Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μας δουλεύουν κανονικά...







Και το παιχνίδι καλά κρατεί, εκφοβισμός,, απειλές, από όλες τις πλευρές, ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων περί μειώσεων και αφορολογήτου, κόντρες στα παράθυρα της TV και στη Βουλή και όλα τα συνήθη πλέον!

Και η αντιπολίτευση δηλώνει ''έτοιμη να κυβερνήσει'' ... το ακυβέρνητο! Προτιμούν εκλογές παρά να κλείσει η αξιολόγηση ... αυτό από στόματος Αντιπροέδρου της ΝΔ! Πουθενά αντίσταση κατά των επιβαλλόμενων μέτρων λιτότητας και περαιτέρω απαιτήσεων των Δανειστών! 

Αυτό τώρα πώς να το δει κανείς ... εύχεσαι την αποτυχία της αξιολόγησης αρκεί που θα πάρεις το πηδάλιο; Απογοήτευση και μόνο απογοήτευση ... ούτε Αντιπολίτευση δεν έχουμε σε αυτό τον τόπο! Στην ουσία ''δικαιώνουν'' τους Δανειστές για τις απαιτήσεις τους, αφού έχουν να κάνουν με μια αναξιόπιστη και καταστροφική Κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των Αντιπολιτευτικών κομμάτων!

Ο δε Σόϊμπλε μπορεί να περιμένει λέει ως τον Ιούνιο για να κλείσει η αξιολόγηση ... μας εμπαίζει απροκάλυπτα και φυσικά η τακτική του στηρίζεται εκ των έσω, παράδειγμα ως άνω! Άσε που αυτή τη στιγμή είμαστε ένα διαπραγματεύσιμο χαρτί στα χέρια του εν όψει των εκλογών στη Γερμανία!

Πώς να κλείσει όμως μια αξιολόγηση και μάλιστα υπέρ του τόπου και του λαού, όταν εμείς οι ίδιοι μιλάμε για ανίκανη, αναξιόπιστη Κυβέρνηση, για μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, για καταστροφείς! Θα ήταν αστείο να πιστέψει κάποιος πως με αυτή την κατάσταση που επικρατεί εντός, η όποια αξιολόγηση θα κλείσει και το σπουδαιότερο, το να κλείσει υπέρ μας! Μόνοι μας σκάβουμε το λάκκο για να πέσει μέσα ο λαός, γιατί ο λαός είναι που πληρώνει 7 χρόνια τώρα τη νύφη! Πολιτικοί, έχοντες και κατέχοντες είναι μια χαρά και θα εξακολουθήσουν να είναι!

Αλήθεια, περιμένει κανείς φως στο τούνελ μετά από όλα αυτά και να το φέρει ποιος; Το λυπηρό είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο πειστικό από κανέναν! Μόνο κλεφτοπόλεμος εντυπώσεων και κόντρες στο ποιος θα το κάνει καλύτερα ή ποιος είναι ο χειρότερος! Απελπιστική η κατάσταση για τον πολίτη που του έχουν μαυρίσει την ψυχή με τα ''ίδια νέα'' τρόμου που του αναλύουν καθημερινά! Και η θνησιμότητα αυξάνει, οι αρρώστιες ομοίως! Και μέσα σε όλα έχεις και τον ΕΟΠΠΥ να ζητάει υπεύθυνη δήλωση γιατρού για το προσδόκιμο της ζωής καρκινοπαθούς, προκειμένου να του χορηγηθούν φάρμακα! Γιατί άραγε αυτό; Μήπως για να κρίνουν αν αξίζει τον κόπο να τα πάρει ή να τον στείλουμε πιο γρήγορα; Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε φυσικά, ψάχνουν τρόπο να το ''βελτιώσουν''!

Είδαμε τι έγινε και με τα μπλοκάκια, κατά χιλιάδες τα κλείνουν! Φαντάζεται κάποιος πως όλοι αυτοί αποφάσισαν να μείνουν άνεργοι; Όχι φυσικά, θα καταλήξουν στη μαύρη εργασία μάλλον, εκεί οδηγούν αυτά τα μέτρα και στην πλήρη εξαθλίωση των Ταμείων που θα χάνουν έσοδα από εισφορές!
Κάθε άλλο παρά μεταρρυθμίσεις όλα αυτά, εισπρακτικά μέτρα είναι, ότι πιάσουμε κι ότι αρπάξουμε, καμιά μελέτη ή πρόνοια για περαιτέρω συνέπειες που τυχόν επιφέρουν επί του συνόλου!

Σύμφωνα με στοιχεία της «Καθημερινής της Κυριακής», σε όλη τη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 1,53 εκατομμύρια καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έως 1.000 ευρώ, και τα συσσωρευμένα «φέσια» στα τέλη του 2016 είχαν φτάσει τα 469,4 εκατομμύρια. Άλλη μία επιτυχία των μέτρων! Και φυσικά ο αριθμός θα αυξάνει με την πάροδο του χρόνου, ειδικά αν σκεφθεί κανείς πως θα συρρικνωθεί κι άλλο το εισόδημα του πολίτη!

Και για να ξέρουμε τι πληρώνουμε με βάση την ανάγκη μας για το αγαθό που λέγεται ηλεκτρική ενέργεια, τουλάχιστον ένα 100% πάνω σε ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ ,ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ, λοιπούς φόρους, Δ.Τ., ΦΠΑ! Μόλις έφυγε ο ΕΝΦΙΑ από το λογ/σμό, μας φόρτωσαν τις Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις που άλλαξαν όνομα πρόσφατα! Χωρίς χαράτσι δε γίνεται να έχεις ρεύμα, πρέπει να το πάρουμε απόφαση φαίνεται!

Άνοιξε και το Τριώδιο, η νηστεία για πολλούς είναι μόνιμη πλέον και από μασκαράδες γεμάτος ο τόπος! Καλές Απόκριες!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: