Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πρόσφυγας β΄κατηγορίας στη Χώρα σου....








Ή μας δουλεύουν, ή θέλουν να μας τρελάνουν, ή θεωρούν πως τρώμε κουτόχορτο και μπορούν να λένε και να κάνουν ότι θέλουν! Και οι μέσα και οι έξω! Όλο κλείνει η αξιολόγηση κι όλο ανοιχτή μένει, όλο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία κι όλο και ξεμακραίνουν απ' αυτήν! Κι έρχεται κι ο Τόμσεν να πει : ''Οι ελληνικές κυβερνήσεις αντί μεταρρυθμίσεων μείωναν μισθούς... '' Τι μας λέτε ; Τότε γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε κάθε αξιολόγηση για μείωση μισθών και συντάξεων; Ειδικά τώρα που μισθοί κατέληξαν επιδόματα πρόνοιας και συντάξεις στο 60% κάτω;

Επίσης μεταξύ των άλλων είπε και το εξής ''ευχάριστο'' ο κ. Τόμσεν ... ότι το 2038 το ΑΕΠ της χώρας θα είναι στα επίπεδα του 2009 ! Μακρύ δρόμο και λίγο ψωμί μας έδωσε! Όσοι λοιπόν έχουν περιέλθει ήδη σε κατάσταση φτώχειας ή θα ενταχθούν πιο κάτω, είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν στην ψάθα, χωρίς να περιμένουν κάποια βελτίωση;

Δηλαδή ως τότε θα έχει αποδημήσει εις Κύριον η γενιά των φτωχοποιημένων συνταξιούχων, οι ενδιάμεσες γενιές θα έχουν αποδημήσει σε άλλα μέρη του Πλανήτη και οι νεώτερες πιθανόν θεωρούν πως θα προσαρμοστούν στην ''νέα'' ζωή των 300 και 400 Ε με κεριά για φως και νερό με τη στάμνα! Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που συμβαίνουν! Οδηγούν σε προσφυγική εξομοίωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτής της Χώρας και δη με περιορισμένα ''προνόμια'' έναντι των προσφύγων, καθότι κάτοικοι κι όχι πρόσφυγες που οφείλουν να συνεισφέρουν στο Κράτος για να μπορεί να φιλοξενεί και άλλους!

Έπρεπε λένε , βάσει Μνημονίων, να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα 16 αξιολογήσεις κι έχουμε μόνον 5 ή 6 φέρει εις πέρας! Άρα λοιπόν κάτι δεν πήγε καλά με όλες τις ''Μνημονιακές'' Κυβερνήσεις κι απ' ότι φαίνεται ούτε πρόκειται να πάει! Για να κολλούν οι αξιολογήσεις σημαίνει πως έχουν δεσμευτεί για πολλά που δεν γίνονται στην πράξη! Μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί με τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους και τώρα δεν ξέρουν πώς να μας σερβίρουν το κάθε τι που βγαίνει στην επιφάνεια για εφαρμογή! Αυτό το έργο ζούμε 7 και πλέον χρόνια τώρα!

Η δε Αντιπολίτευση λέει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αν έρθουν στη Βουλή, αλλά θα τα εφαρμόσει όταν έρθει στην εξουσία! Πόσα θέλουν ακόμα να μας τρελάνουν όλοι;
Κι ένας λαός σε πλήρη σύγχυση, συγκεχυμένες εικόνες για εθνικά θέματα, ιστορία, θρησκεία ... τρέφεται με τούρκικα σήριαλ, survivor και συνταγές μαγειρικής κι ας μην έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ, κι ας μην έχει να φάει! Ακόμα και για την επανάσταση του ''21 , κάποιοι επιμένουν πως ήταν μια επανάσταση μερίδας λαού έναντι της τότε ελίτ Ελλήνων και Τούρκων που έθιγαν τα συμφέροντά τους και γι' αυτό επαναστάτησαν κι όχι γιατί ήθελαν απελευθέρωση από τον ζυγό!

Χωρίς λοιπόν εθνική συνείδηση, λήθη ή άγνοια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σ' αυτό τον τόπο, πολύ εύκολο να πετύχει η όποια ''αιχμαλωσία'' και η όποια χειραγώγηση εκ μέρους εκπαιδευμένων βοσκών! Και φυσικά αφού πετύχει το πείραμα εδώ, θα περάσει και σε άλλους! Η παγκοσμιοποίηση οδηγεί σε ελεγχόμενες μάζες ανθρώπων χωρίς πατρίδα, ρίζες, μνήμες, ιστορία, παραδόσεις, έθιμα, θρησκεία!

Η εποχή μας υστερεί δυστυχώς από μεγάλους ηγέτες ανά τον Πλανήτη! Η διαστροφή και ο παραλογισμός έχουν την πρωτοκαθεδρία! Κι εμείς ως πότε στους καναπέδες θεατές της εκτέλεσης μας; Εύχομαι στην πορεία να ανατραπεί ο ρους των γεγονότων!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 30/03/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: