Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ψυχανεμίσματα... Γενάρης 2014






Από τη στιγμή που δέχθηκαν να μας στύψουν και να μας ξεζουμίσουν και το κάνουν , την τύχη της στυμμένης λεμονόκουπας την ξέρουμε όλοι φαντάζομαι, οπότε δεν χρειάζεται κληρονομικό χάρισμα για να προβλέψουμε και τη δική μας τύχη! Δάνειο με δάνειο δεν εξοφλείται στον αιώνα τον άπαντα! Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το καταλάβεις, απλώς ένα κοινό νου να διαθέτεις! Τα γράφαμε κάποιοι και μοιάζαμε γραφικοί ή λαϊκιστές, τώρα αυτά ακούγνται και από ''επίσημα'' χείλη εντός και εκτός Χώρας.

΄Αλλωστε είτε το θέλουμε , είτε όχι, στις μέρες μας αρκετοί έλκουν την καταγωγή τους από τα Γαϊδουρονήσια! Αυξάνονται και πληθύνονται! Η αναισθησία ήταν η μάστιγα της εποχής και προ κρίσης! Αλλά το προσπερνούσαμε κι αυτό όπως και τόσα άλλα! Κι ακόμα δε λέμε να αλλάξουμε νοοτροπία και να αναθεωρήσουμε τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής! Ακόμα δε θέλουμε να πιστέψουμε την κεραμίδα που έπεσε πάνω μας και που εκεί θα μείνει για χρόνια!... Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό! Ας ελπίσουμε πως θα το ξεπεράσουμε σύντομα και θα συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση. 

 
Αυτό που βλέπουμε πλέον στις οθόνες δεν είναι άλλο από ένα σήριαλ υπεράνω πάσης φαντασίας σε εξέλιξη , με σκηνές και πλοκή απείρου κάλλους ! Είναι στιγμές που δεν πιστεύω στα αφτιά μου με όσα ακούω και φυσικά προτιμώ να την κλείνω! Κάποτε λέγαμε ''κοίτα πώς κάνουν... σαν τις γυναικούλες'' ... τώρα πια έχουμε γεμίσει ''γυναικούλες΄΄ παντού! Δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα, κατέληξε κανόνας! TV το μεγαλείο σου και το Κατιναριό σου!!

Δυστυχώς κατάφεραν ... καταφέραμε; Να κρίνουμε οτιδήποτε συμβαίνει κατά πόσον είναι καλό ή κακό σύμφωνα πάντα με το τι βολεύει εμάς ... έχουμε χάσει δυστυχώς την οπτική του γενικού καλού ή κακού καθώς και τις προεκτάσεις/διαστάσεις του μακροπρόθεσμα και νομίζω πως αυτό είναι η αχίλλειος πτέρνα μας! Εκεί επάνω ποντάρουν και κατευθύνουν έντεχνα την κρίση του θεατή προς συγκεκριμμένη κατεύθυνση σκέψης μόνο! Και πάντα υπάρχει ένα θέμα για να αποσπά την προσοχή από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθείς πλέον στην καθημερινότητα του! 
 
Και μια και μιλάμε συνέχεια για βία, δεν είναι βία το να μην ξέρεις αν θα πληρωθείς και τι θα πάρεις; Δεν είναι βία το να μένεις άνεργος χωρίς προοπτική να βρεις δουλειά ξανά; Δεν είναι βία το να μην έχεις να πάρεις τα φάρμακά σου ή να πληρώσεις το ρεύμα και το νερό; Δεν είναι βία το να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου; ΄Ολο αυτό που ζει ο πολίτης 3-4 χρόνια τώρα δεν είναι συνεχής βιασμός της προσωπικότητας του, της ψυχικής και πνευματικής του υγείας; Ναι μεν δεν τεκμηριώνεται αλλά δεν παύει να είναι η χειρότερη μορφή βίας! Γυρνάμε σε εποχές σκλαβιάς, το μόνο που λείπει για την ώρα είναι το μαστίγιο! Λειτουργεί σε άλλη μορφή βέβαια , αόρατο αλλά υπαρκτό! Σε τι να ελπίζει κάποιος πλέον; Σε καλύτερες μέρες; Πώς και με ποιο τρόπο; Με την κατάσταση εδώ που έχει φτάσει, τι προοπτικές υπάρχουν; Ακόμα και η επιβίωση για αρκετούς έχει γίνει όνειρο απατηλής νυκτός! Και κάποιοι τιτιβίζουν και τσιρίζουν '' όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί ας πεθάνει!'' Λαμπρά!! Σε τι να προσαρμοστείς; Στην αφαγία , στην αφραγκία και στην εξαθλίωση; ...Καλό θα ήταν να έδινε και μια συνταγή προσαρμογής σ' αυτό που λέει!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι (και προ κρίσης υπήρχαν) σε καίριες θέσεις, που όμως ούτε γράμμα για το ταχυδρομείο δεν θα τους εμπιστευόσουν, παρ' όλα αυτά ασκούν επιρροή και στα κοινά και στη σκέψη σου και κατευθύνουν τη ζωή σου!

Είναι γεγονός πάντως ότι αυτό που ζούμε, δεν ξανάγινε! Ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας! Εκπομπές σποράς φόβου και τρόμου και ενδιάμεσα συνταγές μαγειρικής!! Τρέλα σκέτη δηλαδή! Χρειάζονται γερά κότσια για να κρατηθεί κανείς και να μοντάρει το μυαλό και τη σκέψη του! Και προπαντός να διατηρήσει τη μνήμη του, γιατί χωρίς μνήμη άγεται και φέρεται, προσκυνώντας και εδραιώνοντας τους ''βιαστές''του! 

================
Nίκη Παπουλάκου. 

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ιανουάριος 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια: