Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Το βραβείο του ''κορόϊδου''...










ΔΝΤ προς Αθήνα: Ψηφίστε νέα μέτρα για να επιστρέψουμε...Σόϊμπλε προς Αθήνα: Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα... Ε αυτό το βιολί έτσι θα πάει, όπως και πήγε τόσα χρόνια! Θα μας αρμέγουν κανονικά και μόλις φθάνουν σε αξιολόγηση θα ζητούν κι άλλα! Δηλαδή τι άλλα μέτρα πρέπει να επιβληθούν σ' αυτό τον δύσμοιρο λαό; Ας μας πουν όλοι μαζί επιτέλους, και οι μέσα και οι έξω, πόσους ακόμα θέλουν στο δρόμο άστεγους και πόσους στον τάφο να τελειώνουμε ! Δεν πάει άλλο αυτό το βασανιστήριο καθημερινά, η ψυχική φθορά που έχει υποστεί αυτός ο λαός δεν αποζημιώνεται!


Ένα πρόγραμμα που μόνο μέλημα έχει το να παρθούν χρήματα από την τσέπη του πολίτη και να πάνε στους δανειστές, να μειωθούν έως εξαφανισθούν όλες οι Κοινωνικές παροχές, να καταρρεύσει ο Κοινωνικός ιστός, να παράγουμε άπορους, άστεγους και άνεργους, να ξεπουλάμε Δημόσια και ιδιωτική περιουσία, δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά ει μη μόνο στην εξαθλίωση περισσοτέρων και σε εργασιακή δουλεία για ένα ξεροκόμματο! Κι ενώ μόνοι τους παραδέχθηκαν πως ήταν ατυχές το πρόγραμμα, εξακολουθούν να επιμένουν στη συνέχιση της εφαρμογής του και με πιο ''σκληρούς'' όρους! Όσο δε για τις ''μεταρρυθμίσεις'' που ακούμε συνέχεια κι από τους μέσα και από τους έξω, απεδείχθη πλήρως πως αναφέρονται σε μόνιμη ''αρπαγή'' των οικονομικών αποθεμάτων της Κοινωνίας και φυσικά των αδύναμων κρίκων της Κοινωνίας, που δεν διαθέτουν τρόπους να υπεκφεύγουν και να κρύβουν τα περιουσιακά ή εισοδηματικά τους στοιχεία!


Ούτε η φοροδιαφυγή πατάχθηκε, ούτε και πρόκειται να παταχθεί! Αυτοί που δήλωναν 5 και 10 χιλ. εισόδημα το χρόνο, ενώ έβγαζαν τα τριπλά ή τα πενταπλά, το ίδιο θα δηλώνουν! Αυτοί που την πληρώνουν τη νύφη είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και όσοι δικαίως δηλώνουν 5 και 10 χιλ. εισόδημα πραγματικό!


Ήρθε και ο Τόμσεν να μας πει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να φθάσει τα προ κρίσης επίπεδα ανεργίας! Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή ... και για κάλυψη ανεργίας μίλησε όχι για επαναφορά βιοτικού επιπέδου στα προ κρίσης επίπεδα! Και την ανεργία να μειώσουμε με 300 και 400 Ε το μήνα, η φτώχεια θα παραμείνει φτώχεια, η υπογεννητικότητα θα αυξάνει, τα νιάτα θα φεύγουν στο Εξωτερικό και η Ελλάδα θα μείνει με μειονότητα Ελλήνων γερόντων ως επί το πλείστον και μεταναστών!


Και παρ' όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω, μιλάμε για εκλογές και νέες πολιτικές συμμαχίες! Να κάνουν τι; Αφού όλα τα έχουν αποδεχθεί από τη στιγμή που μας έβαλαν στο πρόγραμμα! Τι το διαφορετικό θα κάνει όποιος ανέβει επάνω; Κι εμείς αδειάζουμε το θυμό μας ρίχνοντας την ψήφο μια εδώ και μια εκεί, νομίζοντας πως κάτι κάνουμε! Και αυτό θα συνεχισθεί μέχρι να αδειάσει και το τελευταίο πουγκί του Έλληνα, μέχρι να περάσουν όλα τα φιλέτα σε άλλα χέρια και να καταλήξουμε υπηρέτες και ''χωρίς προστασία''! Πλην εκείνων που όλα τα χρόνια πλούτιζαν εις βάρος των υπολοίπων και θα παραμείνουν ανενόχλητοι!


Μας βομβαρδίζουν κατά καιρούς με σκάνδαλα διάφορα, με μαϊμού συντάξεις, με υπεξαιρέσεις, με μίζες κ. ά., δεν μας είπαν όμως ποτέ αν δήμευσαν κάτι, αν τιμωρήθηκαν κάποιοι παραδειγματικά κι αν ξαναγύρισαν στα Ταμεία χρήματα!

Τον αδύναμο και για 1000 Ε οφειλή, μπορεί να τον κλείσουν φυλακή ή να του πάρουν το σπίτι! Στα υπέρογκα χρέη είναι αλλιώς, ούτε τους βρίσκουν, ούτε βρίσκουν περιουσία να δημεύσουν! Δάνεια καναλιών, κομμάτων, επιχειρήσεων κλπ. που μπαίνουν στο αρχείο ή πέφτουν στις πλάτες των πολιτών!


Εν κατακλείδι το πόρισμα των τελευταίων ετών είναι πως βραβεύθηκαν οι ''παρανομούντες'' και ο αδικαιολόγητος πλουτισμός κάποιων και τιμωρούνται οι υπόλοιποι που δούλεψαν σκληρά, έκαναν αιματηρές οικονομίες για να φτιάξουν δυο πράγματα και μια καλή σύνταξη και περίθαλψη για τα γεράματα! 
 

Όσο δε για τους συνταξιούχους, το βραβείο του ''κορόϊδου'' πηγαίνει σε εκείνους που δούλεψαν περισσότερα χρόνια και που πλήρωναν τις μεγαλύτερες εισφορές στα Ταμεία! Και προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό είναι το σωστό! Ντροπή τους και ντροπή μας που το ανεχόμαστε! Σε λίγο θα βρεθούν και απολογούμενοι οι άνεργοι για το πώς επιβιώνουν ... ποιος τους συντηρεί να φορολογηθεί έξτρα γι' αυτό! Άνεργος πήγε να πληρώσει χρέος στο Δημόσιο και του ζήτησαν να δηλώσει πού βρήκε τα χρήματα!... Και μη χειρότερα να λέμε πλέον σε όλα!!

Νίκη Άννα Παπουλάκου. 


΄Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 26/01/17 


Δεν υπάρχουν σχόλια: