Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Eμείς τα πειραματόζωα...







Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, το 35% των πολιτών ζει με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ... διερωτάται κανείς πού το ξοδεύουν ''τόσο'' χρήμα! 
 
Πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ χάθηκε από την αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2007 - 2008 μέχρι σήμερα εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης των τιμών και της πλήρους απαξίωσης σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων.

Τόσο υπολογίζεται η απώλεια που καταγράφεται μέχρι το τέλος του 2016, καθώς η μείωση τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ξεπερνά πλέον το 42%! ... Επί πλέον αν σκεφθεί κανείς πως προστέθηκαν και φόροι και τεκμήρια για την όποια ακίνητη περιουσία διαθέτει κάποιος ... ποιος αποζημιώνει τον πολίτη για όλα αυτά; Ουδείς! Στη χασούρα μόνος, στο εισόδημα συνεταίρος το Κράτος για να μην πω κάτι άλλο! Ότι είχε αποκτήσει κάποιος με θυσίες, για εξασφάλιση, για καλύτερη ζωή, καλύτερα γεράματα, εξανεμίζεται μέρα με τη μέρα!

Οι αγορές χρυσού σήκωσαν ότι είχε για ''σκότωμα'' ο πολίτης, ακόμα και χρυσές λίγες ρευστοποιούνται σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ για να τα βγάλει πέρα! Μέχρι να στερέψουν κι αυτά και μετά τι; Η απόλυτη εξαθλίωση. Και παρ' όλα αυτά ακόμα είμαστε στη συζήτηση για περαιτέρω μειώσεις και περικοπές. Κι αυτή η αξιολόγηση πια έχει γίνει σήριαλ πολλών επεισοδίων, φθάνουν στο παρά πέντε και πέφτουν νέες απαιτήσεις κάθε φορά ... απ' το Δεκέμβρη θα έκλεινε, την βλέπω να φθάνει στις εκλογές της Γερμανίας και βάλε, εκτός κι αν μας παίξουν με εκλογές για να περάσουμε τάχα σε νέα διαπραγμάτευση και νέο σώσιμο!

Έχουμε και τον Μάριον Ντράγκι τον Πρόεδρο της ΕΚΤ που διεμήνυσε πως ''Εάν οποιαδήποτε χώρα βγει από την Ευρωζώνη, η κεντρική της τράπεζα «θα πρέπει να ρυθμίσει πλήρως» όλες τις οφειλές που μπορεί να έχει απέναντι στο ευρωσύστημα !'' ... τι θέλει να πει ο ποιητής; Του κερατά και ραβδιές ... μη διανοηθεί κανείς να βγει από την Ευρωζώνη, απαιτητά όλα τα χρέη και μετά έξοδος! Από βιασμό σε βιασμό δηλαδή. Τελικά πολύ ''ευτυχισμένη οικογένεια'' αυτή η ΕΕ. Προς τι η επιλογή φτωχών Εταίρων λοιπόν, για να τους εξαθλιώσουν περισσότερο ή για να τους εξευτελίσουν; Ένας συνεταιρισμός γίνεται για καλύτερες αποδόσεις προς όφελος αμφοτέρων των πλευρών, εκτός κι αν οι ισχυροί του Βορά επέλεξαν αδύναμες Χώρες για να τις υποδουλώσουν και να τις ''εκμεταλλευτούν''! 
 
Παράδειγμα εμείς τα πειραματόζωα, που χρειάστηκαν 10 χρόνια εντός ΕΕ για να αρχίσει η κατεδάφιση της ζωής μας και η κατάταξη μας στις Βαλκανικές Χώρες, αυτές που έστελναν μετανάστες επί σειρά ετών στη Χώρα μας, για να ζήσουν και έζησαν καλύτερα!
Έπρεπε να γίνουμε μέλος της ΕΕ για να υποβαθμισθεί το επίπεδο διαβίωσης μας; Ας μου πει κάποιος τι καλό είδαμε από την ένταξή μας και εντεύθεν! 
 
Από την επομένη ξυπνήσαμε με μειωμένο εισόδημα κατά 30% τουλάχιστον, που όμως τεχνηέντως δεν μας άφησαν να το καταλάβουμε γιατί άνοιξαν οι κάνουλες των Τραπεζών με το πλαστικό χρήμα και τα δάνεια σε Δημόσιο και Ιδιώτες! Κι αφού μας έδεσαν για τα καλά με χρέη στο σημείο που ''ήθελαν'', έκλεισαν τις κάνουλες και τα ζητούν πίσω τετραπλά! 
 
Άσε τις φούσκες ενοικίων και αγοραπωλησιών! Αγόρασε ο κόσμος με στεγαστικά φούσκες, έσκασαν στη συνέχεια και καλείται να τις ξεχρεώσει! Το ρίσκο απ' ότι φαίνεται βάρυνε μόνο τον πολίτη, οι δανειστές κανένα ρίσκο! Κι έχεις και τον φίλτατο Άδωνη να λέει πως πρέπει να διαγραφεί το χρέος της ΝΔ για να κάνει νέα αρχή! Και γιατί όχι της Ελλάδος φίλτατε; Και γιατί όχι του κάθε ταλαίπωρου που πληρώνει φούσκες και κερατιάτικα ; Δεν περιμένω φυσικά απάντηση, φαντάζομαι ούτε κι εσείς!

Και η χρονιά προβλέπεται με αναταράξεις πάσης μορφής ανά την Υδρόγειο, το τοπίο αλλάζει, τι θα βγάλει θα το δούμε και θα το ζήσουμε, όρεξη και αντοχές να έχουμε!

Καινούργιοι παπάδες, καινούργια καμηλαύκια! Ή που θα ξυπνήσουν οι λαοί ή που θα πέσουν σε χειμερία νάρκη! Μέση λύση δεν υπάρχει, εδώ που έχουμε φθάσει πλέον. Και η Κίνα πρόθυμη να διαφεντέψει ως ''αρωγός'' της Υδρογείου σε περίπτωση που χρειασθεί και στηρίζει Γερμανία ! Ανοίγονται μέτωπα απ' ότι φαίνεται! Καλή μας δύναμη λοιπόν να παρακολουθήσουμε και να αντέξουμε στις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ ... 02/02/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: