Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Σ' αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή....






Κάθε άνθρωπος θεωρώ πως έρχεται σ’ αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή, με ένα συγκεκριμένο δικό του προορισμό! Το θέμα είναι να ανακαλύψει το μονοπάτι που θα τον οδηγήσει εκεί, στην προσωπική του εξέλιξη, στον προορισμό του! Να αναγνωρίσει τα τάλαντα που του έδωσε η φύση, να τα αξιοποιήσει και με αυτά να πορευτεί! Δε δίνονται τυχαία τα τάλαντα, κάποιο λόγο έχουν! Και το σπουδαιότερο… αφού πετύχει όλα αυτά, να αποδεχθεί το μονοπάτι το δικό του!! Και δεν έχει σχέση με μοιρολατρία αυτή η αναφορά μου! Σχέση έχει με γνώση και επίγνωση! Η δε επίγνωση δεν είναι διδακτορικό που πήρες και τελείωσες… είναι μια διαρκής εργασία που αποφέρει επαίνους ανάλογα με τις επιδόσεις!

Συνήθως μεγαλώνουμε με τη διδαχή και προτροπή συγκεκριμένου προορισμού κι εκεί κάπου χάνουμε το δρόμο, ξεστρατίζοντας, περπατώντας σε δρόμο παράλληλο με κίνδυνο να μη συναντηθούμε ποτέ με το δικό μας μονοπάτι! Ποτέ δεν είναι αργά να το ανακαλύψουμε, ποτέ δεν είναι αργά για μια βουτιά αυτογνωσίας ! Είναι επώδυνο δε λέω… όμως αν καταφέρεις και βρεις το ξέφωτο που οδηγεί στο δικό σου μονοπάτι, εκεί αρχίζει η Λύτρωση, η γαλήνη και ο αγώνας, στη σωστή όμως κατεύθυνση!

Θέλει υπομονή , επιμονή και πολλή δουλειά για να πάρεις τα δώρα της δικής σου διαδρομής, πρέπει να καλύψεις το χαμένο χρόνο, πρέπει να τρίψεις τα ασημικά για να γυαλίσουν πάλι… όμως η απολαβή να είσαι σίγουρος πως θα έρθει, αν δουλέψει κάποιος σωστά με τον εαυτό σου και με τα ‘’θέλω’’ του, συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, ακόμα και τα όνειρα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα! Και η τελευταία λεπτομέρεια παίζει ρόλο ! Κάτι που ξέχασες ίσως είναι αυτό που θα παίξει το ρόλο της αναποδιάς, ή του εμπόδιου για τη μη εκπλήρωση!
Μπορεί ο καθένας να βρει της ζωής του το νήμα, μπορεί να ζωγραφίσει τη ζωή του όχι όπως αυθαίρετα τη φαντάστηκε, αλλά με το πινέλο και τα χρώματα της προσωπικής του κληρονομιάς!

Να ευχηθώ λοιπόν Καλή Χρονιά κι έναν υπέροχο πίνακα για τον καθένα, που όσο κι αν αργήσει κάποια στιγμή θα τον τελειώσει και θα τον απολαύσει!
Νίκη  Παπουλάκου.


Ο πίνακας της Εικαστικού Βασιλικής Ταμπούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: