Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Λεφτά υπάρχουν αλλά σε λίγες τσέπες!








 Αισίως εισήλθαμε στη Νέα Χρονιά, το 2017 είναι εδώ κι εμείς εδώ, είθε να έχουμε υγεία να το διανύσουμε κι αυτό όπως όλα τα προηγούμενα! Κυριακάτικη είσοδο έκανε, ας ευχηθούμε να είναι μια καλύτερη χρονιά από πάσης πλευράς για όλο τον Πλανήτη και για μας κι εμείς συνειδητοποιημένοι και ''καλύτεροι'' να αντιμετωπίσουμε σωστά αυτά που θα βρούμε στο δρόμο!
 
Κάνουμε αμάν να διώξουμε την κάθε χρονιά πανηγυρίζοντας για την νέα που έρχεται, κάποιες φορές βρίζοντας την παλιά... μα δεν φεύγει ο χρόνος ... εμείς περνάμε από τον ένα στον επόμενο κουβαλώντας τον κάθε προηγούμενο στην πλάτη με όλα τα καλά ή κακά που περάσαμε διαβαίνοντας τον! Αν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να γιορτάζουμε περνώντας το κατώφλι κάθε Νέας Χρονιάς, είναι το ότι μας βρίσκει υγιείς και δυνατούς, σοφότερους ίσως, έτοιμους για ''νέες περιπέτειες'', νέα μαθήματα ή δώρα, ανάλογα με το πώς αντιμετωπίζουμε πράγματα και καταστάσεις που θα συναντήσουμε διαβαίνοντας τον!
Το ''16 έκλεισε με καταστροφές, σκηνές τρόμου και απώλειες πάσης φύσεως! Ευτυχώς με το χιόνι είδαμε και άσπρη μέρα μέσα στην τόση μαυρίλα! Φυσικά κι αυτό στην υπερβολή του το ζήσαμε ... όπως και όλα άλλωστε. Ούτε η καταστροφή του Δράμαλη έγινε (όπως περιγραφόταν), ήταν και είναι ένας βαρβάτος χειμώνας, όπως και τόσοι άλλοι χειμώνες, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!
Αλλίμονο φυσικά στους άστεγους, αλλά και σε εκείνους που ναι μεν έχουν στέγη αλλά είναι χωρίς ρεύμα ή δεν έχουν χρήματα για θέρμανση. Αλήθεια ποιος το περίμενε πως μετά από 10ετίες δεδομένης και απαραίτητης ύπαρξης του καλοριφέρ σε κάθε σπίτι, θα μας έμεναν τα σώματα ως ανάμνηση μιας ανθρώπινης, πολιτισμένης κι ευτυχισμένης εποχής, μαζί με τόσα άλλα! 
 
Πάνω από 1000 συμπολίτες μας στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ... στην Κρήτη ουρές για ένα πιάτο φαγητό ... ενώ από την άλλη, το αδιαχώρητο επικράτησε σε όλους τους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας. Λεφτά υπάρχουν αλλά σε λίγες τσέπες ... ίσως και κάποια εξ' αυτών αφορολόγητα! Οι δύο όψεις της ζωής !...
Μέσα σε όλα είχαμε και τη ρόδα του Συντάγματος, άλλο πάλι κι αυτό. Εδώ φαϊ δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη! Άσε που απεδείχθη πως ούτε μια ρόδα δεν μπορούμε να στήσουμε σωστή!.. Πάντως οι Δήμοι και στόλισαν και ξόδεψαν φέτος ... φαίνεται πως πέρασε η ''μόδα'' της γκρίνιας πως λόγω κρίσης δεν υπήρχαν χρήματα για τέτοια, κάτι που ακούγαμε τα προηγούμενα χρόνια!
Και μας βρίσκει ο Γενάρης με μια λίστα αυξήσεων, φόρων και υποχρεώσεων που βαραίνουν την τσέπη, την ψυχή και το μυαλό. Φυσικά οι αιώνιοι χαμένοι, συνταξιούχοι και μισθωτοί, ειδικά αυτοί που δεν έχουν λαμβάνειν από αλλού, εκτός από μισθό ή σύνταξη. Εισοδηματικό κριτήριο για τις μειώσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, ουδείς σκέφθηκε να εξετάσει. Όπως και τώρα επίδομα πήραν και κάποιοι που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές, απλώς γιατί η σύνταξη τους είναι χαμηλή. Τίποτα δεν έγινε και δεν γίνεται σε σωστή και δίκαιη βάση!
Αυτός που έπαιρνε 2000 σύνταξη και με αυτά είχε ρυθμίσει τη ζωή του και τις υποχρεώσεις του και τώρα παίρνει 1000 και τον θεωρείς και ''υψηλοσυνταξιούχο'' , στην ουσία τον καταδίκασες στη φτώχεια, γιατί είναι αυτός που τα δάνεια του θα γίνουν κόκκινα, είναι αυτός που θα χάσει το σπίτι του, όπως και ο άνεργος, όπως και ο μισθωτός που έχασε το μισό του μισθού του. Τόσα και τόσα παράλογα που συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν στη συνέχεια. Δύναμη και αντοχές να έχουμε να τα αντιμετωπίσουμε!
Πρώτη εβδομάδα της Νέα Χρονιάς όμως, δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο σε όλα αυτά που έρχονται, έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να τα επισημαίνουμε. Εύχομαι να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη, γαλήνη στις ψυχές και φως στη σκέψη όλων. Ας ευχηθούμε το κακό να σταματήσει και να έρθουν καλύτερες μέρες στον Πλανήτη που βάλετε με πολέμους πάσης μορφής και παρ' όλο που θέλουμε να μιλάμε για Πολιτισμό και πρόοδο, γυρνάμε πίσω σε εποχές μεσαίωνα! Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο μεγαλώνει, το χρήμα κλεισμένο σε λίγα χέρια, δεν κυκλοφορεί και συνεπώς χάνει τον αληθή προορισμό του, που ορίζει ότι ''το χρήμα είναι για να κυκλοφορεί'' εξ' ού και λέγεται κινητήριος δύναμη! Συνέπεια του η φτώχεια και η ανέχεια να εξαπλώνεται σαν επιδημία, ακόμα και στις ''πολιτισμένες'' Χώρες!
Είθε όπως άλλαξε η Χρονιά να αλλάξει και ο διακόπτης του μυαλού των ισχυρών της Γης! Καλή Χρονιά και καλό μήνα!
Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: