Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

''ΤΑ ΑΚΟΡΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ'' στο Τρίτο Πρόγραμμα







Tην Δευτέρα 12/12 η συνεργάτις μας κ. Νίκη Παπουλάκου ήταν καλεσμένη από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Παπουτσάκη στην εκπομπή του με τίτλο '' Ηλιοτρόπια'' , που μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας και Γ΄ πρόγραμμα. στις 5 μμ.. Πρόκειται για μία αξιόλογη εκπομπή που αξίζει να την ακούτε. 
 
Στην έναρξη ο Γιάννης Παπουτσάκης υποδέχθηκε και παρουσίασε την Νίκη με αυτά τα λόγια : 
 
''Η Νίκη Παπουλάκου μας ταξιδεύει με την ποίησή της σε νοτισμένα όνειρα και σε χρώματα του νου, σε σιωπές και ξεχασμένα τάματα, σε απύθμενους γιαλούς και βυθισμένες ελπίδες, στην απεραντοσύνη των πόθων και στις θύμησες της νιότης. Θυμάται με νοσταλγία παλιά Χριστούγεννα, με τη θαλπωρή της οικογένειας, της φάτνης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, όλα αυτά τα απλά και τα ωραία που στόλιζαν τη ζωή μας .Σε ήθη και έθιμα που τα πήρε αυτό που βάφτισαν πολιτισμό, με αποτέλεσμα το καταχείμωνο να φωλιάζει τώρα στις καρδιές μας Η Νίκη Παπουλάκου μιλά για την αγάπη, τη μοναξιά, τους ανθρώπους χωρίς οράματα, την ανείπωτη αδικία που υφίστανται οι τιτάνες της ζωής, αυτοί οι λίγοι που αντέχουν στωικά την ασχήμια της ζωής και προχωρούν, τις μοναχικές Κυριακές, τα χαμένα καλοκαίρια και την Ελλάδα που την κατάντησαν μαγαζάκι, χρεωμένο σε κοράκια και κομπιναδόρους. Ο λυρισμός συναντά στην ποίησή της τον ρεαλισμό! Και μαζί πορεύονται στις σελίδες των βιβλίων της, στις ρίμες της ζωής της! '' 
 
Για μία ώρα, μας ταξίδεψαν με απαγγελίες ποιημάτων μέσα από το βιβλίο ''ΤΑ ΑΚΟΡΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ'' (εκδόσεων ''Φωνής'') , συζητώντας και με εξαίρετες μουσικές επιλογές, που έδεναν απόλυτα με τα ποιήματα!

Εμείς ευχόμαστε στον κ. Γιάννη Παπουτσάκη πολλές επιτυχημένες εκπομπές! Και για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν το βιβλίο ''ΤΑ ΑΚΟΡΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ'' να το ζητήσουν από τα γραφεία της Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Κολοκοτρώνη 96 Πειραιά.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''


Δεν υπάρχουν σχόλια: