Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Aοριστολογίες και παρόλες!





Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εορτών, ξεφύγαμε για λίγο από τις μαύρες σκέψεις και τώρα πάλι ξανά στην πραγματικότητα μας! Ήδη διανύουμε τον πρώτο μήνα της νέας Χρονιάς, οι πρώτες ανατιμήσεις επί θύρας και η συνέχεια προβλέπεται βαριά για πολλούς! Αισίως είμαστε στην έβδομη χρονιά πτώσης, αρκετοί μετρούν απώλειες και έπεται συνέχεια!
Το παγκόσμιο σκηνικό καθόλου καθησυχαστικό, παντού εχθροπραξίες, τρομοκρατικές ενέργειες, φυσικές καταστροφές και τόσα άλλα! Αθώες ψυχές χάνονται καθημερινά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης! Η Ελπίδα σε χειμερία νάρκη και ο προγραμματισμός για το μέλλον, ένα κεφάλαιο κλειστό! Την καλύτερη ευχή που μπορεί να δώσει κανείς πλέον είναι πέρα από τη βασική για υγεία, το να σε βρει και ο επόμενος χρόνος στην ίδια θέση με τη σημερινή τουλάχιστον, γιατί το καλύτερα δεν υπάρχει στον ορίζοντα! Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η όλη κατάσταση, δυστυχώς από πού και πώς να έρθει το καλύτερο; Όλο και περισσότεροι πτωχεύουν, όλο και περισσότεροι κινδυνεύουν με κατασχέσεις, όλο και περισσότεροι χρωστούν είτε στο Δημόσιο, είτε σε Τράπεζες, είτε στις ΔΕΚΟ!
Η μεσαία αστική τάξη βαίνει προς εξαφάνιση! Ποιος το περίμενε πως το καλοριφέρ που για 10ετίες είχε την πρώτη θέση, ως απαραίτητο και αναγκαίο αγαθό, σε κάθε σπίτι, θα έμενε σε αχρηστία λόγω αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου; Ποιος το περίμενε πως η όποια ακίνητη περιουσία που ήταν ευτυχία για κάποιον, τώρα είναι απλώς ένα βαρύδι που προσπαθεί να βγάλει από πάνω του; Ποιος το περίμενε πως θα ζει για να δουλεύει (άν δουλεύει) και να μην μπορεί ούτε τις βασικές ανάγκες του να καλύψει! Κι όμως είναι γεγονός πλέον και μάλιστα όχι πρόσκαιρο, περιστασιακό! Μόνιμη κατάσταση φθίνουσα για το πορτοφόρι του Έλληνα πολίτη, αφού δεν προβλέπεται βελτίωση βιοτικού επιπέδου, μόνο χειρότερη κατάσταση!
Και όλοι οι Κύριοι των παραθύρων μας λένε άρες μάρες κουκουνάρες αοριστολογίες και παρόλες... το πώς θα επιβιώσει ο πολίτης με τις συνθήκες που του έχουν επιβάλει και για πόσο θα κρατήσει αυτή του η εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση, κανείς δεν έχει κάτι να πει! Ανάπτυξη και επενδύσεις η καραμέλα τους ... και να συμβεί όμως δεν αφορά τον εργαζόμενο ή τον συνταξιούχο... επαναφορά βιοτικού επιπέδου δεν προβλέπεται, ας μην παραμυθιαζόμαστε ! Θα είμαστε η Κίνα της Ευρώπης με φθηνά εργατικά χέρια και λιγότερα μεταφορικά έξοδα! Πιθανόν και το θερινό θέρετρο των εύρωστων Ευρωπαίων επενδύοντας σε ακίνητα τα οποία φυσικά θα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής!

 Το 2009 1 εκατομ. Έλληνες χρωστούσαν στο Δημόσιο, το 2016 4 εκατομ. Έλληνες χρωστούν 94 δις στο Δημόσιο ... άσε πόσα σε Τράπεζες και ΔΕΚΟ, από τις επιτυχίες του προγράμματος διάσωσης!!  Ας μην γελιόμαστε, αυτό που ζούμε δεν είναι άλλο από την εκποίηση μας! Οι φόροι και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων πέρα από την Κινεζοποίηση, είχαν και σκοπό να κουμπώσουν και τυπικά την υποθήκευση της Ιδιωτικής περιουσίας. Πώς θα υλοποιείτο η υποθήκευση της αν δεν έφερναν τον πολίτη σε αδυναμία πληρωμής; 
 
Με πιστωτικές κάρτες πληρώθηκαν φορολογικές υποχρεώσεις 1 δισ. ευρώ! ... εξοφλείς το Δημόσιο και χρωστάς στην Τράπεζα, μετατόπιση του προβλήματος σε μελλοντικό χρόνο δηλαδή γιατί κανείς δεν ξέρει για πόσο θα είναι σε θέση να πληρώνει και τις δόσεις της κάρτας! Οπότε κάποια στιγμή αν δεν σε κυνηγάει το Κράτος για χρέη, θα σε κυνηγάει η Τράπεζα ή οι ΔΕΚΟ! Δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσεις εκτός κι αν είσαι από τους ''ευτυχείς'' των πολλών εκατομμυρίων σε ρευστό! Κάτι σαν τα ''πόθεν έσχες'' που διαβάσαμε! Τα ''έσχες'' για να ακριβολογούμε γιατί το ''πόθεν'' δεν το ξέρουμε! Καλά να είναι οι άνθρωποι και να τα χαίρονται, αλλά να μην κουνάνε το δάκτυλο στους άλλους, λέγοντας τους πως πρέπει να ζήσουν με 400 Ε και να είναι και ευχαριστημένοι που δεν χρεωκοπήσαμε! Παίζουν με τις λέξεις και με τη νοημοσύνη μας!
Δυστυχώς το χρήμα και σε λίγα χέρια βρίσκεται και κλεισμένο σε Τράπεζες ή σε σεντούκια! Και εφ' όσον το χρήμα δεν κυκλοφορεί, (όπως οφείλει άλλωστε γι' αυτό λέγεται ''κινητήριος δύναμη''), επόμενο είναι η φτώχεια όλο και να αυξάνει στον Πλανήτη και μαζί με τη φτώχεια, η θηριωδία, η εγκληματικότητα, η απάτη, η απανθρωπιά και η εκμετάλλευση! 
 
Και δεν φθάνουν όλα αυτά είμαστε και εν μέσω χειμώνα και η επέλαση του χιονιά βαριά και καταστροφική σε όλη την Ευρώπη και στη Χώρα μας. Φυσικά κι εδώ ζήσαμε την υπερβολή των ΜΜΕ για το ''φονικό χιονιά'' μέσα στο κέντρο της Αθήνας ... ωστόσο μπορεί να κινήθηκε λίγο η αγορά με κατανάλωση! Όλα στην υπερβολή τους τα ζούμε άλλωστε! Καλό κουράγιο!!

Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: