέψη σε μια κατεύθυνση, αυτή που το σύστημα θέλει!

Άντε και μέχρι το 2060 προβλέπεται τα ρομπότ να ξεπεράσουν τους ανθρώπους!« Οι ειδικοί προβλέπουν ότι έως το 2024 οι «έξυπνες» μηχανές (ρομπότ) θα είναι καλύτερες από εμάς στην μετάφραση των ξένων γλωσσών, έως το 2026 θα γράφουν καλύτερες εκθέσεις στο σχολείο από τους μαθητές, έως το 2027 θα οδηγούν καλύτερα τις νταλίκες από ό,τι οι φορτηγατζήδες, έως το 2031 θα είναι καλύτερες πωλήτριες στα καταστήματα λιανικής, έως στο 2049 θα γράφουν καλύτερα βιβλία μπεστ-σέλερ από τους συγγραφείς, ενώ έως το 2053 θα χειρουργούν καλύτερα και από έμπειρους γιατρούς χειρουργούς.» ... Τι κόσμο ονειρεύονται όλοι αυτοί άραγε; ... Και οι άνθρωποι πού θα απασχολούνται και πώς θα επιβιώνουν; Εκτός κι αν ονειρεύονται έναν Πλανήτη με πλούσιους και ρομπότ και το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος προς εξαφάνιση! Και θυμήθηκα ένα παληό τραγούδι μα τόσο διαχρονικό και επίκαιρο : ''Σε τι κόσμο μπαμπά μ' έχεις φέρει να ζήσω ... επιστρέφεται πίσω!''
Νίκη  Παπουλάκου


 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...
Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: