Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Μας παίζουν τον παπά...






Δε φαντάζομαι να περιμένατε κάτι διαφορετικό από το Eurogroup της 22ας Μαϊου; Πάλι δηλαδή συμφώνησαν ότι θα συμφωνήσουν ... ποιο μήνα, ποιο χρόνο δεν έχει σημασία αρκεί να τρέχουν τα μέτρα και οι ''ποινές'' στο λαό! 
 
Μας παίζουν τον παπά όλοι, αφού έχουμε αποδεχθεί το χρέος στην ονομαστική του αξία χωρίς καμιά αμφισβήτηση και έχουμε δεσμευθεί να το αποπληρώσουμε στο ακέραιο με υπογραφές και βούλα από τον Αύγουστο του ''15, τι περιμένουμε τώρα; Ακόμα και για την επιμήκυνση του έχουμε υπογράψει να γίνει μετά το ''18! Γι αυτό ο Σόϊμπλε κουνιέται και λυγιέται προτάσσοντας τα όχι και το δάχτυλο! Μας έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί! Και οι δικοί μας όλοι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, χρυσώνουν το χάπι τάχα για ρύθμιση του χρέους για να δικαιολογήσουν τα επαχθή μέτρα που τάχα τα έφερε η Κυβέρνηση αυτή και οι άλλοι αθώα περιστέρια! Αυτά που ψήφισαν οι 222 τον Αύγουστο του ''15 δεν ήξεραν πως θα εφαρμοστούν στη συνέχεια και πόσο σκληρά μέτρα ήταν; Και ειλικρινά δεν μπορώ να χωνέψω την ικανοποίηση που δείχνουν κάποιοι μπροστά σε κάθε αποτυχία μας με τους δανειστές, κάτι που σημαίνει πως δε νοιάζονται καθόλου για το λαό, αφού κάθε αποτυχία σαν βαρίδι στην πλάτη του λαού πέφτει! Το μόνο που τους νοιάζει η μεταξύ τους κομματική αντιπαράθεση!

''Να χάσει ο παππούς από τη σύνταξη για να βρει δουλειά το εγγόνι'' το ακούσαμε κι αυτό!... Έχουμε ξεφύγει τελείως λέμε! ... Δηλαδή κι αν βρει δουλειά το εγγόνι (άσε που μπορεί να μην έχει εγγόνι ο συνταξιούχος) θα πληρώσει τη ΔΕΗ ή το νοίκι, ή τα φάρμακα του παππού που δεν θα του φτάνει η σύνταξη να πληρώσει; Ή μήπως θα φθάνει ο μισθός για να ζήσει το εγγόνι;

Στα 101 έτη θα κάνει κάποιος απόσβεση των ασφαλιστικών του εισφορών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ! Και θα του πουλάνε και υποχρέωση πως τον ταϊζουν, ότι κάνουν και τώρα, λένε στους συνταξιούχους πως τους τρέφουν οι νυν εργαζόμενοι, λες κι αυτοί δεν έθρεψαν 2 και 3 γενιές συνταξιούχων εργαζόμενοι και με βαρβάτες εισφορές!

Η ΔΕΗ για να αποφύγει συναισθηματικές φορτίσεις φαίνεται, δίνει σε άλλους (εισπρακτικές Εταιρίες) εντολή να μαζέψουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα σε όσους κλέβουν ρεύμα !... Βεβαίως και τα χρέη πρέπει να εξοφλούνται, όμως εν προκειμένω το αυτονόητο κατέληξε, το κατέληξαν να μην είναι ηθικόν! Προ κρίσης και χαρατσιών στο λογ/σμό πέραν των 5-10 εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτών, ποιος πολίτης δεν πλήρωνε λογαριασμό ΔΕΗ; Εσείς οδηγήσατε τον πολίτη στο να μην έχει να πληρώσει το ρεύμα , προκαλώντας του οικονομική και ηθική βλάβη!

Ο μόνος λογαριασμός που είχε μείνει χωρίς κερατιάτικο χαράτσι ήταν του νερού! Ε λοιπόν σοφίστηκαν ένα ''πράσινο'' ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουν χαράτσι σε κάθε λογαριασμό νερού!.... Βρε μάγκες με 400 και 800 Ε εισόδημα το μήνα κάποιος τι θα πρωτοπληρώσει και θα ζήσει κιόλας;... μην πω για τους άνεργους !... Και πού μυαλό για να δουλέψει όταν σκέφτεται συνέχεια τα χρέη ; Μειώνετε μισθούς αλλά χάνετε σε παραγωγικότητα και σε ειδίκευση! Και μιλάω για τον Ιδ. Τομέα, αυτόν που θάψατε χωρίς να φταίει για το ''φαγοπότι'' του Δημοσίου! ''Στόκοι ή παράφρονες''( για να μην πω άλλο πιο βαρύ), θα μπορούσαν να δέχονται ως βιώσιμα και να ψηφίζουν ναι σε τέτοια μέτρα. 7 χρόνια τώρα!... 
 
Μας έβαλαν να ψηφίσουμε μέτρα για χρόνια, συνέχεια στο παρά πέντε για συμφωνία απαιτούν και κάτι παραπάνω κι ενώ πρυμνηδόν υπογράψαμε/ψηφίσαμε την ολοκληρωτική φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, φθάνουμε στη συνάντηση και μας λένε ''πριτς που θα κλείσει η συμφωνία και η αξιολόγηση'' ... στο Εurogroup το τελευταίο ζήτησαν προκαθορισμένα πλεονάσματα ως το 2060, αν είναι ποτέ δυνατόν ... άρα τι Μνημόνιο και βγαίνουμε από το Μνημόνιο, η πείνα και ο θάνατος στην ψάθα είναι η καταδίκη και η ποινή 3-4 γενεών από τώρα! Και μην ξεχνιόμαστε, όση ανάπτυξη κι αν έρθει, με τέτοια μισθολόγια και συντάξεις που έχουν διαμορφώσει, ο λαός θα εξακολουθήσει να υποφέρει! Δεν είναι προσωρινή η φτώχεια αλλά διαρκείας και μόνιμη!Αυτά για να μην τρώμε το παραμύθι που μας σερβίρουν, ποντάροντας στη μνήμη χρυσόψαρου! Κι αν όπως λεν, το ''14 είμαστε προς την έξοδο από την κρίση και ερχόταν ανάκαμψη, ο λαός τότε γιατί τους τιμώρησε; Γιατί υπήρχε συνέχεια μέτρων που φοβόταν, ασχέτως αν του τα φόρεσαν με το παραπάνω και οι νυν Κυβερνώντες! Για μια ακόμα φορά ''προδόθηκε''!
 Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 01.06.17 

Δεν υπάρχουν σχόλια: