Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ψυχανεμίσματα …Το «σωτήριο» πρόγραμμα των δραμάτων μας






Όλα τα είχαμε η επίσκεψη της ''Αριάδνης'' μας έλειπε για να ξεχαρβαλωθούμε εντελώς! Πάνω που ανέβηκε η τιμή των καυσίμων, μας την έπεσε και ο χιονιάς. Το ''17 έκανε ηρωϊκή είσοδο ... κάτι η ακρίβεια, κάτι τα χιόνια, είμαστε που είμαστε διαλυμένοι, αποδιοργανωθήκαμε εντελώς! Ο ήλιος θα μας σώσει τελικά ... ο από μηχανής θεός για να λιώσουν τα χιόνια! Ήταν κι ένα διάλειμμα μέσα στα θέματα που μας καίνε, πιάσαμε το χιονιά κι αφήσαμε πίσω τις αυξήσεις, το Κυπριακό, την αξιολόγηση που δεν κλείνει με τίποτα και τόσα άλλα. 
 
Οι πρόσφυγες στο έλεος του χιονιά, θέμα αντιπαραθέσεων, κατηγοριών και ''υψηλής'' κριτικής από τη σιγουριά της καρέκλας, της θέρμανσης και της γεμάτης τσέπης! Φυσικά οι Έλληνες άστεγοι ή ανήμποροι να ζεσταθούν στα σπίτια τους, σε δεύτερη μοίρα, δεν ασχολήθηκε, ούτε συγκινήθηκε κανείς ιδιαίτερα! Είδαμε και τη διαφήμιση ''φιλοξένησε ένα πρόσφυγα σπίτι σου'' με αμοιβή 75Ε το μήνα... σκέψου πώς έχουν ''αξιολογήσει'' την απελπισία του πολίτη, που θεωρούν πως για 75 Ε το μήνα, θα μπάσει σπίτι του το κάθε ξένο άγνωστο που δεν θα ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του! Ε σε λίγο το μόνο που μένει να επιτάξουν τα κενά διαμερίσματα και ειδικά αυτών που χρωστούν σε Δημόσιο, Ταμεία και Τράπεζες, για να εγκαταστήσουν πρόσφυγες! Και μετά μου λες δεν έχουμε πόλεμο ή κατοχή... εδώ ένα βήμα έξω από την πόρτα σου βρίσκονται άτυπα μη σου πω πως έχουν μπει και μέσα, σε λίγο θα ξέρουν (αν δεν το ξέρουν ήδη) και πόσες φορές τραβάς το καζανάκι την ημέρα! 
 
Είχαμε και άλλο ''μείζον'' θέμα το μαγκάλι, που πήρε θέση αντιπαράθεσης και μικροπολιτικής! Μικρότητες και κατινιές σε όλο τους το μεγαλείο και σε μια στιγμή που η Ελλάδα είχε βουλιάξει στο χιόνι και τα προβλήματα βουνό, χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό για αντιμετώπιση τους!

Ακούστε λοιπόν κύριοι, πρώην, νυν και επόμενοι, όσο αδειάζετε την τσέπη του πολίτη και τον εξουθενώνετε ψυχικά, πνευματικά και οικονομικά, τόσο θα αυξάνει η θνησιμότητα, τα δράματα, η εγκληματικότητα, οι κλοπές, η παραβατικότητα. Όλο και κάποιος θα φεύγει από αναθυμιάσεις ή από φωτιά προσπαθώντας να ζεσταθεί με σόμπα ή μαγκάλι! Σταματήστε τις κόντρες που αγγίζουν τα όρια του γελοίου πολλές φορές και δείτε τι θα κάνετε με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήσατε στην Κοινωνία! Και που απ' ότι φαίνεται, ουδείς εγγυάται επανόρθωση ή αποκατάσταση όλων αυτών των προβλημάτων. Άλλωστε είναι τόσες πολλές οι τρύπες που ανοίξατε, που δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πως μπορεί να κλείσουν! Εδώ συζητάμε για περαιτέρω μειώσεις, παραβλέποντας τις συνέπειες που έχουν επιφέρει στην Κοινωνία. 
 
Νέο τροπάριο ξανά για μειώσεις συντάξεων ... θα σταματήσουν όταν τις εξαφανίσουν... και να θέλεις να διεκδικήσεις νομικά δεν θα υπάρχει Ταμείο για να ζητήσεις το δίκιο σου, θα έχει κλείσει, θα έχει αλλάξει όνομα! Κάπως έτσι κάνουν και κάποιοι επιτήδειοι όταν θέλουν να αφήνουν φέσια στην αγορά ... αλλάζουν επωνυμίες και τρέχα βρες τους! Κατάλαβες τώρα γιατί 6 και πλέον χρόνια σε πάνε κόψε - κόψε; Για να σε καθηλώσουν, όπως και το έχουν πετύχει. Να είσαι σε μια διαρκή αγωνία για τη συνέχεια, συν τα προβλήματα σου για επιβίωση, οπότε πού διάθεση να αγωνιστείς, τι να διεκδικήσεις και με τι χρήμα; Οι νομικές διεκδικήσεις χρειάζονται χρήμα αφ' ενός και υπομονή γαϊδάρου αφ' ετέρου για να τελεσιδικίσουν! 
 
Όπως το πάτε κύριοι με το ''σωτήριο'' πρόγραμμα, δράματα θα συναντάμε στη συνέχεια, η μισή Ελλάδα θα είναι στα συσσίτια και θα ζητιανεύει, θα φωτίζονται με κεριά και λάμπες και θα προσπαθούν να ζεσταθούν με μαγκάλια ή θα καίνε ότι βρίσκουν!
Βρήκαμε και τον Σώρρα πρώτο θέμα ξαφνικά. Αφού κινείται 4 και πλέον χρόνια ανενόχλητος, με γραφεία, οπαδούς και δράση σε όλη την Ελλάδα! Δηλαδή όλα αυτά τα γραφεία πώς λειτουργούν, δεν έχουν κάποια έγκριση από κάπου; Κι αν είναι απάτη όπως λέγεται, πού είναι το Κράτος να προφυλάξει τον πολίτη από την απελπισία του που τον οδηγεί στο να εμπιστεύεται οτιδήποτε του δίνει ελπίδα, έστω και ψεύτικη; ''Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται'' και δυστυχώς η απελπισία δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Τυφλώνει και ενίοτε σε καθιστά ευάλωτο στην όποια πρόκληση ! Αλλά είπαμε όλα τα αφήνουμε στην τύχη τους σ' αυτό τον τόπο!

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και παντρολογήματα και νέο κόμμα, ποιος τη χάρη μας!! Μια τελεία θα μας σώσει αλλά ποιος θα βρεθεί να την βάλει!

Νίκη Παπουλάκου.

  ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: