Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ψυχανεμίσματα .....Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε μα το Μνημόνιο μένει....






Εξευτελισμός και ταπείνωση διαρκείας, ο κόσμος αργοπεθαίνει, το μέλλον διαγράφεται με μέτρα θανάτου ψηφισμένα από τώρα ... και η τελευταία αχτίδα ελπίδας για το αύριο σβήνει! ... Περιμένεις μόνο τα χειρότερα, οικογενειακός προγραμματισμός ανέφικτος, αγοραστική δύναμη σε φθίνουσα, λαός σε ισόβια καταδίκη και οι προκαθήμενοι στην κοσμάρα τους και στη μάχη της καρέκλας!

Άλλη μια συνεδρίαση του Eurogroup για να καταλήξει στα ίδια τα γνωστά! Απαιτήσεις νέες για ψήφιση μελλοντικών μέτρων, απειλές και άνθρακες οι θησαυροί. Κάθε αξιολόγηση και η Ελλάδα στο σκαμνί να βάλλεται από παντού και να αντιμετωπίζει ποινή ισόβια ή θανατική! Πάει για 8 χρόνια αυτή η ιστορία, ΔΝΤ και Σόϊμπλε μας παίζουν μπαλάκι! Κι έρχεται τώρα το ΔΝΤ, μετά από 7 χρόνια ξαφρίσματος της περιουσίας, εισοδήματος και οικονομιών του Έλληνα, τώρα που το 40% ζει στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας, να επιμένει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο! 
 
Μα φίλτατοι δεν μας λέτε κάτι νέο, και ο πλέον αδαής από οικονομικά μπορεί να το δει καθαρά πως δεν είναι βιώσιμο και δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν, με όλα αυτά τα μέτρα των ''σωτήριων'' προγραμμάτων σας της τελευταίας 7ετίας! Αν και το βιώσιμο για σας θεωρώ πως είναι το κατά πόσον οι δανειστές θα εισπράττουν τα χρήματα τους και σχεδόν καθόλου για το κατά πόσον έχει βιωσιμότητα αυτός ο τόπος και οι πολίτες του με τα μέτρα που επιβάλλετε! 
 
Και φυσικό είναι να ανησυχείτε καθότι λίγο πιο κάτω θα στερέψουν οι ''αγελάδες'', θα δαπανηθεί και το τελευταίο Ευρώ του Έλληνα πολίτη στα χρέη και τους φόρους που του θέσατε, οπότε από πού θα εισπράττετε πλέον; Από ένα κράτος χωρίς επενδύσεις, ανάπτυξη, έσοδα, με εξαθλιωμένους πολίτες ; Και τι προτείνετε δηλαδή; Μέτρα μέχρι τελευταίας ρανίδας του πολίτη και μετά θα μας δώσετε και μια κλωτσιά; Ή ήδη την έχετε έτοιμη;
Ε αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί ... 7 χρόνια τώρα δεν έχουμε νέα και ειδήσεις, έχουμε ένα μόνιμο θέμα το πώς θα διαλύσουμε τα πάντα και πώς θα αφαιρέσουμε χρήματα από την τσέπη του πολίτη με όποιο τρόπο! Μήπως να σας πληρώνει φόρο επειδή εξακολουθεί και υπάρχει; Μόνο αυτό δεν φορολογήσατε ακόμη! Τα μέτρα δεν απέδωσαν σε ''σωτηρία'' οδήγησαν μόνο στην φτωχοποίηση του Έλληνα και στην εργασιακή ζούγκλα! Περιθώρια ανάκαμψης δεν διαγράφονται, τουλάχιστον όχι για τον λαό αυτού του τόπου, δεν έχει τίποτα να περιμένει αυτός ο λαός πλέον για καλύτερες μέρες με την πορεία που δημιουργήσατε! Υποδούλωση εργασιακή, δουλεία και όχι δουλειά, συνθήκες διαβίωσης πρωτόγονες και περιθώρια καλυτέρευσης του βιοτικού του επιπέδου μηδενικά!

Και διερωτάται κανείς, όλοι αυτοί που τρώγονται για την εξουσία, αυτό δεν το βλέπουν; Με αοριστολογίες επιμένουν και προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους! Και τι θα γίνει στη συνέχεια; Θα πέφτουν κυβερνήσεις, θα ανεβαίνουν άλλες και το μοτίβο της αξιολόγησης θα παραμένει το ίδιο; Και πόσους ακόμη Έλληνες θέλουν να ζουν χωρίς τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης; Πόσους θέλουν να στείλουν στον τάφο ακόμη; Το μόνο επάγγελμα που έχει άνοδο τελευταία είναι ''οι αγορές χρυσού'' και τα ''Γραφεία Τελετών''! Ειδικά τα Γραφεία Τελετών δεν προλαβαίνουν από τις κηδείες! Σε λίγο δεν θα επαρκούν τα νεκροταφεία! Αλλά ξέχασα, θα το λύσουν κι αυτό με την καύση των νεκρών!

Ότι και να λέμε, η ουσία είναι ότι τον πολίτη τον έστησαν στον τοίχο, όλοι εκείνοι που επί έτη ασελγούσαν πάνω του και έφτιαχναν περιουσίες! Αυτοί επιβίωναν, επιβιώνουν και θα επιβιώνουν, ούτε η διαπλοκή, ούτε η διαφθορά πατάχθηκε, αντιθέτως ανεβήκαμε 11 σκαλοπάτια στη θέση διαφθοράς στην παγκόσμια λίστα!

Το πλέον ''ανέντιμο'' νομίζω πως είναι να λες στον άλλο, φταις που πίστεψες στην ''ευμάρεια'' προηγουμένων ετών, φταις που πάλεψες για να φτιάξεις κάτι, φταις που επιμένεις να ζεις όντας συνταξιούχος, φέρε πίσω ότι έχεις και ζήσε με αέρα κοπανιστό! Τα ''λαμόγια'' εξαιρούνται, έχουν αποθέματα για τρεις γενιές και βάλε! Κατά τα λοιπά ψήφισε με για να υπογράψω κι άλλα μέτρα κι άλλες μεταρρυθμίσεις εις βάρος σου! 
 
Η μεγαλύτερη δε βλακεία του πολίτη να πιστεύει ακόμα σε χρώματα και κόμματα που αποδεδειγμένα και τον ξεγέλασαν και τον έκαψαν με τις πολιτικές τους! Το πρόβλημα είναι κοινό για όλους και μόνο ενωμένοι ίσως καταφέρουμε κάτι! Χωρίς κοινή πολιτική ενάντια στην επιβαλλόμενη θανατηφόρα λιτότητα, δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει, όσες Κυβερνήσεις κι αν ανέβουν πάνω!

Ποτέ δεν είναι αργά Κύριοι, να δείτε και να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και από κοινού να βρείτε μια λύση κι ένα σωστό τρόπο αντίστασης στο κακό που έχει πέσει στα κεφάλια αυτού του λαού και που δεν είσαστε άμοιροι ευθυνών για αυτό!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  09.02.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: