Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

H σύνταξη θα καταλήξει προνοιακό επίδομα...







245.000 επιχειρήσεις έκλεισαν στην 6ετία, όπως ανέφερε ο κ. Κροκίδης, ομοίως ανέφερε ότι ''οι πιέσεις για αλλαγές στα εργασιακά δεν αφορούν τις Ελληνικές Επιχειρήσεις αλλά τους ξένους επενδυτές που θα έρθουν να αγοράσουν, μέσω των «κόκκινων» δανείων, Τράπεζες και ΔΕΚΟ....''! Δεν μας ξενίζουν τα λόγια του, επανειλημμένως τα έχουμε πει από αυτήν εδώ τη στήλη, μια ακόμη επιβεβαίωση!

Η αφαίρεση/κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και απολαβών, φυσικά και εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα που πιθανόν περιμένουν την ολοκλήρωση του ''ολοκαυτώματος'' των εργασιακών σχέσεων για να έρθουν να επενδύσουν με μηδαμινά μεροκάματα και μισθούς! Φυσικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα στεγνώσουν (ήδη το βλέπουμε αυτό), αφού οι εισφορές θα είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες με τέτοιους μισθούς! Οι συνταξιούχοι προορίζονται για τον καιάδα, θα τους οδηγήσουν σε προνοιακά επιδόματα αντί σύνταξης. Θα λέγεται σύνταξη, όπως και τώρα, αλλά δεν θα έχει τη Χάρη!

Η μεγαλύτερη αδικία στις συντάξεις, είναι το ότι συνταξιούχοι με 35-37 και 40 χρόνια εργασίας και ''υψηλόμισθοι'' κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, που σημαίνει και υψηλές εισφορές σε Ασφαλιστικά και Επικουρικά Ταμεία όλα αυτά τα χρόνια, να βρίσκονται 300 Ε περισσότερο το μήνα για την ώρα, από άλλους συνταξιούχους με τα μισά χρόνια απασχόλησης και εισφορών και χαμηλότερου επιπέδου αποδοχών! Τους ευτελίζουν το επίπεδο διαβίωσης και τους καλούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από αυτή που έζησαν όλα τους τα χρόνια! Τους υποχρεώνουν στο ξεπούλημα των όποιων περιουσιακών τους στοιχείων, κοινώς τους εξαθλιώνουν βήμα το βήμα!

Κάποιος που βγαίνει στη σύνταξη δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκες ή υποχρεώσεις πλέον! Όταν τον πηγαίνεις στο 60-70% μείον από το εισόδημα που είχε ως εργαζόμενος, πού τον πας; Στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι ρυθμίσεις και τα τοιαύτα, μόνο επικοινωνιακούς λόγους εξυπηρετούν, κάποιος που δεν έχει, σε καμιά ρύθμιση δεν δύναται να ανταποκριθεί! Συνεχίστε λοιπόν το έργο σας Κύριοι για την εξαθλίωση του Έλληνα! Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ν/σ με τα προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης, έρχεται η καταιγίδα με τον καινούργιο χρόνο! 
 
Και η Αντιπολίτευση το μόνο που λέει ''εκλογές'', λες και μια ''νέα'' κυβέρνηση θα ακυρώσει όλα τα παράλογα που έχουν συμβεί αυτά τα 6 χρόνια σε βάρος αυτού του λαού.

Μόνο μη φτάσει κάποια στιγμή και διαλυθεί η ΕΕ και μείνουμε με το Euro στο χέρι! Ή μάλλον στη φαντασία μας! Μετά το Brexit δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η Ιταλία, τα ''κόκκινα'' δάνεια της Ιταλίας αντιπροσωπεύουν το 1/3 της ΕΕ. Πίσω έρχεται και η Γαλλία ... ο Ολάντ δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για 2η 4ετία όπως ανακοίνωσε, πιθανόν νιώθει πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από όλη αυτή την κατάσταση, πιθανόν απογοητεύτηκε!

Έχουμε και τον Ερντογάν που συνεχίζει να λέει διάφορα, όπως το «να ντρέπεται η Κύπρος που η σημαία της περιλαμβάνει όλο το νησί!» ή το "Εμάς δεν μπορεί να μας εκδιώξει από την Ευρώπη ούτε η ΕΕ, ούτε και η δύναμη αυτών που ονειρεύονται το παράθυρο των φυλετικών διακρίσεων. Εμείς είμαστε ιδιοκτήτες στην Ευρώπη" κ.ά. πολλά προς όλες τις κατευθύνσεις! Βέβαια παλιά τακτική της γείτονος Χώρας κάθε φορά που θέλει να πετύχει πράγματα! 
 
«Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος» είπε χτες ο Μελβέτ Τσαβούσογλου απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο! Φυσικά δεν πρόκειται για ''ατυχείς'' εκφράσεις πλέον, αλλά για καθαρή πρόκληση! Και μάλιστα σε μια στιγμή που το Κυπριακό μένει ανοιχτό, η εδώ οικονομική κατάσταση, οι πιέσεις για την αξιολόγηση, οι απαιτήσεις των δανειστών, το ''υπό διάλυση'' Κράτος, τι να πιάσει και τι να αφήσει! Έχουμε και τον Αλβανό που θυμήθηκε τη ''Τζαμουριά'' και τις περιουσίες των Αλβανών να κάνει θέμα! Τις περιουσίες που έκαναν 1 εκατ. Αλβανοί εργαζόμενοι εδώ και τα λεφτά που πήγαν στην πατρίδα τους τα ξέχασε, αυτό είναι το ευχαριστώ! Να θυμηθούμε κι εμείς τις περιουσίες των 500 χιλ. Ελλήνων της Β. Ηπείρου γιατί τόσοι ήταν κάποτε εκεί! 

 
Αλλά είπαμε τα κοράκια μόλις μυριστούν πτώμα τρέχουν ότι αρπάξουν! Ας ευχηθούμε το πτώμα να αναστηθεί και να μείνουν με την όρεξη!΄Ομως μην ξεχνάμε ''εν τη ενώσει η ισχύς!'' χωρίς αυτό δύσκολα θα βγούμε από το πηγάδι της ''κρίσης''!! 
 
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 8/12/16 Ψυχανεμίσματα... σελ. 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: