Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η δική μας Ανάσταση πότε;







Πέρασαν και οι Άγιες μέρες του Πάσχα και συνεχίζουμε στα ίδια χάλια να περιμένουμε τη συμφωνία και την ανάπτυξη, φορτώνοντας φόρους και χαράτσια (βλέπε λογαριασμούς ΔΕΗ) και μειώνοντας συντάξεις και μισθούς! Άραγε οι επενδύσεις σε ποιους ανύπαρκτους καταναλωτές θα βασιστούν; Κοινωνική πολιτική η ΔΕΗ έκανε και κάνει με ξένα κόλλυβα... να δούμε ως πότε θα υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούν να πληρώνουν ακόμη τους φουσκωμένους λογαριασμούς της! Οι δε ρυθμίσεις από ένα σημείο και μετά ναυαγούν, φυσικό επόμενο όταν το εισόδημα κάποιου αντί να βελτιώνεται, μειώνεται κι άλλο! Κι αυτοί όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, ακονίζοντας τα ξίφη μεταξύ τους για το ποιος έκανε τα χειρότερα! 
 
Μέσα σε όλο το αλαλούμ έχει σαλτάρει και ο καιρός... μια κρύο μια ζέστη , πολλοί βρέθηκαν με ιώσεις και πυρετό! Χάθηκαν οι 4 εποχές, έχουμε 2 εποχές πλέον χειμώνα- καλοκαίρι και σε λίγο, έτσι όπως το πάει θα ξυπνάμε το πρωί και ανάλογα με τον καιρό θα ντυνόμαστε! Σίγουρα και σ' αυτό έχει βάλει το χεράκι του ο άνθρωπος!

Το τοπίο θολό, κάποιοι ξέφυγαν για λίγες μέρες στα εξοχικά ή στα χωριά τους, πήραν κάποιες ανάσες και γύρισαν πάλι στη μαυρίλα της Αθήνας! Μια εκπομπή με τίτλο ''Καληνύχτα Ελλάδα'' θα ακριβολογούσε ...θα έλεγε πολλά και μόνο με τον τίτλο!... Πώς καταντήσαμε έτσι; Θανατηφόρες ειδήσεις από παντού! Ατενίζει κανείς το μέλλον και το μόνο που μπορεί να σκεφθεί, το πόσο φτωχότερος θα είναι σε 2 χρόνια! Του πιπιλίζουν το μυαλό συνέχεια, λες και θέλουν να τον εξοντώσουν και μόνο με τη σκέψη! Προς τι από τώρα να ψηφιστούν μέτρα για το 2020 και μετά; Ξεδιάντροπα σου λένε να μην ελπίζεις σε καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης σου στο μέλλον ... άλλωστε επικύρωσες όλες τις ''ανομίες'' εις βάρος σου, με την σιωπή και ανοχή σου! Βαράτε κι άλλο αντέχω! Αυτό τους λες 7 χρόνια τώρα!

Οι χήρες πρέπει να πεθαίνουν μαζί με τους συζύγους ... σύνταξη γιατί να παίρνουν; Οι συνταξιούχοι ομοίως... μόλις βγουν στη σύνταξη καλούνται να ζήσουν με το 1/3 του εισοδήματος του εργασιακού τους βίου, ήτοι να πεινάσουν και να βγουν στα παγκάκια στα γεράματα, ή να δώσουν τέλος στη ζωή τους! Ο εργαζόμενος μόνο σε όνειρο να δει οικογένεια και προκοπή στη ζωή του πλέον ή να πάρει δρόμο και να φύγει σε άλλη γη σε άλλα μέρη!

Κι όλα αυτά για να έχουμε Εuro! Θα το έχει ποιος; Οι πολίτες πάντως αυτής της Χώρας θα το έχουν κατά φαντασίαν! 40 δις τα ακίνητα που ήδη βρίσκονται στην κυριότητα των Τραπεζών από δάνεια μη εξυπηρετούμενα και θα βγουν προς πώληση! Έπεται συνέχεια πλειστηριασμών κι όχι μόνο για χρέη προς Τράπεζες! Τελικά κατάφεραν να κάνουν τα 2/3 των Ελλήνων να χρωστούν, ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν δανειοδοτηθεί! Και φυσικά με την πάροδο του χρόνου, όλο και θα αυξάνουν τα χρέη με τους τόκους, τους επί πλέον φόρους και την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος!

Εν κατακλείδι τουλάχιστον 3 γενιές από τώρα είναι καταδικασμένες σε τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής και αβέβαιο μέλλον! 'Οσο για τις ήδη υπάρχουσες γενιές , είναι καταδικασμένες να ακολουθήσουν το Γολγοθά που τους ετοίμασαν όλοι οι Μεγάλοι! Η ζωή τους μια ζωή παθών, δυσκολιών και ανέχειας! Είναι καταδικασμένοι να ζήσουν ως πρόσφυγες στην ίδια τους τη Χώρα και άνευ προσφυγικών ''προνομίων''!

Ένα καζάνι που βράζει είναι τα πάντα γύρω και εντός και εκτός! Είδαμε και το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας. Αποδοκιμασία στο σύστημα, πρόσωπα στο προσκήνιο από το πουθενά, χωρίς κόμμα ... κι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια πολιτική στην ΕΕ.

Η λιτότητα ήρθε για να μείνει και δεν πτοούνται από τη δυσφορία των πολιτών, ούτε από την φτώχεια που απλώνεται συν τις χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων! 
 
Όσο για τα δικά μας, ίδια λόγια, ίδιες συζητήσεις, ίδιοι φόβοι, ίδιες απειλές, το μόνο που διαφέρει από χρόνο σε χρόνο είναι το εισόδημα του Έλληνα που μειώνεται σταθερά!

Γεγονός είναι ότι η εποχή μας στερείται ηγετών, δεν υπάρχουν μεγάλες φυσιογνωμίες σήμερα, παρά μόνο μυαλά ίδιας κοπής με μόνη σπουδή την ευημερία των αριθμών! Τον άνθρωπο τον μετράμε δευτερεύουσα αξία, φτιάχνουμε ρομπότ αντί για ανθρώπινα εργατικά χέρια, ιπτάμενα αυτοκίνητα και εδάφους χωρίς οδηγό κ.ά. , παραγκωνίζοντας έτσι τον ανθρώπινο παράγοντα και την προσφορά του. Θα ήταν καλά όλα αυτά αν είχαν σκοπό την καλυτέρευση στη ζωή των ανθρώπων, όμως απ' ότι δείχνουν τα πράγματα περιορίζουν το λόγο ύπαρξης ανθρώπινου δυναμικού!

Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και καλύτερα ... η δική μας Ανάσταση να δούμε πότε θα έρθει! 
 Nίκη Παπουλάκου. 


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 27/04/17 

Δεν υπάρχουν σχόλια: