Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η δουλειά κατήντησε δουλεία....








Ο Mάϊος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ! Τι ταχύ και τι αργό περπατάμε, τρέχουμε κι όλο στα ίδια και χειρότερα είμαστε! Κι αυτό το μήνα θα μιλάμε για τη ''πολυπόθητη'' συμφωνία, για τις περικοπές που θα φέρει σε 2 χρόνια κλπ. Να που κατάφεραν να μας στρέψουν το ενδιαφέρον στο τι πρόκειται να μας βρει σε δύο χρόνια και να ξεχάσουμε όλα τα άλλα που μας έχουν βρει από το 2009 μέχρι σήμερα! Μιλούν για συντάξεις λες και πρόκειται για παροχή/ δώρο προς τον πολίτη που όποτε θέλουν μπορούν να τις μειώνουν ή τις αφαιρούν κι όχι πως είναι δικαίωμα του πολίτη που πλήρωνε 35-40 χρόνια υψηλές εισφορές για να πάρει μια καλή σύνταξη, ή χαμηλότερες εισφορές και λιγότερα χρόνια για μια χαμηλή σύνταξη! …


Κάποιος που είχε μισθό 2000-3000 Ε κύριοι και είχε κανονίσει τη ζωή του με αυτά, δεν μπορεί να του ζητάτε να συνεχίσει να ζει (?) με 700 Ε επειδή βγήκε στη σύνταξη ... την ποιότητα ζωής που αγωνίστηκε να έχει , την τινάζετε στον αέρα! Παράλληλα δε ''επιβραβεύονται '' όσοι εργάστηκαν λίγο ή καθόλου ή πλήρωναν χαμηλές εισφορές! Τι είδους λογική έχει αυτό που άκουσα από στόματος Υπουργού στο ραδιόφωνο, πως πρότεινε στα 67 όλοι να παίρνουν 700 Ε σύνταξη ... καλά για δίκαιο ούτε που ρωτάω! Σε ένα τσουβάλι όλοι; ... Δίνοντας ''βραβείο'' βλακείας σε όποιον δούλεψε περισσότερο και πλήρωσε υψηλότερες εισφορές για κύρια και επικουρική; 
 

Προσπαθώ να βρω μια επιβράβευση ουσίας στον νομοταγή, εργατικό και συνεπή στις υποχρεώσεις του πολίτη, είτε από Τράπεζες, είτε από Κράτος και ειλικρινά δεν βρίσκω. Μια και πληρώνει ακόμα να του πάρουμε κι άλλα ... κάπως έτσι έχει η κατάσταση!


Και κάτι που νομίζω πρέπει να αναφερθεί: 'Οποιος βγαίνει στη σύνταξη δεν είναι ''χούφταλο'' που ένα πιάτο φαϊ του είναι αρκετό, περιμένοντας τον Χάρο να τον πάρει! Βγαίνει στη σύνταξη για να ξεκουραστεί μετά από 35-40 χρόνια δουλειάς, να χαρεί ότι προλάβει από τόσα που στερήθηκε δουλεύοντας, να ηρεμήσει, και να ελευθερώσει θέση για τους νεώτερους! Όλοι εσείς των Μνημονίων τον αντιμετωπίζετε ως βάρος στην Κοινωνία και ειδικά στον σημερινό εργαζόμενο, λες κι ο νυν συνταξιούχος δεν συντήρησε 2 και 3 γενιές συνταξιούχων και μάλιστα με βαρβάτες εισφορές κι όχι τις πενιχρές του σήμερα, λόγω ανεργίας και λόγω μισθολογικής κατάντιας!


Αλλά και ''χούφταλο'' να είναι, ακόμα περισσότερο χρειάζεται την καλή σύνταξη του για φάρμακα και φροντίδα! Κι εσείς του λέτε ''πέθανε'', δεν σου χρειάζεται η πάλαι ποτέ καλή σου σύνταξη, φυσικά επικαλείσθε το άδειασμα των Ταμείων, όμως ο μόνος που δεν ευθύνεται γι' αυτό είναι ο συνταξιούχος! Το ίδιο και ο εργαζόμενος! Κάποιος εργάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς σαν άνθρωπος, να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και για να καλυτερεύσει μελλοντικά τη ζωή του! Τώρα πλέον αυτό ανετράπη ... η εργασία όταν και αν την βρεις, έγινε ''δουλεία'' και δεν σου εξασφαλίζει ούτε τα προς το ζην, τα απολύτως απαραίτητα! Γιατί με ένα μισθό π.χ. 400 Ε το μήνα, δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις νοίκι, ή στεγαστικό και ΔΕΗ 600 Ε εκκαθαριστικό ή και περισσότερο, φόρους κλπ. , πόσο μάλλον να ζεις, να τρως και να καταναλώνεις!


Και μ' αρέσει που οι θεσμοί απαιτούν μεταξύ των άλλων το άνοιγμα των Καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, λες κι ο πολίτης έχει χρήμα, ψωνίζει όλη τη βδομάδα άντε να τον ξεμυαλίσουμε και την Κυριακή, να πάρει κι άλλα! Απλώς στην πλήρη υποδούλωση του εργαζομένου οδηγεί, γιατί μη μου πει κάποιος πως θα προσληφθούν άλλοι για τις Κυριακές!... Δείχνει παράλληλα και απουσία σεβασμού στο θέμα προσωπική ζωή, οικογένεια και θρησκεία, αφού του στερείς έστω τη 1 μέρα της εβδομάδας, το ελεύθερο να τα ζήσει! Δυστυχώς έχουμε έλλειψη σεβασμού γενικώς και ως πολίτες και ως Κράτος. Έχουμε ξεφύγει εντελώς, σε σκέψεις και νοοτροπία ... μας έφτιαξαν στα μέτρα τους κι εμείς τους αφήσαμε και τους αφήνουμε ακόμη!... Καλό μήνα κι ο Θεός βοηθός!

Νίκη Παπουλάκου.

Η δική μας Ανάσταση πότε;







Πέρασαν και οι Άγιες μέρες του Πάσχα και συνεχίζουμε στα ίδια χάλια να περιμένουμε τη συμφωνία και την ανάπτυξη, φορτώνοντας φόρους και χαράτσια (βλέπε λογαριασμούς ΔΕΗ) και μειώνοντας συντάξεις και μισθούς! Άραγε οι επενδύσεις σε ποιους ανύπαρκτους καταναλωτές θα βασιστούν; Κοινωνική πολιτική η ΔΕΗ έκανε και κάνει με ξένα κόλλυβα... να δούμε ως πότε θα υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούν να πληρώνουν ακόμη τους φουσκωμένους λογαριασμούς της! Οι δε ρυθμίσεις από ένα σημείο και μετά ναυαγούν, φυσικό επόμενο όταν το εισόδημα κάποιου αντί να βελτιώνεται, μειώνεται κι άλλο! Κι αυτοί όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, ακονίζοντας τα ξίφη μεταξύ τους για το ποιος έκανε τα χειρότερα! 
 
Μέσα σε όλο το αλαλούμ έχει σαλτάρει και ο καιρός... μια κρύο μια ζέστη , πολλοί βρέθηκαν με ιώσεις και πυρετό! Χάθηκαν οι 4 εποχές, έχουμε 2 εποχές πλέον χειμώνα- καλοκαίρι και σε λίγο, έτσι όπως το πάει θα ξυπνάμε το πρωί και ανάλογα με τον καιρό θα ντυνόμαστε! Σίγουρα και σ' αυτό έχει βάλει το χεράκι του ο άνθρωπος!

Το τοπίο θολό, κάποιοι ξέφυγαν για λίγες μέρες στα εξοχικά ή στα χωριά τους, πήραν κάποιες ανάσες και γύρισαν πάλι στη μαυρίλα της Αθήνας! Μια εκπομπή με τίτλο ''Καληνύχτα Ελλάδα'' θα ακριβολογούσε ...θα έλεγε πολλά και μόνο με τον τίτλο!... Πώς καταντήσαμε έτσι; Θανατηφόρες ειδήσεις από παντού! Ατενίζει κανείς το μέλλον και το μόνο που μπορεί να σκεφθεί, το πόσο φτωχότερος θα είναι σε 2 χρόνια! Του πιπιλίζουν το μυαλό συνέχεια, λες και θέλουν να τον εξοντώσουν και μόνο με τη σκέψη! Προς τι από τώρα να ψηφιστούν μέτρα για το 2020 και μετά; Ξεδιάντροπα σου λένε να μην ελπίζεις σε καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης σου στο μέλλον ... άλλωστε επικύρωσες όλες τις ''ανομίες'' εις βάρος σου, με την σιωπή και ανοχή σου! Βαράτε κι άλλο αντέχω! Αυτό τους λες 7 χρόνια τώρα!

Οι χήρες πρέπει να πεθαίνουν μαζί με τους συζύγους ... σύνταξη γιατί να παίρνουν; Οι συνταξιούχοι ομοίως... μόλις βγουν στη σύνταξη καλούνται να ζήσουν με το 1/3 του εισοδήματος του εργασιακού τους βίου, ήτοι να πεινάσουν και να βγουν στα παγκάκια στα γεράματα, ή να δώσουν τέλος στη ζωή τους! Ο εργαζόμενος μόνο σε όνειρο να δει οικογένεια και προκοπή στη ζωή του πλέον ή να πάρει δρόμο και να φύγει σε άλλη γη σε άλλα μέρη!

Κι όλα αυτά για να έχουμε Εuro! Θα το έχει ποιος; Οι πολίτες πάντως αυτής της Χώρας θα το έχουν κατά φαντασίαν! 40 δις τα ακίνητα που ήδη βρίσκονται στην κυριότητα των Τραπεζών από δάνεια μη εξυπηρετούμενα και θα βγουν προς πώληση! Έπεται συνέχεια πλειστηριασμών κι όχι μόνο για χρέη προς Τράπεζες! Τελικά κατάφεραν να κάνουν τα 2/3 των Ελλήνων να χρωστούν, ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν δανειοδοτηθεί! Και φυσικά με την πάροδο του χρόνου, όλο και θα αυξάνουν τα χρέη με τους τόκους, τους επί πλέον φόρους και την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος!

Εν κατακλείδι τουλάχιστον 3 γενιές από τώρα είναι καταδικασμένες σε τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής και αβέβαιο μέλλον! 'Οσο για τις ήδη υπάρχουσες γενιές , είναι καταδικασμένες να ακολουθήσουν το Γολγοθά που τους ετοίμασαν όλοι οι Μεγάλοι! Η ζωή τους μια ζωή παθών, δυσκολιών και ανέχειας! Είναι καταδικασμένοι να ζήσουν ως πρόσφυγες στην ίδια τους τη Χώρα και άνευ προσφυγικών ''προνομίων''!

Ένα καζάνι που βράζει είναι τα πάντα γύρω και εντός και εκτός! Είδαμε και το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας. Αποδοκιμασία στο σύστημα, πρόσωπα στο προσκήνιο από το πουθενά, χωρίς κόμμα ... κι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια πολιτική στην ΕΕ.

Η λιτότητα ήρθε για να μείνει και δεν πτοούνται από τη δυσφορία των πολιτών, ούτε από την φτώχεια που απλώνεται συν τις χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων! 
 
Όσο για τα δικά μας, ίδια λόγια, ίδιες συζητήσεις, ίδιοι φόβοι, ίδιες απειλές, το μόνο που διαφέρει από χρόνο σε χρόνο είναι το εισόδημα του Έλληνα που μειώνεται σταθερά!

Γεγονός είναι ότι η εποχή μας στερείται ηγετών, δεν υπάρχουν μεγάλες φυσιογνωμίες σήμερα, παρά μόνο μυαλά ίδιας κοπής με μόνη σπουδή την ευημερία των αριθμών! Τον άνθρωπο τον μετράμε δευτερεύουσα αξία, φτιάχνουμε ρομπότ αντί για ανθρώπινα εργατικά χέρια, ιπτάμενα αυτοκίνητα και εδάφους χωρίς οδηγό κ.ά. , παραγκωνίζοντας έτσι τον ανθρώπινο παράγοντα και την προσφορά του. Θα ήταν καλά όλα αυτά αν είχαν σκοπό την καλυτέρευση στη ζωή των ανθρώπων, όμως απ' ότι δείχνουν τα πράγματα περιορίζουν το λόγο ύπαρξης ανθρώπινου δυναμικού!

Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και καλύτερα ... η δική μας Ανάσταση να δούμε πότε θα έρθει! 
 Nίκη Παπουλάκου. 


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 27/04/17 

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Στα δύσκολα ανακαλύπτει κανείς τη δύναμη του!





Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του μεγάλο απόθεμα αντοχής και δύναμης, που τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζει και το ανακαλύπτει κάτω από ορισμένες δύσκολες συνθήκες που περνάει!΄Αλλοι πάλι δεν το μαθαίνουν ποτέ, όχι γιατί η ζωή του τα έφερε όλα βολικά, αλλά γιατί δεν μπήκαν στη διαδικασία να αντέξουν, να αγωνιστούν και να νικήσουν! Είναι αυτοί που με το παραμικρό, με την πρώτη δυσκολία ή αναποδιά, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ζητούν πάντα βοήθεια από τους άλλους και κλαίνε τη μοίρα τους!


Ο καλύτερος γιατρός του εαυτού μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι! Το κάθε πρόβλημα χρήζει προσωπικής αντιμετώπισης και διαχείρισης, όσο κι αν βοηθούν οι γύρω αν εμείς έχουμε παραιτηθεί, ή τα βλέπουμε όλα αρνητικά, δεν γίνεται τίποτα. Ο βαθμός δυσκολίας του κάθε προβλήματος έχει να κάνει με το πως το αντιμετωπίζουμε! Ακόμα και ο πόνος είναι διαχειρίσιμος αρκεί να θέλουμε να τον βάλουμε κάτω κι όχι να μας βάλει!


Τη ζωή πρέπει να την παίρνει κανείς όπως του έρχεται ... να την αντιμετωπίζει και να την απολαμβάνει! Αν πάντα κοιτάμε στο πώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα στη ζωή μας και δεν είναι, τότε χάνουμε το οξυγόνο, χάνουμε τη ζωή!


Δεν στα δίνει όλα, όποιος ισχυρισθεί ότι τα έχει όλα στη ζωή, υπερβάλλει! Πάντα κάτι λείπει, κάτι υπολειτουργεί ή πάει στραβά κάποιες φορές! Το θέμα είναι να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχεις, με αυτά που σου δίνει! Το όλα είναι σχετικό έχει να κάνει με το μέσα μας και το πώς βλέπουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις! Κι αν κάποια στιγμή σου δώσει κάτι παραπάνω, φρόντισε να επιστρέψεις κάτι απ' το περίσσευμα ... διαφορετικά πιο κάτω μπορεί να χάσεις κάτι. Συνήθως κάτι σου δίνει, κάτι σου παίρνει η ζωή. Γιατί να μην προλάβεις να της δώσεις κάτι που επέλεξες εσύ;

Άλλωστε το δούναι και λαβείν ισχύει για όλα. Άσχετα αν αλλού δίνεις και από αλλού το παίρνεις πίσω.


Αν κι αυτό το είχαμε καταλάβει, θα είχαμε λιγότερα παράπονα από τη ζωή και τους ανθρώπους.

Είναι ένα ταξίδι αγνώστου διάρκειας, με πολλά απρόβλεπτα στη διαδρομή, είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα! Κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Ο δρόμος είναι μπροστά, ή περπατάς ή μένεις στάσιμος και χάνεις τη συνέχεια! Και ο δρόμος δεν είναι πάντα στρωμένος με ρόδα, έχει και αγκάθια, βρες τον τρόπο να τα ξεριζώσεις ή να τα προσπεράσεις και να τα αφήσεις πίσω. Αν αγαπάς τον εαυτό σου και τη ζωή θα βρεις τον τρόπο να είσαι πάντα καλά, όπως κι αν στα φέρει, ακόμα και μέσα στην ατυχία σου. Στο τέλος σε βαριέται η αναποδιά και σ' αφήνει ήσυχο!!


Και μην ξεχνάμε ακόμα και στην ατυχία ή δυσκολία, αν δούμε καθαρά, θα αναγνωρίσουμε και καλά σημεία ... ''ουδέν κακό αμιγές καλού''!


''Είμαι καλά βρε ζωή κι ας δακρύζω ... είμαι καλά βρε ζωή κι ας πονώ'' στίχος από ένα τραγούδι, μα τόσο αληθινός! Αν της το λες και το εννοείς, τις στιγμές που σου φέρνει τα δύσκολα, σίγουρα θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις! Αν την βρίζεις και πιο κάτω πάλι δύσκολα θα βρεις.


Τα δώρα της ζωής ακόμα και τα αυτονόητα, γάμος, οικογένεια, παιδιά, δεν είναι ίδια για όλους! Σημασία έχει να αποδεχθείς αυτά που σου προσφέρει και να πεις ευχαριστώ. Όταν νιώθεις ευγνωμοσύνη ένα κύμα γαλήνης και ευφορίας σε διαπερνάει, κάτι που άλλος δεν μπορεί να το νιώσει ή να το καταλάβει, αν δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.


Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, διαφορετικός και διαγράφει την δική του προσωπική πορεία, αρκεί να το καταλάβει, να το ασπασθεί, να εστιάσει στη προσωπική διαφορά και να μην παρασυρθεί από τη μάζα και τις επίπλαστες ανάγκες. 


Βρες λοιπόν τη διαφορά και ζήσε καλύτερα με σένα για σένα! Κοινοί βίοι δεν υπάρχουν, κοινά γεγονότα και περιστάσεις μόνο, που όμως ο καθένας βιώνει διαφορετικά. 


Η επιλογή δική μας για το πώς θα ζήσουμε και αν θα απολαύσουμε τη διαδρομή!! Χριστός Ανέστη!

Νίκη Παπουλάκου.


Ημέρες περισυλλογής και αυτοκριτικής!...






H εβδομάδα των Παθών έφθασε, αν και για αρκετό κόσμο πλέον όλες οι εβδομάδες είναι εβδομάδες Παθών!! ΄Ανθρωποι στα όρια της απελπισίας, της απόγνωσης, της κατάθλιψης, της τρέλας ακόμη… άνθρωποι δίνουν τέρμα στη ζωή τους μη έχοντας ελπίδα για ζωή!! Και αντί αυτό να μας προβληματίσει σοβαρά, βγαίνουμε και κάνουμε χίλιες δύο δηλώσεις , κρίνουμε , κατακρίνουμε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ενοχής σε όσα συμβαίνουν! Η απελπισία και η κατάθλιψη, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει κάποιον!!

 «Μέγα φας, μέγα πιεις, μέγα λόγο να μην πεις’’ έλεγε ο πατέρας μου. Με ελαφρά την καρδία προβαίνουμε σε κρίσεις! Και ούτε λόγος φυσικά για ηθική ευθύνη. Δυστυχώς ηθική ευθύνη, πέραν των Πολιτικών, έχουμε μια Κοινωνία ολόκληρη στο ποσοστό που μας αναλογεί, με την ανοχή μας σε όλα όσα συνέβαιναν χρόνια και τώρα σε όλο τους το Μεγαλείο!! Ακόμα, παρά τα 7 χρόνια κρίσης, εξακολουθούμε να διαμαρτυρόμαστε (από τον καναπέ) για το κομμάτι που μας αφορά μόνο, παραβλέποντας άλλα που μπορεί πιο κάτω να μας αφορούν! Ακόμα δεν συνειδητοποιήσαμε πως το πρόβλημα είναι κοινό σε όλες του τις διαστάσεις! Ακόμα δεν ενώθηκαν οι φωνές μας, ακόμα η μία τάξη φωνάζει στην άλλη! Και φυσικά ισχύει το ''διαίρει και βασίλευε'', αφήνουμε έδαφος να εφαρμοστούν κι άλλα πιο σκληρά μέτρα έτσι!

Οι δρόμοι ψυχροί πλέον χωρίς μαγαζιά, χωρίς βιτρίνες, ρολά συμπαγή κατεβασμένα, μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα παντού! Περνάς και σε πιάνει ένα σφίξιμο, βιάζεσαι να προσπεράσεις, εκεί που άλλοτε έβγαινες βόλτα να χαζέψεις τις βιτρίνες!! Κι όποιος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί γύρω χαρακτηρίζεται λαϊκιστής ή καταστροφολόγος! Είναι λέξεις ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν τελευταία, όπως και τόσες άλλες! Πάντα έλεγα ότι οι μέρες αυτές είναι ημέρες περισυλλογής, αυτοκριτικής και ανθρωπιάς κυρίως και μετά η σούβλα και το γιορτινό τραπέζι! Κάποιοι άνθρωποι στερούνται το καθημερινό τραπέζι! ...Ευκαιρία αυτές τις άγιες ημέρες, να βρεθούμε πιο κοντά σε συνανθρώπους που υποφέρουν, ας αφήσουμε την καρδιά να μας οδηγήσει! Καιρός να δούμε με ειλικρίνεια και τα δικά μας λάθη , μια κουβέντα με τον εαυτό μας επιβάλλεται πρωτίστως! 
 
Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, αρχίζοντας όμως από τον ίδιο μας τον εαυτό πρώτα, τη νοοτροπία μας!! Επαναπροσδιορίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κατηφόρα που μας έχουν ρίξει… μια κατηφόρα που μας τρέχουν με σπασμένα φρένα!!

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για όλους, μην έχουμε αυταπάτες! Σήμερα ήδη οι 2 στους 3 χρωστούν κάπου, είτε μπορούν και ανταποκρίνονται ακόμη, είτε όχι! Στη Μιχαλού χρωστάμε όλοι πάντως! 
 
Στη θέση του διπλανού μπορεί να είμαστε οι ίδιοι σε λίγο… ένα χαμόγελο λοιπόν , μια βοήθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα δώσει χαρά και ζωή, θα πάρουμε χαρά! Και μην ξεχνάμε, δεν έχουν σημασία τα εδέσματα που θα έχει το τραπέζι, σημασία έχουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω απ’ αυτό, ζεστασιά και ευφορία μόνο η αγάπη δίνει!!

Να ευχηθώ λοιπόν καλή Ανάσταση, μέσα μας και γύρω για όλους!! Ζεστή καρδιά και αγάπη στη ζωή μας! Ας αφήσουμε τους θύτες στις ενοχές τους, που όσο κι αν δεν τις παραδέχονται, υφίστανται και ας ζητήσουμε συγχώρεση για τις όποιες δικές μας, παίρνοντας καινούργιες αποφάσεις για τη ζωή μας!! Καλό Πάσχα!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Μόνιμος στόχος οι συντάξεις!






Aμφιβάλλω αν το Eurogroup στις 7 Απριλίου θα δώσει λύση στη συμφωνία, πάμε για Μάϊο και βάλε! Και ενώ η συμφωνία (τουλάχιστον εξ' αυτών που μας λένε) έχει κολλήσει στο εργασιακό, συνταξιοδοτικό και μείωση αφορολογήτου και περιμένουμε πώς και πώς να υπάρξει συμφωνία, έχεις και τον κ. Στουρνάρα να λέει πως «το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο»! Σα να λέει στους δανειστές κόψτε κι άλλα, λίγα ζητάτε! Πολύ σωστά κ. Στουρνάρα... το Κράτος δεν δύναται να συνεισφέρει για τις συντάξεις, είναι ''υψηλές'', ενώ αντιθέτως δύναται να πληρώνει συμβούλους, στελέχη, παρακαθήμενους, παρατρεχάμενους και μερίδα υπαλλήλων με παχυλούς μισθούς ακόμη, οι συνταξιούχοι ας πεθάνουν της πείνας! 
 
Τελικά το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι οι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι, αυτοί που πλήρωναν εισφορές 35-40 χρόνια και κάποιοι υψηλές, αυτοί ευθύνονται για το χάλι της Χώρας αυτοί τα φάγανε κατά τας Γραφάς όλων των εντός και εκτός Δουνουτιανών! Ας τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον αφού από τις συντάξεις χρεοκόπησε η Χώρα!
Είπε επίσης πως «δεν είναι σήμερα εφικτό να δίνονται επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις - Να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική ασφάλιση»! Τώρα μάλιστα, ο άλλος με 300 και 400 Ε μισθό θα πληρώνει φόρους, ασφάλεια ιδιωτική, λογαριασμούς και θα τρώει κιόλας! Όσο για τον ήδη συνταξιούχο, και να είχε να δώσει, δεν τον ασφαλίζει καμιά ιδιωτική λόγω ηλικίας αφ' ενός και αφ' ετέρου να κάνει ασφάλεια στα 65 για να πάρει ''σύνταξη'' στα 85 και να ζήσει καλύτερα; 
 
Η ουσία είναι πως τους μεν συνταξιούχους τους έχετε καταδικάσει σε αργό θάνατο (σκεφθείτε τις ως τώρα μειώσεις και αυτές που έρχονται της τάξεως του 40% μείον ακόμη), τους δε νεώτερους τους καταδικάσατε να μην πάρουν σύνταξη ή να πάρουν ψίχουλα και διάγοντας τριτοκοσμικό βίο ως εργαζόμενοι! Εύγε σας! 
 
Και αυτό το 40% μείον που λέτε για τις συντάξεις, χωρίς καν να λαμβάνονται υπ' όψιν άλλα εισοδηματικά κριτήρια, (κάτι που θα έπρεπε εξ' αρχής να ληφθεί υπ' όψιν), κάποιους τους στέλνετε για εκτέλεση! Αν το μόνο εισόδημα κάποιου είναι η σύνταξη, τον έχετε πεθάνει ήδη, πόσο μάλλον με τις νέες μειώσεις που συζητάτε!

Και για να μην είμαστε αφελείς, ότι βγαίνει στην επιφάνεια σαν νέο μέτρο, είναι απλώς η στιγμή της εφαρμογής μέτρων που είχαν ψηφιστεί στο παρελθόν. Μας δουλεύουν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση μαζί. Οι μεν πρώτοι ότι διαπραγματεύονται, οι δε δεύτεροι ότι εκπλήττονται και πως τα μέτρα αυτά οφείλονται στην καθυστέρηση του κλεισίματος! Το σερβίρισμα είναι το πρόβλημα και παράλληλα να συνηθίσεις στην ιδέα πως θα σου κόψουν κι άλλα!

¨Οσο για το μύθο πως οι χαμηλοί μισθοί φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, τότε σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, πώς ο λαός τους δεν ευημερεί; Ή μήπως εδώ με την κάθετη πτώση μισθών και τις τόσες απολύσεις, έγιναν επενδύσεις, ή προσέλαβαν περισσότερο κόσμο; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιες Επιχειρήσεις, από υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, κατέληξαν σε μερική απασχόληση 4ώρου ή κάποιων ημερών του μήνα; Μήπως η ευελιξία που προσφέρατε στις εργασιακές σχέσεις ''υπερεκτιμήθηκε'' από τους Εργοδότες; Και φυσικά εις βάρος του εργαζομένου και κατ' επέκτασιν των συνταξιούχων, αφού τα Ταμεία στερούνται εισφορών! 
 
Αρκετά Κύριοι αυτή η ψυχοφθόρα καθημερινή ειδησεολογία, που κάθε άλλο παρά ειδήσεις είναι!Μια διαρκής επανάληψη του πώς θα μειωθεί κι άλλο το επίπεδο ζωής του πολίτη! Οι ειδήσεις πλέον βλάπτουν σοβαρά την υγεία ... θα έπρεπε να υπάρχει σήμανση, ως αυτή του πακέτου των τσιγάρων!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.